Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angel - fajne wąsy no i brzusio
Nieukowa - Gratuluję bardzo dobrego egzaminu !
Nadine - Podobno tych najnajtańszych nie warto kupować, ale takie które jednak są jakiejś firmy, zwłaszcza jeśli chodzi o tkane. Natomiast jeśli chodzi o elastyczne nie jestem pewna. Sama byłam zainteresowana i jakoś porzuciłam ten temat. Można też pomyśleć o dobrej firmowej używce, chociaż ... może elastyczna się zużywa/rozciąga, trudno mi powiedzieć... Ostatnio znajomowa wspomniała że może mi dać jakieś nosidełko i/lub chustę to może przygarnę jak za darmo, bo tak to wszystko nowe kupowałam praktycznie ...
Z. Też jestem zielona w sprawach pieluszkowo kremowych - chyba z tego co Dziewczyny pisały to mam kupić zielony linomag i nim mogę każdorazowo smarować przy zmianie pieluszki.
Sista trzymamy kciuki za USG !
Kurcze też mam dzień Lenia a na dodatek przez kuriera nie wyszłam dziś z domu bo obiecał że będzie za "godzinę" tymczasem już minęły 2,5 h a tu cisza ... wrrr no nic, jutro może będzie aktywniej. Zrobię krew i mocz rano a potem zobaczy się, może mały shopping
I co sobie zjadła Gosia na lunch ... Duszki cebulowe nooo kurrrrdeee
Kocyk tak, też kupowałam cienki, bez wypełnienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 15:14
Z. lubi tę wiadomość
-
podasz linka bo rozumie ze to sklep internetowy , ja mam jak na razie tylko taki duży gruby 130x100 a moze przydało by sie coś mniejszego , myslałam o zrobieniu ale dosyć drogo wychodzi -
nadine24 wrote:Agawera , dzięki
pieluszkami wielorazowymi też tam handlują ?
oczywiści mam juz kilka polskie - 2 otulacze i 5 kieszonek polskich robionych w chinach
https://www.facebook.com/groups/pieluszki.wielorazowe/?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/PieluchyWielorazowe/?ref=ts&fref=ts -
Alorrene13 wrote:Nadine - Podobno tych najnajtańszych nie warto kupować, ale takie które jednak są jakiejś firmy, zwłaszcza jeśli chodzi o tkane. Natomiast jeśli chodzi o elastyczne nie jestem pewna. Sama byłam zainteresowana i jakoś porzuciłam ten temat. Można też pomyśleć o dobrej firmowej używce, chociaż ... może elastyczna się zużywa/rozciąga, trudno mi powiedzieć... Ostatnio znajomowa wspomniała że może mi dać jakieś nosidełko i/lub chustę to może przygarnę jak za darmo, bo tak to wszystko nowe kupowałam praktycznie ...
ja napewno na start chcę elastyczną, najpierw zakochałam się w Tuli ale to koszt ponad 200zł i Nieukowa podesłała link do LennyLamb, które są prawie o połowe tańszeale jeśli te z allegro za 60-70zł niczym się tak naprawdę nie różnią to po co przepłacać
i tak samo nie wiem czy lepiej kupić Lennylamb używaną czy jakiś "Haltex" albo "pentelka" z allegro ale w wersji nowej -
agawera wrote:oczywiści mam juz kilka polskie - 2 otulacze i 5 kieszonek polskich robionych w chinach
https://www.facebook.com/groups/pieluszki.wielorazowe/?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/PieluchyWielorazowe/?ref=ts&fref=ts
Ja akurat już uzbierałam spory zestaw, bo na chwilę obecną mam 24 kieszonki i chyba z 80 szt. wkładów, cieńsze, grubsze z mikrofibry i trochę węglowych na noc.
Ale interesują mnie jeszcze noworodkowe otulacze bo te pieluszki One Size będą napewno na początku za wielkie -
nadine24 wrote:Ja akurat już uzbierałam spory zestaw, bo na chwilę obecną mam 24 kieszonki i chyba z 80 szt. wkładów, cieńsze, grubsze z mikrofibry i trochę węglowych na noc.
Ale interesują mnie jeszcze noworodkowe otulacze bo te pieluszki One Size będą napewno na początku za wielkie
jak już kupowałam to rozmiar one size 3-15 kg -
nadine24 wrote:ja napewno na start chcę elastyczną, najpierw zakochałam się w Tuli ale to koszt ponad 200zł i Nieukowa podesłała link do LennyLamb, które są prawie o połowe tańsze
ale jeśli te z allegro za 60-70zł niczym się tak naprawdę nie różnią to po co przepłacać
i tak samo nie wiem czy lepiej kupić Lennylamb używaną czy jakiś "Haltex" albo "pentelka" z allegro ale w wersji nowej
No ja bym wybrała tą pierwszą wersję a nie Haltex czy też pentelkę. To tylko przeczucia jednak bo nie używałam żadnych -
Dziewczyny,
Ja juz po USGWszystko idealnie książkowo, aż sie poryczalam ze szczęścia
Olga wazy juz 1677g, a położenie główkowe
Zdjeć i filmu 3D nie mam, ale juz niedługo zrobię tyle zdjeć mojej Królewnie, ze albumów braknie
Nadine - jak moja mogła, to Twoja tez sie przekręciScintilla, nadine24, Alorrene13, sss, nenette, Aka81, Inesicia, karolinka85, Rozalia, lilly78, Ania1704, dorcia8919, A1984, Lilianka27, maglic, Truskaweczka250, Joasia:), Z., Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagawera wrote:podasz linka bo rozumie ze to sklep internetowy , ja mam jak na razie tylko taki duży gruby 130x100 a moze przydało by sie coś mniejszego , myslałam o zrobieniu ale dosyć drogo wychodzi
-
nick nieaktualnySista wrote:Dziewczyny,
:)QUOTE]
oo to duża dziewczynka
agawera wrote:podasz linka bo rozumie ze to sklep internetowy , ja mam jak na razie tylko taki duży gruby 130x100 a moze przydało by sie coś mniejszego , myslałam o zrobieniu ale dosyć drogo wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 15:38
-
Sista wrote:Dziewczyny,
Zdjeć i filmu 3D nie mam, ale juz niedługo zrobię tyle zdjeć mojej Królewnie, ze albumów braknie
Nadine - jak moja mogła, to Twoja tez sie przekręci
no to trzymam Cię za słowo ! -
Sista to super, będziesz miała swój wymarzony poród
Ja w sumie mimo cc też wolę żeby miał główkę w dole, bo łatwiej go będzie wyciągnąć.
Upiekłam dziś ciasto a la sernik i zjadłam mały kawałeczek, mąż będzie musiał skończyć całą blachęagawera, maglic, Z. lubią tę wiadomość
-
Jestem po badaniach i jest średnio na jeża. Oczywiście nasłuchałam się że mam niegrzeczne dziecko, odwróciła się do nas PUPĄ i nie szło jej obrócić. Nawet na wydruku mam wpisane że ciężka ocena płodu, dziecko nie chciało współpracować. I młoda nie będzie miała zdjęcia. Już mam dość wydawania kasy a ona ma to w nosie, aż zła na nią jestem
No ale do rzeczy, wszystko ma w miarę w normie, tylko to co zawsze miała długie, czyli kość udową teraz wyszła jej na 26 tci tym samym waga tylko 1400 gr czyli od 3 tyg nie przytyła ani grama
. Jak nie zacznie tyć to czeka nas szpital i dochodzenie co się dzieje
Wymiar odbiega od normy o 6 tyg.
jest to bardzo dużo
Nie mam już sił się martwićWłożyła nogę w kanał rodny i kopie w szyjkę, dlatego nie mogę od 2 dni chodzić
Jutro mam nowego gina na nfz ale nawet nie wiem o czym z nim gadać jużsss, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Kasika ja zawsze słyszę że mam niewspółpracujące dziecko, więc tym się nie przejmuj. Dzieci układają się jak chcą i też mnie wkurzają takie gadki, ale cóż zrobić... Mam nadzieję że z kością to tylko jakiś błąd pomiaru i będzie wszystko dobrze. Do szpitala zawsze warto się położyć jeśli będzie potrzeba, tam sprawdzają wszystko dokładnie i w razie czego są w stanie szybko działać. Trzymam kciuki za Was dziewczyny!