X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką nadzieję że to jednorazowa sytuacja najważniejsze że Zosia się rusza i kopie, moja wizyta w czwartek tez nie mogę się doczekać

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, kciukam za wizyty ;)

Agawera jak mialam infekcje grzybicza to raz na wkladce mialam slad, ale to na pewno z cewki moczowej bo piekla mnie wtedy...

Rozalia okropnie wspolczuje, strasznie to przykre, ze ludzie odchodza w taki sposob, ze to czesto trwa... Rak to straszna choroba :(

Ja wlasnie jade... do pracy. Oficjalnie dzis zaczynam L4 i jade do gina zeby wypisal a potem do roboty to zaniesc.

Jeszcze was jutro o 11:00 o kciuki dla mnie poprosze... Mam egzamin na studiach ustny, specjalnie dla mnie sie zbiera komisja ze wzgledu na moja ciaze i juz mam stresa. Uczyc sie bede dzis i modlic za latwe pytania bo niewiele zdazylam powtorzyc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:11

Alorrene13, Rozalia, Sista, Inesicia, nenette, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette , sto lat :)

Sista, na te warsztaty zapisałaś się do Kato? jeśli tak to ja też :)

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała elektroniczną nianię i ją już testowała? przymierzam się do zakupu i nie mam kompletnie pojęcia jaki model :)

Skończyłam wczoraj też czytać książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg i jestem pod wrażeniem jej metod wychowawczych. Książka naprawdę godna polecenia :) i wróciłam właśnie z empiku z jej kolejną pozycją "zaklinaczka dzieci" :)

nenette lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Najpierw obiecana fotka, a pozniej odpisuję :)
    Witamy sie w moje urodziny !!! :D
    sab1mmp2ek34_t.jpg

Aka81, Joasia:), Scintilla, Rozalia, Truskaweczka250, Sista, sss, Z., Finezja, Inesicia, nenette, lilly78, Ania1704, Muniek, gosi_a, A1984, karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene Tobie też wszystkiego najlepszego :)

i Synuś prześliczny :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene wszystkiego najlepszego!!

Fotka cudna a z synia przystojniacha :)

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Paniom :)
    Już kolejny raz mam taką sytuację, że koleżanka urodziła w moje urodziny, po terminie, czekał Maluch na tą 13-tkę ;)
    W sobotę byłam na 40-tce Szwagra, było bardzo fajnie. Nawet jak mój M. popił to o dziwo wyciągnął mnie na parkiet i trochę sobie podensiłam, ludzie w szoku hehe ... Wczoraj za to obiadek, tort i pierwsze prezenciki :D
    Mówiłam mojemu M. od kilku dni, że chcę jednak tą sesję brzuszkową i już się niemal zdecydowałam i chciałam zaklepywać termin, tymczasem wczoraj patrzę a w kopercie dostaję .... Zaproszenie na sesję zdjęciową ! Już wcześniej to zaplanował :) Super... Dziś lajtowo, tzn. odczytywanie życzeń na fb i może moi rodzice mnie odwiedzą niedługo. Za to w piątek impreza właściwa, czyli mały spend u mnie i wszyscy piją prócz mnie ;) Oby pogoda dopisała ! Także ja mam nadzieję Scintilla, że sezon grillowy rozpocznę w piątek !
    Od wczoraj bolała mnie głowa i mam nadzieję, że to nie przeziębienie. Pierwszy raz od dawien dawna musiałam wstać w nocy o 3 i wziąć apap bo jakoś się męczyłam, także dziś nie wychodzę z domu. Tylko na szkołę rodzenia o 18:35.

Moja gina odpisała że następne wizyty mają być: Teraz mam 21.04 i później tydzień 35,37,39,40. Także co dwa tyg od 35 tyg.

Agawera ja miałm taki śluz po seksie kiedyś, może to być też infekcja faktycznie, bo jesteśmy tam mocno ukrwione i to pęka naczynko, wtedy się tak dzieje.

Rozalia współczuję sytuacji z teściem, życzę mu dużo wytrzymałości i mało bólu, trzymajcie się !

Magdalena cieszę się, że z Domikiem coraz lepiej !

Kciuki zaciskam za każdą ciężaróweczkę, wizyty i badania. Przepraszam, ale nie dam rady wszystkim odpisać bo nie wszystko spamiętam ;)

Miłego Dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:01

Scintilla, Rozalia, sss, Z., nenette, Joasia:), karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene wszystkiego co najlepsze :) Sto lat ! Sto lat !
    cqblhrytpecv_t.jpg

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Mówiłam mojemu M. od kilku dni, że chcę jednak tą sesję brzuszkową i już się niemal zdecydowałam i chciałam zaklepywać termin, tymczasem wczoraj patrzę a w kopercie dostaję .... Zaproszenie na sesję zdjęciową ! Już wcześniej to zaplanował :)

A to spryciarz ... :D

Wszystkiego najlepszego!
    http://wrzucaj.net/images/2015/04/13/Happy-Birthday-Cake-Wallpaper.jpg

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, ja to się trzymam bo nie byłam jakoś z tesciem związana ale nie mogę patrzeć jak cierpi mój mąż i czeka ma ten okropny telefon kiedy to się stanie...no cóż takie jest życie...
    Alorenne najlepszego! I śliczna buźka synka :) Bardzo dużo tu u nas ostatnio urodzin :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecień to chyba taki miesiąc ... wystarczy spojrzeć na kwietniówki, chyba dużo ich ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze specjalnie dla Was my sprzed około 3 tygodni na warsztatach Świadoma Mama ;)

sbgmhame4edu_t.jpg

Rozalia, dorcia8919, Truskaweczka250, Sista, Scintilla, Marcia86, sss, Z., Nieukowa, BrumBrumek, Inesicia, nenette, lilly78, Aka81, karolina0522, Joasia:), gosi_a, A1984, karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kucze nie było mnie od czwartku i ciężko Was nadrobić, tyle tu naskrobałyście :)

Na początek gratuluję wszystkim dobrych wieści i oby tak było dalej.
    Piękne te Wasze brzuszki :)
    Wszelkim dolegliwościom i bakteriom mówimy stanowcze nie! SIO!!!

Ktoś pisał(przepraszam po tylu postach się zgubiłam), żeby napisać płeć i imię. Na pewno synuś, ale co do imienia na razie nie możemy się zdecydować.

Nie było mnie aż tyle dni, bo w sobotę mój szwagier kończył magiczną 30 :P, więc robiliśmy mu imprezę niespodziankę. Szwagier dopiero na lotnisku (mieszkają za granicą) dowiedział się gdzie leci, a w nocy siostra go obudziła, żeby wstawał bo za jakiś czas przyjedzie taxa i jadą na lotnisko. Oczywiście szok, ale i radość. Więc od czwartku latanie i organizowanie całego show. Impreza przebierankowa :) Każdy miał wymyślić sobie jakiś tam strój, powiem wyszło super :) Szwagier przebrany, z zawiązanymi oczami, przewieziony autem kilka razy w kółko, żeby stracił orientację gdzie w ogóle jedzie trafił na salę i z wielkim niedowierzaniem prawie się popłakał jak zobaczył 30 osób na sali :) Widok po prostu mega :) Tak więc myślę, że to latanie, wymęczenie się opłacało widząc jego radość :)

A dziś od rana już latam i robię wyniki. Kurde dziś babka miała problem ze znalezieniem żyły ;/ i powiedziała mi, że jeśli będzie taka sytuacja znów będzie trzeba pobierać z nadgarstków albo samej dłoni ;/ Liczę, że jednak do tego nie dojdzie, bo w szpitalu już ten ból doświadczyłam i nie chciałbym tego powtórzyć. Ale się rozpisałam.

Miłego dnia!!!

Rozalia, Z., Finezja, Aka81, Joasia:), karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    No to jeszcze specjalnie dla Was my sprzed około 3 tygodni na warsztatach Świadoma Mama ;)

sbgmhame4edu_t.jpg

Piękna z Ciebie mama :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki:)
    W sobotę tak pięknie cieplutko u nas było zabraliśmy sie za prace w ogrodzie w tunelu pokupowałam nasionka warzyw i cały dzień był na świeżym powietrzu.

Wczoraj to wybraliśmy sie na zakupy dla mnie do szpitala takie ostatnie rzeczy których nie miałam czyli: Podkłady na łózko,ręcznik jednorazowy,pomadkę do ust, pyralginę,przy okazji kupiłam w smyku prześcieradło antyalergiczne na materac i superaśne skarpetki dla małej:)
    do tego mieliśmy farta Najpierw zaparkowaliśmy przy samym wejściu dla kobiet ciężarnych a nieraz krążyliśmy i nie było nigdzie miejsca i w smyku zaproszono nas do kasy od razu jak podeszłam do ogromnej kolejki:) i w Auchan jak podeszliśmy z zakupami do kasy z pierwszeństwem też nas para przepuściła bo oni stanęli w sumie do tej kasy a nie mieli pierwszeństwa;)
    Powiem Wam że to miłe uczucie ale wręcz dziwnie się czułam bo nigdy w życiu nikt mnie nie puszczał a w ciąży teraz to jednak aż dziwne doświadczenie:)

Alorrene Wszystkiego Najlepszego 1OO lat!! <3

Alorrene13, Scintilla, Rozalia, Z., karolina0522, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene - wszystkiego Najlepszego i spełnienia marzeń !!! Oby nie tylko ten dzien, ale cały rok był jedną wielką szczesliwoscią !!! :):):) Śliczne fotki i synka i Twoja, Sexu mama i przystojny synuś, pięknie :):):):)

Nieukowa - zapisałam sie na warsztaty, ale nie dostałam maila z potwierdzeniem. Nenette - dostałaś potwierdzenie? Co do lokalizacji, to tak, wybieram sie do Katowic. A co do niani, to ja zdecydowałam sie na Motorolę, z monitorkiem tv. Akurat dystrybutor tej marki ma swoją siedzibę w Tychach, wiec w maju po prostu tam pojedziemy aby kupić.

Ja od rana wysprzatałam całe mieszkanie, łącznie z odkurzaniem i myciem podłóg. Olga to chyba lubi bo wtedy śpi ;) Kolezanka ma wpaść z córka po południu na urodzinowe ciacho, wiec zaraz śmigam do sklepu.

A powera mam od wiosny, o ironio uwielbiam sie starzec, ze względu na to, ze urodziny mam wlasnie w kwietniu ;) Pogoda znośna, ptaszki śpiewają. Pora na kąpiel i spacer do Tesco lub Lidla :) Miłego Dnia !!!

Agata - to pora na jakiś wieczór panieński na forum. Wystarczy piccolo lub pomarańczowy sok. Czekamy na zdjęcie w sukni ślubnej z małżonkiem u boku :):):):)

Dzisiaj dzwoniła Pani, aby potwierdzić moje jutrzejsze badanie prenatalne trzeciego trymestru. Koszt 220zl. No i zobaczymy sie z córeczka jutro o 14.40. Kopie dziś jak oszalała - pewnie mnie na spacer wygania :):):):)

Z., Alorrene13, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko właśnie liczymy na wieczór panieński, jakieś fotki i relację z tej szalenie wzruszającej chwili ślubu ;) :P Na pewno będziesz ślicznie wyglądać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:03

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wixycie ale nie pochwale sie za duzo bo bylo zepsute USG w gabinecie. Polozna tylko zbadala tetno malego 156 a ja przytylam i mam juz +12kg, pewnie po swietach najwiecej przybylo. Maly akurat kopal najpierw w sluchawke od tego urzadzenia a potem kopnal lekarza ktory sprawdzalk wysokosc dna macicy. Na napinanie brzuszka znowu luteina i nospa i nastepna wizyta juz za dwa tygodnie.

Z., Scintilla, Joasia:), karolina0522, A1984, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nieukowa - zapisałam sie na warsztaty, ale nie dostałam maila z potwierdzeniem. Nenette - dostałaś potwierdzenie? Co do lokalizacji, to tak, wybieram sie do Katowic. A co do niani, to ja zdecydowałam sie na Motorolę, z monitorkiem tv. Akurat dystrybutor tej marki ma swoją siedzibę w Tychach, wiec w maju po prostu tam pojedziemy aby kupić

To jaaa pytałam :) póki co żadnego potwierdzenia.
    a te drugie warsztaty na które jesteśmy zapisane, to pamiętasz kiedy są, bo kurcze zgubiłam gdzieś maila :)

Ja póki co skłaniam się w kierunku angelcare ac401, ale ostatecznie nie wiem na co padnie wybór. Myślę że monitor tv nie będzie mi potrzebny :) Co raz bardziej skłaniam się ku temu żeby Hania spała od początku w swoim pokoiku, w końcu tatuś będzie pracował i musi się wysypiać :) poza tym dziecko chyba będzie za bardzo zdezorientowane jak raz będzie spało w wózku a raz w łóżeczku :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Alorrene, wszystkiego najlepszego! Fajny Ci mąż prezent zrobił z tą sesją :)

U mnie chyba ciut lepiej, chociaż moje dolegliwości wcale nie ustąpiły. Człowiek się chyba przyzwyczaja po pewnym czasie do bólu.
    Rano pogoda nawet nawet, a teraz szaro, wietrznie i zimno. Ble. Ale przynajmniej nie szkoda mi, że nigdzie nie wychodzę bo w weekend było pięknie a ja chodziłam po ścianach i nic nie skorzystałam z pogody ;)

Spakowałam wstępnie torbę do szpitala. Swoje dolegliwości potraktowałam jako motywator bo wiem, że teraz już nie będzie lżej tylko z każdym dniem ciężej.
    Podzielę się swoją listą, może komuś się przyda, a może Wy mi coś jeszcze doradzicie co zmienić?

1. szczotka do włosów
    2. pasta do zębów mini
    3. szczoteczka do zębów
    4. płyn do higieny intymnej, żel pod prysznic, szampon, odżywka (przelane w małe buteleczki z rossmana)
    5. ręcznik kąpielowy
    6. ręcznik mały
    7. woda do odświeżania twarzy w sprayu
    8. 4 saszetki tantum rosa + octenisept
    9. mokre chusteczki do rąk
    10. chusteczki do higieny intymnej
    11. podkłady seni 60x90 (5szt.) - wystarczy?
    12. podkłady poporodowe 1 opak. chyba z canpolu
    13. podkłady poprodowe bella mama też 1 opakowanie (nie wiem które będą mi lepiej pasować, i ile tego Wy macie? bo mam jeszcze w domu tak w razie co ale nie będę pakować bo mąż zawsze może dowieźć)
    14. majtki bawełniane zwykłe x 3
    15. majtki jednorazowe i takie siateczkowe (też nie wiem które lepsze więc będę testować ;P)
    16. staniki do karmienia
    17. dwie koszule nocne
    18. szlafrok
    19. klapki pod prysznic
    20. kapcie
    21. maść do brodawek (chyba maltan mam)
    22. gumki do włosów
    23. papier toaletowy
    24. kubek, sztućce?
    25. woda do picia
    26. ładowarka do tel.
    Udało mi się to spakować w torbę rozmiaru takiego sportowego jak na fitness czy siłownie więc chyba tragedii nie ma. Ubranie na wyjście dowiezie mi mąż a rzeczy dla dziecka spakuje w jeszcze mniejszą torbę drugą. Tego już chyba nie tak dużo: 3 zestawy ubranek, pieluchy tetrowe, chusteczki bambino, kocyk, czapeczki, skarpetki, rękawiczki, ręcznik, podkład do przewijania, paczka pampków, linomag pod pieluszkę.

I dokumenty + badania. Tu muszę sobie jeszcze porządek zrobić bo ja raczej bałaganiara jestem pod tym względem ;P

A co u Was?
    Trzymam kciuki za wizyty!

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 11:19

Scintilla, Sista, Alorrene13, Rozalia, BrumBrumek, maglic, Joasia:), karolina0522, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ