Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, więcej dokładnych info
Łożysko na ścianie przedniej wysoko, stopień dojrzałości 1. Płyn owodniowy w normie, pępowina trojnaczyniowa. Prawidłowy kształt czaszki, obraz półkul, komór bocznych, srodmuzgowia i tylnego dołu czaszki prawidłowy. Twarz bez rozszczepu, obraz oczu, nosa i żuchwy prawidłowy. Obraz kręgosłupa prawidłowy. Brak obrzęku skory, wodniaka karku. Obraz 4 Jam serca oraz obraz z lewej i prawej komory serca prawidłowy. Prawidłowy obraz śródpiersia, powłok brzusznych, układu pokarmowego, układu moczowego i kończyn. Badania doplerowskie tętnicy pepkowej i środkowej mózgu prawidłowe. Badanie trwało około 40 minut i warte było 220zl.
Kasika - dzisiaj na badaniu lekarz mi powiedział, ze te wszystkie pomiary sa tylko szacunkowe. Każdy aparat moze mierzyć inaczej. Wiem, ze mnie sie łatwo pisze, bo u mnie wyszło wszystko dobrze, ale myśle, ze wszystko u Was jest w normie. Ten lekarz musiałby na tym samym sprzęcie sprawdzic wszystko za tydzien, wówczas byłoby widać różnice.nenette, Scintilla, Truskaweczka250, A1984, Z., karolinka85, Rozalia, Viola, Inesicia, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInesicia wrote:BrumBrumek ja ostatni wizytę miałam pod koniec 30 tygodnia i na koleją idę pod koniec 34. Później wiem, że wizyty mają być już częściej, ale jeszcze nie wiem co ile.
Ania czy Twoja lekarka mówiła coś konkretnego szpitalu św. Zofii? Pytam bo zamierzam tam rodzić, a mój lekarz tam nie pracuje więc za wiele mi na ten temat nie powie.
Współczuję Wam dziewczyny sytuacji z teściami. Na szczęście ja ze swoimi głównie skajpuję więc są ok;) A rodziców mam bardzo fajnych i często żałuję, że dzieli nas te 300 km chociaż gdybyśmy mieli z nimi mieszkać na stale to pewnie też byłoby ciężko.
Kasika wydaje mi się, że na usg często zdarzają się błędy pomiaru. Jakby nie patrzeć to na takim usg każdy milimetr ma znaczenie.
Joasia, angel śliczne brzuszki. Angel przyznaj się gdzie kupiłaś taką tunikę.
Co do dyskusji o praniu i prasowaniu to na to pytanie na SR położna dała nam bardzo prostą odpowiedź. Jeśli chodzi o temperaturę prania to wystarczy spojrzeć na metkę, a uprasować wystarczy zestaw szpitalny (ale ja i tak prasuję wszystkie).
Lecę bo M zaproponował mi wspólne układanie puzzli;) Miłego wieczoru;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:35
-
Ania1704 wrote:Ja wczoraj zakupiłam krem z Rossmann czytałam i ma dobre opinie, ale mam także zakupiony linomag
Też dziś zakupiłam krem Babydream z Rossmanna, a i teraz jest promocja, że przy dowolnym zakupie jak macie kartę Rosnę to oliwka dla mamusiek Babydream jest za 1 gr. więc przy okazji ją nabyłamAle na półce nie ma o tym info, dopiero przy kasie jak się da kartę naliczają rabat.
-
I na koniec my się meldujemy ...
Kasika - ja również wierzę, że to pomyłka pomiaru ... USG naprawdę potrafi oszukiwać a w kości udowej różnica kilku mm. to kwestia kilku dni - czekam na dobre wieści.
Na wizycie po raz pierwszy zmierzyła mi wszystko - AFI 14 więc ładnie, szyjka w porządku, łożysko już bez cech przodującego ... no i nowina - GŁOWA NA DOLE - nie mam pojęcia dziewczyny kiedy się panna przekręciła ... ale dołączam do grona rodzących SN z opcją Hardcore czyli bez znieczulenia bo przy leku na rorzedzanie krwi nie proponują ZZO.
Wizyty co 2 tygodnie - nie mam zalecanych KTG - jeśli wytrzymamy 2 tyg to będzie już dosyć bezpiecznie ... no i ważymy 1900g.
Czyli .... sny się nie sprawdzająSista, Ania1704, nenette, Joasia:), Z., karolinka85, Rozalia, Rozalia, Nieukowa, sss, Alorrene13, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, idę jutro na nfz na wizytę, ale mamy zmianę gina bo ten nasz zrezygnował
więc nie wiem czy usg mi zrobi ten nowy. Powiem że chcę wagę dziecka poznać bo nie znam i nóżkę aby zmierzyć, poproszę go.
Lilianko niestety, ja co badanie, co usg to jakieś kwiatkidziś uwaga ilość wód `15,3 !!!! Ja już nic nie kumam. Niech sprawdzą tą nóżkę i nie chcę już więcej usg. Jeszcze 250 zł zapłaciłam dziś, wolałabym małej coś kupić, bo g...... wiem z dzisiejszego badania.
Jak to lekarz podsumował, mała jest drobniutka!!! no ok ale odchył o 5-6 tyg to różnica ogromna jest. A najlepsze że 3 tyg temu nóżka wynosiła 55,3 mm a dziś 52,3 mm!!! Możliwe jest że się zmniejszyła? -
Kasika zmniejszenie nóżki jest niemożliwe... usg nie jest dokładne .. nowy lekarz napewno zrobi Ci usg , jeśli mu powiesz o tych rewelacjach tego lekarza. Ale to złe pomiary, zobaczysz, że jutro będzie wszystko ok . Jeju po co Ci lekarze tak stresują kobiety w ciąży ...
-
kasika8303 wrote:Jak to lekarz podsumował, mała jest drobniutka!!! no ok ale odchył o 5-6 tyg to różnica ogromna jest. A najlepsze że 3 tyg temu nóżka wynosiła 55,3 mm a dziś 52,3 mm!!! Możliwe jest że się zmniejszyła?
Mi dzisiaj lekarka powiedziała, że na tym etapie najtrudniej jest zmierzyć właśnie kość udową .... nie sądzę aby kości była w stanie się skurczyć. -
nick nieaktualnyScintilla gratuluję udanej wizyty i pozytywnych wieści
Kasika, nie jestem ekspertem ale troche dziwne jest dla mnie to, że nóżka jest mniejszaSpokojnie opowiedz jutro lekarzowi o tych badaniach, wynikach i swoich obawach.
Finezja, ja wczoraj kupiłam też oliwkę dla mam, ale nie wiem czy dostałam na nią rabatScintilla lubi tę wiadomość
-
Ania1704 wrote:Scintilla gratuluję udanej wizyty i pozytywnych wieści
Kasika, nie jestem ekspertem ale troche dziwne jest dla mnie to, że nóżka jest mniejszaSpokojnie opowiedz jutro lekarzowi o tych badaniach, wynikach i swoich obawach.
Finezja, ja wczoraj kupiłam też oliwkę dla mam, ale nie wiem czy dostałam na nią rabatFinezja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasika niemożliwe żeby się skróciła,po prostu źle wymierzona,nie ma innej opcji..ja też już mam dość usg..miałam ich 13..teraz na tym ostatnim AFI 10 i lekarz powiedział,że może być,a zawsze miałam odpowiednią ilość wód płodowych..a teraz jakby mniej..i moja też gigantem nie jestem bo niecałe 1200g w 30 tyg..no to lichutko..ale wierzę,że jutro Ci się wszystko wyjaśni:)
-
nick nieaktualnyAnia ja w Praskim nigdy nie byłam, ale nasłuchałam się od znajomej. Też miała gin z Praskiego i leżała tam kilka dni na patologii, wróciła do domu bez butów, które ukradli jej z szafki jak poszła siusiu (nie było jej max 5min)
No i Praski ma najniższy stopień referencyjności.. Koniec końców w związku z tym znajoma po pobycie w Praskim udała się na Karową gdzie położyli ją znów i tam rodziła.. Nie chce Cię zniechęcać, może jest tam ok na porodówce, piszę tylko co wiem
Kasika idź koniecznie do innego gina, temu dziś pewnie ręka zadrżała i zafałszowało to wynik, nie martw się! Widać zresztą po wymiarze nóżki.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i usg
Joasia, Angel super brzuszki!
Lilianka wiem, że łatwo się mówi, ale nie przejmuj się teściami, to Wy jesteście teraz najważniejsze.
Ja jutro mam ktg o 7:45 co oznacza, ze w szpitalu musze byc po 7..masakra, nie wiem jak ja wstaneJoasia:) lubi tę wiadomość