X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene też pokrowce mam od tego sprzedawcy zamówione :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z mężem mieliśmy 5 rocznicę ślubu a ja jak trup w łóżku leżałam. W przyszły weeekend jak będę się dobrze czuła to idziemy na kolacje, opóźnioną ale grunt że będzie :-)

My wogole chajtaliśmy się w dniu katastrofy smoleńskiej, co rok w tv nam przypominają o rocznicy :-) ogólnie spoko się wszystko odbyło, tylko babcie pod kościołem musiały wypowiedzieć swoją frustrację, że ślub w taki dzień..... podeszliśmy do tego tak, że nie była to impreza urodzinowa którą można zrobić za tydzień, ksiądz też nie robił problemu. Goście bawili się normalnie.
    Ale to nic 3 dni pozniej wylot na teneryfę w podróż poślubną i .......... wybuch wulkan. Byliśmy ostatnim samolotem który wystartował w europie. Zanami zamknęli okęcie a tylko dlatego wystartowaliśmy bo byliśmy lotem charterowym i kapitan się uparł.
    Także zawijasy były 5 lat temu, ale małżeństwem szczęśliwym jesteśmy, mimo tych pechów :-)

karolinka85, Alorrene13, Ania1704, nenette, BrumBrumek, Z., Viola, karolina0522, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bralam slub to zmarla moja babacia dokladnie 2 tygodnie przed byl to szok dla nas wszystkich . caly czas powtarzala ze mamy sie dobrze bawic chyba wyczula ...oprucz rodzicow wszystcy tancowalismy a pamiec i tak trzyma sie w sercu. Slub bralismy wjej urodziny a nasz maluszek tez ma temin w nasza rocznice ale wiadomo roznie to mozebyc...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dylemat zmierzyłam przewijak który dostałam od sasiadki i ma wymiary 48xok 71-niecałe i teraz nie wiem czy będzie pasować pokrowiec 50 x 70

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie u Dominika lekarka, która jest Jego prowadzącą mówiła, że stan jest stabilny. Synek dobrze sobie radzi na CEPAP-ie. Nadal są wdrażane próby karmienia moim mlekiem no i Dominik raz toleruje raz nie ale lekarka mówiła, że coraz częściej i więcej mleczka toleruje. A dostaje go już 3/4ml co 3godz. :) jednak nie jest to zaliczane póki co jako pokarm tylko by "płukać" śluzówkę aby przygotować żołądek i układ pokarmowy na jedzenie inne niż kroplówka. Bardzo pozytywne słowa pani lekarki były takie, że Dominik małymi kroczkami idzie do przodu - "idzie ku lepszemu" :). Jednak wiadomo jak to jest z wcześniakami czasami może coś nas zaskoczyć. Jednak mocno wierzę w to, że Dominiś będzie "szedł" tylko i wyłącznie do przodu. Jest dzielnym chłopcem i da radę <3 <3 <3
    Dziś Słoneczko kończy 10 dni <3 - dziś nie było istotnych zmian. Jednak Maluch był jakiś taki mniej spokojny. I nie wiem czy mi się wydawało ale czasem jakby się przez sen uśmiechał ;)
    Pozostaje Nam czekać i mocno wierzyć w to, że Dominik da radę. A przecież inaczej być nie może !!!!
    U mnie w czw. była położna. Pogadała. Obejrzała ranę i umówiła się ze mną na śr. by odciąć supełki. A kolejne wizyty będą jak już Synuś będzie z Nami w domku.

Joasia:), agawera, Viola, Z., Ania1704, A1984, nenette, karolinka85, Muniek, Inesicia, Sabela, karolina0522, Nieukowa, Sista, BrumBrumek, Alorrene13, Aka81, CaneCorso, sss, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu super wieści :) Pewnie że bedzie tylko do przodu :)
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki :)

• agawera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba można powiedzięć że super :) czekamy na kolejne pozytywne informacje o Dominiku :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu super wiadomości :-) dobrze że po malutku do przodu

c77352d493.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu cudownie , ciotki się cieszą i czekają na nowe fotki maluszka :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super wieści, czekamy na więcej i dopominamy się o fotki młodego przystojniaka! :)

Nieukowa jesteś NIESAMOWITA!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zwykle piszę żeby wam po narzekać ospę wyleczyłam zostało mi może parę strupków, ale pozostał mi taki okropny świąd skóry że spać mi nie daje. Naczytałam się o cholestazie i boję się dziewczyny bo wszystkie dolegliwości się zgadzają. W poniedziałek z rana pojadę do laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wizytę mam i tak dopiero 20 kwietnia.

Madziu wspaniałe wiadomości trzymamy kciuki za Dominika

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Magda super słyszeć takie wieści :)

Stokrotka zrob wyniki dla świetego spokoju bo po co dodatkowy stres..

Ja dzis zaczynam 30 tydzien a to oznacza ,ze Wy juz możecie sie bać ;) bo jestem jedna z ostatnich na czerwiec a tu juz wielka 3 sie pojawiła ;)

Dzis jade do mojego chrześniaka i zostaje u nich na2 dni ...(musze mieć co robic bo zwariuje ,tym bardziej,ze Z M na tym statku kontakt bardzo utrudniony bedzie ...:( moze sie odezwie za2tyg jesli beda mieli net w porcie ...:(

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz od tygodnia nie obudziłam się o 4 znaczy miałam dobra noc :)liczyłam na ładna pogodę ale na razie lipa 7 stopni chyba że się rozkręci

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly w brzuchu chyba zszedl juz nizej jak sie rusza to az mnie tam na dole boli moze tez od zrostow po cc.

Ja jutro wizytuje o 8 rano wiec prosze o kciukasy

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Wczoraj na wizycie u Dominika lekarka, która jest Jego prowadzącą mówiła, że stan jest stabilny. Synek dobrze sobie radzi na CEPAP-ie. Nadal są wdrażane próby karmienia moim mlekiem no i Dominik raz toleruje raz nie ale lekarka mówiła, że coraz częściej i więcej mleczka toleruje. A dostaje go już 3/4ml co 3godz. :) jednak nie jest to zaliczane póki co jako pokarm tylko by "płukać" śluzówkę aby przygotować żołądek i układ pokarmowy na jedzenie inne niż kroplówka. Bardzo pozytywne słowa pani lekarki były takie, że Dominik małymi kroczkami idzie do przodu - "idzie ku lepszemu" :). Jednak wiadomo jak to jest z wcześniakami czasami może coś nas zaskoczyć. Jednak mocno wierzę w to, że Dominiś będzie "szedł" tylko i wyłącznie do przodu. Jest dzielnym chłopcem i da radę <3 <3 <3
    Dziś Słoneczko kończy 10 dni <3 - dziś nie było istotnych zmian. Jednak Maluch był jakiś taki mniej spokojny. I nie wiem czy mi się wydawało ale czasem jakby się przez sen uśmiechał ;)
    Pozostaje Nam czekać i mocno wierzyć w to, że Dominik da radę. A przecież inaczej być nie może !!!!
    U mnie w czw. była położna. Pogadała. Obejrzała ranę i umówiła się ze mną na śr. by odciąć supełki. A kolejne wizyty będą jak już Synuś będzie z Nami w domku.
    Cieszę się bardzo Magda_lena, serdecznie Wam gratuluję i trzymam za Was kciuki!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    ja jak zwykle piszę żeby wam po narzekać ospę wyleczyłam zostało mi może parę strupków, ale pozostał mi taki okropny świąd skóry że spać mi nie daje. Naczytałam się o cholestazie i boję się dziewczyny bo wszystkie dolegliwości się zgadzają. W poniedziałek z rana pojadę do laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wizytę mam i tak dopiero 20 kwietnia.

Madziu wspaniałe wiadomości trzymamy kciuki za Dominika

Stokrotka a jakie sa objawy cholestazy? Bo mnie straszliwie swędzą nogi i tez nie wiem, co o tym myślec

3i49zbmhdvaalxch.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:08

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Stokrotka a jakie sa objawy cholestazy? Bo mnie straszliwie swędzą nogi i tez nie wiem, co o tym myślec

CaneCorso w necie piszą: Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html

starsza siostra miała to cholerstwo ale ale w ostatnim tygodniu ciąży i nawet nie wiedziała na porodówce lekarze ją uświadomili że to niebezpieczne> Urodziła ślicznego zdrowego synka. Mi jeszcze zostało trochę czasu wiec jutro popędzę na badania

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie swędzą całe nogi, mam nadzieję że to nie od tego. W srodę mam wizytę u gina to chyba go poproszę o skierowanie na lipidogram.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nieprzespanej nocy :( nie moglam sie wygodnie ulozyc bo i na lewym boku bolal mnie brzuch jak i na prawym :(

Madziu bardzo sie ciesze ze z synusiem wszystko ok.. :)

Mam pytanie jak twardnieje Wam brzuch to podbrzusze?gorna czesc brzucha czy caly brzuch?
    Bo ja juz sama nic niewiem.. :( zglupiec mozna..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ