Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze wszystkie dotrzymamy do konca. Tez juz swoje przezylam w zyciu piersza ciaza obumarla chodzilam z martwyn dzieckiem w szpitalu zrobilu usg zarodek plywal martwy w brzuchu...druga ciaza tez plamilam, wszystko przez tarczyce a mam tylko subkliniczna niedoczynnosc, dziewczyny badajcie tarczyce w ciazy co miesiac tsh ft4 zawsze[/url]
-
Toxey wrote:Dziewczyny odebrałam betę z piątku 20,55.
tylko normy jakieś dziwne:
kobiety nie będące w ciąży < 5,0
1-10 tydzień 201,64 - 225000,00
a co jak jestem pomiędzy?
Miałam zacytować, a polubiłam.
Jesteś w bardzo wczesnej ciąży. Jesli byś w niej nie była byłoby pon. 5 (zazwyczaj 1). Wszystko jest dobrzeToxey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyToxey, u mnie na wydruku są takie normy (tygodnie od ostatniej miesiączki):
3: 5,8-71,2
4: 9,5-750
5: 217-7138
6: 158-31795
7: 3697-163563
8: 32065-149571
9: 63803-151410
10: 46509-186977
12: 27832-210612
14: 13950-62530
15: 12039-70971
16: 9040-56451
17: 8175-55868
18: 8099-58176
Też miałam 21 ostatnio tylko u mnie był to niby 15 dpo według ovufriend. Aż dzwoniłam z tym do koleżanki-lekarki, stwierdziła tylko, że pewnie była później i mam się nie niepokoić co prawda nie jest ginekologiem, ale zawsze to bliżej medycyny, niż ja, i skoro ona tak twierdzi, to ja laik się będę słuchaćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 15:47
Toxey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvell ja mam tak samo w moczu i to chyba przy plamieniach normalne mi w osoczu wyszło wszystko podwyższone a robiłam w trakcie plamien. W pierwszej ciąży miałam ciągle bakterie liczne i było wszystko Oki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 16:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem po. Dzieciątko żyje!! Widziałam bijące serduszko. Mierzy 11mm.
To najważniejsze. Odetchnełam, ale niepewność jeszcze w sobie mam bo nie jest tak różowo jakbym chciała.
Po pierwsze jest o tydzień starsze czyli 7tyd2dni.
Po drugie kształt pęcherzyka nie jest okrągły tylko podłużny, ale narazie nie kazał się tym przejmować.
I po trzecie coś mam na prawym jajniku. Narazie do obserwacji.
Evell jakie masz normy na toxo? Czy IgM masz ujemny bo to się liczy najbardziej?
Dziękuję za kciuki!! :*lauda, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Aka81 wrote:Jestem po. Dzieciątko żyje!! Widziałam bijące serduszko. Mierzy 11mm.
To najważniejsze. Odetchnełam, ale niepewność jeszcze w sobie mam bo nie jest tak różowo jakbym chciała.
Po drugie kształt pęcherzyka nie jest okrągły tylko podłużny, ale narazie nie kazał się tym przejmować.
Evell jakie masz normy na toxo? Czy IgM masz ujemny bo to się liczy najbardziej?
Dziękuję za kciuki!! :*
To świetne wieści:) dobrze że jest wszystko ok:)Aka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gratuluje przyszłym czerwcowym Mamom. Rok temu przeżywałam te dobre wieści tak samo mocno jak wy-teraz jestem szczęśliwa Mamcia Czerwcoweczki 2014. Życzę spokojnych ciąż -najlepsza rada-spokój w ciąży owocuje najbardziej!!!
Aka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Evel, ja biore luteinę 3x 100 od początku ciąży. Progesteron jest hormonem niezbędnym do utrzymania ciąży więc na pewno sobie nie zaszkodzisz tym bardziej że nie wzielas jeszcze pełnej zaleconej dawki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:22
-
nick nieaktualnyAka81 wrote:Jestem po. Dzieciątko żyje!! Widziałam bijące serduszko. Mierzy 11mm.
Dziękuję za kciuki!! :*
Tokso Igm wynik w surowicy 0,06
tokso IgG wynik w surowicy 74 sama nie wiem -
nick nieaktualnyViola wrote:Evel, ja biore luteinę 3x 100 od początku ciąży. Progesteron jest hormonem niezbędnym do utrzymania ciąży więc na pewno sobie nie zaszkodzisz tym bardziej że nie wzielas jeszcze pełnej zaleconej dawki.
Czyli jaką moge wziaśc teraz dawke jak rano wzielam 50 apotem 100 ?