X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np Was dziś nadrobić to od godziny siedzę i czytam.

Gratuluje udanych wizyt.

Ja dziś cały dzień poza domem a teraz mi się oczy zamykają,

Jutro mam nadzieje będę bardziej na bieżąco...
    Spokojnej nocy :*

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    te witaminy chyba można kupić po szpitalu cooo ? coś słyszałam , że oni zalecają jakieś więc nie wiem ..

Coś chyba położna wspominała że czasami lekarze wypisują recepty przy wypisie ze szpitala na te witaminy, wtedy trochę taniej jest. Może lepiej się wstrzymać albo lepiej dopytać :)

Widzę że dużo dziewczyn jutro ma wizyty lub ktg, trzymam kciuki za wszystkie :)

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen - wczoraj, czyli w Twoje urodzin, chyba moja sąsiadka urodziła córeczkę, bo słychać było niezłą imprezę do świtu. Sąsiadka miała termin na 19.04, ale to druga ciaza, wiec zakładam, ze stało sie wczoraj :):):)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Scintilla gratuluję udanej wizyty i pozytywnych wieści :)
    Kasika, nie jestem ekspertem ale troche dziwne jest dla mnie to, że nóżka jest mniejsza :/ Spokojnie opowiedz jutro lekarzowi o tych badaniach, wynikach i swoich obawach.
    Finezja, ja wczoraj kupiłam też oliwkę dla mam, ale nie wiem czy dostałam na nią rabat :/
    Ania a dawałaś przy kasie kartę Rosnę przed zapłatą ? jeśli tak powinnaś dostać rabat i cena za oliwkę wynieść 1 gr a nie coś koło 13 zł. hmm...

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Co do chusty, to ja dostałam od koleżanki z Pętelki. Jeśli Olga polubi chustowania to moze zainwestuje w cos lepszego :)
    Co do apteczki, to mam oczywiście Octanisept, kateter na kołki, witaminę K+D (dostałam od koleżanki, która przeszła na sztuczne mleko, a przepisali jej to w tym samym szpitalu gdzie bede rodzic) oraz woreczki do zbierania moczu do badan od niemowląt (szukałam czegoś co sie przyda, aby mieć w gemini darmowa przesyłkę). Co do czopków Paracetamolu, to chyba tutaj przeczytałam, żeby nie kupować wczesniej. Farmaceuta dobiera dawkę do wagi dziecka, wiec to kupie, jak już bedzie taka konieczność.
    No i dzisiaj przyszła paczka z Gemini, radość jak u dziecka w sklepie z zabawkami :):):) Testuje wlasnie laktator elektryczny ;););) Przyszly tez pierwsze tkaniny, do końca tygodnia przyjdą kolejne i po niedzieli zaczynam szycie :):):)

U mnie też dziś miała być przesyłka z Gemini, ale minęliśmy się z kurierem i nie chciał zawrócić - ma być jutro, więc jutro u mnie będzie ta radość :)))

Nieukowa gratuluję 5 !

Lilianko moja niunia w 29t i 5 tyg wg usg ważyła 1260 i lekarz powiedział, ze to w granicach normy i raczej z tych drobniejszych dziewczyna. Twoja Laurka wcale nie taka malutka, ważne żeby przybierała na wadze. Ale tak na pewno jest !

Joasia - ale masz ładna piłeczkę, mój brzuszek taki ścięty bardziej niż okrągły :) Angel - świetna sukienka !! a brzusio zgrabniusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 00:07

Joasia:) lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ledwo was nadrobilam ;-)
    Oczywiście u mnie noc nieciekawa...plecy bolą, łydki rozrywaja, a stopy bolą i puchną, no standard...
    Ania ja rodziłam y praskim, ale 10lat temu, pewnie dużo się zmieniło przez ten czas...wtedy ciekawie nie było, warunki niefajne..były...
    Joasia, brzuszek super zgrabny , pięknie wyglądasz :-)

Nieukowa gratki zdanego egzaminu, co do bólu szyjki ja też mam i to już jakiś czas, ponoc tak ma być...
    Lilianka będzie dobrze na 100% malutka rośnie i kopie to najważniejsze :-)
    Żytnia, ja też mam tysiące obaw i wątpliwości, co i jak będzie, czy dam radę...finansowo i emocjonalnie, ale nie jesteśmy dane, zawszę ktoś pomoże .. :-P chyba ;-)
    Jak już dużo dziewczyn pisała wszystkie mamy od czasu do czasu już dość ciąż, ale w czerwcu będziemy miały wynagrodzone to wszystko....będzie wielka nieopisana miłość....na całe życie bez możliwości.zmiany.., jak w przypadku męża ;-)
    Pozdrawiam pogoda brzydka... Spróbuje odesłać trochę noc...

Scintilla, Ania1704, Alorrene13, karolinka85, Joasia:), Sista, nenette lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, doczytuję po kawałku wasze wczorajsze wpisy a jest co czytać :)

Lilianka, Agawera- chyba tak już w zyciu jest, że zawsze w rodzinie znajdzie się jakaś zakała, czasami niejedna ;/ Ja mam kiepskie relacje z ojcem, bo jest po wylewie i lubi wypić, a przy tym dostaje agresora, wyzywa każdego kogo ma w zasięgu wzroku i wrzeszczy po nocach, robi awantury itd. Zawsze był ciężkim człowiekiem a po tym mini-wylewie jest po prostu straszny. No i się z nim pokłóciłam, stwierdziłam że ma nasrane we łbie, że wypraszam sobie, że nie mam zamiaru pokazywać synowi takich scen. Zostałam zmieszana z błotem i wygoninona za drzwi. I postanowiłam że będziemy z mężem nocować u teściow i ograniczymy kontakty na ile się da. Cierpi na tym moja mama ale mnie rozumie- chciałaby jak najwięcej z wnukiem się widywać ale obiecała przyjeżdzać do nas i starego zostawiac wpizdu w domu samego skoro nie potrafi się zachować i musi sobie wypić. Ja z nim nie gadam, jak jestem w domu to wychodzę z pomieszczenia do ktorego wchodzi itd.
    Teściów za to mam spoko na szczęście, a mama to złota kobieta i bardzo ją kocham...

Zyrcia widzę że ciężko znosisz już ciążę :) Spokojnie, już niedługo Leoś narobi wam innych problemów :D Pokaż lepiej pokoik jak już skończycie. Mój mąż zakleił podłogi i już dopiero?) jesteśmy gotowi do malowania - może w ten weekend się uda.
    Potem wyprawa na Ikeę bo jednak tam kupimy mebelki, no i można będzie zacząć myślec o porodzie. Poki co modlę się, żeby ten pokój był gotowy "zanim ten czas nadejdzie" :D

Karolina to mnie uspokoiłaś. Od 2 dni jakoś tak mały się ułożył, że mam nan stop zaparcia, du@a mnie boli od środka, do tego szyjka kłuje i aż spanikowałam że mi się dziecko obniżyło, ale to niemożliwe bo bym się raczej rozkraczyła bardziej wtedy :P
    Dobra, idę na wykład do studentów - ostatnia rzecz którą muszę zrobic w pracy i już więcej się tu nie pojawię...

Idzie któraś dziś na warsztaty mamo to Ja w Poznaniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 07:48

zyrcia, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek :)
    U nas dzisiaj Runda nr 3 z praniem ;)

Widzę, że sporo dzisiaj wizytuje - spodziewam się samych dobrych wieści i trzymam kciuki :)

Nie wiem czy widziałyście nową gazetkę Superpharmu :
    http://www.superpharm.pl/gazetka/ogladaj/

mają nałożone promocje na część kosmetyków dla dzieci - min. Oilatum, Emolium.

Zastanawiam się czy nie kupić sobie takiej małej torby Fitness - gdzie umieszczę podstawowe rzeczy dla siebie na wypadek gdybym do szpitala miała jechać sama, a resztę spakuję w oddzielną torbę, którą M. będzie woził w bagażniku ( ja to lubię kombinować :D )

Miłego dnia!
    http://wrzucaj.net/images/2015/04/15/hug.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:30

Z., Ania1704, Alorrene13, karolinka85, Rozalia, gosi_a, maglic, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!!! Dziś BBF pokazało 32 tydzień :)
    Macie racje, że opinie na temat praskiego są różne, jeszcze nie zdecydowałam czy to będzie szpital numer 1. Ale z drugiej strony jeżeli nie przyjmną mnie w Zośce to wole być przygotowana, że z braku miejsca trafię na Solec bądź Praski.
    Mamy z M dziś dużo do załatwienia, chcemy wybrać się na zakupy materiałów potrzebnych do remontu, już wczoraj podjęłam rozmowę z M na temat kłótni w sklepie co do wyboru materiałów :/ Następnie M w związku z skręceniem skoku skokowego musi udać się do poradni ortopedycznej w celu kontynuacji leczenia.
    O 15 tej USG i spotkanie z córką, już nie mogę się doczekać :)
    O zakupie chusty też myślałam, ale nie bardzo wiem jaką i gdzie, oglądałam na allegro i może na taką się zdecyduje.
    Finezja przy płaceniu rachunku dałam kartę Rossnę, ale jakoś nie zwróciłam uwagi czy na rachunku był rabat :/
    Dużo pisałyście o częstszych wizytach u gina, wiem, że są dziewczyny które mają wizyty co 2 tyg. ja dostałam L4 do 12 maja i wtedy też wizytuję. Na tej wizycie będę miała pobierane GBS a będzie to 35 tydz. Jak widać dużo zależy od lekarza.
    Ściskam w ten szary dzień :)

Scintilla, karolinka85, Rozalia, Joasia:), Z., Sista, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;)
    Kurcze tak pisalyscie o tym kluciu w pochwie/szyjce ze w nocy i do mnie to przyszlo :( i to kilka razy mnie zakulo..
    Wczesniej tylko zdarzalo sie to sporadycznie ale dzisiaj w nocy z 5-6 razy :( i teraz nad ranem raz.. Hmm niewiem co to..mam nadzieje ze to nic zlego..bo przeciez w poniedzialek bylo na usg wszystko ok..

Mam pytanie do tych co chodza na ktg na IP..macie jakies skierowanie czy poprostu idziecie i mowicie ze przyszlyscie na ktg? Bo znowu czuje ten bol jak na okres..a ktos kiedys pisal ze to wlasnie skurcze..ale ze nie zawsze sie pisza..
    Hmm a moze podjade do luxmedu na ktg..?ale tam polozna powie cos na temat wyniku czy tylko da ten wydruk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:39

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego Dnia Kobietki !
    Jadę oddać krew i mocz.
    Napiszę więcej później. Buziaki :*

Sista, nenette lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Jaka ja wymęczona jestem, całą noc śniło mi się że rodzę :D to chyba przez to że męża przy boku nie było, musiał być w pracy :D

Z. lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Witam sie i ja ;)
    Kurcze tak pisalyscie o tym kluciu w pochwie/szyjce ze w nocy i do mnie to przyszlo :( i to kilka razy mnie zakulo..
    Wczesniej tylko zdarzalo sie to sporadycznie ale dzisiaj w nocy z 5-6 razy :( i teraz nad ranem raz.. Hmm niewiem co to..mam nadzieje ze to nic zlego..bo przeciez w poniedzialek bylo na usg wszystko ok..

Mam pytanie do tych co chodza na ktg na IP..macie jakies skierowanie czy poprostu idziecie i mowicie ze przyszlyscie na ktg? Bo znowu czuje ten bol jak na okres..a ktos kiedys pisal ze to wlasnie skurcze..ale ze nie zawsze sie pisza..
    Hmm a moze podjade do luxmedu na ktg..?ale tam polozna powie cos na temat wyniku czy tylko da ten wydruk?

Ja dostałam wczoraj skierowanie od gina do szpitala w którym on pracuje na ktg ale w poradni. Myślę że jeśli się martwisz to jedź na IP, raczej Ci nie odmówią ktg przy jakiś dolegliwościach :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduję. Śniło mi się dziś że gonił mnie wielki biały kleszcz, te sny mnie rozbrajają :-D noc spokojna, siku 200 razy zrobione i rano standardowo seria przeciagnięć syna :)
    Za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki!
    Karolinka ktg zrobią Ci zawsze w szpitalu, ale wg mnie wszystko jest dobrze :)
    Ja w lux medzie mam zawsze ktg przed wizytą u gina ale nie dają wydruku, polozna tylko mówi że wszysyko ok i zapisuje tętno dziecka do karty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:47

Scintilla, karolinka85, Z., Ania1704, nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:

Może zadzwoń do Luxmedu i spytaj się kto robi opis z KTG - koło siebie mogę zrobić KTG za 40zł gdzie wynik opisuje lekarz a nie położna ... a w szpitalu jest zawsze to ryzyko, że będą chcieli Cie zatrzymać - ale wiadomo - lepiej sprawdzić dla pewności :) !

karolinka85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy żeby lekarz mógł pobrać Gbs można mieć tak jakaś bakterie-grzybka bo nie wiem co to ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs to paciorkowiec w pochwie...jak jest wynik dodatnimto dajq antybiotyk przy porodzie...ostatnio ktoras z was pisala ze pobieraja w labo, daja patyczek i trzeba isc do wc? U nas lekarz to pobierq..

A ja witam sie w 34 tyg. Ale leci ten czas w sumie miesiasc zostal.

BrumBrumek, Scintilla, karolinka85, Z., Sista, Alorrene13, Finezja, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow.. 34 tydz!! Za 3 tyg. ciąża donoszona :D ale jaja :D

Sista lubi tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Może zadzwoń do Luxmedu i spytaj się kto robi opis z KTG - koło siebie mogę zrobić KTG za 40zł gdzie wynik opisuje lekarz a nie położna ... a w szpitalu jest zawsze to ryzyko, że będą chcieli Cie zatrzymać - ale wiadomo - lepiej sprawdzić dla pewności :) !
    Scintilla patrzylam na stronie luxmedu i ktg robi polozna i napisane jest ze od razu po dostaje sie wydruk na papierze... Wiec niewiem czy mowic cos na jego temat..czy kaze skonsultowac sie z lekarzem..ale znajac praktyki luxmedu to tylko daje wynik..i zadnych innych informacji nie udziela..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z Wami w ten szary dzień ;)

Zjadłam śniadanko i wróciłam pod ciepłą kołderkę, nic mi się nie chce! :P
    Uśmiać się można z tymi snami, mnie się nic chyba nie śni, albo nie pamiętam :)

U mnie dziś 50 dni do dnia porodu, i jutro też właśnie zaczynam 34 tydzień, brzmi poważnie, strach się bać :D

Trzymam kciuki za wizytujące :)

Rozalia, Ania1704, Ania1704, Scintilla, nenette, karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ