WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:10

Sista lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata no można powiedzieć że szykować mężow i węże też ;-)
    Muniek ja swojemu nie daruję i nie będzie tłumaczenia że nie będzie dziecku walił po glowie :-)

Mnie z kolei ten balon przeraża więc zostanę przy masażu bo to z zewnątrz się masuje.

maglic, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Gosi_a ja przeczytalam szykowac wężôw hehehehhe...rozmawiam z sasiadka i mowie jej ze juz po malu piore a ona do mnie..tylko nie prasuj!... Ze co? Jak mam nie prasowac przed porodem...bo to przynowi nieszczescie jeju nie wiedzialam ze sa jeszcze ludzie ktorzy wierza w takie zabobony

haha wiem coś o tym..ostatnio u nas w sklepie na wsi znajoma mnie się pyta czy mam już łóżeczko złożone..a ja no,że tak..bo w naszej sytuacji to później głowy nie będzie do tego..a ona,że natychmiast mam rozłożyć,bo to pecha przynosi..że ona przy pierwszym dziecku miała nieprzygotowane i wszystko było ok...a przy drugim to musiała mieć cc,bo pępowiną owinięty był..i żebym jak najszybciej rozłożyła i złożyła jak wróce ze szpitala...a ja mówię,że chyba głupia jest..już chyba nic gorszego ni może mnie spotkac...no może ale już nie będę mówiła...ale to już raczej przez zabobony to nie:)

• agawera Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    haha wiem coś o tym..ostatnio u nas w sklepie na wsi znajoma mnie się pyta czy mam już łóżeczko złożone..a ja no,że tak..bo w naszej sytuacji to później głowy nie będzie do tego..a ona,że natychmiast mam rozłożyć,bo to pecha przynosi..że ona przy pierwszym dziecku miała nieprzygotowane i wszystko było ok...a przy drugim to musiała mieć cc,bo pępowiną owinięty był..i żebym jak najszybciej rozłożyła i złożyła jak wróce ze szpitala...a ja mówię,że chyba głupia jest..już chyba nic gorszego ni może mnie spotkac...no może ale już nie będę mówiła...ale to już raczej przez zabobony to nie:)

To z cyklu zabobonow mam taki ze wyprawkę robi się po porodzie ;) czyli wszystkim naszym maluchom powinno być nie tak
    Co niektóre z bas wolały by cc ja też wiec trzeba kupić łóżeczko i je szybko rozłożyć ;)

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    TZ nie miałam tego odpisu usg i lekarz nie mógł sprecyzować wagi czy rośnie czy nie

aha..ale nawet jak rośnie to na ten tydzień dziecko powinno być ciut większe tak mi powiedzieli...ale wiesz co lekarz inna opina..może po prostu rosną w swoim tempie..ja to chyba nigdy nie doczekam się takich kopniaków jak dziewczyny opisują...bo moja ro pewno przy porodzie tylko 2kg będzie miała..u nas póki co kopniaki wyważone,bardziej przepływanie..nie wiem czy to przez to,że chora jest,czy to tak musi być..na usg niby się rusza...ja to już jestem głupia od tego wszystkiego i myślałam,że ciążę zniosę jak każda kobieta u nas praktycznie bezproblemowo..ale niestety co wizyta,co usg to coś nie tak..i całe życie mam wywalone do góry nogami..do końca życia w domu,bez pracy i 100% poświęcenia dla dziecka..czasem boję się jak ja my to wszystko zniesiemy i czy do końca życia będziemy umieli z tym żyć razem...wiem jedno,że jeśli wydarzy się coś czego bardzo nie chcę,ja już nigdy nie będę ta osobą i dzieci mieć też nie będę chciała..bo co innego stracić dziecko w 10tyg(i wtedy tez jest ogromny ból) niż teraz ..kiedy je się czuję..które na CIEBIE reaguje..tym bardziej,że ja nie jestem panikara,że nawet jeśli mnie coś boli ciągnie,napina to ja i tak się nie skarżę,nawet lekarza nie pytam,bo uważam,że tak powinno być,bo w końcu wszystko się rozciąga...a jednak...wierzę,że wszystko skończy się w miarę dobrze. U ciebie,u was dziewczyny też tak będzie! Macie zdrowe dzieci i takimi będą!! u nas troszkę jest inaczej..ale dziecko to dziecko...niczemu niewinne..
    Znowu mnie coś naszło..ach..bo człowiek czyta o problemach innych i aż cię szlak trafia,że nawet w ciąży spokoju nie można mieć...co za głupie czasy..kiedyś rodziło się w domu,na polu,gdziekolwiek i nikt nawet przez chwilę nie pomyślał,że może być coś nie tak z dzieckiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    To z cyklu zabobonow mam taki ze wyprawkę robi się po porodzie ;) czyli wszystkim naszym maluchom powinno być nie tak
    Co niektóre z bas wolały by cc ja też wiec trzeba kupić łóżeczko i je szybko rozłożyć ;)

moi teściowie tak uważają,że kupuje się wszystko po porodzie..tak bo mąż będzie miał głowę do tego,jak będzie latał od mojego łóżka.do córki i jeździł jak głupek w tą i z powrotem 320km..i jeszcze będzie czas na to,żeby córce wyprawkę zrobić..a hhah debilizm jeden wielki!...
    no tak ale zawsze może być różnie przy porodzie się różne rzeczy zdarzają,a jak coś kupisz i niepotrzebnie,bo a nóż widelec i kasa wydana w plecy...takie jest myślenie głupich ludzi!!

• Muniek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Aghata no można powiedzieć że szykować mężow i węże też ;-)
    Muniek ja swojemu nie daruję i nie będzie tłumaczenia że nie będzie dziecku walił po glowie :-)

Mnie z kolei ten balon przeraża więc zostanę przy masażu bo to z zewnątrz się masuje.
    Dokładnie,węże też :-)
    Mojemu to już nic nie przeszkadza,taki napalony :-P ale niestety teraz nie da rady.

Ja na szczęście niani elektronicznej nie muszę kupować bo pokoik małego zaraz obok sypialni. No i ogólnie mamy fajnie rozmieszczone pokoje że raczej będę słyszeć jak coś będzie się działo.

Ci co wierzą w zabobony moim zdaniem nie mają równo pod sufitem :-) mi babcia też mówiła że wszystko mamy kupić po porodzie. Chyba ją coś boli :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po porannym lenistwie, jeszcze poleguje ale się nic nie dzieje. A co do zabobonow to mi ginekolog jakoś tak 20 tygodniu powiedziała ze wyprawkę to po skończonym 34tygodniu i tak mi to weszło w banke ze nic jeszcze nie zrobiłam.z tym, że jak się już ma dziecko to nie jest Ci wszystko potrzebne. I wiem co jest zbędne i nie potrzebne zupełnie. Jak rodziłam Maje mąż do szpitala coś mi przywozil i było Oki. ALE po wczorajszej akcji aptekę Gemini odpaliłam i koszyk trochę zapelnilam.

• maglic Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - u mnie od września post :( więc jak ruszę w maju z moim wężem to nic mnie nie zatrzyma :D urodzę w mig :D A co do masowania brzuszka - to fakt. Jak leżałam na patologii to mało rąk nie urwały jak się człowiek łapał za brzuch. Ale ja od czasu do czasu tą gulkę pogłaskam :) nie mogę się powstrzymać

Sista - brzuszek śliczny :)

Rozalia - :* buziak na poprawę humoru :)

Dziewczyny czyli od kiedy gimnastykujecie Bożenki? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 13:52

Sista, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mówiła że można położyć rękę na brzuchu i dziecko to będzie czuło ale właśnie żeby nie głaskać.

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego nie można głaskać?

• Dada Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaaa skad ja tego węża wezmę jak moj M w lipcu ma byc dopiero...zamasuje sie az rękę bedzie bolała ;)

Zabobony sa głupia a jeszcze niektórzy herezje odprawiają jak sie dzidzia urodzi....

Co do głaskania to tez slyszalam ale czasem jak mnie gdzies boli lekko rozmasuje i przechodzi...

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głaskanie podobno wywołuje skurcze macicy, co prowadzić może do przedwczesnego porodu. Tak mi to wytłumaczyli w szpitalu. :)

ukdytv73la1h903i.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia podobno to wywołuje skurcze

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli po 37 tygodniu ... będziemy godzinami rozciągać Bożenę, siedzieć i masować brzuchy i sexsować się niczym nastolatki - Hmmm Bosko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 14:09

Muniek, maglic, nenette, Sista, gosi_a, Z., Nieukowa, karolinka85, karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głaskalam brzuch w pierwszej ciąży tak ze aż miałam w każdej bluzce kuleczki w tym.miejscu, i urodziłam w 40 tygodniu. teraz też jak Jas wypycha się to go pomasuje albo nogę. może jak by się tak się tak siedziało i masowalo bez przerwy to cis by się zadziało

• maglic Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla - nasze Bożenki będą miały raj, tyle uwagi im poświęcimy - jak nigdy :D

Scintilla lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania sto lat, sto lat! Wszystkiego naaaaj :) dużo baranków u nas ;)

Mi gin nawet balsamu nie pozwala wklepywać brzuch, ręce mam trzymać z daleka ;) no ale u mnie skurcze się pojawiają, więc rygor większy niż przy bezproblemowej ciąży. Dlatego pewnie przywitam się z rozstępami, ale to już w ogóle nie istotne.

My zero sexu od października, nie jest to łatwe ;) później jak ruszymy hihi

A z goleniem to jakaś masakra, cała jestem pocięta. Jakoś kremów boje się używać, a Wy używacie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 14:39

Ania1704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa-trzy razy dziennie wklepuje olejek w ruch. Ale to fakt mi też moja ginekolog zabroniła głaskać brzuch o może to doprowadzić do wczesnego poród. Czasem mój mąż sobie pogłaska przecież mu nie zabronię bo rozczula mnie taki widok :).

Co do golenia to też mam masakrę, nagimnastykuję się napocę jak bym maraton przebiegła.

• maglic Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

A z goleniem to jakaś masakra, cała jestem pocięta. Jakoś kremów boje się używać, a Wy używacie??

Ja walczę maszynką :( takie piruety odwalam i sapie, że aż strach. Niedługo będę ciąć MACZETĄ chyba :D więc nie pomogę w kremach :(

Z., nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ