Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami w końcu
Co do laktatorów to ja jeszcze nie kupuję. Ostatnio na SR babka od laktacji powiedziała, że laktator się dobiera do brodawki i że ona nam może powiedzieć która jaki powinna kupić, więc czekam aż mnie obejrzy
Co do ciuszków szpitalnych- u nas ciuszki ma się swoje, samemu się przebiera maluszka i oni nie zabierają do żadnej pralni. Ja już ruszyłam z praniem i prasowaniem, wszystko pakuję do szafy i nie wsadzam do żadnych worków. Już jest niewygodnie z brzuchem a później będzie jeszcze gorzej, więc wolę to zrobić i mieć spokojną głowę.
Aniu- wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń i spokojnego rozwiązania!
Wszystkim stresującym życzę jak najmniej powodów do zmartwień i żadnych akcji typu skurcze, bóle itp.
Mi gin nic nie mówił o liczeniu ruchów, ale to ja już mogę powiedzieć, że w ciągu godziny jest ich ponad 10
Wczoraj mieliśmy na SR zajęcia z położną i dowiedziałam się wielu ciekawostek np. że głaskanie brzucha może spowodować skurcze tak jak długa kąpielKremy też trzeba wklepywać w brzuch a nie wsmarowywać. Poza tym wiem już na czym polega masaż krocza i że trzeba zacząć go robić od 35 tygodnia. Najlepiej olejem z wiesiołka albo z migdałów, bo nie podrażniają. Dowiedziałam się też, że ciągle oddycham przeponą czyli idealnie do porodu
A no i baleriny i japonki odpadają bo buty powinny mieć minimum 3 cm obcas wtedy nie boli kręgosłup
Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę
Przypomniało mi się- spać można na lewym i prawym boku, tylko najlepiej podłożyć sobie poduszkę rogala pod kolano tak żeby cała noga, włącznie ze stopą były w jednej linii, a jak będzie się robiło duszno to od razu na drugi boczek.
A z tymi metkami to faktycznie jest jazda. Ja w niedrapkach miałam metki wielkości niedrapek... Pogięło tam kogośWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:17
Sista, Scintilla, nenette, karolinka85, Z., Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć kochane
Ok uwielbiam Was czytać, fajnie ze jesteście, ale odpowiedzieć na wszystkie Wasze wpisy nie dam rady.
Pozytywnych wizyt gratuluje, za kolejne trzymam kciuki.
Agawera za Ciebie kochanie teraz najmocniej, napewno wszystko bedzie dobrze.
Pozostałym ciężaróweczką życzę aby wszytkie dolegliwości i obawy poszły precz.
Aniu kochanie z okazji urodzin wszystkiego najlepszego !!!! Mój mąż też ma dzisiaj urodziny i zaraz zmykam przygotowywać jedzonko na imprezkę niespodziankę.
Moje samopoczucie nawet ok. Już przyzwyczaiłam się do ciągłej aktywności Julki. Brzuch mam tak skopany od środka, aż jestem ciekawa czy faktycznie po porodzie też bedzie miała taki temperament.
Dzisiaj zaczynamy 33 tydzieńjeszcze 3-4 tyg i będę spokojniejsza. Do terminu cc 45 dni
!!! Mam nadzieje ze maj nie bedzie trwał wiecznie.
No nic zmykam, musze odebrać tort dla mojego barankaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:15
Sista, nenette, Scintilla, karolinka85, Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
No właśnie, jak tak czytam, że Wy już 33, 34 tydzień macie to sobie myślę, że zaraz zaczną się informacje o dzieciaczkach
Kurcze dziewczyny, a niedawno było 7tc, 10 tc
Zaraz będzie 38tc, 39tc i wielkie oczekiwanie, głównie dla tych które nie mają terminów CC, bo to będzie wielka niewiadoma
Sista, karolina0522, BrumBrumek, Scintilla, Z., nenette lubią tę wiadomość
-
Hej.ucieklam z szkoleń bo brzuch jakis twardy i leze sobie patrząc na góry
Wy juz tylko 40 dni a mi 70 pokazuje ponad ... Ale tak jak piszecie moze to byc rożnie.ja juz sie nie moge doczekać opisów porodów i gratulacji codziennych dla dzielnych mamusiek;)
Przede mna jeszcze przeprowadzka ,urządzanie,pranie ,prasowanie ciuszków i kompletowanie wyprawki wiec mam nadzieje,ze czas szybko zleci .
karolina0522, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość
-
A to My w 8-mym miesiącu
Foto z wczoraj
http://www.tinypic.pl/k482so19alx1Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:34
dorcia8919, gosi_a, karolina0522, Scintilla, lilly78, karolinka85, Muniek, Z., BrumBrumek, Joasia:), Alorrene13, maglic, nenette, Ania1704, Inesicia, Finezja lubią tę wiadomość
-
Dada- spokojnie, ja też mam do porodu jeszcze dużo, więc nie jesteś sama
Sista brzuszek maluszek faktycznie
A i jeszcze mi się przypomniało, co położna mówiłaPo skończonym 37 tygodniu seks, seks i jeszcze raz seks
Tylko się nie można myć po stosunku i poród na pewno się przyspieszy więc szykować mężów
Scintilla, Muniek, Z., Sista, maglic, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Gosi_a ja przeczytalam szykowac wężôw hehehehhe...rozmawiam z sasiadka i mowie jej ze juz po malu piore a ona do mnie..tylko nie prasuj!... Ze co? Jak mam nie prasowac przed porodem...bo to przynowi nieszczescie jeju nie wiedzialam ze sa jeszcze ludzie ktorzy wierza w takie zabobony
gosi_a lubi tę wiadomość
[/url]
-
Sista śliczny malutki brzusio
Gosia to mój mąż będzie szczęśliwy jak mu zaproponuje seks na przyspieszenie poroduon już biedny na każdym kroku mnie molestuje bo praktycznie od początku mamy zakaz
Sista, gosi_a, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
A ja chyba się skuszę na balon do rozciągania krocza
Drogie trochę, ale chyba spróbuję jeśli to może mi oszczędzić szwów...
Pytanko do was: ktoś ma jakieś opinie z pierwszej ręki na temat niań elektronicznych?
Angelcare 420 mi chodzi po głowie bo jest z monitorem oddechu zintegrowany, ale kumpela mi odradza monitor, za to chwali sobie nianię Aventu- lepszy zasięg i ma czujnik wilgotności, który ponoć się przydaje (ale ja w to wątpię trochę)... Mi z kolei podoba się chicco, jest bardzo prosta, ma duży zasięg ale nie ma chyba czujnika temperatury...
No zgłupiałam no ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:04
dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa - ja biorę po opinii mojej przyjaciółki Motorolla z monitorem. Sprawdza sie rewelacyjnie. Oni mieszkają na poddaszu i pokój małego jest 25 metrów od kuchni. Dodatkowo jak wyjeżdżają do domku na wsi, to zasięg sięga do końca ogródka, a Mały śpi w domu (jakies 100m). Wiec oni spokojnie grillują, a Mały spał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:11
Finezja lubi tę wiadomość
-
dorcia wydaje mi się że nieukowa mówi o innym sposobie rozciągania krocza
i raczej taka 'piłka' dziecku się potem nie przyda
Ja też już zaczęłam masaż i tak sobie myślę jak dziecko się tam niby zmieści :o to niemożliwe :o może też pomyślę o tym balonie, bo jakoś mi się nie widzi takie 'ręczne' rozciąganie
dorcia8919, Nieukowa, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:BrumBrumek kurde faktycznie nie załapałam
oj głupol ze mnie
jest po 12 a ja mam wrażenie, że ciągle śpię buu...
Dziś taki senny dzień, też leże w łożku i chyba zaraz drzemkę strzelę bo się męcze aby nie zasnąć -
Hehe, faktycznie z balona zerowy pożytek później
Ale jakoś lepsze to wg mnie niż ładowanie sobie między odbyt a bożenę oleju i rozcieranie
Jakieś takie to dla mnie... trudne do ogarnięcia. Stąd wybór balona
Cena epino zwala z nog, ale jest jeszcze aniball, tańszy a w zasadzie taki sam. Ja mam jeszcze jakiś kupon rabatowy na to skądś:
http://www.aniball.pl/przygotowanie-porodu/cwiczenia-przed-porodem/Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:29
-
Hej brzuchatki, nie nadrobię Was teraz bo niedawno wróciliśmy od mojego gina i muszę coś zjeść i skoczyć na miasto. Na wizycie wszystko dobrze, kolejne skierowania na badania itd. W ogóle to mam mega fatalny humor...rano dzwoniła mama że mój brat się chyba z kimś pobiłpobił, w nocy go pogotowie zabrało i ma podobno mieć operowana rękę bo więzadła ma rozciete, jakaś masakra
A jakby tego było mało to polamalam dziś górna czwórkę jedząc chleb z ziarnem. Była kiedyś leczona kanalowo i dziś ją szlag trafił. Będę musiała usunąć resztki ktore zostaly w dziasle i wstawić ząb
W ogóle nie wiem jak się do tego zabrać i czy w ciąży można usuwać ze znieczuleniem...ehh smęce ale ciężko mi dziś... Nadgonie Was wieczorem!