Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny !
Dzięki za miłe słowa - Kochane jesteście :*
Brzuszek mam faktycznie taki średniej wielkości jak tak patrze na wasze, ale jak dla mnie to już spory i dziwne uczucie mam, że jak on ma być większy jak już nie mam chyba skóry do rozciągnięcia
Co do mojego zorganizowania to coś w tym jest, ale najbardziej właśnie odzwierciedla się w zadaniach specjalnych i przez te wszystkie sprawy w ogóle nie mam na święta porządków ogarniętych, ale trudno...teraz są inne ważniejsze sprawy i mam nadzieję, że po świętach już trochę się uspokoi i znajdę czas na ogarniecie chaty.
U nas prawdziwy Kwiecień plecień, na zmianę leje deszcz z gradem i po 10 min słonko wychodzi, na szczęście wstrzeliłam się z wyjściem z psem w słonko i właśnie miałam wychodzić dalej w miasto a tutaj znowu leje i ten grad, w związku z powyżsym szybko tu wskoczyłam bo ciężko mi Was nadrabiać
Agata bardzo ładny wózeczek, kolor super !
Co do wagi naszej małej strasznie jestem ciekawa jak się prezentuje bo osttanie usg miałam w 22 tyg i wtedy było 440 g jak dobrze pamiętam, kolejne badanie za tydzień i to usg na NFZ ( chyba to to 3 trymestru) w każdym razie widziałam, że pisałyście że to już jest odpłatne...hmmm ja na pewno mam nie płacić za nie, na bank nie będzie ono takie dokładne jak te prenatalne ale zobaczymy - dam Wam znać.
Ok lecę dalej sprawy załatwiać bo przestało lać i nie wiem na jak długo, życzę Wam spokojnego popołudnia !
Scintilla - trafny żart !karolinka85, Scintilla, A1984, nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:Witajcie, u nas dzisiaj wietrznie i co chwile pada i wychodzi słońce. Czekam na przsylke z koszulkami do karmienia, ale cos kurier się ociąga, pewnie już dziś nie przyjdzie...
Ja juz po dzisiejszych robótkach ręcznychteraz trzeba odpocząć bo juz mnie plecy zaczęły bolec... A to moje dzisiejsze dzieło.
Joasia jak tam synek po egzaminach ??? W radio mówili ze juz po
Szkoda ze nie mam maszyny... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A1984 wrote:Dziewczyny, ja tylko na szybko bo mam dziś dzień w biegu trochę
Czy pierzecie przed użyciem wszystkie kocyki, pieluszki tetrowe, ochraniacze na łóżeczko itp? -
Dziewczyny żarty na prima aprilis super
uśmiałam się
Dziś powtórzyłam mocz i 0 bakteri, zawsze uważałam że należy go powtórzyć jak coś wyszło.
Glukoza na czco 64. Więc też super. Chyba tej cukrzycy nie mam, zapisałam się do diabetyka, ale dopiero na koniec kwietnia, we wt mam gina przycisnę go z tym cukrem, niech się określi, bo krzywa wątpliwa to mi nic nie powie. Albo daje skierowanie pilne albo nie ma cukrzycy.
Amelka dostała dziś od teściowej zestaw pościelek i prześcieradeł do łóżeczka i bodziaki
Joasiu to kciuki rozluźnione
Agatko ja wszystko zaczynam prać od wtorku.
Dada każdy brzusio jest inny
Marcia zdolniacho nasza, Ty biznes otwieraj, cuda szyjesz, naprawdę
Joasia:), Scintilla, Marcia86, karolinka85, Rozalia, sss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem już po wizycie, pessar trzyma jak trzeba, a ja w ogóle go nie czuje
nie miałam dziś mierzenia przez usg, w ręcznym wszystko wyglądało ok. Szyjka miękka, ale mam się tym nie martwić, jest taka od jakiegoś czasu, a i powiedział, że na tym etapie ciąży już może mięknąć. No i mała przesunęła się od razu wyżej dzięki pessarowi, już nie napiera tak główką. Nawet po brzuchu to widać, że jest wyżej
Gin powiedział, że obiecać na 100% mi nie może, że dotrzymamy do 37tc, ale że jest dobrej myśli
Tylko leżeć, leżeć, leżeć. Może po 33tc pozwoli mi trochę się poruszać, jak nic się nie zmieni. Zrobiliśmy wszystko co można, musi być dobrze. Za 1,5tyg kontrola i decyzja czy sterydy na płucka są potrzebne czy nie. Zabieram się więc za zakupy, dziś ogarnę chyba te Pampersy w smyku, o których pisałyście.
Marcia, ale super ciuszki! Masz talentAlorrene13, Joasia:), Scintilla, karolinka85, kasika8303, gosi_a, Nieukowa, lilly78, Rozalia, sss, Z. lubią tę wiadomość
-
Marcia Słodki komplecik
Nenette fajnie, że wszystko układa się już po Twojej myśli, oby tak dalej...
Co do pytania o pranie ... ten materacyk/wkład który jest w wózku też pierzecie? Może tego nie trzeba, bo w sumie się przykryje jakąś pieluszką czy kocykiem ... ? Byłam na mieście, zrealizowałam ten bon w Aparcie ale sporo dopłaciłam, bo pierścionek i kolczyli kupiłam z perłami. Trudno raz się żyjeU nas faktycznie na zmianę deszcz i słońce... Oby na Święta nie padało !
nenette lubi tę wiadomość
-
nenette oby tak dalej do 37 tygodnia;)
Allorene pochwal się zakupami;) Ja nie zamierzam raczej prać materacyka z wózka. Chyba... A może powinno się go wyprać? Nawet o tym nie pomyślałam.
Mimo kiepskiej pogody udało mi się zaliczyć spacer do biblioteki i czytam właśnie książkę "Położna 3550 cudów narodzin" póki co bardzo mnie wciągnęła i myślę, że mamy ogromne szczęście, że rodzimy w naszych czasach, a nie w czasach kiedy rodziły nasze mamy. Jak pomyślę, że ktoś miałby posadzić mnie na łóżku, przypiąć pasami i kazał się nie ruszać dopóki nie urodzę, a później jeszcze zabrać dziecko na kilkanaście godzin to aż mi słabo. To musiała być jakaś masakra. Dobrze, że te czasy bezpowrotnie minęły.
Dostałam właśnie przesyłkę z koszulami do szpitala, szlafrokiem i leginsami. Wszystko w rozmiarze S, ale leginsy są super, koszule jak na S bardzo duże (nawet teraz jest luźna, a zakładam, że po porodzie będę jednak trochę mniejsza), za to szlafrok jak na S dość mały. Nie chce mi się tego wymieniać więc jakoś przeżyję w luźniejszych koszulach, a szlafrok i tak raczej będzie mało używany więc też zostanie.
Czekam jeszcze na przesyłkę z tkaniną na pościel, a w paczkomacie czeka na mnie przesyłka z nowymi stanikami bo w stare się już nie mieszczę. Aż strach pomyśleć co będzie po porodzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:54
Alorrene13, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość