X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata, niestety to nie ja pisałam :-( powiem tylko tyle że bardzo bym chciała mieć tyle lat ;-)

aghata wrote:
    Viola ty juz pisalas chyba kiedys ze masz 33 albo mi sie cos pomylilo

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Dziewczyny przepraszam, nie chciałam robić awantury, ale piszę tutaj co mnie boli, czym się martwię, a nagle okazuje się, że na innym wątku (który czytam) ktoś pisze, że tu jest niefajnie wskazując konkretnie mój problem czyli plamienia. Odebrałam to może nazbyt personalnie.

Toxey - jest dobrze między nami, będziesz się do mnie odzywać ;)?

ahhh te hormony! :* :D

Katarzyna87, Nieukowa lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ma dziś szaleństwo hormonów, myślałam że będąc w ciąży będę ciągle uchachana a tymczasem przez większość czasu chce mi się płakać :/
    Ja mam lat 29, 3 cykle starań, pierwsza ciąża

Evell lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24 lata, to moja pierwsza ciąża. Udało się w drugim cyklu, więc bardzo szybciutko, choć nastawiona byłam, że nie uda się wcale (z racji właśnie torbieli i podejrzenia endometriozy). Więc nadal nie wierzę i pewnie dotrze to do mnie dopiero na następnej wizycie jeśli wszystko będzie dobrze.

• aghata Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i git jest dobrze juz sie blizej znamy a do czerwca bedziemy wiedzialy jaki mamy numer buta stanika itd itp

Viola nie jest wazne ile masz lat a to na ile sie czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:36

preg.png[/url]
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Aghata nr stanika to będzie się nam zmieniał ;p

Ja też mam tak, ze jeszcze nie wierzę...może jak mi brzuch zacznie rosnąć.
    Widzialam serduszko, ale to chyba jeszcze nie jest to ;p

Nieukowa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Kasia, mam 25 lat i to jest mój 1-szy cykl starań i sie udało za pierwszym :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aghata <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:47

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam dla tych, które długo się starały o dzidziusia...

Jak powiedzieć bliskiej osobie o ciąży, która stara się około 6 lat i nie może zajść, jest po inseminacjach, in vitro i nadal nic... Nie wiem jak to zniesie, strasznie się boję tej sytuacji... Ale chyba najlepiej wprost? Wiem, że obie będziemy beczeć - to jest nieuniknione, dzidziusia życzę jej z całego serducha :(

• A1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey - myślę że jakbyś tego nie powiedziała będzie to dla tej osoby ciężkie, co nie oznacza że nie masz prawa się cieszyć swoim szczęściem. Postaraj się być delikatna i może bez zdań typu "i Tobie się w końcu uda".

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ja też ma dziś szaleństwo hormonów, myślałam że będąc w ciąży będę ciągle uchachana a tymczasem przez większość czasu chce mi się płakać :/
    Ja mam lat 29, 3 cykle starań, pierwsza ciąża

To ja mam tak samo kochana odkąd byłam w szpitalu to ciągle mi sie płakac chce a zachwile sie smieje i mam dobry chumor ae tylko na chwilę.

A1984 lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:

Jak powiedzieć bliskiej osobie o ciąży, która stara się około 6 lat i nie może zajść, jest po inseminacjach, in vitro i nadal nic... Nie wiem jak to zniesie, strasznie się boję tej sytuacji... Ale chyba najlepiej wprost? Wiem, że obie będziemy beczeć - to jest nieuniknione, dzidziusia życzę jej z całego serducha :(
    No ciężka sprawa, ale powiedz jej jakoś delikatnie i to że wierzysz ze jej sie uda no cos w tym stylu :)

25.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna i ja jeszcze się dopisuje z wizytą w czwartek i piątek. W czw gin na NFZ, prowadził mi tamte 2 ciąże, w pt gin od poronień ( znalazł mam nadzieję przyczynę poronienia).

Ja to w ogóle mam na imię Ania ( Kasia mam na 2-gie stąd mój nick) 31 lat, 3 ciąża ( 2 poronienia), starałam się miesiąc i się udało.

Co do awantury- luzik laski :-)

Trzymajcie za mnie kciukasy za ten czw!!! Chcę zobaczyć serduszko, w żadnej ciąży nie było mi to dane :-(

Truskaweczka250, Evell, Nieukowa, Eowena lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, właśnie chyba bez słów, że jej też się uda... tak jak mówi A1984. Bo ona to zdanie słyszy od wszystkich ciągle i tylko ją to wkurza...

Wysłany: 21 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Truskaweczka, właśnie chyba bez słów, że jej też się uda... tak jak mówi A1984. Bo ona to zdanie słyszy od wszystkich ciągle i tylko ją to wkurza...
    Macie racje:) tez bym sie dołowała takimi słowami :/

25.png
    Mili <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja już trzymam &&&&

kasika8303 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png

Wysłany: 21 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika no yasne że będziemy trzymać kciuki:)

kasika8303 lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey ja już jestem po tej rozmowie, przyjaciółka stara sie 1,5 roku, więc znacznie mniej niż Twoja, ale i tak boli.

ja postawiłam na szczerość. Najwazniejsze by dowiedziała sie ode mnie, a nie od kogoś innego. wie ze będę ją wspierać. Nie obyło się bez łez, ale dobrze wyszło.

mam nadzieję, ze żadnej nie pominęłam :)
    Będzie gorrrąący tydzień ;)

22.10 - moja wizyta
    23.10 - kasika8303 Agata
    24.10 - kasika8303 Agata, Nieukowa, simon86
    27.10 - Evell, XxMoniaXx,

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:

Toxey cięęężżżżka sprawa.
    Ja bardzo źle reagowałam zaraz po poronieniu jak mi kumpela w zaawansowanej ciąży nawijała non stoper o niemowlakach i porodach. Aż w końcu nie wytrzymałam, poryczałam się, zrobiłam jej awanturę i wyszłam. Od tamtej pory mnie przeprosiła i jak jesteśmy razem mówi o neutralnych rzeczach i ani słowem się nie zająknie o ciąży :)

Także grunt to przekazać wiadomość, ale nie robić sobie z takiej osoby spowiednika w kwestii wózków, smoczków i bobasów :)

Ja miałam jeszcze jedną żenującą sytuację- znajomi starają się od 3 lat, my staraliśmy się ponad rok no i zaszłam w ciążę. Jak mąż przekazał radosną nowinę jak byliśmy razem z nimi w knajpie, to kumpel kazał nam wypier#alać, wstał ze swoją żoną, życzyli nam żeby nam się nie udało i wyszli. Nie macie pojęcia jak ryczałam, a potem jeszcze poroniłam i nie chcę ich widzieć na oczy ;( Także musisz wiedzieć, że ludzie różnie reagują, czasami bardzo negatywnie ;(((

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze ja mam gina 23.10 ;)

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ