X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene też pokrowce mam od tego sprzedawcy zamówione :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z mężem mieliśmy 5 rocznicę ślubu a ja jak trup w łóżku leżałam. W przyszły weeekend jak będę się dobrze czuła to idziemy na kolacje, opóźnioną ale grunt że będzie :-)

My wogole chajtaliśmy się w dniu katastrofy smoleńskiej, co rok w tv nam przypominają o rocznicy :-) ogólnie spoko się wszystko odbyło, tylko babcie pod kościołem musiały wypowiedzieć swoją frustrację, że ślub w taki dzień..... podeszliśmy do tego tak, że nie była to impreza urodzinowa którą można zrobić za tydzień, ksiądz też nie robił problemu. Goście bawili się normalnie.
    Ale to nic 3 dni pozniej wylot na teneryfę w podróż poślubną i .......... wybuch wulkan. Byliśmy ostatnim samolotem który wystartował w europie. Zanami zamknęli okęcie a tylko dlatego wystartowaliśmy bo byliśmy lotem charterowym i kapitan się uparł.
    Także zawijasy były 5 lat temu, ale małżeństwem szczęśliwym jesteśmy, mimo tych pechów :-)

karolinka85, Alorrene13, Ania1704, nenette, BrumBrumek, Z., Viola, karolina0522, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bralam slub to zmarla moja babacia dokladnie 2 tygodnie przed byl to szok dla nas wszystkich . caly czas powtarzala ze mamy sie dobrze bawic chyba wyczula ...oprucz rodzicow wszystcy tancowalismy a pamiec i tak trzyma sie w sercu. Slub bralismy wjej urodziny a nasz maluszek tez ma temin w nasza rocznice ale wiadomo roznie to mozebyc...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dylemat zmierzyłam przewijak który dostałam od sasiadki i ma wymiary 48xok 71-niecałe i teraz nie wiem czy będzie pasować pokrowiec 50 x 70

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie u Dominika lekarka, która jest Jego prowadzącą mówiła, że stan jest stabilny. Synek dobrze sobie radzi na CEPAP-ie. Nadal są wdrażane próby karmienia moim mlekiem no i Dominik raz toleruje raz nie ale lekarka mówiła, że coraz częściej i więcej mleczka toleruje. A dostaje go już 3/4ml co 3godz. :) jednak nie jest to zaliczane póki co jako pokarm tylko by "płukać" śluzówkę aby przygotować żołądek i układ pokarmowy na jedzenie inne niż kroplówka. Bardzo pozytywne słowa pani lekarki były takie, że Dominik małymi kroczkami idzie do przodu - "idzie ku lepszemu" :). Jednak wiadomo jak to jest z wcześniakami czasami może coś nas zaskoczyć. Jednak mocno wierzę w to, że Dominiś będzie "szedł" tylko i wyłącznie do przodu. Jest dzielnym chłopcem i da radę <3 <3 <3
    Dziś Słoneczko kończy 10 dni <3 - dziś nie było istotnych zmian. Jednak Maluch był jakiś taki mniej spokojny. I nie wiem czy mi się wydawało ale czasem jakby się przez sen uśmiechał ;)
    Pozostaje Nam czekać i mocno wierzyć w to, że Dominik da radę. A przecież inaczej być nie może !!!!
    U mnie w czw. była położna. Pogadała. Obejrzała ranę i umówiła się ze mną na śr. by odciąć supełki. A kolejne wizyty będą jak już Synuś będzie z Nami w domku.

Joasia:), agawera, Viola, Z., Ania1704, A1984, nenette, karolinka85, Muniek, Inesicia, Sabela, karolina0522, Nieukowa, Sista, BrumBrumek, Alorrene13, Aka81, CaneCorso, sss, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu super wieści :) Pewnie że bedzie tylko do przodu :)
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki :)

• agawera Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba można powiedzięć że super :) czekamy na kolejne pozytywne informacje o Dominiku :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu super wiadomości :-) dobrze że po malutku do przodu

c77352d493.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu cudownie , ciotki się cieszą i czekają na nowe fotki maluszka :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super wieści, czekamy na więcej i dopominamy się o fotki młodego przystojniaka! :)

Nieukowa jesteś NIESAMOWITA!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zwykle piszę żeby wam po narzekać ospę wyleczyłam zostało mi może parę strupków, ale pozostał mi taki okropny świąd skóry że spać mi nie daje. Naczytałam się o cholestazie i boję się dziewczyny bo wszystkie dolegliwości się zgadzają. W poniedziałek z rana pojadę do laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wizytę mam i tak dopiero 20 kwietnia.

Madziu wspaniałe wiadomości trzymamy kciuki za Dominika

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Magda super słyszeć takie wieści :)

Stokrotka zrob wyniki dla świetego spokoju bo po co dodatkowy stres..

Ja dzis zaczynam 30 tydzien a to oznacza ,ze Wy juz możecie sie bać ;) bo jestem jedna z ostatnich na czerwiec a tu juz wielka 3 sie pojawiła ;)

Dzis jade do mojego chrześniaka i zostaje u nich na2 dni ...(musze mieć co robic bo zwariuje ,tym bardziej,ze Z M na tym statku kontakt bardzo utrudniony bedzie ...:( moze sie odezwie za2tyg jesli beda mieli net w porcie ...:(

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz od tygodnia nie obudziłam się o 4 znaczy miałam dobra noc :)liczyłam na ładna pogodę ale na razie lipa 7 stopni chyba że się rozkręci

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly w brzuchu chyba zszedl juz nizej jak sie rusza to az mnie tam na dole boli moze tez od zrostow po cc.

Ja jutro wizytuje o 8 rano wiec prosze o kciukasy

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Wczoraj na wizycie u Dominika lekarka, która jest Jego prowadzącą mówiła, że stan jest stabilny. Synek dobrze sobie radzi na CEPAP-ie. Nadal są wdrażane próby karmienia moim mlekiem no i Dominik raz toleruje raz nie ale lekarka mówiła, że coraz częściej i więcej mleczka toleruje. A dostaje go już 3/4ml co 3godz. :) jednak nie jest to zaliczane póki co jako pokarm tylko by "płukać" śluzówkę aby przygotować żołądek i układ pokarmowy na jedzenie inne niż kroplówka. Bardzo pozytywne słowa pani lekarki były takie, że Dominik małymi kroczkami idzie do przodu - "idzie ku lepszemu" :). Jednak wiadomo jak to jest z wcześniakami czasami może coś nas zaskoczyć. Jednak mocno wierzę w to, że Dominiś będzie "szedł" tylko i wyłącznie do przodu. Jest dzielnym chłopcem i da radę <3 <3 <3
    Dziś Słoneczko kończy 10 dni <3 - dziś nie było istotnych zmian. Jednak Maluch był jakiś taki mniej spokojny. I nie wiem czy mi się wydawało ale czasem jakby się przez sen uśmiechał ;)
    Pozostaje Nam czekać i mocno wierzyć w to, że Dominik da radę. A przecież inaczej być nie może !!!!
    U mnie w czw. była położna. Pogadała. Obejrzała ranę i umówiła się ze mną na śr. by odciąć supełki. A kolejne wizyty będą jak już Synuś będzie z Nami w domku.
    Cieszę się bardzo Magda_lena, serdecznie Wam gratuluję i trzymam za Was kciuki!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    ja jak zwykle piszę żeby wam po narzekać ospę wyleczyłam zostało mi może parę strupków, ale pozostał mi taki okropny świąd skóry że spać mi nie daje. Naczytałam się o cholestazie i boję się dziewczyny bo wszystkie dolegliwości się zgadzają. W poniedziałek z rana pojadę do laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wizytę mam i tak dopiero 20 kwietnia.

Madziu wspaniałe wiadomości trzymamy kciuki za Dominika

Stokrotka a jakie sa objawy cholestazy? Bo mnie straszliwie swędzą nogi i tez nie wiem, co o tym myślec

3i49zbmhdvaalxch.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:08

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Stokrotka a jakie sa objawy cholestazy? Bo mnie straszliwie swędzą nogi i tez nie wiem, co o tym myślec

CaneCorso w necie piszą: Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html

starsza siostra miała to cholerstwo ale ale w ostatnim tygodniu ciąży i nawet nie wiedziała na porodówce lekarze ją uświadomili że to niebezpieczne> Urodziła ślicznego zdrowego synka. Mi jeszcze zostało trochę czasu wiec jutro popędzę na badania

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie swędzą całe nogi, mam nadzieję że to nie od tego. W srodę mam wizytę u gina to chyba go poproszę o skierowanie na lipidogram.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nieprzespanej nocy :( nie moglam sie wygodnie ulozyc bo i na lewym boku bolal mnie brzuch jak i na prawym :(

Madziu bardzo sie ciesze ze z synusiem wszystko ok.. :)

Mam pytanie jak twardnieje Wam brzuch to podbrzusze?gorna czesc brzucha czy caly brzuch?
    Bo ja juz sama nic niewiem.. :( zglupiec mozna..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ