X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszabeta 52,090 a druga 127 ,000
    chyba dobrze coooo ? chyba naprawe jestem w ciąży :)

kot_bury, Toxey, Truskaweczka250, lauda lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    OO widzę, że już zaczyna się ciekawy temat imion ;D Chwalcie się dziewczyny czy już jakieś propozycje :D?

U nas koniecznie ma być Filip, a jeśli się jednak okaże Filipinką, to będzie Martą, Gosią albo Weroniką ;) albo co jeszcze mi się w międzyczasie spodoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:43

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia beta rewelacja ;)

ja bym bardzo chciała chlopca, co będzie to się okaze. Maja też bardzo mi się podoba ;D

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zyrcia u mnie Lila też zajmuje czołową pozycję :) Jeszcz Emilia mi i mężowi się podoba :)
    Z chłopięcymi jest trudniej, mąż się nie zdeklarował jeszcze, a ja optuję za Radosławem albo Radomirem :)
    Radosław to mój przyszły mąż, ciężko było mi go przekonać,że syn Radosław Junior jakoś mi nie podchodzi, bo wg niego to najpiękniejsze imię z możliwych :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie ciesze :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dwie siostry I nie mam brata, moj tata nie żyje. JEdna z moich sióstr ma cztery córki I ani jednego syna...mój mąż ma dwie siostry I nie ma brata.
    Pytanie do Żyrci I reszty zainteresowanych tematem imion: czy mamm szanse na chlopca? :-)

lauda lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy brała któraś z was lek Glucophage xr 500 iczy możne to brać w ciąży bo moja ginka twierdzi, że tak a endokrynolog, że nie :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie znam, ale tam coś czytałam, że to zależy w którym dniu się teges :D ale szczerze to uważam, że nie ma reguły, chociaż nie wiem :D Patrząc na przesądy to będzie u mnie chłopak, bo wyglądam ładnie, cera, włosy mi się bardzo poprawiły i normalnie byłam serowa, a teraz żre kiełbasy o.O ale większość u nas obstawia bliźniaki, bo się często zdarzały, a ostatnio coś cicho więc możeee ;D ale wtedy życzę sobie parki :D

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do gina mam przyjść na wizytę za tydzień :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu mam taka migrene ze zaraz wyrwe sobie glowe i postawie obok...gdzie tu do 16 w pracy

Viola lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    A ja mam dwie siostry I nie mam brata, moj tata nie żyje. JEdna z moich sióstr ma cztery córki I ani jednego syna...mój mąż ma dwie siostry I nie ma brata.
    Pytanie do Żyrci I reszty zainteresowanych tematem imion: czy mamm szanse na chlopca? :-)

Płeć dziecka zależy od mężczyzny, więc fakt, że masz siostry, a Twoja siostra ma córki nie ma żadnego znaczenia.

Kobieta jest zawsze X (czyli gdybyśmy się miały rozmnażać same, to rodziłybyśmy zawsze dziewczynki). Mężczyzna ma plemniki X i Y.

Jak X polączy się z X będzie corka, jak z Y będzie chłopak.

Znaczenie ma dzien owulacji. Plemniki Y są szybsze, więc jeśli jajeczko już czeka to prawie na pewno będzie chlopak. Plemniki X są wolniejsze, ale bardziej żywotne, więc dotrą do jajeczka później, ale jeśli owulacji jeszcze nie było, to one na nią poczekają dłużej.

Mój kuzyn ma 3 braci, a sam ma dwie córki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:59

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie;) Ja od piątku czuję się w miarę dobrze. Przestało mnie póki co mdlić, wymiotować też jeszcze nie wymiotowałam. Dziś "siedzę" z moimi dwoma bratankami (4 i 2 latka) i już bym chciała żeby bym wieczór. Uwielbiam ich, ale obaj dają w kość. Pojedynczo są jeszcze w miarę do ogarnięcia, ale w pakiecie masakra.

Viola, lauda lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87: mam wiedze, ktora przedstawilas- ale jednak fakt ze mam siostry a siostra corki podobno ma znaczenie, gdyz gin mnie poinformowal, ze dociera do mnie plemnik z takim chrmosomem, któremu ja jako kobieta stworze lepsze warunki :-)
    No cóz, dodam ze jestesmy jedyna szansa na przedluzenie nazwiska ;-)

Viola lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, ciesze się ze wszystko w porządku u ciebie :-) to co piszesz o płci jest prawda ale nie na 100%. Jest tez sytuacja gdzie kobieta rodzi bliźniaki dwujajowe chlopca i dziewczynkę. I jak tu się ma teoria o szybkuch Y i wolnych X? Poza tym ważne jest środowisko pochwy kobiety i jej śluzu przy zapłodnieniu. Niektóre panie mogą mieć taką kwasowośc/ zasadowosc ktora bedzie zawsze niszczyła Y i tylko X dadzą radę przeżyć i na odwrót. Tak że faktycznie to facet ma X iY ale od kobiety również zależy co się ostatecznie pocznie.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    pierwszabeta 52,090 a druga 127 ,000
    chyba dobrze coooo ? chyba naprawe jestem w ciąży :)

Super! :) Mam nadzieję, że moja coś wykaże, jutro chyba pójdę powtórzyć...

• simon86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to w sumie wszystko jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka! u mojego Taty w rodzinie same chłopaki a ma nas 3 dziewuchy :-) siostry mają i dziewczynkę i chłopca, więc co mi się trafi nie wiadomo :-)
    XxMonia życzę dużo cierpliwości, przyda Ci się podczas czekania na wizytę :-) a co powiedział gin o becie?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystycznie czesciej o 0,1% rodza sie dziewczynki. Czyli kazda z nas ma 49,9% szans na chlopca ;) i to niezaleznie czy w rodzinie byli sami chlopcy, czy same dziewczynki :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie powiedziała tylko śmiała sie bo jej powiedziałam że zrobiłam też 3 testy bo nie wierzyłam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam świrować. Zostało 3 godz do mojej godziny W. Nie myślę czy będzie dobrze czy będzie źle. Po prostu boję się usłyszeć to co niespełna rok temu.

Jeśli chodzi o płeć to mi obojętne. Ja miałam brata. Brat dzieci nie ma bo nie żyje. Mąż ma dwóch braci i siostrę. Każdy z braci w tym mój mąż ma córkę.

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tam płeć też nie ma znaczenia, byle zdrowe :) Ale mężu pewnie chciałby synka, choć też powtarza, że byle zdrowe :)

Aka81 trzymam kciuki, musi być dobrze!

Aka81 lubi tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ