Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziu, Jarku i cudny Dominiczku trzymamy kciuki zaciśnięte!!! Musi być dobrze !!! Całujemy mocno naszego forumowego skarba.
Nieukowa tak mata jest super, też ją dokupiłam. Nie mogłam sie oprzeć, wiec mam dwie. Ach cudne te dziecięce umilacze.
Muniek dobrze ze szyjka pod kontrolą, odpoczywaj i leż a będzie napewno ok do min 37 tygodnia.
Alorrene biżuteria śliczna
Dorcia brzusio delikatnie ciążowy, ale przynajmniej buty sama zakładasz
A oto my dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:44
nenette, dorcia8919, Z., XxMoniaXx, sss, Aka81, A1984, Alorrene13, karolinka85, Muniek, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosia, szkoda kota bo śliczny, no ale siła wyższa... ja naszego nie oddam, to członek rodziny równorzędny mnie, mężowi i małemu
Nie ma w nim praktycznie agresji, a wszystkiego da się uporem, organizacją dnia i spokojem takiego spokojnego i ułożonego zwierzaka nauczyćTakże wstępu do pokoju dziecinnego nie będzie miał, a jak chce pod naszym dozorem maluszka lizać czy tulić, to czemu nie pozwolić
Muniek ja myślę żę ułożenie głową w dół nie ma wiele do rzeczy... gdyby było nóżkami w dół to by ci Sami sadził kopniaki w szyjkę i to też niedobrze...dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio czytałam o metodzie NHN czyli Naturalnej Higienie Niemowląt i to mnie zmotywowało. Metoda sama w sobie polega na reagowaniu na sygnały które wysyła dziecko, ale myślę że do tego bardziej ekonomicznie będzie używać wielorazowych pieluszek i na tym stanęło. Ostatnio stałam się jakaś eko i polubiłam innowacje
Oczywiście dam znać jak sobie z tym radzę
A co do położenia dziecka, od jutra leżę z tyłkiem w górze, może coś to daWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:55
-
nadine24 wrote:
A co do położenia dziecka, od jutra leżę z tyłkiem w górze, może coś to da
Ten most indyjski? Czy jak to tam się zwie
Czytałam jeszcze, że pomaga przyjmowanie pozycji jak 'na pieska'
No i nie siadanie z założonymi nogami, najlepiej w rozkroku, albo brzuchem do oparcia krzesła. I siadanie na tej piłce dla ciężarnych i kołysanie biodrami.
Śmiesznie, że my cudujemy żeby dziecko było główką w dól a niektóre chętnie by się pozamieniały żeby mieć CC. Powinnyśmy się tak powymieniać żeby każda była zadowolonaDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
A co to ten most indyjski, bo pierwsze słyszę
Jeszcze czytałam o metodzie wizualizacji która ma podobno ponad 70% skuteczności - na czczo trzeba się skupić żeby rozluźnić mięśnie brzucha i wyobrażać sobie obrót dzieckaale nie przemawia to do mnie.
A jak się nie uda w żaden sposób to jestem gotowa prosić żeby mi spróbowali dziecko z zewnątrz obrócić, wszystko byle nie ccWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 21:12
-
nadine24 wrote:A co to ten most indyjski, bo pierwsze słyszę
Jeszcze czytałam o metodzie wizualizacji która ma podobno ponad 70% skuteczności - na czczo trzeba się skupić żeby rozluźnić mięśnie brzucha i wyobrażać sobie obrót dzieckaale nie przemawia to do mnie.
A jak się nie uda w żaden sposób to jestem gotowa prosić żeby mi spróbowali dziecko z zewnątrz obrócić, wszystko byle nie cc
http://www.netmama.pl/magazyn/porod/komplikacje-podczas-porodu/most-indyjski/
Właśnie leżenie z dupka w górzebenitka lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Madziu, tak właśnie sobie o Was myślałam a tu takie wieści. Trzymam kciuki za Was mocno mocno. Na pewno będzie wszystko dobrze!!!
Inesica tez dostalam dzisiaj przesyłkę z koszulkami i tez wzielam S, jedna to jest jeszcze ok, a druga tez mi się dużo większa na mnie wydaje, najwyżej komuś tą jedną oddam, w końcu drogie nie byly.
Nadine skąd zamowilas pieluszki wielorazowe??? Ja postanowił am zacząć używać je od 2 miesiąca a przez pierwszy miesiąc stosować jednorazowki. Pytalam na targach ile trzeba mieć pieluszek to właśnie mówiła ze 20 spokojnie starczy plus jeszcze dodatkowe wkłady. Ja tez lidze na moje samozaparcie jak juz znaczne je używać
Dziś zakupilismy wyprawkę biedronkową czyli pieluszki dada, chusteczki nawilżone, proszek i płyn lovella. Można po świętach zacząć prac
Rozalia, Karolinka jeśli chcecie to mogę wam uczyć takie kompleciki, nie ma problemu. Jutro zamieszcze zdj jakie jeszcze mogą być zestawy kolorystyczne z tego co mam. Jeśli jeszcze któraś by chciała to zapraszamfajnie ze Wam się podoba, może pomyśle o jakimś biznesie na maciezyńskim
karolinka85 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Witajcie wieczorowa pora,
Jesteśmy juz po spacerze zapoznawczym. Nadrabiam forum i oczom nie wierze, mamy pierwsze czerwcowe Maleństwo !!! Madziu - ogromne gratulacje i wielkie kciuki za Ciebie i Dominiczka !!! Zycze Wam aby szybciutko i w zdrowiu przybierał na wadze
Padam z nóg, dobrej nocy !!!Nieukowa, Joasia:), Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość
-
Marcia, akurat trafiłam na nówki na olx. 10 jest z firmy BamBams i 10 z Naughty Baby. Rozmiar taki uniwersalny, do spinania na napy. Wkłady dokupiłam na allegro, te ciemne węglowe. Jeszcze tylko muszę kupić zamykane wiaderko i polecany antybakteryjny proszek Nappy Fresh.
Marcia86 lubi tę wiadomość
-
nenette wrote:Nieukowa dzięki za info o tych laktatorach, muszę w takim razie coś zdecydować
Muniek a ile teraz ma Twoja szyjka? I jak te bakterie, lepiej?
Dorcia fajny brzuszek
Nieukowa pewnie masz racje,ja to już kombinuje na co by tu wine zwalić. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia czemu tak się ta szyjka skraca.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyMarcia ja rownież bardzo chętnie kupie uszyty przez Ciebie komplecik
są prześliczne
Sista to dobrze ze szcześliwie dotarliście do celumiłego wypoczynku.
Nie mogę przestać myśleć o naszym pierwszym forumowym maluszkuMadzia miała ten sam termin co ja ...
Proszę o kciuki na jutro ...15:40 USGjuż nie mogę sie doczekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 23:44
gosi_a, Alorrene13, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Joasiu i taki termin jak ja. Madziu kciuki za Was zaciśnięte z całej mocy!!!!!
Ja sie dziś mega wystraszyłam aż sie poryczałam. Amelka wpadła w jakis szał, wydaje mi się że się przekręcała, trwało to z dobre 30 minut, mega agresja a brzuch wystawał jakby zaraz miała przez niego wyjsc. M zobaczył, też strach w oczach, przez łzy pytałam ją czy ok czy jechać do szpitala. Uspokoiła się i cisza. Ale na szczęście teraz troszkę puka. Będzie miała charakterek, oj będzie.......
Nieukowa dobre z matą i kotkiem, kotek boskiJoasia:), sss, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość