WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka od kąd biorę buscopan i magnez nie miałam ani razu ani twardnieniabrzucha ani bólu. Jak mi kiedyś twardniał to cały brzuch

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Wczorajszy dzien był pełen wrażeń. Po spacerku i obiedzie na Jurze, byłam na meczu piłkarskim :) Nasze Gliwice pokonały Śląsk Wrocław, piękny mecz :)
    Dzisiaj nadal piękna pogoda, wiec wybieramy sie na kolejna wycieczkę - zwiedzamy wszystkie okolicycze pałace i zamki, dziś pora na kolejne :)

Madziu - super, ze u Dominiczka wszystko dobrze i coraz lepiej. Trzymam kciuki !!!
    Karolinka - mnie brzuch podniósł sie do gory, nad kaśka mam płasko ;) Wiec jak mi twardnieje, to dol brzucha, tylko. Ale to na chwile, jak tylko troche poleżę to mija.

Miłego Dnia Dziewczynki !!!

Agata - przypomnij mi, kiedy ten Twój slub?

karolinka85, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika..to zazdroszcze..jak widac ten buscopan dziala cuda ;) to jest cos w stylu nospy? Bo kurcze jak ja ją biore od poczatku ciazy to moze przestala na mnie dzialac?

Sista,no wlasnie ostatnio tak zauwazylam u siebie jakby mi sie brzuch zmniejszyl..bo mialam bardziej okragly u dolu a teraz taki splaszczony jakby..wiec chyba tez powedrowal do gory.. ;)

Nic jutro mam gina na nfz..to spytam o ten buscopan..choc kiedys chyba go pytalam to powiedzial ze nie ma badan potwierdzajacych ze jest bezpieczny..i kurcze niewiem czy mozna go laczyc z tymi lekami co biore :( a jest ich troche..ale jesli jest to cos w stylu nospy to mysle ze jest ok..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się urodzinowo :) przyjeżdżają dziś rodzice, siostra z rodzinką i będziemy niedzielnie, rodzinnie świętować. Diabetolog pozwoliła mi na ciacho z tej okazji :P a cukier od wczoraj jak malowany, dziś na czczo 70 :) W tygodniu wpadną koleżanki na soczek, od razu humor lepszy :)

Madzia cieszę się, że u Was dobrze! :)

Dziewczyny mnie też swędziały (a w zasadzie nadal swędzą) nogi, szyja, plecy i robiłam badania. Gin powiedział jednak, że przy cholestazie zwykle swędzą dłonie i stopy, u mnie tego nie było i faktycznie wyniki ok.

Karolinka każdy lekarz ma swoją teorię - ja biorę teraz 3x1 scopolan (odmiennik buscopanu) i 2x1 nospa, dopiero taki mix na mnie jako tako działa. Gin mi powiedziała, że ani na nospę ani na scopolan nie ma badań, ona jednak bardziej ten scopolan zaleca mi teraz. Może to też zależy od etapu ciąży, sytuacji..na początku ciąży jak bolał mnie brzuch to doraźnie kazali brać nospę i nic więcej. Gin profesor też mi każe 3x1 scopolan, 2x1 nospa i mówi, że po 3msc ciąży to nie ma zagrożenia dużego od tych leków, że większym zagrożeniem byłoby nie branie ich (w moim przypadku). I faktycznie, jak tylko chciałam zmniejszyć dawkę to skurcze wracały. Teraz od ok 2tyg jest w miarę spokojnie :) W poniedziałek wizyta to zobaczymy jak szyjka się miewa. Może pogadaj z ginem jeżeli ten brzuch Ci się napina (ja miałam twardy cały brzuch).

Ania1704, karolinka85, Joasia:), Alorrene13, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Witam się urodzinowo :) przyjeżdżają dziś rodzice, siostra z rodzinką i będziemy niedzielnie, rodzinnie świętować. Diabetolog pozwoliła mi na ciacho z tej okazji :P a cukier od wczoraj jak malowany, dziś na czczo 70 :) W tygodniu wpadną koleżanki na soczek, od razu humor lepszy :)

Madzia cieszę się, że u Was dobrze! :)

Dziewczyny mnie też swędziały (a w zasadzie nadal swędzą) nogi, szyja, plecy i robiłam badania. Gin powiedział jednak, że przy cholestazie zwykle swędzą dłonie i stopy, u mnie tego nie było i faktycznie wyniki ok.

Karolinka każdy lekarz ma swoją teorię - ja biorę teraz 3x1 scopolan (odmiennik buscopanu) i 2x1 nospa, dopiero taki mix na mnie jako tako działa. Gin mi powiedziała, że ani na nospę ani na scopolan nie ma badań, ona jednak bardziej ten scopolan zaleca mi teraz. Może to też zależy od etapu ciąży, sytuacji..na początku ciąży jak bolał mnie brzuch to doraźnie kazali brać nospę i nic więcej. Gin profesor też mi każe 3x1 scopolan, 2x1 nospa i mówi, że po 3msc ciąży to nie ma zagrożenia dużego od tych leków, że większym zagrożeniem byłoby nie branie ich (w moim przypadku). I faktycznie, jak tylko chciałam zmniejszyć dawkę to skurcze wracały. Teraz od ok 2tyg jest w miarę spokojnie :) W poniedziałek wizyta to zobaczymy jak szyjka się miewa. Może pogadaj z ginem jeżeli ten brzuch Ci się napina (ja miałam twardy cały brzuch).
    Nenette wszystkiego najlepszego w tym szczególnym dla Ciebie dniu :)

nenette lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette spelnienia marzeń <3 oraz lekkiego i w terminie porodu ;)

Co do twardnien to wlasnie nie caly mi twardnieje..tylko na dole..
    Nic powiem mu o tym jutro.. A co do nospy to wiem ze tez ona nie jest super..bo po nim dziecko moze miec obnizone napiecie miesniowe..ale stosujac te leki wybiera sie mniejsze zlo..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette, sto lat :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette, wszystkiego najlepszego!
    Zazdroszczę takiego miłego dnia :)
    Ja trzeci dzień cierpię z powodu tych hemoroidów. Nie jestem w stanie nic zrobić taki ból. Będę jutro próbować umówić się do proktologa bo to może być też jakaś zakrzepica czy co. Ta maść co polecała też Nieukowa na mnie chyba nie działa :( bo chyba powinna nastąpić już poprawa a tu nic.
    Dziewczyny jeśli macie jakikolwiek dyskomfort w tej delikatnej okolicy to nielekcewazcie tego. Od razu mówcie ginowi żeby sprawdził bo się dorobicie jak ja.
    A tak wszystko bezproblemowo szło do tej pory i mogłam robić wszystko. Nawet myć okna...

Życzę lepszego dnia niż mój! ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette Wszystkiego Najlepszego :-)

Karolinka mi nospa nie pomagała. Gin zalecił dlatego buscopan lub ten scopolan co Nenette bierze. Mój gin mówi że te 3 leki są do siebie podobne. Myślę że jakby nam zagrażały i maluszkom to by ich nie dawali.

Kupowałam od pani laktator i ona była po dużej ilości poronień. Tą ciążę szczęśliwą, donoszoną brała ok 20 tabletek dziennie. Miała nospe, buscopan i scopolan 3 razy dziennie po 3 każdą. Mało tego brała jeszcze na wyciszenie organizmu leki na załamanie nerwowe i malutka zdrowa jak rybka urodzona w terminie.

nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nenette :) Sto lat! Sto lat !!!!
    ohujavu6layq_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 12:58

• aghata Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Witam sie po nieprzespanej nocy :( nie moglam sie wygodnie ulozyc bo i na lewym boku bolal mnie brzuch jak i na prawym :(

Madziu bardzo sie ciesze ze z synusiem wszystko ok.. :)

Mam pytanie jak twardnieje Wam brzuch to podbrzusze?gorna czesc brzucha czy caly brzuch?
    Bo ja juz sama nic niewiem.. :( zglupiec mozna..

Mi róžnie, dzisiaj np dwa razy mialam taki skurcz na dole brzucha jakby mi skóra sie sciagala troche to bolalo bo tam mam blizne po cc...a czasami twardnieje caly brzuch az dech zapiera wtedy oddycham gleboko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 13:07

karolinka85, ewka1990 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja przyłączam się do życzeń

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette najlepszego Baranku ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette - wszystkiego najlepszego kochana :* czego tylko zapragniesz :) I zazdroszczę takich pomiarów na czczo :) Czy to ten słynny kabanos zdziałał?

Z. - bardzo współczuje problemu, niech pójdzie precz! :)

Karolinko - mi jak twardnieje brzuch to cały - to jest takie spięcie na parę sekund, że czuję wtedy gdzie pupke ma Gabryś i puszcza. Nie jest to przyjemne :/

Gosiu - że też nie pomyślałam o brązie! :D faktycznie. Stawiam na turkus-brąz :)

Mnie syn okłada prawie cały czas :( nie wiem co ja mu zrobiłam :D brzuch mi faluje od rana do wieczora.

Z., karolinka85, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia, z tego co pamiętam to masz już spakowaną torbę do szpitala. Podzieliłabyś się listą? :) bo będę chciała powoli się za to zabrać i już później tylko czekać na TEN dzień a nie bardzo wiem co pakować ;)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !

staram się po świętach Was nadrobić, ale galopujecie tak że piszę teraz a resztę dalej będę nadganiać :)

Najpierw to co pamiętam:

Karolinka - dinozaury super !!! bardzo fajne i na pewno maleństwu się spodobają - zdolna jesteś !

Joasiu - z tego co pamiętam termin cc masz na 2 czerwca - to data urodzin mojej mamy i mimo sklerozy ;) to świetna kobitka !!!

A1984 - żółwik fajny, ale ja chyba na razie się wstrzymam od zakupu tego typu lampki bo koszty są spore i jak tak wszystko podliczam to katastrofa ile to wychodzi :) na razie mam lampke led do kontaktu z lidla za 5 zł ;) a z czasem jak mała już będzie to zobaczę czy warto inwestować bo myślałam o karuzeli z lampka i projektorem (są na pilota) albo moja przyjaciółka bardzo zachwala takie coś:

http://www.philips.pl/c-p/7099860PH/livingcolors-lampa-biurkowa

też drogie więc na ten moment się wstrzymuję. Co do szumisia to super sprawa, na dzieciaczki to naprawdę działa, a jak ktoś ma smartfona i chce zaoszczędzić to są takie fajne, darmowe aplikacje z odgłosami właśnie szumu suszarki, odkurzacza, morza itp.

Ja z gadżetów mogę polecić woombie, oczywiście można spowinąć maluszka pieluszką lub kocykiem, ale nie każdy "ma odwagę" tak zawijać malca:)

Wiadomo wszystkie te gadżety są po to aby ułatwić nam opiekę nad dzieciaczkami, ale są kosztowne zawsze można znaleźć substytut, w każdym razie fajnie wiedzieć, że w ogóle takie rzeczy są :)

Rozalia - brzuszek super, reszta brzuszków też, ale po tej ilości wiadomości nie przytoczę Was każdej z nicka;/

Dada - wiem, że na pewno Ci ciężko tak same teraz zostać, ale pomyśl sobie że mąż wróci jak maleństwo się pojawi i wtedy będzie mógł Ci pomóc, chyba to lepsza sytuacji niż jakby wypłynął zaraz po narodzinach, tak jak było to u mojej szwagierki, która ze wszystkim została sama na 3 m-ce;/ Trzymaj się kochana - będzie dobrze :)

Sista - przede wszystkim ciesze się, że wyniki masz już dobre, współczuje Wam tych wszystkich infekcji i życzę aby już wszystkie się odczepiły i nie wracały do żadnej z nas !

A teraz przedstawię Wam moje zdanie na temat isofixa, nie mogę się zgodzić z tym, że nie zwiększa on bezpieczeństwa, są badania i testy, że właśnie ma wpływ na dużo wyższe wyniki w kwestii bezpieczeństwa, a wygoda to wg mnie to efekt uboczny ;)

Sama bardzo długo się zastanawiałam nad rodzajem fotelika i czy z baza czy bez. W pierwszej wersji po przewertowaniu wszelkich informacji stwierdziłam, że stawiam na ten podstawowy maxi cosi z spi (bez bazy) bo jest najlżejszy a w testach wychodzi bardzo dobrze. Potem zaczęłam wertować filmiki na you tube o prawidłowym montażu fotelików pasami i wcale nie jest to takie oczywiste jakby się wydawało.

Bo raz pałąk musi być w pozycji pionowej, nie można go opuszczać na czas podróży w celu dodatkowego bezpieczeństwa w sytuacji zadziałania siły odśrodkowej czy jakiejś tam ;) w sytuacji nawet małej stłuczki to fotelik przypięty pasami jest w stanie się przemieścić w stronę oparcia i gdy pałąk jest odsunięty do tyłu to może dziecko buzią uderzyć o oparcie. Nie wiem czy Wam to dobrze opisuję i rozumiecie ten mój opis tak jak chcę to przekazać ale polecam pooglądać filmiki.

Druga spraw to samo przypięcie pasami to też nie taka prosta sprawa, na filmikach i instrukcjach wskazują, że trzeba całym swoim ciężarem fotelik dobrze docisnąć do siedzenia i dosunąć do oparcia a następnie dobrze naciągnąć pasy aby nie było luzów, oczywiście jest to wszystko do zrobienia i można obejść się bez bazy, ale po tym wszystkim jednak stwierdziłam, że jak będę miała te 1,5 kg cięższy fotelik, który będę mogła zamontować do bazy i będę miała pewność, że jest on dobrze przymocowany to i nawet kasę na bazy jestem wstanie jakoś odłożyć, mniej gadżetów kupić byle nie zarzucać sobie w razie w., że coś źle zamocowałam przypięłam itp. Oczywiście liczę na to, że mimo staranności, aby w razie w. nasze dziecie było dobrze zabezpieczone, nie będę musiała ani nie będę miała okazji do sprawdzania tego.

W związku z tym zakupiliśmy bazę 2wayfix, aby niunia na kolejnym foteliku również jeździła tyłem do kierunku jazdy zgodnie i-size, bo różnica w cenie bazy zwykłej a tej 2wayfix wyniosła nas 60 zł, ale długo szukałam dobrej okazji.

No podsumowując jak ktoś jest w stanie wygospodarować taką kwotę to wg mojej opinii na pewno warto.

A tak poza tym w środę byłam na wizycie i miałam usg 3 try. ale bez badania przepływów, tylko pomiary główki, brzuszka, ości udowej, sprawdzanie żołądka itp. i nasz Igusia na podstawie ww. parametrów ważyła w 29t6d 1259, lekarz powiedział, że wszystko jest ok, że do gigantów ie należy ale w normie. Z tym, że jak tak czytam wagi Waszych maluchów to ta moja jakaś malutka...hmmm ale nie nakręcam się ;)

Wczoraj odebraliśmy brykę małej - bardzo nam się podoba i super, że już ją mamy w domu, a tak się prezentuje:

nl18hzs4g476_t.jpg

uxg5mue9xysb_t.jpg

no0qgw9c9fyx_t.jpg

Miłego popołudnia dziewczyny :)

agawera, karolinka85, Joasia:), karolina0522, Z., nenette, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. do pakowania torby raczej podeszłam intuicyjnie;)
    Swoje rzeczy spakowałam do walizki, tej najmniejszej podręcznej którą można brać ze sobą do samolotu.
    Do szpitala mam 5-10 min drogi wiec mąż mi dowiezie jakby coś.
    Ja mam planowaną cesarkę, wiec w poniedziałek idę do szpitala a we wtorek cięcie.
    Dla Julki nie spakowane, myśle ze tak 3 tygodnie przed siakuje. Tu w Rybniku muszę mieć pampersy, mokre chusteczki i krem do pupci oraz ciuszki na wyjście.
    Moja walizka zawiera :)
    - 1 koszule ( ogolnie mam 3 na zmianę )
    - piżama 2 częściowa
    - ręcznik kąpielowy i mały
    - klapki pod prysznic
    - japonki
    - skarpetki
    - majtki 3 pary zwykle ( codzienne )
    - 5 par majtek jednorazowych
    - wodę 2 małe butelki
    - biszkopty
    - miętosy
    - podkłady poporodowe babyono 2 paczki
    Kupiłam sobie na kosmetyki moje i Julki kuferek do którego spakowałam :)
    - w butelkach z pompką z rossmana mam szampon, odżywkę, żel pod prysznic
    - chysteczki do hig. intymnej oraz płyn lactacyd
    - pastę do zębów i szczoteczkę
    - dezodorant
    - nakładki na wc jednorazowe
    - podpaski naturella 2 paczki
    - chysteczki higieniczne 3 paczuszki
    - mokre chusteczki pampers care dla Julki i krem bepanthen
    - papier mokry toaletowy

Więcej rzeczy nie pakuje, bo przecież na bierząco mąż bedzie dowoził lub wymieniał na czyste ;)
    A dla Julki planuje zabrać dopakować paczkę pampersów, pieluszkę tetrową i flanelową. Niedrapki i skarpetki.
    -
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 15:31

Lilianka27, agawera, karolinka85, Marcia86, Z., maglic, nenette, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Niby dziś niedziela,a ja wyglądam jak ciota..jestem bez makijażu,nic mi się nie chcę i jakoś mi dziś niedobrze,wszystko mi się odbija.
    Jedyny pocieszający akcent dzisiejszego dnia,to taki,że mąż skręcił łóżeczko,które dostaliśmy..trochę duże..ale nie będę wybrzydzać,bo zawsze to parę groszy do przodu..koniec końców ładnie wygląda i się dopasowało do pokoiku.
    Madziu bardzo się cieszę,że z synkiem wszystko idzie ku lepszemu.Całuję:*

Nieukowa podziwiam cię za Twoją siłę,mi to się już ruszać nie chcę..i ciągle mam parcie na siku,chyba mała rośnie..
    Tak sobie uświadomiłam,że jeśli będą mnie ciąć najwcześniej w 35tyg,to jeszcze tylko 4tyg buuu..aż się boję..mam nadzieję,że dociągnę do 37tyg...a tak poza tym to jeszcze nie mam nic dla siebie,do szpitala,jakoś mi się nie spieszy i torby też jeszcze nie spakowałam...jakoś weny nie mam..
    Aa i dziewczyn też jestem humorzasta i sama nie wiem o co mi chodzi,brzuch mi też ciąży i napina się i wiecznie siku chodzę więc nie jesteście same..bo nawet dziś mam humor beznadziejny..
    Finezja fajny wóz:)
    Miłego dnia wam życzę,u mnie jest zimno na dworze,a wczoraj było pięknie!

Finezja lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette sto lat;) Spełnienia marzeń i zdrowia dla Maluszka;)
    Magda_lena cieszę się z dobrych wieści i nadal mocno trzymam kciuki za Dominiczka.
    Udało mi się dziś zapisać na darmowe usg 4d w Wola Parku. Co prawda najpierw musiałam wysiedzieć się w kolejce ponad 1,5h żeby się zapisać, ale M i tak dziś cały dzień w pracy więc nie miałam lepszego zajęcia. Niestety Malutka średnio chciała współpracować podczas badania, ale widać było, że np. trzymała nóżkę przy głowie. Mała akrobatka;) Lekarz stwierdził, że wszystko w porządku, Zosia waży ok. 2112g co odpowiada terminowi z OM. Co prawda na usg, które miałam robione 2,5 tygodnia temu Jej wymiary były o ok. tydzień do przodu, ale to różnica milimetrów więc chyba wszystko mieści się w granicy błędu.
    Ps. Pan stojący z żoną za mną w kolejce na usg nie mógł uwierzyć, że można tak dobrze wyglądać w 33 tygodniu ciąży;P
    Niestety po dłuższym chodzeniu w balerinach chyba lekko spuchły mi stopy. Chyba muszę kupić jakieś buty na niskim i szerokim obcasie bo zdaje się, że będą one lepsze niż balerinki.

karolinka85, karolina0522, Z., nenette, maglic, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, wróciłam :)

Nenette zdrówka i sto lat!

Madziu przepiękny kruszynek! Dalej zaciskam kciuki za postępy!

Mam dla was linki do do warsztatów dla mam, nie wiem czy już któraś z was linkowała:
    http://www.planeta-dziecko.pl
    http://www.bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty

Właśnie robię pranie i sprzątam :) Ledwo żyję po podróży powrotnej, ale zawzięłam się, mam potrzebę wicia gniazda :D
    Pozdrowionka!

karolina0522, Inesicia, nenette, Sista, karolinka85, Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ