X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, Jarku i cudny Dominiczku trzymamy kciuki zaciśnięte!!! Musi być dobrze !!! Całujemy mocno naszego forumowego skarba.

Nieukowa tak mata jest super, też ją dokupiłam. Nie mogłam sie oprzeć, wiec mam dwie. Ach cudne te dziecięce umilacze.

Muniek dobrze ze szyjka pod kontrolą, odpoczywaj i leż a będzie napewno ok do min 37 tygodnia.

Alorrene biżuteria śliczna :)

Dorcia brzusio delikatnie ciążowy, ale przynajmniej buty sama zakładasz :)

A oto my dzisiaj :)
    i7aqv0srerv1_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:44

nenette, dorcia8919, Z., XxMoniaXx, sss, Aka81, A1984, Alorrene13, karolinka85, Muniek, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dzięki za info o tych laktatorach, muszę w takim razie coś zdecydować :)

Muniek a ile teraz ma Twoja szyjka? I jak te bakterie, lepiej?

Dorcia fajny brzuszek :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia to fakt nie mam problemów :) ale myślę, że wyskoczy mi brzuch i nadrobię :)

nenette dziekuję :)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, szkoda kota bo śliczny, no ale siła wyższa... ja naszego nie oddam, to członek rodziny równorzędny mnie, mężowi i małemu :P
    Nie ma w nim praktycznie agresji, a wszystkiego da się uporem, organizacją dnia i spokojem takiego spokojnego i ułożonego zwierzaka nauczyć :) Także wstępu do pokoju dziecinnego nie będzie miał, a jak chce pod naszym dozorem maluszka lizać czy tulić, to czemu nie pozwolić ;)

Muniek ja myślę żę ułożenie głową w dół nie ma wiele do rzeczy... gdyby było nóżkami w dół to by ci Sami sadził kopniaki w szyjkę i to też niedobrze...

dorcia8919 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam o metodzie NHN czyli Naturalnej Higienie Niemowląt i to mnie zmotywowało. Metoda sama w sobie polega na reagowaniu na sygnały które wysyła dziecko, ale myślę że do tego bardziej ekonomicznie będzie używać wielorazowych pieluszek i na tym stanęło. Ostatnio stałam się jakaś eko i polubiłam innowacje :)
    Oczywiście dam znać jak sobie z tym radzę :)

A co do położenia dziecka, od jutra leżę z tyłkiem w górze, może coś to da :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:55

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też nie leży główką w dół . Jeszcze sie nie martwię , ale zacznę około 33-34 tyg jak się jeszcze nie obróci .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:

A co do położenia dziecka, od jutra leżę z tyłkiem w górze, może coś to da :)

Ten most indyjski? Czy jak to tam się zwie ;)
    Czytałam jeszcze, że pomaga przyjmowanie pozycji jak 'na pieska' :D
    No i nie siadanie z założonymi nogami, najlepiej w rozkroku, albo brzuchem do oparcia krzesła. I siadanie na tej piłce dla ciężarnych i kołysanie biodrami.
    Śmiesznie, że my cudujemy żeby dziecko było główką w dól a niektóre chętnie by się pozamieniały żeby mieć CC. Powinnyśmy się tak powymieniać żeby każda była zadowolona :D

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to ten most indyjski, bo pierwsze słyszę :)
    Jeszcze czytałam o metodzie wizualizacji która ma podobno ponad 70% skuteczności - na czczo trzeba się skupić żeby rozluźnić mięśnie brzucha i wyobrażać sobie obrót dziecka :D ale nie przemawia to do mnie.
    A jak się nie uda w żaden sposób to jestem gotowa prosić żeby mi spróbowali dziecko z zewnątrz obrócić, wszystko byle nie cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 21:12

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo .. ja tam żadnego cięcia brzucha nie chce więc mam nadzieje, że Jula się obróci :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobrazić sobie obrót dziecka ? nie wierze że o działa :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    A co to ten most indyjski, bo pierwsze słyszę :)
    Jeszcze czytałam o metodzie wizualizacji która ma podobno ponad 70% skuteczności - na czczo trzeba się skupić żeby rozluźnić mięśnie brzucha i wyobrażać sobie obrót dziecka :D ale nie przemawia to do mnie.
    A jak się nie uda w żaden sposób to jestem gotowa prosić żeby mi spróbowali dziecko z zewnątrz obrócić, wszystko byle nie cc

http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/most-indyjski/
    Właśnie leżenie z dupka w górze :D

benitka lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejus ale wieści trxymamy mocno kciuki za Maluszka :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, tak właśnie sobie o Was myślałam a tu takie wieści. Trzymam kciuki za Was mocno mocno. Na pewno będzie wszystko dobrze!!!

Inesica tez dostalam dzisiaj przesyłkę z koszulkami i tez wzielam S, jedna to jest jeszcze ok, a druga tez mi się dużo większa na mnie wydaje, najwyżej komuś tą jedną oddam, w końcu drogie nie byly.

Nadine skąd zamowilas pieluszki wielorazowe??? Ja postanowił am zacząć używać je od 2 miesiąca a przez pierwszy miesiąc stosować jednorazowki. Pytalam na targach ile trzeba mieć pieluszek to właśnie mówiła ze 20 spokojnie starczy plus jeszcze dodatkowe wkłady. Ja tez lidze na moje samozaparcie jak juz znaczne je używać :)
    Dziś zakupilismy wyprawkę biedronkową czyli pieluszki dada, chusteczki nawilżone, proszek i płyn lovella. Można po świętach zacząć prac :)

Rozalia, Karolinka jeśli chcecie to mogę wam uczyć takie kompleciki, nie ma problemu. Jutro zamieszcze zdj jakie jeszcze mogą być zestawy kolorystyczne z tego co mam. Jeśli jeszcze któraś by chciała to zapraszam :) fajnie ze Wam się podoba, może pomyśle o jakimś biznesie na maciezyńskim ;)

karolinka85 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorowa pora,
    Jesteśmy juz po spacerze zapoznawczym. Nadrabiam forum i oczom nie wierze, mamy pierwsze czerwcowe Maleństwo !!! Madziu - ogromne gratulacje i wielkie kciuki za Ciebie i Dominiczka !!! Zycze Wam aby szybciutko i w zdrowiu przybierał na wadze :):):)
    Padam z nóg, dobrej nocy !!!

Nieukowa, Joasia:), Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia, akurat trafiłam na nówki na olx. 10 jest z firmy BamBams i 10 z Naughty Baby. Rozmiar taki uniwersalny, do spinania na napy. Wkłady dokupiłam na allegro, te ciemne węglowe. Jeszcze tylko muszę kupić zamykane wiaderko i polecany antybakteryjny proszek Nappy Fresh.

Marcia86 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, odpoczywasz już w Budapeszcie? :)
    Ale Ci zazdroszczę, najpiękniejsza jak dla mnie stolica w jakiej byłam :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Nieukowa dzięki za info o tych laktatorach, muszę w takim razie coś zdecydować :)

Muniek a ile teraz ma Twoja szyjka? I jak te bakterie, lepiej?

Dorcia fajny brzuszek :)
    Dziś miała 2cm,także chyba malutko. A co do bakteri to okaże się za tydzień,bo dziś zrobiła mi wymaz tylko i wyśle to do labo. Oby było dobrze. Ale globulki dopochwowe mam przyjmować do końca ciąży już.

Nieukowa pewnie masz racje,ja to już kombinuje na co by tu wine zwalić. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia czemu tak się ta szyjka skraca.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia ja rownież bardzo chętnie kupie uszyty przez Ciebie komplecik :) są prześliczne

Sista to dobrze ze szcześliwie dotarliście do celu :) miłego wypoczynku.

Nie mogę przestać myśleć o naszym pierwszym forumowym maluszku :) Madzia miała ten sam termin co ja ...

Proszę o kciuki na jutro ...15:40 USG :) już nie mogę sie doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 23:44

gosi_a, Alorrene13, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu i taki termin jak ja. Madziu kciuki za Was zaciśnięte z całej mocy!!!!!

Ja sie dziś mega wystraszyłam aż sie poryczałam. Amelka wpadła w jakis szał, wydaje mi się że się przekręcała, trwało to z dobre 30 minut, mega agresja a brzuch wystawał jakby zaraz miała przez niego wyjsc. M zobaczył, też strach w oczach, przez łzy pytałam ją czy ok czy jechać do szpitala. Uspokoiła się i cisza. Ale na szczęście teraz troszkę puka. Będzie miała charakterek, oj będzie.......

Nieukowa dobre z matą i kotkiem, kotek boski :-)

Joasia:), sss, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo przeżyłam wiadomość o Magdzie. Jestem pełna wiary że Dominiczek da sobie radę, trzymaj się Madziu z mężem, macie pierwsze czerwcowe dzieciątko. GRATULACJE !!!!!

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ