X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła koszula nocna zz allegro.... jak to jest 100% bawełna to ja jestem ksiądz :/
    i troche za duża , no ale niech jest do porodu albo taka awaryjna ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kartę rossnę, ale takiego maila nie dostałam więc zagadka trwa ;)
    Albo jak pisze Sista, promocja się skończyła.
    Moje biustonosze też bez fiszbin, w kapphal był jeszcze taki ładniejszy z koronką i fiszbinami ale rozmiary zbyt małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:44

syy26iyeeuly3wjb.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zależy na jakimś zwykłym, dobrym ja mój biust i tylko żeby piersi nie wyglądały w nim jak u staruszki :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    A ja mam kartę rossnę, ale takiego maila nie dostałam więc zagadka trwa ;)
    Albo jak pisze Sista, promocja się skończyła.
    Moje biustonosze też bez fiszbin, w kapphal był jeszcze taki ładniejszy z koronką i fiszbinami ale rozmiary zbyt małe.

Ale napisali 'przy najbliższych zakupach' a to czas bliżej nieokreślony :D Kto wie czy nie chodzę tam raz na trzy miesiące na przykład? :P żadnej daty nie ma trwania jakiejś promocji.
    Ja tak jak Monia daję przy kasie kartę za każdym razem i jak mają coś w promocji to policzą, jak nie to nie :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreene - ja dostałam takiego maila jak wyżej Z. (Moze wpadł Ci w spam). Zaraz potem było info na rossne, ze mam prezent. Teraz jak wchodzę tego prezentu nie ma :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na swojej poczcie rzadko oglądam maile od rossne więc nie zauważyłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:50

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam ten problem że nigdzie nie mogę znaleźć staników do karmienia, te z sieciowek są na mnie za małe i bez fiszbin nie trzymają mojego ciężkiego biustu :/ Nie wiem kurde jak to będzie bo 200 zł za stanik to ja płacić nie będę, bo mam swoj ulubiony sklep gdzie zawsze znajdę coś ładnego, ale to dla męża a nie do ochlapania mlekiem ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje żadnego do karmienia wystarczy nie usztywniany albo sportowy wiem z doswiadczenia mamy karmiacej bo karmilam 10 miesiecy

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja też mam problem ze stanikami, nawet przed ciążą te sieciówkowe nic mi nie trzymały i kupowałam w sklepie, który ma fajne, sexy staniki dla dużych biustów ;) a teraz też nie wiem, szkoda mi takiej kasy na stanik do karmienia, a te sieciówkowe tak jak pisałaś nic nie utrzymają. Nie chcę chodzić z cyckami na brzuchu ;)
    Aaa i mam pytanie o Twoje śniadanie - co jesz skoro nie chleb? Pytam, bo odradzano mi białko na śniadanie, a chętnie bym wciągnęła jakiś jogurcik ;)

Ja też idę na roczny macierzyński, u mnie w firmie zawsze jest rozmowa z szefową jakiś czas wcześniej na ten temat - ale to też chyba chodzi też o rozłożenie pracy pod naszą nieobecność. Podpytam jeszcze koleżankę z kadr na wszelki :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamy!

Ja powoli pakuję się na wyjazd do Gdańska bo tam mamy ślub, dziś czeka nas jeszcze tylko SR bo przełożyli z piątku, jutro rano kosmetyczka i w drogę! Także żegnam się z Wami na kilka dni, trzymam kciuki za pomyślne wizyty i życzę Mamusiom już zawczasu miłego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 15:38

Alorrene13, agawera, dorcia8919, Viola, Scintilla, nenette, Rozalia, Z., karolinka85, maglic, Nieukowa, kasika8303, Aka81, Inesicia, Joasia:), Muniek, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko cudownego ślubu i pobytu w Gdańsku!
    Buziaki :*
    Ja też idę na roczny macierzyński oczywiście ;)

agawera lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a1984 a ty z Gdańska? Fajny mają urząd stanu cywilnego

Właśnie jadę na sr dziś będzie pielęgnacja maluszka cz2 albo karmienie :)
    Co do staników to ja kupiłam w smyku stacjonarnym ok 30zł wiec wzięłam a wtedy byłam tam tylko poglądach co mają ciekawego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przed idę do pracy i się dowiem jak to teraz jest z macierzyńskim znaczy jakie dokumenty potrzebne

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pojawił się problem jak to jest z urlopem rocznym. a więc:

Zasiłek macierzyński wypłacany świeżo upieczonym mamom za okres urlopu macierzyńskiego i dodatkowego urlopu macierzyńskiego wynosi 100% podstawy wynagrodznia, zaś za okres urlopu rodzicielskiego jest to 60% podstawy wynagrodzenia. W przypadku, gdy nie później niż 14 dni po porodzie mama wystąpi o udzielenie bezpośrednio po urlopie macierzyńskim dodatkowego urlopu w pełnym wymiarze (6 tygodni), a także 26-tygodniowego urlopu rodzicielskiego, wówczas zasiłek macierzyński za okres wszystkich trzech urlopów będzie wynosił 80% podstawy wynagrodzenia.

Ps. jak ktoś będzie chciał to mogę przesłać wzór pisma, które można złożyć po urodzeniu dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:48

Rozalia, Scintilla, nenette, Viola, Z., Alorrene13, BrumBrumek, Aka81, Sista lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette ja też mam swój sklep do dużych biustów, gdzie Ty się zaopatrujesz? To wpadnę dla odmiany jak już cycki doprowadzę do stanu używalności małżeńskiej ;)
    Właśnie ja rano jem jogurt owocowy :) Nabiał czysty czyli melko, twarożek, almette, jogurt naturalny mi podnosił a większość owocowych nie, mimo tego że mają cukier w składzie. Jedyny który mi do tej pory mocno nie służył to activia. Po reszcie mam cukier w okolicy 90-95, potem za 2h jem normalne śniadanie i tu już z chlebem.
    W ogóle to nie uwierzycie co najbardziej podnosi mi cukier, ale to po prostu kosmicznie do wartości 160 - herbata :)

Agata pięknego ślubu pełnego emocji i niech pogoda dopisze :)

Coś mi zdjęcie w avatarze wcięło, muszę innego poszukać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:37

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykul o orzyczynie smierci lozeczkowej

http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Wadliwa-budowa-ucha-wewnetrznego-przyczyna-SIDS,wid,17451964,wiadomosc.html?smgputicaid=614b18

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia wyslalam Ci zaproszenie wysle Ci meila to mi wyslesz te dokumenty

dorcia8919 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!!
    Po przeprowadzonym USG, mam same dobre wiadomości :)
    Łożysko na ścianie tylnej, ilość wód płodowych prawidłowa, wszystkie przepływy w normie, tętno 147, ułożenie główką w dół, twarzą do pleców i zasłaniała się rączkami, mój mały wstydzioszek. Liwia jest większa o 4 dni niż przewiduje termin OM, waga 1850 gr. Oczywiście tam gdzie mnie boli pod żebrem jest jej stopa, którą sobie ruszała :) :)
    A poza tym materiały na remont zakupione, farby wybrane także tylko brać się do roboty.
    Strasznie zmęczył mnie dzisiejszy dzień, ale jestem pozytywnie nakręcona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:39

dorcia8919, Scintilla, nenette, Rozalia, Z., Alorrene13, Viola, maglic, Nieukowa, Inesicia, Aka81, sss, Joasia:), Sista, Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko wspaniałego ślubu! :*

Rozalia kupuje w Li Parie, niektóre ceny mają tam kosmiczne, ale ja zawsze poluje na te do ok 200pln ;) tam w końcu dobrały mi stanik marzeń :D
    Ja z moimi cukrami wciąż eksperymentuje, a cukier mierzysz tylko po pierwszym śniadaniu? Ja najchętniej mierzyłabym po wszystkim, ale że słabo mi to idzie to ograniczam kłucia..

Ania super wieści, panna rośnie jak na drożdżach :)

Ania1704, Rozalia lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no to udanego dnia i czekamy na relacje
    .

Nenette ciesze sie z udanej wizyty :)

Ja jutro wyjeżdżam na kilka dni do Białki Tatrzańskiej mam nadzieje,ze drogę zniesiemy względnie .
    Nie wiem czy przez ta pogodę bo w nocy sie wyspalam,wlasnie sie obudzilam a przed 15 zasnelam...:)

Spokojnego wieczoru .

Z., karolina0522, Sista lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ