Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorcia ale zgrabny brzusio! Ty to chyba jak się odpowiednio ubierzesz to nawet nie widać że w ciąży jesteś, co?
Alorrene13 - przepiekny komplet! Bardzo mi się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:50
dorcia8919, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Dorcia ale masz malutki fajny brzucho
Mata jest z Fisher Price, nazywało się toto "mega mata Fisher Price". Nie ma pałąka, mam zamiar kupić taki z Ikei drewniany bo mi się podoba. Ma za to dodatkowe troki na nowe zabawki... no i jest ddduuuuuża
Kot to Maine coon, obecnie waży 9kg i jest przesłodki. Jedyny problem jaki z nim widzę, to taki że z miłości się położy na noworodku i przydusi... jest wielgachny, z ogonem mam metr, no i kocha cały świat i potrafi np. w środku nocy położyć się człowiekowi na głowie albo na klatce piersiowej, bo tak lubi swoich ludzi że chce im mruczec do uchaTakże będzie pod obserwacją, no i pokoik dziecięcy będzie zamykany na noc żeby kot nie spał z małym...
dorcia8919, lilly78, Z., nenette, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Agata dziękuję
Ale fakt jak ubiorę jakaś luźną bluzkę, to nie widać nic kompletnie. Podejrzewam, że to dlatego, że jestem dopiero 2 kg na + i zamiast przybierać co jakiś czas waga leciała w dół. Ale nie martwię się, bo jeszcze na koniec może mnie wywalić
hehe... Tylko szkoda, że już teraz z przywilejów nie mogę korzystać, bo nikt nie wierzy, że to 7 m-c
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Nieukowa a no malutki. Dopiero niedawno coś zaczęło się pokazywać i może dlatego dość późno "zdałam" sobie sprawę, że faktycznie jestem w ciąży
Gdyby nie kopniaki Synusia, pewnie bym "zapomniała"
A kot faktycznie wielgaśnyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 19:59
Nieukowa, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Madziu, Jarku mocno trzymam za Was kciuki. Wierzę, że Wasz synek będzie zdrowym, silnym chłopakiem.
Aż mi się wierzyć nie chce, że to już się zaczęło. -
Tez trzymam mocno kciuki. Musi byc dobrze nie widze innej mozliwoscie.......
Ja po szkole rodzenia. Nawet spoko. Z listy do szpitala bylam zdziwiona . mamuska cala lista a dla dzidziusia tylko pieluchy i chusteczki nawilzane a ubranko tylko na wyjscie. Musze dopytac nastepnym razem czy faktycznie tyle..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Nieukowa wrote:Dorcia ale masz malutki fajny brzucho
Mata jest z Fisher Price, nazywało się toto "mega mata Fisher Price". Nie ma pałąka, mam zamiar kupić taki z Ikei drewniany bo mi się podoba. Ma za to dodatkowe troki na nowe zabawki... no i jest ddduuuuuża
Kot to Maine coon, obecnie waży 9kg i jest przesłodki. Jedyny problem jaki z nim widzę, to taki że z miłości się położy na noworodku i przydusi... jest wielgachny, z ogonem mam metr, no i kocha cały świat i potrafi np. w środku nocy położyć się człowiekowi na głowie albo na klatce piersiowej, bo tak lubi swoich ludzi że chce im mruczec do uchaTakże będzie pod obserwacją, no i pokoik dziecięcy będzie zamykany na noc żeby kot nie spał z małym...
Ja mam podobny problem, ale z psiakami. Niby dżorki to jazgotki, a moje kochają wszystkich co przychodzą do domu - złodzieja pewnie też by przyjęły, a suka by się posikała ze szczęścia
Mam na tyle łatwiej, że na wysokości się nie wspinająViola lubi tę wiadomość
-
Nieukowa kot jest super,ja to w ogóle kocia mama i uwielbiam kotki
a ta rasa jest przepiękna. My naszą kicie musieliśmy zostawić u rodziców niestety
Aaa no i mata też bardzo ładna oczywiście
Dorcia a ten brzuch to niby gdziebo jakoś nie bardzo zauważyłam
A tak w ogóle można nabawic się kompleksów jak wstawiacie zdjęcia dziewczyny,wszystkie takie laskiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:12
dorcia8919 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek ja też właśnie kociara na maxa. Mamy zwykłego europejskiego, całego czarnego - nawet na łapkach i podniebieniu. A i do tego mega towarzyska
No właśnie widzisz na zdjęciu jaki "wielki". Dziś na SR dziwnie się aż czułam przy tych wszystkich BrzuchatkachMuniek, Stokrotka21 lubią tę wiadomość
-
Cześć
Magda trzymam kciuki. Nieukowa aż się prawie popłakałam pamiętałam, ze masz maine coona bo kiedyś dałaś fotkę, a ja dziś swojego oddałam:( Musieliśmy to zrobić był z nami ponad półtora roku i wszystko było by oki tylko on nas budził notorycznie w nocy w lato od 3 potrafił tak godzinę miauczeć , próbowaliśmy wszystkiego. Wczoraj nie chciałam go wypuścić na dwór bo było mokro to ugryzł mnie w nogę jak chodziłam po pokoju. A co robił aby go wypuścić z domu, robił rozbieg na drapak a potem całym pędem na kanapę nie zwracając uwagi ,czy ktoś tam siedzi. Zrobił się niebezpieczny i z mężem już tak od roku wiedzieliśmy , ze coś jest z nim nie tak, miauczał cały czas, no i tak jak pisze Nieukowa strach, że się położy na dziecko trzeba pilnować. No trudno taka była nasz decyzja , jego siostra jest u moich rodziców a mój tata teraz przebywa na OIOM w szpitalu po respiratorem i chcemy go zabrać do domu, więc nawet byśmy go nie mogli zabierać do rodziców a mamy 300 km bo by męczył tam tatę wiecznym miauczeniem w nocy i w dzień. Tak musiałam Wam napisać bo mam dzisiaj ciężki dzień , ze tak się stało i jest mi strasznie przykro. A teraz dobra wiadomość, wczoraj byłam na USG Jaś waży prawie 1300 wszystko oki , zasłaniał się znowu ale za to jajeczka było widaćGIn powiedziała , ze może być duży bo ma długie nogi, a ja mam anemie dała mi tabletki z żelazem i przyznałam się jej , ze pije za mało wody, zresztą sama zobaczyła to po wynikach moczu.
dorcia8919, nenette, sss, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Magda, ja również trzymam mocno kciuki !
A ja właśnie wróciłam z 3ego USG prenatalnego, wszystko w porządku, ale jestem trochę zawiedziona że nadal główka nie tam gdzie trzebamam nadzieję że to się jeszcze zmieni bo moja wizja idealnego porodu się ode mnie oddala
Też ostatnio się zastanawiałam czy prać właśnie "wnętrze" wózka, ale ostatecznie stwierdziłam że wrzucam do pralki wszystko co materiałowe i będzie miało kontakt z maluchem
Co do pieluch ostatecznie zdecydowałam się na wielorazowe od samego początku, więc zobaczymy ile mam w sobie samozaparcia. Zamówiłam dziś 20 sztuk + 10 dodatkowych wkładów, myślicie że wystarczy żeby nie siedzieć dzień i noc nad praniem?
Nieukowa, piękny kotek, zawsze mi się taki marzył, ale niestety nie tylko ja decyduję o tym kto zamieszkuje nasze mieszkanieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:22
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Nadine u mnie z kolei mały cały czas główką w dół i to chyba też nie do końca takie dobre bo myślę że to też miało wpływ na tą moją szyjke nieszczęsną. Także tak źle i tak niedobrze
Nasz kot też czarny ale ma białe skapetkikażdy się w nim zakochuje,bo taki milutki jak maskotka
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Rozalia cukry w dzien mialam ladne trzymam diete ale na czczo przez caly tydzien mialam zawsze okolo 96-98 w porywach do 102 , ani raz nie byl na czczo w normie i pani dr powiedziala ze nie ma juz naco czekac i mam insuline narazie o 22 przed snem dwie jednostki
-
Madziu - gratulację dla Was :* Kciuki za Dominika ściśnięte maksymalnie
wszystko będzie dobrze!
Dziewczyny - jestem w szoku, że tyle jest słodkich czerwcówekjakaś słodka plaga nad nami ciąży.. chętnie bym się z moim wymieniła na tą 'przyjemność'
Ja dzisiaj pochodziłam po sklepach - mam wrażenie, że Gabryś leży mi na spojeniu łonowymchodzić nie można. A biodra to mi odpadają... ale dla osłody wzięłam sobie w Biedrze wazeline o zapachu czekoladowym.. teraz całe dnie będę siedziała z dzióbkiem na twarzy i będę ją wąchać
pachnie wybornie.
/ Stokrotko - moja kobieca intuicja podpowiada mi, że niedługo dołączę do Ciebie. Dzisiaj po rosołku z makaronem ( co prawda zwykłym) cukier 117. Zawsze był ok. 90
Im ciąża starsza tym coraz gorzej z tym interesem chyba. Zresztą jakby człowiek był żwawy to by to palił na spacerach - ale powiem Wam szczerze, że czasem jest mi tak ciężko, że normalnie nie mam siły wychodzić - a do tego wszystko kuje, boli
U mnie na czczo zawsze jakiś wyskok się trafi.. zresztą moja nietolerancja jest stwierdzona na podstawie cukru na czczo.
Teraz normy to: na czczo - 94 / 92 bo ja miałam 94 i jest cukrzyca xD, po h - 180, po 2h - 153. Przynajmniej tak mi mówiła moja diabełtolog
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 09:26
-
maglic wrote:słodkie - polecacie jakiś przepis na schab pieczony? :> bo dzisiaj zjadłam 5 przepysznych kotletów sojowych z morderczą panierką, kartoflami i słodkimi ogórami i 140 się pokazało... pobiłam swój rekord.
tak ładnie mi szło... ale widać szaleństwo nie popłaca - od jutra obiecuję poprawę, kasze gryczaną i pieczone mięcho będę żarła przez najbliższe 8 tygodni.
Mój rekord to 190! Nie przejmuj się, każdemu może się zdarzyć wpadka!
Agawera, ale chudzinka z CiebieTaki zgrabniutki brzuszek
A1984, pozazdrościłam Ci muffinków i zrobiłam dziś też
Agnieszyczka, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i aby to był jakiś fałszywy alarm.
Finezja, kolejna laskaJakbyś się dobrze najdła
Super
MIKOLAY wrote:dziewczyny, a pisałyście jeszcze o paskach na mocz. tęż kupię w aptece ?? jak to się fachowo nazywa ??
Paski do pomiaru ketonu w moczu.
Ja nie badałam.
Scintilla, niezła z Ciebie giganciara z tymi ciuszkami na allegro
Joasia, następnaJa to tak nie umiem sciemniać, od razu by mnie mój wyczuł
Marcia86, powinnaś zrobić własną kolekcje ciuszków i sprzedawaćTo dobry biznes a teraz moda na handmade, na pewno znaleźliby się klienci
Super te spodenki
nenette, fajnie, że wszystko okej i szyjka teraz trzyma jak należy. Na pewno donosisz ciąże do bezpiecznego terminu!
Alorrene13, śliczny zestawikPoszalałaś
Magda_lena88 wrote:Madzia urodziła. Dominik ma 37cm, 870g i 4pkt. Pozdrawiam: Jarek
ps. Trzymajcie kciuki
Witamy na świecie pierwszą forumową kruszynkę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Pomodlę się aby Wasz maluszek był silny i wy abyście wspólnie dali radę!
Nieukowa, piękny kotz śliczną kitą! Cudo
Nadine24, ma czas się odwrócić. Ja też się martwiłam i Młody jednak stanął na głowieMam nadzieję, że siedzi tak nadal.
Ogólnie spuścić oko z forum i człowiek nie ma jak się ogarnąć z nadrobieniem!
A moje dziecię dziś w nocy tak szalało, że mi spać nie dało. Pierwszy raz się zdarzyło, że przez jego harce ja nie mogłam zasnąć. Rośnie w siłę
maglic, nenette, agnieszyczka, Finezja lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nadine w takim razie jak już będziesz używać wielorazówek to czekam na recenzję bo chciałabym w 3-4 miesiącu przerzucić się na pieluchy wielorazowe. Ciekawa jestem czy wystarczy mi samozaparcia żeby się na nie przerzucić.