X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne jaka będzie płeć, te dzieci na pewno będą bardzo kochane ;) a to najważniejsze ;)

CaneCorso, my też jestesmy jedyni by przedłużyć nazwisko ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dla mnie też płeć jest obojętna :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, trzymaj sie!!!! Zobacz ile osób ci tu kibicuje i wspiera! Tak samo wspieramy inne wizytujące dzisiaj. Evel już powinna sie odezwać!

Aka81 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Violu. Dziękuję to bardzo krzepiące.

Viola lubi tę wiadomość

• Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było, a wszystko przez mdłości :( dokuczają mi i dzisiaj na obiad będę jeść bułkę z serem, nic innego nie przełknę :(

Dzisiaj wizyta i z jednej strony już się nie mogę doczekać, a z drugiej boję się

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka to wizytujemy w podobnym czasie, trzymam kciuki!!!!

Aka81 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem byłam w szpitalu :( już w domu jestem w sobote z rana dostałam plamien nie była to krew tylko takie brudne upławy fuj okropnie to wygladało no wiec pojechałam na ip tam mnie zbadali i lekarz do mnie ciąża żywa wszystko jest ok ale mnie zostawili na obserwacji dostałam luteine 100 mg na usg było serduszko i biło ale musieli mnie zostawić na obserwacji ponoc sie to zdaża z tymi plamieniami dziś wróciłam ale troche sie przeszłąm po miescie bo tu musiałam isc do apteki po wyniki iznowu plamienia ;( umre z tego wszystkiego teraz leze i znow sie marwie a i chyba mam toksoplazmoze czemu ja mam takiego pecha w życiu ?? ;(;(

• Viola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel, z dzidzią wszystko w porządku więc może potrzebujesz po prostu duuużo wypoczyku, leżenia i niestresowania się.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ztego jak kazdy dzien moze wszystko zmienic rózne sa sytuacje juz raz poroniłam :( martwi mnie wynik toxo mam jeden 0,6 a drugi 74 i napewno jest cos zlego :(polealam w szpiatalu plamienia ustały a teraz troche polazilam i juz na nowo czemu to wszystko musi sie tak komplikowac chce mi sie plakac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell spokojnie, nie biegaj po mieście, nie masz kogoś kto mógłby za Ciebie pozałatwiać?
    Leż i wypoczywaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:15

• Viola Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evel, nie wiem czy cię to pocieszy ale prawda jest taka że u każdej z nas sytuacja może się zmienić dnia na dzień......dlatego wszystkie jesteśmy w stresie i pod presją. A co ci powiedzieli o toxo?? Co teraz? Idziesz dzisiaj do swojego gina?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell, mam kilka koleżanek, które były w sytuacji zbliżonej do Twojej- mówie Ci poloz sie do lozka I wstawaj tylko na siku, a niepokojace objawy ustapia. Dasz rade.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana u mnie to samo, brązowe upławy. Na szczęście dzisiaj ich już nie ma, ale za to boli mnie w podbrzuszu jak jeszcze nigdy. Jem nospę i odpoczywam.

Musi być dobrze, wczoraj ryczałam jak dziecko, dzisiaj już we mnie więcej optymizmu i u Ciebie musi być tak samo. Nie możemy sie stresować!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87: wlasnie widze po Twoim stopniu zaawansowania ciazy, ze idziemy łeb w łeb :-)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, przyłączam się do czerwcowej grupy :)
    Nam udało się zajść w ciążę w drugim cyklu dokładnie rok po ślubie wiec nasze dzieciątko jest takim rocznicowym prezentem :) Wizyta dopiero 24.10 w piątek. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boję się co tam bedzie ;)
    W 15 dpo zrobilam bete i wyniosła 217 a po 72h 516 wiec raczej dobrze, teraz tylko czekam do wizyty.
    Wg OF data porodu to 21 czerwca.

lauda lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola nic mi nie powiedzili o toxoplazmozie bo wyniki odebrałam jak wracałam ze szpiatala w laborat. dziś miałam wizyte u gin i musiałam ja odwolac bo niedawno mnie wypuscili. leze cały czas mam luteine 100mg mam nadzieje ze bedzie juz tylko dobrze .Katarzyna a jaki mialas kolor tych uplawów ? ja mialam taki brudny masakra jakby taki czarny kolor sama nie wiem.

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde sikanie to dla mnie strach, że znów będą. Teraz podcierając się widziałam że wróciły, ale są bardzo bardzo skąpe. Plamienia sa brązowe, wczoraj ciemniejsze, dzisiaj jasne. Pojawiają sie w nich niewielkie grudki (jak w śluzie przez @).

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam dobrze, mialam genialny plan dla poczucia wiekszego "bezpieczenstwa". Wizyty prywatnie i na NFZ.

W zeszlym tygodniu bylam prywatnie, malenstwa mlodsze o tydzien, bijace serduszko i "wzrost" 0,58cm. Mialam sie nie martwic. Cieszylam sie, ze wszystko dobrze. Odetchnelam po ciezkich 3 tygodniach.

Dzis poszlam do lekarza panstwowego. Sprzet na pierwszy rzut oka duzo starszy. Lekarka kompetentna, ale nie mogla zlapac obrazu serduszka... Co prawda zarodek wiekszy, bo ma dzis 0,65cm, ale uslyszalam, ze powinien byc duzo wiekszy jak na 8 tydzien, jak na ciaze tydzien mlodsza rowniez. Kazala isc na bete.

Poszlam zaryczana i pojde tez w srode.

Jak ja bym chciala zeby to byla tylko wina sprzetu, przeciez maluszek rosnie. Przy obumarlej ciazy by nie rósł, prawda? Bo juz wariuje. Nie wiem jak przezyje do poniedzialku- ma przyjsc zobaczyc co dalej...

P.S. Jezeli bedzie wszystko dobrze, to sie do Was "przeniose" na stale, bo tak latam miedzy majem a czerwcem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:53

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłas u lekarza z tymi plamieniami ? ja sama nie wiem skąd to plamienia b yly bo tego mi nie powiedzieli moze od stresu ? w szpiatalu mi kazali lezec i sie nie denerwowac.Zobaczymy co bedzie 27 ide na wizyte. Chodze prywatnie chcialam sie zapisać na nfz ale nie ma miejsca dla mnie :-/to juz jest zalosne

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienia ustały na jeden dzień, a wczoraj wieczorem znowu :( w szpitalu zostanę jeszcze co najmniej do jutra. Kasia i evell, jaki macie kolor i intensywność plamień, jeśli mogę zapytać? Jakie duże są wasze fasolki? Ja wczoraj miałam usg i miała 6,1mm. A moje plamienia są koloru brązowego (czasem takiej kawy z mlekiem), i intensywność raczej mała - trochę na wkładce.
    Kasia, zazdroszczę szpitala. W moim nie jest tak różowo. Już się nasłuchałam, że taka mała ciąża to jeszcze nie ciąża i tego typu teksty :/
    No i kazali mi cały czas leżeć i wstawać raczej tylko do toalety... Zaraz mnie szlag trafi od tego leżenia...

8une43r8mbu2h8v4.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ