X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ale ty masz talent :) śliczne
    No to mi "jedziesz " po ambicji bo ja jestem technikiem odzieżowym ( pózniej kończyłam inny kierunek).
    Mam wytłumaczenie ... nie mam maszyny do szycia ... Ale zazdroszczę tych ubranek, są takie boskie :)

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Dzięki za miłe słowa - Kochane jesteście :*

Brzuszek mam faktycznie taki średniej wielkości jak tak patrze na wasze, ale jak dla mnie to już spory i dziwne uczucie mam, że jak on ma być większy jak już nie mam chyba skóry do rozciągnięcia ;)

Co do mojego zorganizowania to coś w tym jest, ale najbardziej właśnie odzwierciedla się w zadaniach specjalnych i przez te wszystkie sprawy w ogóle nie mam na święta porządków ogarniętych, ale trudno...teraz są inne ważniejsze sprawy i mam nadzieję, że po świętach już trochę się uspokoi i znajdę czas na ogarniecie chaty.

U nas prawdziwy Kwiecień plecień, na zmianę leje deszcz z gradem i po 10 min słonko wychodzi, na szczęście wstrzeliłam się z wyjściem z psem w słonko i właśnie miałam wychodzić dalej w miasto a tutaj znowu leje i ten grad, w związku z powyżsym szybko tu wskoczyłam bo ciężko mi Was nadrabiać :)

Agata bardzo ładny wózeczek, kolor super !

Co do wagi naszej małej strasznie jestem ciekawa jak się prezentuje bo osttanie usg miałam w 22 tyg i wtedy było 440 g jak dobrze pamiętam, kolejne badanie za tydzień i to usg na NFZ ( chyba to to 3 trymestru) w każdym razie widziałam, że pisałyście że to już jest odpłatne...hmmm ja na pewno mam nie płacić za nie, na bank nie będzie ono takie dokładne jak te prenatalne ale zobaczymy - dam Wam znać.

Ok lecę dalej sprawy załatwiać bo przestało lać i nie wiem na jak długo, życzę Wam spokojnego popołudnia !

Scintilla - trafny żart !

karolinka85, Scintilla, A1984, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Witajcie, u nas dzisiaj wietrznie i co chwile pada i wychodzi słońce. Czekam na przsylke z koszulkami do karmienia, ale cos kurier się ociąga, pewnie już dziś nie przyjdzie...
    Ja juz po dzisiejszych robótkach ręcznych ;) teraz trzeba odpocząć bo juz mnie plecy zaczęły bolec... A to moje dzisiejsze dzieło.

9qrlmri8nz5c_t.jpg

Joasia jak tam synek po egzaminach ??? W radio mówili ze juz po :)
    Marcia ale boski komplecik :)
    Szkoda ze nie mam maszyny...

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sorry źle zrozumiał do agaty :-) ja kupuje taki lub xlandera ale używanego bo mi szkoda kasy

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia - śliczne te robótki !!!

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja to jest kolejne -3 USG prenatalne. Wykonuje je w prywatnym gabinecie, który na umowę z NFZ. Niestety tylko 2 było refundowane a ostatnie 3 już nie. Ja mam wskazania do ich wykonania, mimo ze lekarz prowadzący za każdym razem robi mi USG.

• Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia zacznij te cuda sprzedawać,super :)

Ja dziś byłam u znajomej co ma termin na 12.06 i powiedziała,ze śmiechu warty ten mój brzuch taki mały....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Dada każdy brzusio inny :) ale właścicielka swojego najbardziej szczęśliwa ze go ma :)

Finezja lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tylko na szybko bo mam dziś dzień w biegu trochę
    Czy pierzecie przed użyciem wszystkie kocyki, pieluszki tetrowe, ochraniacze na łóżeczko itp?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore wszystko :)

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie czytam o nowej ustawie ze kazda na umowie smieciowej, bezrobotna i studentka dostanie 1000zl na dziecko przez rok...ma tyo wejsc od stycznia 2016r.

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Czy pierzecie przed użyciem wszystkie kocyki, pieluszki tetrowe, ochraniacze na łóżeczko itp?
    Agata,tak ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żarty na prima aprilis super :-) uśmiałam się

Dziś powtórzyłam mocz i 0 bakteri, zawsze uważałam że należy go powtórzyć jak coś wyszło.

Glukoza na czco 64. Więc też super. Chyba tej cukrzycy nie mam, zapisałam się do diabetyka, ale dopiero na koniec kwietnia, we wt mam gina przycisnę go z tym cukrem, niech się określi, bo krzywa wątpliwa to mi nic nie powie. Albo daje skierowanie pilne albo nie ma cukrzycy.
    Amelka dostała dziś od teściowej zestaw pościelek i prześcieradeł do łóżeczka i bodziaki :-)

Joasiu to kciuki rozluźnione :-)

Agatko ja wszystko zaczynam prać od wtorku.

Dada każdy brzusio jest inny

Marcia zdolniacho nasza, Ty biznes otwieraj, cuda szyjesz, naprawdę :-)

Joasia:), Scintilla, Marcia86, karolinka85, Rozalia, sss lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    ja właśnie zaczęłam prać. A piać będę wszystko

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nennette jak tam szyjka? Jak się czujesz z pessarem?

Madziu co u Was? Jestem z Wami myślami

Joasia:), karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Marcia..ja z checia bym kupila takie spodenki badz komplecik z czapeczka ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, pessar trzyma jak trzeba, a ja w ogóle go nie czuje :) nie miałam dziś mierzenia przez usg, w ręcznym wszystko wyglądało ok. Szyjka miękka, ale mam się tym nie martwić, jest taka od jakiegoś czasu, a i powiedział, że na tym etapie ciąży już może mięknąć. No i mała przesunęła się od razu wyżej dzięki pessarowi, już nie napiera tak główką. Nawet po brzuchu to widać, że jest wyżej :) Gin powiedział, że obiecać na 100% mi nie może, że dotrzymamy do 37tc, ale że jest dobrej myśli :) Tylko leżeć, leżeć, leżeć. Może po 33tc pozwoli mi trochę się poruszać, jak nic się nie zmieni. Zrobiliśmy wszystko co można, musi być dobrze. Za 1,5tyg kontrola i decyzja czy sterydy na płucka są potrzebne czy nie. Zabieram się więc za zakupy, dziś ogarnę chyba te Pampersy w smyku, o których pisałyście.

Marcia, ale super ciuszki! Masz talent :)

Alorrene13, Joasia:), Scintilla, karolinka85, kasika8303, gosi_a, Nieukowa, lilly78, Rozalia, sss, Z. lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia Słodki komplecik :)
    Nenette fajnie, że wszystko układa się już po Twojej myśli, oby tak dalej...
    Co do pytania o pranie ... ten materacyk/wkład który jest w wózku też pierzecie? Może tego nie trzeba, bo w sumie się przykryje jakąś pieluszką czy kocykiem ... ? Byłam na mieście, zrealizowałam ten bon w Aparcie ale sporo dopłaciłam, bo pierścionek i kolczyli kupiłam z perłami. Trudno raz się żyje :P U nas faktycznie na zmianę deszcz i słońce... Oby na Święta nie padało !

nenette lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette oby tak dalej do 37 tygodnia;)
    Allorene pochwal się zakupami;) Ja nie zamierzam raczej prać materacyka z wózka. Chyba... A może powinno się go wyprać? Nawet o tym nie pomyślałam.
    Mimo kiepskiej pogody udało mi się zaliczyć spacer do biblioteki i czytam właśnie książkę "Położna 3550 cudów narodzin" póki co bardzo mnie wciągnęła i myślę, że mamy ogromne szczęście, że rodzimy w naszych czasach, a nie w czasach kiedy rodziły nasze mamy. Jak pomyślę, że ktoś miałby posadzić mnie na łóżku, przypiąć pasami i kazał się nie ruszać dopóki nie urodzę, a później jeszcze zabrać dziecko na kilkanaście godzin to aż mi słabo. To musiała być jakaś masakra. Dobrze, że te czasy bezpowrotnie minęły.
    Dostałam właśnie przesyłkę z koszulami do szpitala, szlafrokiem i leginsami. Wszystko w rozmiarze S, ale leginsy są super, koszule jak na S bardzo duże (nawet teraz jest luźna, a zakładam, że po porodzie będę jednak trochę mniejsza), za to szlafrok jak na S dość mały. Nie chce mi się tego wymieniać więc jakoś przeżyję w luźniejszych koszulach, a szlafrok i tak raczej będzie mało używany więc też zostanie.
    Czekam jeszcze na przesyłkę z tkaniną na pościel, a w paczkomacie czeka na mnie przesyłka z nowymi stanikami bo w stare się już nie mieszczę. Aż strach pomyśleć co będzie po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:54

Alorrene13, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo ;)

hastttl0qz5m_t.jpg

Inesicia, karolinka85, Natka88, Muniek, Marcia86, agawera, Joasia:), lilly78, Rozalia, karolina0522, angel-84, Scintilla, sss, Z., Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ