Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. - mam b. podobną listę do Ciebie.
To co pamiętam, że mam na liście dodatkowo to -
- skarpetki bo podobno czasem mocno marzną stopy
- dobra pomadka ochronna do ust
- mały antybakteryjny żel do rąk, dezodorant bezzapachowy w kulce
- cukierki, 2 małe wody z dziubkiem
- kupiłam też sobie podkłady na deskę toaletową bo znam warunki szpitala gdzie będę rodzićZ., maglic, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Z. - mam b. podobną listę do Ciebie.
To co pamiętam, że mam na liście dodatkowo to -
- skarpetki bo podobno czasem mocno marzną stopy
- dobra pomadka ochronna do ust
- mały antybakteryjny żel do rąk, dezodorant bezzapachowy w kulce
- cukierki, 2 małe wody z dziubkiem
- kupiłam też sobie podkłady na deskę toaletową bo znam warunki szpitala gdzie będę rodzić
O fakt, zapomniałam przepisać bo właśnie ciepłe skarpety, dezodorant, pomadka i wkładki laktacyjne to między innymi to co mi się przypomniało jak "przelatywałam" listę drugi raz
A tych podkładów na deskę nie mam, szpital w miarę odremontowany więc powinno być czysto... nie powinno być źle. Ale pomyślę jeszcze o tymScintilla lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Allorene spełniania marzeń i pięknych fotek ciążowych;)
U nas na poród SN położna zalecała zabrać lizaki albo tiktaki;P To tak coś spoza list, które można znaleźć w sieci, a podobno się przydają
Ja dziś zabrałam się za pierwszą partię prasowania. Myślałam, że zajmie mi to z pół dnia a tu rach ciach i już gotowe;) Jeszcze pewnie z pięć takich partii mi zostało, ale jakoś powoli ogarnę.
Może któraś z Was może polecić jakąś poduszkę rogala do karmienia?Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, mam na imię Marta i jestem studentką V roku psychologii. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. Prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat funkcjonowania związku małżeńskiego oraz kontaktu kobiet z ich poczętymi dziećmi. Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas i pomoc. Podaję linka do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/D0H9J4O5E2Q6U2V9G
Jeśli któraś z Was chciałaby poznać ogólne wyniki badań to proszę o wiadomość na adres [email protected]
Bardzo serdecznie Wam gratuluję i życzę pięknych beztroskich chwil ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych pociech! Dziękuję za pomoc
studentkamgr -
Inesicia wrote:Allorene spełniania marzeń i pięknych fotek ciążowych;)
U nas na poród SN położna zalecała zabrać lizaki albo tiktaki;P To tak coś spoza list, które można znaleźć w sieci, a podobno się przydają
Ja dziś zabrałam się za pierwszą partię prasowania. Myślałam, że zajmie mi to z pół dnia a tu rach ciach i już gotowe;) Jeszcze pewnie z pięć takich partii mi zostało, ale jakoś powoli ogarnę.
Może któraś z Was może polecić jakąś poduszkę rogala do karmienia?
Ja juz tam gdzieś wczesniej pisalam ze kupilam z firmy supermami na razie z nią spie, ale ma zdejmowany wiec wypiore i będzie do karmienia. Ja mam taką http://www.supermami.pl/Poduszka_do_karmienia/1/Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
Witam się dziewczynki !
Alorrene13 - wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni i lekkiego, szybkiego porodu z happy endem ! Brzuszek i Ty ślicznie się prezentujecie, a synio śliczny !
Nenette - dla Ciebie również wszystkiego tego o czym marzysz, troszkę spóźnione, ale dopiero nadrobiłam wiadomości
Rozalia - bardzo Wam współczuje sytuacji z teściem, trzymajcie się !
Z. - fajnie, że wrzuciłaś tutaj listę, zawsze będzie jakiś odnośnik, ja właśnie czekam na przesyłkę z apteki gemini, gdzie zamówiłam większość rzeczy dla siebie i Igusi. Zostaną mi jeszcze kosmetyki do kąpieli i patyczki do uszu.
Mam pytanie odnośnie pomadki do ust - jest jakiś powód aby ją
mieć ze sobą?
Dziś ma przyjść termometr, który zamówiłam, może Wam też przypadnie do gustu: http://allegro.pl/microlife-termometr-bezdotykowy-nc150-kuriergratis-i5233535157.html
Alorrene13, Z., nenette lubią tę wiadomość
-
Alorrene Wszystkiego Najlepszego
Mąż teraz się pochorowałszpital w domu mamy.
Przyszła paczka odnaszego sprzedawcy, chyba mam już wszystko. Czekam jeszcze na kocyk minky i obrazki.
Pierwsza tura prania i prasowania za mną, teraz druga czeka i jeszcze jedna i ciuszki będą poprane i poprasowane. Pościelkę i prześcieradła jeszcze poczekam, bo się jeszcze zakurząAlorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja Kochane!
Alorrene13 - duużo, duużo zdrówka seksi mamuśko!:* i czego tylko zapragniesz.
Z. - dziękuję za listę - przyda się jak będę pakować swoje interesy. Planuję pod koniec tego tygodnia. Niech stoi i czeka spokojnie
A ja już po diabetologu. UWAGA Baba DIABLO pozwoliła mi na małe grzeszki w stylu :ciacho, lód ale skontrolować po godzince jak się ma cukier i jakby zaczęły głupieć to od razu zaprzestać 'grzechowania'hemoglobina na stałym poziomie - 4,9%, cukry rewelacyjne, acetonu nie ma - nic tylko się cieszyć. Jedyny minus to taki, że znowu nie mam nic na plusie - no ale niby najważniejsze, że nie chudnę, a waga przez dietę może utrzymywać się na stałym poziomie. 33 tydzień, a ja na plusie mam 60 deko
jak tak dalej pójdzie to ile ja będę ważyła po porodzie ? Kolejna wizyta 14 maja, chyba że do tego czasu Gabryś wyjdzie to już się nie zobaczymy to do lekarza rodzinnego po skierownie na glukoze <bleh>
W weekend zjem loda z maszynynie mogę doczekać się soboty. Jak pozwoliła to zgrzesze, a co tam
Trzymam kciuki za wszyystkie wizyty, za te udane gratuluje :*Alorrene13, gosi_a, Scintilla, Z., Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny.
Wszystkiego dobrego , spelnienia marzen i lekkch porodow dla solenizantek.
Trzymam kciuki za wizyta, badania itp.
Ja dzis popralam jedna ture ale pogoda sie zepsula i jestem zla, moze jakos mi przewieje to pranie.
Jeszcze do szpitala sie nie pakuje ale te wasze listy wywieraja na mnie nacisk , pare drobiaagow mi brakuje. Nie lubie koszul mam dwiei sie zastanawiam czy jakas dokupic taka tania do porodu zeby nie bylo zal wyrzucic.Polozna mowila ze dobrze jest zainwestowac w jakas fajan koszule bo po porodzie przychodzi moment zema sie dosc i fajnie miec cos co poprawi humor, kubek jasiek, nawet bizuterie
....
A potrzeba tyle kapci i klapki czy nie wystarczy tylko klapki zabrac....
Zostllo mi pare drobiazgoiw dokupic moze wsrode akurat bede miec wizyte i wpadne na zakupy.
Wiecie co przeraza mnie jedna rzecz i sobie z tym nie radze. Popadam w taka zlosc jz byle powodu. Maz wlazl mi do lazienki to go zwyzywalam, nie mogkam ukroic chleba i juz zlosc i to taka mega, a bylam oaza spokoju mam nadzieje ze to przejdzie. Nie umiem nad tym panowac...Alorrene13 lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Sss, no w kapciach pod prysznic nie pójdziesz
Przynajmniej ja się brzydzę zawsze jakiego grzyba więc na boso też bym nie próbowała
A z kolei jak w klapkach pod prysznic pójdziesz i będziesz chciała w nich gdziekolwiek przejść indziej to mokre plamy zostają
a co do emocji to ja ostatnio też jestem jakimś wulkanem, tylko, że u mnie raczej w płaczliwość idzie jak się zdenerwuję i coś mnie przerośnie. Jakoś przed ciążą byłam bardziej stabilna ;P Kumulacja hormonów, tak sobie tłumaczę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:35
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Kochane mam pytanie... czy Wy też od skończonego 37 tygodnia zaczynacie 'wyganiać' dzidzie z brzuszków?
bo ja mam diabelski plan, tylko nie wiem czy to dobrze stosować takie metody i nie lepiej poczekać aż dzidziuś będzie chciał sam się ewakuować? :> zresztą pewnie one nie zawsze działają
ale póki co wizja mojej cesarki się ode mnie oddala... kobieca intuicja mówi mi, że skierowania raczej nie dostane..
/ niczym Wróżbita Maciej widzę siebie w 40 tygodniu z kroplówą z oksytocyny, wyglądającą jak orka i ledwo zipiącą. Zobaczymy czy nadaję się na wróżkęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:46
-
A ja dostałam kolejne pisemko z zusu z seria pytań typu, czy mój pracodawca wypłacal mi pensje, czy mam odpowiednie wykształcenie do zajmowanego stanowiska, czy są osoby które potwierdza moje zatrudnienie i cała reszta tym podobnych... Normalnie ręce opadają...
-
maglic wrote:Kochane mam pytanie... czy Wy też od skończonego 37 tygodnia zaczynacie 'wyganiać' dzidzie z brzuszków?
bo ja mam diabelski plan, tylko nie wiem czy to dobrze stosować takie metody i nie lepiej poczekać aż dzidziuś będzie chciał sam się ewakuować? :> zresztą pewnie one nie zawsze działają
ale póki co wizja mojej cesarki się ode mnie oddala... kobieca intuicja mówi mi, że skierowania raczej nie dostane..
Ja mam cc zaplanowane, więc o ile sam nie zechce wyjść to go zostawiam w spokoju do tego terminu -
Cześć Dziewczyny!
Agawera nie martw się śluzem na zapas ale ja bym sprawdziła na IP skąd to się wzięło. Tylko że ja panikara jestem na maxa i ze wszystkim do lekarza latam...
Rozalia przykro mi z powodu teściaJedno życie się zaczyna drugie się kończy, smutne to bardzo, mam nadzieję że teść zdąży poznać i pokochać wnuka. U mnie podobna sytuacja jest z moją Babcią - to okrutne ale jak czasem widzę jak ona funkcjonuje a właściwe wegetuje to myślę że śmierć jest lepsza...
Muniek - pewnie się pochwalę zdjęciami ze ślubu, zobaczymy jak wyjdą hehe
Mam dwie kiecki, jednak prawie taka jak ta poniżej, tylko ciemno błękitna - mniej strojna ale jest mi w niej duuużo wygodniej i wyglądam chyba lżej (jeśli można wygląda lżej z taim brzuchem)
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0282305002.html
Druga była kupiona wcześniej jak jeszcze byłam mniejsza - http://www.happymum.pl/sklep3/d558a,sukienki,2775-dusty_rose_dress.html, tylko w koralowym kolorze. Jest bardziej ślubna i elegancka ale jest mi w niej ciut niewygodnie, uciska mnie odrobine pod biustem i ogólnie jest taka sztywniejsza.
Kupiłam dziś piękne cieliste szpilki, chociaż mój przyszły mąż uważa że powinnam być w balerinach bo się przewrócę. No co jak co, mogę być toczącą się kulką ale nie pójdę na własny ślub w balerinkach!
Nieukowa - baw się dobrze na L4
Alorrene13 - super fotka!!!! Synek się za głowę łapie - "co też ta Mamuśka wyprawia, znowu mnie podglądają!"Ściskam też bardzo bardzo mocno urodzinowo - niech się spełniają życzenia i wiosna bedzie WYJĄTKOWA! Gdzie masz sesję zdjęciową? My też mamy zaklepaną na maj Marikę Wrońską - może Ty także?
https://www.facebook.com/MarikaWronskaPhotography
Rozalia, Z., nenette, Muniek, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:
Ślicznie wyglądasz i chyba Cię widziałam na warsztatach Świadoma Mama na wykładzie o chustach (bo tylko na tym byłam). Piękny brzusio i Mama jaka laska!Alorrene13 lubi tę wiadomość