X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. - mam b. podobną listę do Ciebie.

To co pamiętam, że mam na liście dodatkowo to -
    - skarpetki bo podobno czasem mocno marzną stopy :)
    - dobra pomadka ochronna do ust
    - mały antybakteryjny żel do rąk, dezodorant bezzapachowy w kulce :)
    - cukierki, 2 małe wody z dziubkiem
    - kupiłam też sobie podkłady na deskę toaletową bo znam warunki szpitala gdzie będę rodzić :)

Z., maglic, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Z. - mam b. podobną listę do Ciebie.

To co pamiętam, że mam na liście dodatkowo to -
    - skarpetki bo podobno czasem mocno marzną stopy :)
    - dobra pomadka ochronna do ust
    - mały antybakteryjny żel do rąk, dezodorant bezzapachowy w kulce :)
    - cukierki, 2 małe wody z dziubkiem
    - kupiłam też sobie podkłady na deskę toaletową bo znam warunki szpitala gdzie będę rodzić :)

O fakt, zapomniałam przepisać bo właśnie ciepłe skarpety, dezodorant, pomadka i wkładki laktacyjne to między innymi to co mi się przypomniało jak "przelatywałam" listę drugi raz :D
    A tych podkładów na deskę nie mam, szpital w miarę odremontowany więc powinno być czysto... nie powinno być źle. Ale pomyślę jeszcze o tym :)

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene spełniania marzeń i pięknych fotek ciążowych;)
    U nas na poród SN położna zalecała zabrać lizaki albo tiktaki;P To tak coś spoza list, które można znaleźć w sieci, a podobno się przydają;)
    Ja dziś zabrałam się za pierwszą partię prasowania. Myślałam, że zajmie mi to z pół dnia a tu rach ciach i już gotowe;) Jeszcze pewnie z pięć takich partii mi zostało, ale jakoś powoli ogarnę.
    Może któraś z Was może polecić jakąś poduszkę rogala do karmienia?

Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • studentkamgr Debiutantka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam na imię Marta i jestem studentką V roku psychologii. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc. Prowadzę badania do pracy magisterskiej na temat funkcjonowania związku małżeńskiego oraz kontaktu kobiet z ich poczętymi dziećmi. Będę bardzo wdzięczna za poświęcony mi czas i pomoc. Podaję linka do ankiety: http://www.survio.com/survey/d/D0H9J4O5E2Q6U2V9G

Jeśli któraś z Was chciałaby poznać ogólne wyniki badań to proszę o wiadomość na adres [email protected]
    Bardzo serdecznie Wam gratuluję i życzę pięknych beztroskich chwil ciąży oraz szczęśliwego rozwiązania. Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych pociech! Dziękuję za pomoc :)

studentkamgr
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Allorene spełniania marzeń i pięknych fotek ciążowych;)
    U nas na poród SN położna zalecała zabrać lizaki albo tiktaki;P To tak coś spoza list, które można znaleźć w sieci, a podobno się przydają;)
    Ja dziś zabrałam się za pierwszą partię prasowania. Myślałam, że zajmie mi to z pół dnia a tu rach ciach i już gotowe;) Jeszcze pewnie z pięć takich partii mi zostało, ale jakoś powoli ogarnę.
    Może któraś z Was może polecić jakąś poduszkę rogala do karmienia?

Ja juz tam gdzieś wczesniej pisalam ze kupilam z firmy supermami na razie z nią spie, ale ma zdejmowany wiec wypiore i będzie do karmienia. Ja mam taką http://www.supermami.pl/Poduszka_do_karmienia/1/

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia urodzinowe

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki !

Alorrene13 - wszystkiego najlepszego, samych radosnych dni i lekkiego, szybkiego porodu z happy endem ! Brzuszek i Ty ślicznie się prezentujecie, a synio śliczny !

Nenette - dla Ciebie również wszystkiego tego o czym marzysz, troszkę spóźnione, ale dopiero nadrobiłam wiadomości ;)

Rozalia - bardzo Wam współczuje sytuacji z teściem, trzymajcie się !

Z. - fajnie, że wrzuciłaś tutaj listę, zawsze będzie jakiś odnośnik, ja właśnie czekam na przesyłkę z apteki gemini, gdzie zamówiłam większość rzeczy dla siebie i Igusi. Zostaną mi jeszcze kosmetyki do kąpieli i patyczki do uszu.

Mam pytanie odnośnie pomadki do ust - jest jakiś powód aby ją
    mieć ze sobą?

Dziś ma przyjść termometr, który zamówiłam, może Wam też przypadnie do gustu: http://allegro.pl/microlife-termometr-bezdotykowy-nc150-kuriergratis-i5233535157.html

Alorrene13, Z., nenette lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene Wszystkiego Najlepszego :-)

Mąż teraz się pochorował :-( szpital w domu mamy.
    Przyszła paczka odnaszego sprzedawcy, chyba mam już wszystko. Czekam jeszcze na kocyk minky i obrazki.

Pierwsza tura prania i prasowania za mną, teraz druga czeka i jeszcze jedna i ciuszki będą poprane i poprasowane. Pościelkę i prześcieradła jeszcze poczekam, bo się jeszcze zakurzą :-)

Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja podczas porodu drogami natury wysychaja usta musisz duzo i czesto oddychac dlatego niezbedna jest woda i pomadka.

Finezja lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja Kochane! :)

Alorrene13 - duużo, duużo zdrówka seksi mamuśko! :) :* i czego tylko zapragniesz.

Z. - dziękuję za listę - przyda się jak będę pakować swoje interesy. Planuję pod koniec tego tygodnia. Niech stoi i czeka spokojnie :)

A ja już po diabetologu. UWAGA Baba DIABLO pozwoliła mi na małe grzeszki w stylu :ciacho, lód ale skontrolować po godzince jak się ma cukier i jakby zaczęły głupieć to od razu zaprzestać 'grzechowania' :D hemoglobina na stałym poziomie - 4,9%, cukry rewelacyjne, acetonu nie ma - nic tylko się cieszyć. Jedyny minus to taki, że znowu nie mam nic na plusie - no ale niby najważniejsze, że nie chudnę, a waga przez dietę może utrzymywać się na stałym poziomie. 33 tydzień, a ja na plusie mam 60 deko :/ jak tak dalej pójdzie to ile ja będę ważyła po porodzie ? Kolejna wizyta 14 maja, chyba że do tego czasu Gabryś wyjdzie to już się nie zobaczymy to do lekarza rodzinnego po skierownie na glukoze <bleh>

W weekend zjem loda z maszyny :D nie mogę doczekać się soboty. Jak pozwoliła to zgrzesze, a co tam :D
    Trzymam kciuki za wszyystkie wizyty, za te udane gratuluje :*

Alorrene13, gosi_a, Scintilla, Z., Finezja, nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana posiadam na sprzedaż

Pampersy rozmiar 2

PAMPERS 114 szt
    DADA 98 szt

60 +koszt przesyłki

ex2bp07wqbuoq473.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.

Wszystkiego dobrego , spelnienia marzen i lekkch porodow dla solenizantek.

Trzymam kciuki za wizyta, badania itp.

Ja dzis popralam jedna ture ale pogoda sie zepsula i jestem zla, moze jakos mi przewieje to pranie.
    Jeszcze do szpitala sie nie pakuje ale te wasze listy wywieraja na mnie nacisk , pare drobiaagow mi brakuje. Nie lubie koszul mam dwiei sie zastanawiam czy jakas dokupic taka tania do porodu zeby nie bylo zal wyrzucic.Polozna mowila ze dobrze jest zainwestowac w jakas fajan koszule bo po porodzie przychodzi moment zema sie dosc i fajnie miec cos co poprawi humor, kubek jasiek, nawet bizuterie
    ....
    A potrzeba tyle kapci i klapki czy nie wystarczy tylko klapki zabrac....
    Zostllo mi pare drobiazgoiw dokupic moze wsrode akurat bede miec wizyte i wpadne na zakupy.

Wiecie co przeraza mnie jedna rzecz i sobie z tym nie radze. Popadam w taka zlosc jz byle powodu. Maz wlazl mi do lazienki to go zwyzywalam, nie mogkam ukroic chleba i juz zlosc i to taka mega, a bylam oaza spokoju mam nadzieje ze to przejdzie. Nie umiem nad tym panowac...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za pisownie ale na tablecie mi sie kiepsko pisze...

• Z. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss, no w kapciach pod prysznic nie pójdziesz :D Przynajmniej ja się brzydzę zawsze jakiego grzyba więc na boso też bym nie próbowała :D A z kolei jak w klapkach pod prysznic pójdziesz i będziesz chciała w nich gdziekolwiek przejść indziej to mokre plamy zostają ;)

a co do emocji to ja ostatnio też jestem jakimś wulkanem, tylko, że u mnie raczej w płaczliwość idzie jak się zdenerwuję i coś mnie przerośnie. Jakoś przed ciążą byłam bardziej stabilna ;P Kumulacja hormonów, tak sobie tłumaczę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:35

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja po napadzie zlosci rycze....... Tez sobi tlumacze hormonami ale mam nadzieje ze to przejdzie.

No racja z tymi klapkami no nic czeka mnie zakup a nic mi sie nie podoba

• maglic Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie... czy Wy też od skończonego 37 tygodnia zaczynacie 'wyganiać' dzidzie z brzuszków? :D bo ja mam diabelski plan, tylko nie wiem czy to dobrze stosować takie metody i nie lepiej poczekać aż dzidziuś będzie chciał sam się ewakuować? :> zresztą pewnie one nie zawsze działają :) ale póki co wizja mojej cesarki się ode mnie oddala... kobieca intuicja mówi mi, że skierowania raczej nie dostane..

/ niczym Wróżbita Maciej widzę siebie w 40 tygodniu z kroplówą z oksytocyny, wyglądającą jak orka i ledwo zipiącą. Zobaczymy czy nadaję się na wróżkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 14:46

ukdytv73la1h903i.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam kolejne pisemko z zusu z seria pytań typu, czy mój pracodawca wypłacal mi pensje, czy mam odpowiednie wykształcenie do zajmowanego stanowiska, czy są osoby które potwierdza moje zatrudnienie i cała reszta tym podobnych... Normalnie ręce opadają...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Kochane mam pytanie... czy Wy też od skończonego 37 tygodnia zaczynacie 'wyganiać' dzidzie z brzuszków? :D bo ja mam diabelski plan, tylko nie wiem czy to dobrze stosować takie metody i nie lepiej poczekać aż dzidziuś będzie chciał sam się ewakuować? :> zresztą pewnie one nie zawsze działają :) ale póki co wizja mojej cesarki się ode mnie oddala... kobieca intuicja mówi mi, że skierowania raczej nie dostane..

Ja mam cc zaplanowane, więc o ile sam nie zechce wyjść to go zostawiam w spokoju do tego terminu :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Agawera nie martw się śluzem na zapas ale ja bym sprawdziła na IP skąd to się wzięło. Tylko że ja panikara jestem na maxa i ze wszystkim do lekarza latam...

Rozalia przykro mi z powodu teścia :( Jedno życie się zaczyna drugie się kończy, smutne to bardzo, mam nadzieję że teść zdąży poznać i pokochać wnuka. U mnie podobna sytuacja jest z moją Babcią - to okrutne ale jak czasem widzę jak ona funkcjonuje a właściwe wegetuje to myślę że śmierć jest lepsza...

Muniek - pewnie się pochwalę zdjęciami ze ślubu, zobaczymy jak wyjdą hehe ;-)
    Mam dwie kiecki, jednak prawie taka jak ta poniżej, tylko ciemno błękitna - mniej strojna ale jest mi w niej duuużo wygodniej i wyglądam chyba lżej (jeśli można wygląda lżej z taim brzuchem)
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0282305002.html
    Druga była kupiona wcześniej jak jeszcze byłam mniejsza - http://www.happymum.pl/sklep3/d558a,sukienki,2775-dusty_rose_dress.html, tylko w koralowym kolorze. Jest bardziej ślubna i elegancka ale jest mi w niej ciut niewygodnie, uciska mnie odrobine pod biustem i ogólnie jest taka sztywniejsza.
    Kupiłam dziś piękne cieliste szpilki, chociaż mój przyszły mąż uważa że powinnam być w balerinach bo się przewrócę. No co jak co, mogę być toczącą się kulką ale nie pójdę na własny ślub w balerinkach! :D

Nieukowa - baw się dobrze na L4 :)

Alorrene13 - super fotka!!!! Synek się za głowę łapie - "co też ta Mamuśka wyprawia, znowu mnie podglądają!" ;-) Ściskam też bardzo bardzo mocno urodzinowo - niech się spełniają życzenia i wiosna bedzie WYJĄTKOWA! Gdzie masz sesję zdjęciową? My też mamy zaklepaną na maj Marikę Wrońską - może Ty także? :-) https://www.facebook.com/MarikaWronskaPhotography

Rozalia, Z., nenette, Muniek, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    No to jeszcze specjalnie dla Was my sprzed około 3 tygodni na warsztatach Świadoma Mama ;)

sbgmhame4edu_t.jpg

Ślicznie wyglądasz i chyba Cię widziałam na warsztatach Świadoma Mama na wykładzie o chustach (bo tylko na tym byłam). Piękny brzusio i Mama jaka laska!

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ