X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, więcej dokładnych info :) Łożysko na ścianie przedniej wysoko, stopień dojrzałości 1. Płyn owodniowy w normie, pępowina trojnaczyniowa. Prawidłowy kształt czaszki, obraz półkul, komór bocznych, srodmuzgowia i tylnego dołu czaszki prawidłowy. Twarz bez rozszczepu, obraz oczu, nosa i żuchwy prawidłowy. Obraz kręgosłupa prawidłowy. Brak obrzęku skory, wodniaka karku. Obraz 4 Jam serca oraz obraz z lewej i prawej komory serca prawidłowy. Prawidłowy obraz śródpiersia, powłok brzusznych, układu pokarmowego, układu moczowego i kończyn. Badania doplerowskie tętnicy pepkowej i środkowej mózgu prawidłowe. Badanie trwało około 40 minut i warte było 220zl.
    Kasika - dzisiaj na badaniu lekarz mi powiedział, ze te wszystkie pomiary sa tylko szacunkowe. Każdy aparat moze mierzyć inaczej. Wiem, ze mnie sie łatwo pisze, bo u mnie wyszło wszystko dobrze, ale myśle, ze wszystko u Was jest w normie. Ten lekarz musiałby na tym samym sprzęcie sprawdzic wszystko za tydzien, wówczas byłoby widać różnice.

nenette, Scintilla, Truskaweczka250, A1984, Z., karolinka85, Rozalia, Viola, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    BrumBrumek ja ostatni wizytę miałam pod koniec 30 tygodnia i na koleją idę pod koniec 34. Później wiem, że wizyty mają być już częściej, ale jeszcze nie wiem co ile.
    Ania czy Twoja lekarka mówiła coś konkretnego szpitalu św. Zofii? Pytam bo zamierzam tam rodzić, a mój lekarz tam nie pracuje więc za wiele mi na ten temat nie powie.
    Współczuję Wam dziewczyny sytuacji z teściami. Na szczęście ja ze swoimi głównie skajpuję więc są ok;) A rodziców mam bardzo fajnych i często żałuję, że dzieli nas te 300 km chociaż gdybyśmy mieli z nimi mieszkać na stale to pewnie też byłoby ciężko.
    Kasika wydaje mi się, że na usg często zdarzają się błędy pomiaru. Jakby nie patrzeć to na takim usg każdy milimetr ma znaczenie.
    Joasia, angel śliczne brzuszki. Angel przyznaj się gdzie kupiłaś taką tunikę.
    Co do dyskusji o praniu i prasowaniu to na to pytanie na SR położna dała nam bardzo prostą odpowiedź. Jeśli chodzi o temperaturę prania to wystarczy spojrzeć na metkę, a uprasować wystarczy zestaw szpitalny (ale ja i tak prasuję wszystkie).
    Lecę bo M zaproponował mi wspólne układanie puzzli;) Miłego wieczoru;)
    Mówiła mi, że bardzo trudno jest się tam dostać na poród jeżeli nie ma się lekarza od nich, sama zaproponowała mi Praski bo dla mnie, choć ona tam pracuje może też miejsca nie być. Jeżeli idziesz na Żelazną a miejsca brak lekarz z IP musi zapewnić miejsce w innym szpitalu, najczęściej jest to Praski bądź Solec. Możesz wynająć sobie położną która będzie Cię miała pod opieką i wprowadzi na porodówkę ale to koszt 2000zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:35

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Ja wczoraj zakupiłam krem z Rossmann czytałam i ma dobre opinie, ale mam także zakupiony linomag :-)

Też dziś zakupiłam krem Babydream z Rossmanna, a i teraz jest promocja, że przy dowolnym zakupie jak macie kartę Rosnę to oliwka dla mamusiek Babydream jest za 1 gr. więc przy okazji ją nabyłam :) Ale na półce nie ma o tym info, dopiero przy kasie jak się da kartę naliczają rabat.

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na koniec my się meldujemy ...

Kasika - ja również wierzę, że to pomyłka pomiaru ... USG naprawdę potrafi oszukiwać a w kości udowej różnica kilku mm. to kwestia kilku dni - czekam na dobre wieści.

Na wizycie po raz pierwszy zmierzyła mi wszystko - AFI 14 więc ładnie, szyjka w porządku, łożysko już bez cech przodującego ... no i nowina - GŁOWA NA DOLE - nie mam pojęcia dziewczyny kiedy się panna przekręciła ... ale dołączam do grona rodzących SN z opcją Hardcore czyli bez znieczulenia bo przy leku na rorzedzanie krwi nie proponują ZZO.
    Wizyty co 2 tygodnie - nie mam zalecanych KTG - jeśli wytrzymamy 2 tyg to będzie już dosyć bezpiecznie ... no i ważymy 1900g.

Czyli .... sny się nie sprawdzają ;)

Sista, Ania1704, nenette, Joasia:), Z., karolinka85, Rozalia, Rozalia, Nieukowa, sss, Alorrene13, Inesicia lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, idę jutro na nfz na wizytę, ale mamy zmianę gina bo ten nasz zrezygnował :-( więc nie wiem czy usg mi zrobi ten nowy. Powiem że chcę wagę dziecka poznać bo nie znam i nóżkę aby zmierzyć, poproszę go.

Lilianko niestety, ja co badanie, co usg to jakieś kwiatki :-( dziś uwaga ilość wód `15,3 !!!! Ja już nic nie kumam. Niech sprawdzą tą nóżkę i nie chcę już więcej usg. Jeszcze 250 zł zapłaciłam dziś, wolałabym małej coś kupić, bo g...... wiem z dzisiejszego badania.

Jak to lekarz podsumował, mała jest drobniutka!!! no ok ale odchył o 5-6 tyg to różnica ogromna jest. A najlepsze że 3 tyg temu nóżka wynosiła 55,3 mm a dziś 52,3 mm!!! Możliwe jest że się zmniejszyła?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    ja mam jutro na 16 i sie boje jakoś :/

Ja tez wizytuje o 16 i tez jakos mam stresa.....[/QUOTE]
    ja też ....

ale musi być ok :)

sss lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika zmniejszenie nóżki jest niemożliwe... usg nie jest dokładne .. nowy lekarz napewno zrobi Ci usg , jeśli mu powiesz o tych rewelacjach tego lekarza. Ale to złe pomiary, zobaczysz, że jutro będzie wszystko ok . Jeju po co Ci lekarze tak stresują kobiety w ciąży ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny robicie jakąś a la apteczkę ? coś na kolki , na gorączkę żeby mieć od początku w domu ? jak tak to proszę o dokładną listę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Jak to lekarz podsumował, mała jest drobniutka!!! no ok ale odchył o 5-6 tyg to różnica ogromna jest. A najlepsze że 3 tyg temu nóżka wynosiła 55,3 mm a dziś 52,3 mm!!! Możliwe jest że się zmniejszyła?

Mi dzisiaj lekarka powiedziała, że na tym etapie najtrudniej jest zmierzyć właśnie kość udową .... nie sądzę aby kości była w stanie się skurczyć.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie ma opcji żeby się kość skróciła, obstawiałabym raczej lekarza konowała...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla gratuluję udanej wizyty i pozytywnych wieści :)
    Kasika, nie jestem ekspertem ale troche dziwne jest dla mnie to, że nóżka jest mniejsza :/ Spokojnie opowiedz jutro lekarzowi o tych badaniach, wynikach i swoich obawach.
    Finezja, ja wczoraj kupiłam też oliwkę dla mam, ale nie wiem czy dostałam na nią rabat :/

Scintilla lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Kasika nie ma opcji żeby się kość skróciła, obstawiałabym raczej lekarza konowała...
    ja też !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Scintilla gratuluję udanej wizyty i pozytywnych wieści :)
    Kasika, nie jestem ekspertem ale troche dziwne jest dla mnie to, że nóżka jest mniejsza :/ Spokojnie opowiedz jutro lekarzowi o tych badaniach, wynikach i swoich obawach.
    Finezja, ja wczoraj kupiłam też oliwkę dla mam, ale nie wiem czy dostałam na nią rabat :/
    ja eż kupiłam małej krem 50 na lato i dla siebie tą oliwkę .. nawet o tym nie wiedziała, że jakaś zniżka jest .. ależ było moje zadowolenie przy kasie :D

Finezja lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy wg Belly zaczyna się 8 mc?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • agawera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja myślałam że mam dziwnego lekarza a tu nie koniecznie ale że noga sie skraca to niezły lekarz
    co do apteczki to na razie mam na pewno witaminy lek przeciw goraczkowy mam powyżej 3 miesiaca uzywa go tez Weronika

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny, kiedy wg Belly zaczyna się 8 mc?
    heh też sie teraz zastanawiam nad tym :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie witaminy Agawera ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika niemożliwe żeby się skróciła,po prostu źle wymierzona,nie ma innej opcji..ja też już mam dość usg..miałam ich 13..teraz na tym ostatnim AFI 10 i lekarz powiedział,że może być,a zawsze miałam odpowiednią ilość wód płodowych..a teraz jakby mniej..i moja też gigantem nie jestem bo niecałe 1200g w 30 tyg..no to lichutko..ale wierzę,że jutro Ci się wszystko wyjaśni:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja w Praskim nigdy nie byłam, ale nasłuchałam się od znajomej. Też miała gin z Praskiego i leżała tam kilka dni na patologii, wróciła do domu bez butów, które ukradli jej z szafki jak poszła siusiu (nie było jej max 5min) :/ No i Praski ma najniższy stopień referencyjności.. Koniec końców w związku z tym znajoma po pobycie w Praskim udała się na Karową gdzie położyli ją znów i tam rodziła.. Nie chce Cię zniechęcać, może jest tam ok na porodówce, piszę tylko co wiem :)

Kasika idź koniecznie do innego gina, temu dziś pewnie ręka zadrżała i zafałszowało to wynik, nie martw się! Widać zresztą po wymiarze nóżki.

Gratuluje wszystkich udanych wizyt i usg :)

Joasia, Angel super brzuszki!

Lilianka wiem, że łatwo się mówi, ale nie przejmuj się teściami, to Wy jesteście teraz najważniejsze.

Ja jutro mam ktg o 7:45 co oznacza, ze w szpitalu musze byc po 7..masakra, nie wiem jak ja wstane ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jakie witaminy Agawera ?

witamina k i d myślałam też o c no i oczywiście coś na koli

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ