Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem byłam w szpitalu już w domu jestem w sobote z rana dostałam plamien nie była to krew tylko takie brudne upławy fuj okropnie to wygladało no wiec pojechałam na ip tam mnie zbadali i lekarz do mnie ciąża żywa wszystko jest ok ale mnie zostawili na obserwacji dostałam luteine 100 mg na usg było serduszko i biło ale musieli mnie zostawić na obserwacji ponoc sie to zdaża z tymi plamieniami dziś wróciłam ale troche sie przeszłąm po miescie bo tu musiałam isc do apteki po wyniki iznowu plamienia ;( umre z tego wszystkiego teraz leze i znow sie marwie a i chyba mam toksoplazmoze czemu ja mam takiego pecha w życiu ?? ;(;(
-
nick nieaktualnyCo ztego jak kazdy dzien moze wszystko zmienic rózne sa sytuacje juz raz poroniłam martwi mnie wynik toxo mam jeden 0,6 a drugi 74 i napewno jest cos zlego :(polealam w szpiatalu plamienia ustały a teraz troche polazilam i juz na nowo czemu to wszystko musi sie tak komplikowac chce mi sie plakac
-
nick nieaktualny
-
Evel, nie wiem czy cię to pocieszy ale prawda jest taka że u każdej z nas sytuacja może się zmienić dnia na dzień......dlatego wszystkie jesteśmy w stresie i pod presją. A co ci powiedzieli o toxo?? Co teraz? Idziesz dzisiaj do swojego gina?
-
Kochana u mnie to samo, brązowe upławy. Na szczęście dzisiaj ich już nie ma, ale za to boli mnie w podbrzuszu jak jeszcze nigdy. Jem nospę i odpoczywam.
Musi być dobrze, wczoraj ryczałam jak dziecko, dzisiaj już we mnie więcej optymizmu i u Ciebie musi być tak samo. Nie możemy sie stresować! -
Witam, przyłączam się do czerwcowej grupy
Nam udało się zajść w ciążę w drugim cyklu dokładnie rok po ślubie wiec nasze dzieciątko jest takim rocznicowym prezentem Wizyta dopiero 24.10 w piątek. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się co tam bedzie
W 15 dpo zrobilam bete i wyniosła 217 a po 72h 516 wiec raczej dobrze, teraz tylko czekam do wizyty.
Wg OF data porodu to 21 czerwca.
lauda lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualnyViola nic mi nie powiedzili o toxoplazmozie bo wyniki odebrałam jak wracałam ze szpiatala w laborat. dziś miałam wizyte u gin i musiałam ja odwolac bo niedawno mnie wypuscili. leze cały czas mam luteine 100mg mam nadzieje ze bedzie juz tylko dobrze .Katarzyna a jaki mialas kolor tych uplawów ? ja mialam taki brudny masakra jakby taki czarny kolor sama nie wiem.
-
Chcialam dobrze, mialam genialny plan dla poczucia wiekszego "bezpieczenstwa". Wizyty prywatnie i na NFZ.
W zeszlym tygodniu bylam prywatnie, malenstwa mlodsze o tydzien, bijace serduszko i "wzrost" 0,58cm. Mialam sie nie martwic. Cieszylam sie, ze wszystko dobrze. Odetchnelam po ciezkich 3 tygodniach.
Dzis poszlam do lekarza panstwowego. Sprzet na pierwszy rzut oka duzo starszy. Lekarka kompetentna, ale nie mogla zlapac obrazu serduszka... Co prawda zarodek wiekszy, bo ma dzis 0,65cm, ale uslyszalam, ze powinien byc duzo wiekszy jak na 8 tydzien, jak na ciaze tydzien mlodsza rowniez. Kazala isc na bete.
Poszlam zaryczana i pojde tez w srode.
Jak ja bym chciala zeby to byla tylko wina sprzetu, przeciez maluszek rosnie. Przy obumarlej ciazy by nie rósł, prawda? Bo juz wariuje. Nie wiem jak przezyje do poniedzialku- ma przyjsc zobaczyc co dalej...
P.S. Jezeli bedzie wszystko dobrze, to sie do Was "przeniose" na stale, bo tak latam miedzy majem a czerwcem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:53
-
nick nieaktualnyA byłas u lekarza z tymi plamieniami ? ja sama nie wiem skąd to plamienia b yly bo tego mi nie powiedzieli moze od stresu ? w szpiatalu mi kazali lezec i sie nie denerwowac.Zobaczymy co bedzie 27 ide na wizyte. Chodze prywatnie chcialam sie zapisać na nfz ale nie ma miejsca dla mnie :-/to juz jest zalosne
-
U mnie plamienia ustały na jeden dzień, a wczoraj wieczorem znowu w szpitalu zostanę jeszcze co najmniej do jutra. Kasia i evell, jaki macie kolor i intensywność plamień, jeśli mogę zapytać? Jakie duże są wasze fasolki? Ja wczoraj miałam usg i miała 6,1mm. A moje plamienia są koloru brązowego (czasem takiej kawy z mlekiem), i intensywność raczej mała - trochę na wkładce.
Kasia, zazdroszczę szpitala. W moim nie jest tak różowo. Już się nasłuchałam, że taka mała ciąża to jeszcze nie ciąża i tego typu teksty
No i kazali mi cały czas leżeć i wstawać raczej tylko do toalety... Zaraz mnie szlag trafi od tego leżenia...