X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie moge zanac :/ chyba drzemka od 16 do 18 nie była przemyślana ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika moja Julka tez ma takie chwile " agresji " aż sie jej pytam co sie dzieje. Jutro u gina sie dopytam o co chodzi.

Dada ja bez drzemki w ciagu dnia a też nie śpię.

• orchidea33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula trzymam kciuki za was i zycze duzo zdrowka i siły .Czerwcowe ciocie Sa z wami :-*

Nieukowa kot cudny.zawsze marzylam o tej rasie Ale jednak za duzy jak dla mnie.
    ja czekam na brytyjskiego krotkowlosego,dostanie dopiero kolo czerwca bo jeszcze za malutki jest.obawiam sie czy dobrze robie maly kot i niemowlak Ale mysle ze wesolo bedzie ;-) niech dorastaja razem :-)
    Muniek moj robi jakich tez ciagle lezy glowka w dol i ak narazie szyjke mam ok.gorzej bo sie boje ze jak siedze czy leze to zgniatam go :-( wogole zrobil sie takinruchliwy ze nie wiem czy to dobrze czy daje mindonzrozumienia ze niewygodnie mu.

A Dzis wreszcie spelnilam sepia zachcianke czyli kompot truskawkowy cały wypilam :-)
    A teraz mecze sie z okropna zgaga ehh :-(

Dziewczyny wy tak piszecie o tych wymiarach,ciezarach dziecka wodach plodowych a ja musze wam powiedziec ze ja nie mam pojecia bo lekarz o tym nie mowi.mowi tylko ze wszystko dobrze jest .dziwno to.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula trzymam kciuki za was i zycze duzo zdrowka i siły .Czerwcowe ciocie Sa z wami :-*

Nieukowa kot cudny.zawsze marzylam o tej rasie Ale jednak za duzy jak dla mnie.
    ja czekam na brytyjskiego krotkowlosego,dostanie dopiero kolo czerwca bo jeszcze za malutki jest.obawiam sie czy dobrze robie maly kot i niemowlak Ale mysle ze wesolo bedzie ;-) niech dorastaja razem :-)
    Muniek moj robi jakich tez ciagle lezy glowka w dol i ak narazie szyjke mam ok.gorzej bo sie boje ze jak siedze czy leze to zgniatam go :-( wogole zrobil sie takinruchliwy ze nie wiem czy to dobrze czy daje mindonzrozumienia ze niewygodnie mu.

A Dzis wreszcie spelnilam sepia zachcianke czyli kompot truskawkowy cały wypilam :-)
    A teraz mecze sie z okropna zgaga ehh :-(

Dziewczyny wy tak piszecie o tych wymiarach,ciezarach dziecka wodach plodowych a ja musze wam powiedziec ze ja nie mam pojecia bo lekarz o tym nie mowi.mowi tylko ze wszystko dobrze jest .dziwno to.

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • orchidea33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sorki wcisnelo mi sie dwa razy :-/

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A props zgagi- dzi ptzespalam moze ze 2h bo mialam taki reflux cala noc :( mam dosc popijania mleka, a to jedyne co mi pomaga przez chwile. Myslicie ze moge na noc brac Rennie? Czytalam ze zgaga zostanie ze mna dopoki mi brzuch nie opadnie a ja chce sie wysypiac.,.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 07:20

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A props zgagi- dzisnptzespalam moze ze 2h bo mialam taki reflux cala noc :( mam dosc popijania mleka, a to jedyne co mi pomaga przez chwile. Myslicie ze moge na noc brav Rennie? Czytalam ze zgaganzostanie ze.mna dopoki mi brzuch nie opadnie a ja chce sie wysypiac.,.

Ja dziś też się męczyłam ze zgaga ale na mnie mleko nie działa tylko migdały. Może spróbuj dla urozmaicenia? Co do rennie to nie wiem. Wydaje mi się że któryś lek czytalam że jest bezpieczny w ciąży na zgage tylko nie pamietam nazwy. Może wlasnie rennie.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A props zgagi- dzisnptzespalam moze ze 2h bo mialam taki reflux cala noc :( mam dosc popijania mleka, a to jedyne co mi pomaga przez chwile. Myslicie ze moge na noc brav Rennie? Czytalam ze zgaganzostanie ze.mna dopoki mi brzuch nie opadnie a ja chce sie wysypiac.,.

Ja ciągle mam zgagę :-( reni jest bezpieczny ,.Ja muszę dwa wziąć, żeby pomogło.....
    Madzia urodziła, a ciekawe , jak u lilianki??

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o Liliance... Chyba wwpominala ze lekarze na razie nie widza wskazan do zakonczenia ciazy...
    Kurcze tak nas tu niewiele a tyle nieszczesc... Najpierw tyle poronien, potem ta nieprawidlowa ciaza Agi, teraz skrajny wczesniaczek i przepuklina rdzeniowa. No i wy wszystkie 'krotkoszyje'ktore sie ciagle martwicie skracaniem i rozwarciami :( dlaczego to wszystko was spotyka???

A co z Suzanna? Odezwij sie czy szew z pessarem trzymaja jak nalezy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 07:26

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Dziś miała 2cm,także chyba malutko. A co do bakteri to okaże się za tydzień,bo dziś zrobiła mi wymaz tylko i wyśle to do labo. Oby było dobrze. Ale globulki dopochwowe mam przyjmować do końca ciąży już.

Nieukowa pewnie masz racje,ja to już kombinuje na co by tu wine zwalić. Nie znam się na tym i nie mam pojęcia czemu tak się ta szyjka skraca.
    Muniek te globulki to masz przyjmowac codziennie? Czy np.raz-dwa w tygodniu?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Lilianko daj znac co u Was? I co mowia lekarze?

Suzanna22 a co u Was?

U mnie dzisiaj snieg na dachach... :( takze piekna wiosna...
    Milego dnia Wam zycze... :)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Renni jest bezpieczny mi lekarz powiedział,ze moge brać w każdej chwili bo to żaden
    Lek bardziej cukierki ,mi po nim troche przechodzi a tez dość często mam zgagę ale mam wrażenie,ze to troche na własne życzenie bo jem za szybko i zaglądam do lodówki non stop zmieniając ze słodkiego w słone...

Jesli chodzi o wymiary to ja zawsze pytam z ciekawości :) moj tez moze tak to by mowil ,ze wszystko ok.

Madzia daj znac jak sie czujecie .my trzymamy kciuki i wspieramy Was myślami :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to widzę że ja nie jedna ma nie przesłana noc z powodu zgagi. Oczywiście teraz kiedy czas na wstanie to ja bym chętnie pospala,bo może z godzinke spałam.
    Ja biorę gaviscon dual ,pomaga na chwilkę,albo inaczej łagodzi Ale nie da się pozbyć :-/
    Ostnio wogole nie mogę się zorganizować wszystko najchętniej na później zostawiła a później może być zapozno.Chciałabym jeszcze wrócić do pracy przed porodem Ale jak czytam i słyszę ze to już taki czas żeby zadbać i pomyśleć o sobie i dziecku bo to może w każdej chwili coś się wydarzyc
    To lepiej chyba zostanę w domu.
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny żeby wszystko było dobrze..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Muniek te globulki to masz przyjmowac codziennie? Czy np.raz-dwa w tygodniu?
    Muszę je brać codziennie wieczorem i tak jeszcze przez dwa miesiące :-\

Co do zgagi to wczoraj mnie zabijała,nic już nie pomagało. Ale generalnie jak zjem reni to przechodzi i faktycznie jest bezpieczny w ciąży.

Mój mały też ostatnio zrobił się strasznie ruchliwy,a wczoraj to przeszedł samego siebie :-) z tego powodu dziś raz jeszcze ma ktg muszę się wybrać.

Orchidea mi lekarka też mówi na usg że z dzieckiem wszystko w porządku,nie mówi mi jakie wymiary. Muszę ją zapytać to wtedy dopiero coś więcej powie. Jak ostatnio byłam w szpitalu to wtedy mi wszystko dokładnie pomierzyli i powiedzieli ile mały waży.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi na nieszczescie podeszla ropa pod zeba,ktory nic a nic nie boli,poprostu sobie obumarl ...bylam u dentysty co z tym zrobic,ale stwierdzil ze jak nie boli ...otworzyl mi tylko plombe w nadzieji,ze ropa wycieknie ale narazie mija drugi dzien i bez zmian,prosil tez by zapytac ginekolog czy moze go usuwac bo musi zastosowac antybiotyk :( co robic ...?:(

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten paskudny dzionek.

Przesyłam linka dla kocich mam - mega się wzruszyłam kocim dzieciem ;)

https://www.facebook.com/video.php?v=956966187699350&fref=nf

dorcia8919, BrumBrumek lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    A co z Suzanna? Odezwij sie czy szew z pessarem trzymaja jak nalezy!

Jestem, jestem:-) czytam na bieżąco z domowego łóżka. My dalej w dwupaku i oby do maja:-)

Madzia trzymam kciuki za Dominika!!!!!

Z., A1984, dorcia8919, nenette, Scintilla, Nieukowa, Finezja lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay, widzialam ze wczoraj pisalas ze nasz jorki. Ja tez mam taka jedna małą "mendę" która jest straszną ujadaczka. Boje sie co to będzie jak sie urodzi córcia. Jak ty to widzisz? Nasz czasami jak zobaczy kota w ogrodzie to chce wyjść z siebie a drze się na całą "wieś". Boje sie ze bedzie mi dziecko budził co chwila....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolinka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek,no tak zawsze to bezpieczniej by juz nic sie nie przyplatalo..zadne dziadostwo :(

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My własnie po USG, Borys ma się dobrze, jest już główką w dół i waży 1400 g <3
    To co mnie martwi (chociaż lekarz nie widzi nic niepokojącego...) to fakt że brzuszek ma sporo poniżej reszty

Główka: BPD 31+0, HC: 31+3
    Brzuszek: AC 28+6
    Kość udowa: FL 29+3

Na wcześniejszych USG brzuszek był zgodny z resztą wymiarów, powinnam się martwić? :(

Suzanna22, aghata, Z., karolinka85, Alorrene13, gosi_a, Joasia:), nenette, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ