WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - drogi Baranku, z okazji urodzin zycze Ci spełnienia najskrytszych marzeń !!! :):):)

nenette lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - najlepsze urodzinowe życzenia, niech się potomek chowa zdrowo i radośnie, w brzuszku i poza brzuszkiem. Buziaki!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witajcie Dziewczynki,
    Wczorajszy dzien był pełen wrażeń. Po spacerku i obiedzie na Jurze, byłam na meczu piłkarskim :) Nasze Gliwice pokonały Śląsk Wrocław, piękny mecz :)
    Dzisiaj nadal piękna pogoda, wiec wybieramy sie na kolejna wycieczkę - zwiedzamy wszystkie okolicycze pałace i zamki, dziś pora na kolejne :)

Madziu - super, ze u Dominiczka wszystko dobrze i coraz lepiej. Trzymam kciuki !!!
    Karolinka - mnie brzuch podniósł sie do gory, nad kaśka mam płasko ;) Wiec jak mi twardnieje, to dol brzucha, tylko. Ale to na chwile, jak tylko troche poleżę to mija.

Miłego Dnia Dziewczynki !!!

Agata - przypomnij mi, kiedy ten Twój slub?

Sista Ty to masz powera Kobieto! :-)
    Ślub już za tydzień w sobotę - sukienka już na styk więc mam nadzieję że dużo w tydzień nie urosnę ;-) W ogóle mam na luzie podejście do tego, stresuje mnie tylko że się popłaczę jak głupia podczas przysięgi (chociaż to tylko cywilny), ja ostatnio się wszystkim wzruszam, beczę jak oglądam reklamy Pampers, jak patrzę jak mój J śpi, a jak oglądam Porody na ipli to już jest nie do powstrzymania - bobas wychodzi a mi łzy ciekną często bardziej niż mamie bobasa :D

Sista, Z., Inesicia, Joasia:), Nieukowa, nenette, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorowa pora :) Moj dzien minął w pięknych okolicznościach przyrody. Po spacerze po parku w Świerklancu weszłam na kopiec w Piekarach Śląskich, pózniej pojechaliśmy na obiad u rodzicow. Tak sobie myśle, ze w tej ciazy to bym mogła jeszcze ze cztery miesiące pochodzić, bo czuje sie swietnie a pogoda sprzyja wycieczkom. W czerwcu trzeba bedzie na chwile przystopować. Ale w lipcu, jak Olga bedzie miała juz skończony miesiac, to chyba juz można wrócić do wycieczek po okolicy. Co myslicie?
    Nieukowa - o warsztatach planeta-dziecko nie słyszałam, wiec juz sie zapisałam :) Dzięki za podpowiedz.

A1984, Z., nenette, Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista myślę że nawet szybciej niż mc po porodzie będziecie z Olgą śmigać po łąkach i pagórkach :-) Podobno chusta się super sprawdza do takich wypadów bardziej leśnych.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista piąteczka, też mam powera :D
    Ogrodzieniec przepiękny! Byłam 2 lata temu i chętnie tam bym wróciła...

Trochę dziś w kość dostałam po podróży i praniu, plecki bolą, ale poza tym super :)

Iza, a dostałaś potwierdzenie rejestracji z tej strony "Planeta Dziecko"? Bo ja nic nie mam, a mają jakiś błąd przy lokalizacji warsztatów w Poznaniu, wyświetla się adres w Płocku i nawet nie wiem czy data warsztatów jest dobra w moim mieście ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a1984 ja mam podobnie z tym wzruszaniem sie...

Finezja dzieki za słowa ,wóz fajowy ja jeszcze troche poczekam na swój..

Nemette wszystkiego najzdrowszego :)

Ja dzis po całym dniu z moim chrześniakiem fajny on juz taki 14 miesiecy wszystko kuma :)
    Ale jak to tu bywa obzarstwo na maca i leze teraz ze zgaga ....:/

Spokojnej nocy

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ponarzekam trochę, od dwóch dni bolał.mnie wieczorami brzuch myślałam że to od jedzenia na noc lodów a na drugi dzień sernika, w sobotę pół dnia i aż mi nie dobrze było, a dziś od rana, biorę żelazo i przeczytałam w ulotce ze tak może być ale dziś nie wzięłam i teraz tak cierpię o latam co chwile do łazienki. To chyba jakaś żołądkowe grypsko masakra

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Z. do pakowania torby raczej podeszłam intuicyjnie;)
    Swoje rzeczy spakowałam do walizki, tej najmniejszej podręcznej którą można brać ze sobą do samolotu.
    Do szpitala mam 5-10 min drogi wiec mąż mi dowiezie jakby coś.
    Ja mam planowaną cesarkę, wiec w poniedziałek idę do szpitala a we wtorek cięcie.
    Dla Julki nie spakowane, myśle ze tak 3 tygodnie przed siakuje. Tu w Rybniku muszę mieć pampersy, mokre chusteczki i krem do pupci oraz ciuszki na wyjście.
    Moja walizka zawiera :)
    - 1 koszule ( ogolnie mam 3 na zmianę )
    - piżama 2 częściowa
    - ręcznik kąpielowy i mały
    - klapki pod prysznic
    - japonki
    - skarpetki
    - majtki 3 pary zwykle ( codzienne )
    - 5 par majtek jednorazowych
    - wodę 2 małe butelki
    - biszkopty
    - miętosy
    - podkłady poporodowe babyono 2 paczki
    Kupiłam sobie na kosmetyki moje i Julki kuferek do którego spakowałam :)
    - w butelkach z pompką z rossmana mam szampon, odżywkę, żel pod prysznic
    - chysteczki do hig. intymnej oraz płyn lactacyd
    - pastę do zębów i szczoteczkę
    - dezodorant
    - nakładki na wc jednorazowe
    - podpaski naturella 2 paczki
    - chysteczki higieniczne 3 paczuszki
    - mokre chusteczki pampers care dla Julki i krem bepanthen
    - papier mokry toaletowy

Więcej rzeczy nie pakuje, bo przecież na bierząco mąż bedzie dowoził lub wymieniał na czyste ;)
    A dla Julki planuje zabrać dopakować paczkę pampersów, pieluszkę tetrową i flanelową. Niedrapki i skarpetki.
    -
    -
    Joasiu ja też będe rodzić w Rybniku i ja mam ma wykazie z dni otwartych dla dziecka jeszcze czapeczka, niedrapki, kocyk do kangurowania a dla nas jeszcze 3 piżamy i 2 staniki do karmienia .. resztę już napisałaś :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak piżamy mam tak jak napisałam 3 koszule i jedną dwu częściową, ale nie biorę wszystkich odrazu, mąż bedzie mi dostraczał świerze. Zapomniałam, że mam spakowany szlafrok oczywiście. Stanik typowy do karmienia mam jeden i narazie więcej nie kupuje. Po porodzie bardzo zmieni sie obwód pod biustem i ogolnie biust, będę dokupywać na bierząco.
    Do kangurowania będę używała pieluszek flanelowych bo w szpitalu jest bardzo ciepło a do tego to czerwiec.Faktycznie nie pomyslałam o czapeczce, chociaż Bartek urodził sie w marcu i położne nie zakładały czapeczki. No ale nie zaszkodzi i tym razem spakować :)
    Acha w walizce mam jeszcze podkłady na łóżko seni 60*90 jedno opakowanie.

Moni wynika z tego że będziesz rodziła po mnie, napewno dopisze czy coś mi jeszcze było potrzebne :)

A w razie czego zanim pójdę do szpitala wyparze laktator, smoczek i nakładki do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 23:13

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyscie śluz jakby blado różowy otoz przed wlozeniem czopki na bakterie podpaski miałam w części pobrudzona śluz plus coś blado różowego :( co to może być

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera nie pomogę,a badanie miałas ,albo sex ja tak raz miałam nie wiem czy za ostro czy co ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd mam bakterie u mnie posucha wiec na pewno to nie sex, badanie ginekologiczne miałam w czwartek wiec chyba tez nie to ale przez noc nic podpaska czysta wiec chyba wszystko wporzadku
    No ale niespie od 5.30 :( wszystkiego przez zapchany nos

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę spać. Byliśmy wczoraj na takich jakby poprawinach u znajomych robili grilla a w sobotę brali koscielny ślub bo cywilny już mieli i taka bylam zmęczona jeszcze musiałam ludzi odwozic...marzyłam l łóżku a w końcu jak się polozylam to nie mogłam zasnąć a teraz nie mogę spać, może to przez dzisiejsza wizytę.
    Jeszcze wczoraj provowlam ogolic bożenę wzięłam lusterko cała się pocharatalam. Dam znać co i jak po wizycie

preg.png[/url]
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Miałyscie śluz jakby blado różowy otoz przed wlozeniem czopki na bakterie podpaski miałam w części pobrudzona śluz plus coś blado różowego :( co to może być
    Podobno niektore osoby delikatnie plamia wlasnie jak maja infekcje..
    Albo moze jakies naczynko Ci peklo?
    Ja raz ujrzalam na papierze krew..ale na IP okazalo sie ze jest ok..ze pewnie jakies naczynko peklo..a do tego biore leki przeciwzakrzepowe-clexane i aspirin cardio..wiec to moze wzmagac krwawienia..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Melduję się po ciężkim weekendzie... Mój teść znow w szpitalu, przestaje powoli kontaktować i niestety rak go już pochłonął całkowicie :/ Także kursowalismy z mężem od szpitala do domu i sami siedzieliśmy po teściowa przy nim dzień i noc czuwa,bo to już końcówka mocy. .. W sobote tylko wyskoczylismy na lody bo była cudowna pogoda. Od tego jeżdżenia nie czuję dzis pleców, w nocy bolały okropnie dlatego dziś tylko odpoczywamy.
    Nenette spóźnione sto lat!:) Przeczytałam większość wpisów, ale nie mam dam rady się do nich odnieść. Jeśli ktoś dziś wizytuje to mocne kciuki zaciśnięte!

Ojoj dopiero zauważyłam że my też już jesteśmy w 30 tygodniu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:28

Scintilla, Joasia:), Z., Alorrene13, Truskaweczka250, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie :-)
    Jak zwykle kiepska noc,jestem niewyspana. Mały rozpycha się na całego :-)

Agawera może faktycznie to tylko jakieś naczynko skoro rano już było czysto,ale lepiej obserwuj dalej bo to wiadomo różnie może być.

Nenette spóźnione życzenia urodzinowe :-) wszystkiego najlepszego!

Magda strasznie się cieszę że z Dominikiem coraz lepiej,niech rośnie zdrowo maluszek :-) i oby jak najszybciej mógł pojechać z wami do domku.

Agata mam nadzieję że pochwalisz się zdjęciami ze ślubu :-) jaką w końcu kiecke wybrałaś?

Sista i Nieukowa skąd wy kobiety bierzecie tyle siły,mnie się nie chcę kompletnie nic :-) zazdroszczę wam bardzo! Też bym chciała się gdzieś wybrać ale teraz niestety nie mogę,mały tak mi główką napiera na szyjke że czasem ledwo chodzę :-\ bardzo chcę już urodzić i znowu poczuć się fit :-P

Do nas wczoraj przyjechała moja mama na parę dni :-) cudownie mieć ją blisko! Nie ma to jak ploty z mamą ;-)
    Miłego dnia

Scintilla, Alorrene13, nenette, Sista lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam - będę musiała uruchomić Internet w swoim telefonie na nowo - bo ze służbówki już nie korzystam a pozostawienie Forum na Weekend to gwarancja wielu stron do nadrobienia ... szczególnie jak się będziemy w maju powoli rozpakowywać :)
    Odnosząc się do części wpisów :

-Magda_lena88 - Dziękujemy za wiadomości i to na dodatek takie pozytywne - nadal dopingujemy Dominika i czekamy na dalsze dobre wieści :)

-Alorrene - kącik z Kubusiem rewelacja ;)

-gosi_a - gratulacje dla męża za ukończony egzamin!

- Z. - współczuje bolesnego problemy ... szczególnie teraz na końcówce :(

-Inesicia - cieszę się, że akrobatka rośnie zdrowo ... a mama przy tym tak dobrze wygląda :)

-Nieukowa - podziwiam za siłę ... i jednocześnie zazdroszczę wspomnień z wycieczki - dobrze, że cali i zdrowi wróciliście do domu.

-nenette - kochana ... spóźnione ale jak najbardziej szczere życzenia urodzeniowe - spełnienia marzeń! Miło wiedzieć, że opanowujesz cukry :)

Za dzisiejsze wizyty ( widzę min. Aghata ) - kciuki zaciśnięte!

Mi się udało oficjalnie rozpocząć sezon grillowy :D ... więc cały weekend siedzieliśmy u teściów a ja łapałam promyki słońca - wewnętrzne akumulatory naładowane ( a w gratisie czerwony nos )... ten tydzień poświęcam na pranie, układanie ... póki jest MOC ( no i póki są chęci :P ) ... Z Torbą do szpitala ruszam po majówce ... no chyba, że na jutrzejszej wizycie dostanę inne wieści od lekarza.
    Wiadomo, że Dzień bez kuriera to dzień stracony :P - więc czekam na kolejną przesyłkę...

A w ogóle kurka wodna ... to już 33 TYDZIEŃ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 08:36

karolinka85, Inesicia, gosi_a, Ania1704, BrumBrumek, Z., Alorrene13, Rozalia, nenette, lilly78, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tez tak myślę że to może być naczynka zwłaszcza ze po źelazie mam problem z zalatwieniem się, Wera odprowadzania do szkoły i jadę na zakupy do tesco, może uda mi się zachaczyc fryzjera grzywka mi urosła juz strasznie trzeba zrobić jakiś zderzak czy coś :)
    Tylko dlaczego jak dlaczego jak chce się wyrwać z domu na zakupy musi padać :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj spędziłam wieczór na IP, mój M ma skręcenie stawu skokowego :-( zwolnienie do 4 mają, niestety do pracy musi wrócić wcześniej ponieważ ma umowę na najniższa krajową ale zarabia więcej a bez tej kasy nie przezyjemy miesiąca :-[ dodatkowo wczoraj zepsuł się laptop, a nie bardzo mam kasę na nowy. W ten weekend zaczyna się nam remont sypialni i pokoju dla małej, cieszę się bo był wczoraj chłopak który nam to ogarnie za rozsądną kwotę :-) musimy tylko zakupić materiały i do dzieła. Zaraz wybieram się do Rossmann bo muszę kupić kilka drobiazgów i poszukać butów dla sie. Agawera ja w 12tyg brałam globulki bo coś mnie swedzialo i tez miałam lekko różowy śluz, była to jednorazowa sytuacja. Rozalia strasznie współczuję sytuacji z teściem.
    ja jutro wizytuje a w środę spotkanie z córką podczas USG ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:05

Rozalia, Sista lubią tę wiadomość

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ