Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Co sądzicie o takim "usypiającym żółwiu"?
https://www.youtube.com/watch?v=VN47BitDvLI
http://www.smyk.com/cloud-b-lampka-nocna-zolw,p1079126516,swiat-niemowlaka-p
Lub też o polskim SzuMisiu
http://whisbear.com/
Agata Szumiś jest na mojej liście wyprawkowej:) widziałam jak działa na dwa niemowlaki i rewelkaA1984 lubi tę wiadomość
-
chyba po porodzie myją i ważą dopiero potem dają mamie
przecież muszą co niektóre zszyć itd.
ja miałam cc, ale mała miała żółtaczkę mechaniczną, więć mi ją dali po 2 dobach naświetlania, trzeba by zapytać kwietniówki, co już porodziły..AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
karolina0522 wrote:chyba po porodzie myją i ważą dopiero potem dają mamie
przecież muszą co niektóre zszyć itd.
ja miałam cc, ale mała miała żółtaczkę mechaniczną, więć mi ją dali po 2 dobach naświetlania, trzeba by zapytać kwietniówki, co już porodziły.. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
ja święta spędzam u teściów a że średnio lubię pisać na telefonie to się nie odzywałam chociaż a bieżąco wszystko czytałam.
Joasiu, śliczna Juleczka i zazdroszczę że masz takie fajne zdjęcie córeczki.
Maglic Tobie już tak niewiele zostało i uderzysz w sernikja się objadłam słodyczami i na szczęście cukier był ok ale zobaczymy dzisiaj wieczorem jak Zuzia na wadze przybrała.
Co do kocyków ja po porodzie będę przykrywać małą pieluchą bo u nas na noworodkowym jest mega gorąco. Oddział jest chyba na 9 piętrze i do tego ciągle tam świeci słońce.
Dzisiaj się dowiedziałam że od poniedziałku ruszam ze szkołą rodzenia więc cieszę się niesamowiciezaraz się zbieramy do wyjazdu i marzę o powrocie do domu bo wiadomo że w domku najlepiej. Aha! Widzialam prognozy pogody i od przyszłego tygodnia zaczynam w końcu praći prasować. Nigdy się nie cieszyłam aż tak na fakt prania i prasowania
Alorrene13, maglic, Scintilla, Z., Joasia:), Rozalia, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nenette wrote:Jak tak oglądam ten polecany przez Was serial Porody
to tam jak wszystko jest ok to dzidziuś przez 2h leży z mamą i dopiero później go zabierają na ważenie/mierzenie.. pytanie czy tak we wszystkich szpitalach jest?
-
nick nieaktualnyZ dużym zaciekawieniem czytam o kangurowaniu, ja miałam w planach zabrać do szpitala rożek. Tylko czy to będzie poręczne i nie za grube dla dziecka. Dobry pomysł z tą pieluszką, bo też nie wiadomo czy dziecko jest jeszcze we krwi czy już umyte, należy brać pod uwagę, że okrycie do kangurowania może nie nadawać się do dalszego użytku. Ja za tydzień mam wizytę u ginki, jak nie zapomnę to zapytam się jak to wygląda w praktyce!
-
Dokładnie nenette, ja też te szczegóły znam z "Porodów".
Jest tak jak Monia mówisz, mogą szyć, a Dzidziuś leży u Ciebie na klatce piersiowej... można nawet wtedy łatwiej to znieść. W każdym razie nie sądzę aby dziecko w krwi i śluzie pakowali nam do najlepszych kocyków -
Jeśli jest wszystko ok 2 godziny dziecko.leży na mamy piersi takie umazane a potem je wycieraja bo ta maź plodowa chroni skórę i tak szybko jej nie myja...potem ja myja dziecko to przynoszą je w ubraniach i rozku szpitalnym i albo przebieracie dziecko albo nie. Przy kangurowanii lepsza będzie pieluszka
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyStokrotka21 wrote:Dziewczyny ostatnio diabetolog kazala mi zrobic badania m.in kreatynine z krwi i norma jest jakos od 45 - 57 a ja mam 37, miala ktoras z was tez nizszy wynik niz norma? i co to moze oznaczac?
Też miałam to robione jezeli masz wynik niski tzn,że nerki pracują prawidłowo,gdyby był podwyższony to juz jest niewydoloność nerek .Nie masz się czym martwic wszystko jest ok -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o mycie noworodka po porodzie to u mnie w szpitalu trochę zmienili zasady. Wcześniej było tak jak pisze Aghata. A teraz nie myją wcale, chyba, że o to poprosisz i na pewno nie zrobią tego w pierwszej dobie. Jeśli nie poprosisz to nie umyją wcale. Takie nowości sprzedała mi koleżanka, która urodziła synka 6 tyg temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 16:05
-
Ania1704, w jaki sposób stosujesz mięte na zgagę? Chodzi o hebratki czy np. rzucie świeżych listków mięty? Tez miewam z tym problemy a o tym sposobie nie słyszałam
Co do prania ciuszków, powiedzcie mi czy zakupilyscie tylko plyny/proszki do prania dla dzieci czy będziecie też je płukać w specjalnym płynie do płukania?
Jeśli chodzi o ruchy, to u mnie tez jest to inne niż wcześniej, bardziej czuje jak się kręci, wypycha, rozpycha, wsuwa nóżki pod żebra, wypina pupę, plecki, niekiedy nawet zaboli ale to taki chciany ból bo gdy tylko za długo jest cisza to zaczynam się martwić. A przyjemne jest jak takie małe, zwinne coś przesuwa mi się po brzuszku to wiem, że to wtedy rączki albo stópki, śmieszny masaż
No i jest aktywny w nocy, jak się przebudzę np. do toalety to harce dziecka nie pozwalają mi zasnąć spowrotem
Joasia, cudne foto. Twój lekarz ma chyba talent do zdjęć USG
Maglic, jeśli chodzi o kopaie w żołądek to nie odczułam, ale właściwie nawet nie wiem gdzie go teraz mamAle tak czy inaczej bywa mi znów niedobrze jak na początku, mdli mnie lekko, może właśnie ze względu na ściśnięcie żołądka?
lilly78, co stosujesz na zaparcia? ja nigdy nie miałam a teraz czuje się zacemetnowanawprowadzam teraz lactulosum... lekarz mi polecił.
Stokrotka21, ja się nie znam więc nie pomogę...
Też mi się wydaję, że po porodzie to oni używają pieluch do przykrycia dzieciaczka.
Mi święta przeleciały strasznie szybko, a tak fajnie jak mąż w domu ale co zrobić...
Wyprawkę mam jeszcze nie skompletowaną, czasu coraz mniej. Jak zrobie w końcu to pranie to wtedy popatrzę co mi jeszcze brakuje. Ogólnie mój budżet leży już i kwiczy
Pozdrawiam ciepło!Joasia:), maglic, Scintilla lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Aka81 wrote:Jeśli chodzi o mycie noworodka po porodzie to u mnie w szpitalu trochę zmienili zasady. Wcześniej było tak jak pisze Aghata. A teraz nie myją wcale, chyba, że o to poprosisz i na pewno nie zrobią tego w pierwszej dobie. Jeśli nie poprosisz to nie umyją wcale. Takie nowości sprzedała mi koleżanka, która urodziła synka 6 tyg temu.
U mnie w szpitalu nie kąpią. Argumentują to tym, że właśnie te mazie płodowe mają jakieś tam nieocenione działanie i kąpie się dopiero w domu (przy standardowym czasie pobytu w szpitalu) ale wiadomo, że z tej krwi to chyba wytrą?Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ojć ale się obżarłam kuraka z sałatą na obiad, ledwie dysze
Wy już praktycznie wyprawki pełne a ja w ciemnym lesie, brakuje mi wszystkich rzeczy dla mnie i trochę dla małego. Muszę się wziąć za to powoli ale nigdzie nie mogę znaleźć koszul
Joasia cudne zdjęcie, takie rozczulające są małe stópki
Zauważyłam że w większości szpitali myją dziecko po pierwszej dobie, wcale albo wedle życzenia. Wiadomo że wycierają potem do ubierania, ale też pewnie nie ma niewiadomo ile tej krwi
Pojutrze mamy kolejne spotkanie ze SR ale w ogóle mi się te spotkania nie podobają. Wszystko o czym mówi położna już wiem, sali porodowej nie zamierzam oglądać bo nawet cc będę mieć w innym szpitalu, o porodzie sn nie chcę słuchać i generalnie ostatnio mi się oczy przymykały ze znudzenia
Cukrowe mamy Wy w ogóle nie jecie słodyczy? Ja tam wcinam trochę w okolicach obiadu jak nie naleci i zawsze mam cukier w normieOczywiście mówię tu o 1-2 cukierkach, a nie jak wcześniej całej tabliczce czekolady Milka
:D A po serniku mam super niski cukier, więc maglic może spróbuj i się nie katuj
Joasia:), maglic, dorcia8919, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witajcie jak tam po Świętach?
zleciało i czas zaczyna przyspieszać jak tam Wasze brzuszki? oto my Ja i Milenka w Świątecznej odsłonie
Rozalia, dorcia8919, Z., Alorrene13, Aka81, nenette, maglic, Joasia:), Scintilla, A1984, Ania1704, karolinka85, karolina0522, lilly78, Nieukowa, Viola, gosi_a, Marcia86, sss, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość