Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj z mężem mieliśmy 5 rocznicę ślubu a ja jak trup w łóżku leżałam. W przyszły weeekend jak będę się dobrze czuła to idziemy na kolacje, opóźnioną ale grunt że będzie
My wogole chajtaliśmy się w dniu katastrofy smoleńskiej, co rok w tv nam przypominają o rocznicyogólnie spoko się wszystko odbyło, tylko babcie pod kościołem musiały wypowiedzieć swoją frustrację, że ślub w taki dzień..... podeszliśmy do tego tak, że nie była to impreza urodzinowa którą można zrobić za tydzień, ksiądz też nie robił problemu. Goście bawili się normalnie.
Ale to nic 3 dni pozniej wylot na teneryfę w podróż poślubną i .......... wybuch wulkan. Byliśmy ostatnim samolotem który wystartował w europie. Zanami zamknęli okęcie a tylko dlatego wystartowaliśmy bo byliśmy lotem charterowym i kapitan się uparł.
Także zawijasy były 5 lat temu, ale małżeństwem szczęśliwym jesteśmy, mimo tych pechówkarolinka85, Alorrene13, Ania1704, nenette, BrumBrumek, Z., Viola, karolina0522, A1984, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Jak ja bralam slub to zmarla moja babacia dokladnie 2 tygodnie przed byl to szok dla nas wszystkich . caly czas powtarzala ze mamy sie dobrze bawic chyba wyczula ...oprucz rodzicow wszystcy tancowalismy a pamiec i tak trzyma sie w sercu. Slub bralismy wjej urodziny a nasz maluszek tez ma temin w nasza rocznice ale wiadomo roznie to mozebyc...Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Wczoraj na wizycie u Dominika lekarka, która jest Jego prowadzącą mówiła, że stan jest stabilny. Synek dobrze sobie radzi na CEPAP-ie. Nadal są wdrażane próby karmienia moim mlekiem no i Dominik raz toleruje raz nie ale lekarka mówiła, że coraz częściej i więcej mleczka toleruje. A dostaje go już 3/4ml co 3godz.
jednak nie jest to zaliczane póki co jako pokarm tylko by "płukać" śluzówkę aby przygotować żołądek i układ pokarmowy na jedzenie inne niż kroplówka. Bardzo pozytywne słowa pani lekarki były takie, że Dominik małymi kroczkami idzie do przodu - "idzie ku lepszemu"
. Jednak wiadomo jak to jest z wcześniakami czasami może coś nas zaskoczyć. Jednak mocno wierzę w to, że Dominiś będzie "szedł" tylko i wyłącznie do przodu. Jest dzielnym chłopcem i da radę
Dziś Słoneczko kończy 10 dni- dziś nie było istotnych zmian. Jednak Maluch był jakiś taki mniej spokojny. I nie wiem czy mi się wydawało ale czasem jakby się przez sen uśmiechał
Pozostaje Nam czekać i mocno wierzyć w to, że Dominik da radę. A przecież inaczej być nie może !!!!
U mnie w czw. była położna. Pogadała. Obejrzała ranę i umówiła się ze mną na śr. by odciąć supełki. A kolejne wizyty będą jak już Synuś będzie z Nami w domku.Joasia:), agawera, Viola, Z., Ania1704, A1984, nenette, karolinka85, Muniek, Inesicia, Sabela, karolina0522, Nieukowa, Sista, BrumBrumek, Alorrene13, Aka81, CaneCorso, sss, Finezja, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja jak zwykle piszę żeby wam po narzekać ospę wyleczyłam zostało mi może parę strupków, ale pozostał mi taki okropny świąd skóry że spać mi nie daje. Naczytałam się o cholestazie i boję się dziewczyny bo wszystkie dolegliwości się zgadzają. W poniedziałek z rana pojadę do laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wizytę mam i tak dopiero 20 kwietnia.
Madziu wspaniałe wiadomości trzymamy kciuki za Dominika -
Hej Dziewczyny
Magda super słyszeć takie wieści
Stokrotka zrob wyniki dla świetego spokoju bo po co dodatkowy stres..
Ja dzis zaczynam 30 tydzien a to oznacza ,ze Wy juz możecie sie baćbo jestem jedna z ostatnich na czerwiec a tu juz wielka 3 sie pojawiła
Dzis jade do mojego chrześniaka i zostaje u nich na2 dni ...(musze mieć co robic bo zwariuje ,tym bardziej,ze Z M na tym statku kontakt bardzo utrudniony bedzie ...moze sie odezwie za2tyg jesli beda mieli net w porcie ...
Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:Wczoraj na wizycie u Dominika lekarka, która jest Jego prowadzącą mówiła, że stan jest stabilny. Synek dobrze sobie radzi na CEPAP-ie. Nadal są wdrażane próby karmienia moim mlekiem no i Dominik raz toleruje raz nie ale lekarka mówiła, że coraz częściej i więcej mleczka toleruje. A dostaje go już 3/4ml co 3godz.
jednak nie jest to zaliczane póki co jako pokarm tylko by "płukać" śluzówkę aby przygotować żołądek i układ pokarmowy na jedzenie inne niż kroplówka. Bardzo pozytywne słowa pani lekarki były takie, że Dominik małymi kroczkami idzie do przodu - "idzie ku lepszemu"
. Jednak wiadomo jak to jest z wcześniakami czasami może coś nas zaskoczyć. Jednak mocno wierzę w to, że Dominiś będzie "szedł" tylko i wyłącznie do przodu. Jest dzielnym chłopcem i da radę
Dziś Słoneczko kończy 10 dni- dziś nie było istotnych zmian. Jednak Maluch był jakiś taki mniej spokojny. I nie wiem czy mi się wydawało ale czasem jakby się przez sen uśmiechał
Pozostaje Nam czekać i mocno wierzyć w to, że Dominik da radę. A przecież inaczej być nie może !!!!
U mnie w czw. była położna. Pogadała. Obejrzała ranę i umówiła się ze mną na śr. by odciąć supełki. A kolejne wizyty będą jak już Synuś będzie z Nami w domku. -
Stokrotka2626 wrote:ja jak zwykle piszę żeby wam po narzekać ospę wyleczyłam zostało mi może parę strupków, ale pozostał mi taki okropny świąd skóry że spać mi nie daje. Naczytałam się o cholestazie i boję się dziewczyny bo wszystkie dolegliwości się zgadzają. W poniedziałek z rana pojadę do laboratorium zrobić próby wątrobowe, bo wizytę mam i tak dopiero 20 kwietnia.
Madziu wspaniałe wiadomości trzymamy kciuki za Dominika
Stokrotka a jakie sa objawy cholestazy? Bo mnie straszliwie swędzą nogi i tez nie wiem, co o tym myślec -
CaneCorso wrote:Stokrotka a jakie sa objawy cholestazy? Bo mnie straszliwie swędzą nogi i tez nie wiem, co o tym myślec
CaneCorso w necie piszą: Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk. Z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cholestaza-ciazowa-niebezpieczna-dla-plodu-choroba-watroby_35945.html
starsza siostra miała to cholerstwo ale ale w ostatnim tygodniu ciąży i nawet nie wiedziała na porodówce lekarze ją uświadomili że to niebezpieczne> Urodziła ślicznego zdrowego synka. Mi jeszcze zostało trochę czasu wiec jutro popędzę na badania -
Witam sie po nieprzespanej nocy
nie moglam sie wygodnie ulozyc bo i na lewym boku bolal mnie brzuch jak i na prawym
Madziu bardzo sie ciesze ze z synusiem wszystko ok..
Mam pytanie jak twardnieje Wam brzuch to podbrzusze?gorna czesc brzucha czy caly brzuch?
Bo ja juz sama nic niewiem..zglupiec mozna..