WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Ja wlasnie pije kawkę. Obudziłam sie o 8.00, ale leżąc w łożku postanowiłam liczyć ruchy. Doliczylam do 5-ciu i Mała poszła space. Wstałam zatem na kawkę i mała sie rozbrykana aż miło :)

Aniu - nasz forumowy Baranku, spełnienia najskrytszych marzeń, duzo zdrowia i samych radości !!! Aby ten rok był najpiękniejszy w Twoim życiu !!! :):):)

Agawera - ja miałam L4 od mojego gina od 28.01 do 26.02, a do szpitala trafiłam 10.02. Przy wypisie dostałam L4 na okres 10-27.02. Takie L4 zaniosłam do pracy, a oni juz to załatwili z ZUS, to podwójne L4. No i kolejne L4 dostałam juz od swojego gina od 28.02.

Scintilla - u nas dają ubranka szpitalne i lepiej nie mieć swoich, bo sie ich nie odzyska. Po kąpieli idą do brudownika, a z pralni wracają raz w tygodniu, a wtedy juz zazwyczaj nas nie ma, bo sie lezy 3-5 dni. Dopiero tatuś przywozi na wyjście (wiec Olga bedzie spakowana przed porodem, ale M. przywiezie dopiero wtedy jak bedzie po nas przyjezdzal). Dzieciaczki na wyjście ubiera sie w osobnym pokoju, aby nie było kontaktu ze szpitalnymi bakteriami jak będziemy ubierać w cywilne ubranka. Jedyne co wezme, to niedrapki, ze dwie pary, bo to w szpitalu zawsze ginie, podpisze, ze nalezą do mojej Dziewczyny :)

U nas niebo zachmurzone, wiec ze spacerem sie wstrzymuje, poczytam "Język niemowląt". Miłego dnia !!!

Scintilla, Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie:))
    A wy już nie śpicie,piszecie..ja z ręcznikiem na głowie,po śniadaniu dopiero. Noc ciężka,cierpię na bezsenność.
    Agawera trzymaj się.Wiem co czujesz,bo nasze dzieci mają podobną wagę..jeśli faktycznie mała nie przybiera na wadze to będziesz musiała być w szpitalu,bo muszą obserwować przepływy i tętno dziecka...i właśnie dobrze żebyś miała kwity z usg z 1trymestru,bo na tej podstawie ustalają jak dziecko rośńie,czy to hipotrofia czy nie..wiem z własnego doświadczenia..U mnie stwierdzili taką na granicy.Zobaczymy co w przyszłym tyg powiedzą..Tym serduszkiem to się może nie denerwuj tak,bo w szpitalu też leżały dziewczyny co niby wykryli jakieś szmery,a po obserwacji było wszystko ok. Mam nadzieję,żę i w Twoim przypadku tak będzie..wiem,że to się tak łatwo mówi..ale też nie mam łatwo i CiE rozumiem i wspieram i tulę wirtualnie:)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania sto lat:))

A dziewczyny takie pytanie mam bo na wypisie ze szpitala mam,że do kontroli mam się zgłosić za 3tyg czyli w przyszłym tyg i,że do kliniki perinatologii i ginekologii chodzi o Łodź to chyba na oddział no nie?? bo ja już nie wiem czy ja się tam pytałam kogoś o to czy nie.

Ania1704 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - jak kupiłam ten laktator i Aloreen tez. Mnie polecały moje koleżanki, używają do dzisiaj (dzieciaki 7 i 9 miesiecy).

Zyrcia - ja oglądam namiętnie Dzien, który zmienił moje życie na Polsat - to Twoje perypetie sa ciekawsze ;););)

BrumBrumek, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byłem na klinicznej tylko u dr Matkowskiego który pracuje na zaspie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki :-)

Aniu wszystkiego najlepszego :-)

U nas w szpitalu muszę mieć ubranka tylko na wyjście,ogólnie to jest jedyna rzecz którą potrzebuje dla maluszka. Wszystko inne zapewnia szpital.

Dziś o dziwo nocka całkiem dobra :-) nawet się wyspałam. Zaraz śniadanko a potem kanapa i tak cały dzień :-\ oszaleje,ale dla dzidzi wszystko. A jak już urodze to w domu mnie nie zobaczą :-) kurde bardzo chciałabym się gdzieś już wyrwać.

Miłego i pogodnego dnia :-) udanych wizyt mamuśki

Ania1704, Scintilla, Sista, maglic, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąteczek,piątunio...dopiero byl piatek a tu znowu tydzien minal.

Zawiozlam Zuze do przedszkola i odpoczywal błogą ciszą...zostal jeszcze miesiac odpoczynku a potem dwoje dzieci w domu i hardcore.

Solenizantce sto lat sto lat...spelnienia marzen i duzo duzo zdrowka.

Ja wczoraj pooralam tetre i kocyki a dzisiaj akcesoria kolyskowe popiore i powsadzam do workow bo jednak w miesiac moze to sie zakurzyc. Moj porod chyba daleki bo brakuje mi syndromu wicia gniazda bym uwila ale sobie w łóżku i nie wstawala caly dzien

Ania1704, karolina0522, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    Dzień dobry mamusie:))
    A wy już nie śpicie,piszecie..ja z ręcznikiem na głowie,po śniadaniu dopiero. Noc ciężka,cierpię na bezsenność.
    Agawera trzymaj się.Wiem co czujesz,bo nasze dzieci mają podobną wagę..jeśli faktycznie mała nie przybiera na wadze to będziesz musiała być w szpitalu,bo muszą obserwować przepływy i tętno dziecka...i właśnie dobrze żebyś miała kwity z usg z 1trymestru,bo na tej podstawie ustalają jak dziecko rośńie,czy to hipotrofia czy nie..wiem z własnego doświadczenia..U mnie stwierdzili taką na granicy.Zobaczymy co w przyszłym tyg powiedzą..Tym serduszkiem to się może nie denerwuj tak,bo w szpitalu też leżały dziewczyny co niby wykryli jakieś szmery,a po obserwacji było wszystko ok. Mam nadzieję,żę i w Twoim przypadku tak będzie..wiem,że to się tak łatwo mówi..ale też nie mam łatwo i CiE rozumiem i wspieram i tulę wirtualnie:)

TZ nie miałam tego odpisu usg i lekarz nie mógł sprecyzować wagi czy rośnie czy nie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    chyba scenariusze do Trudnych Spraw :D

Jej chyba pierwszy raz od daaaawna nie wstałam w nocy na sikanie o.O ale jak się obudziłam myślałam, że brzuch eksploduje :D
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) <3!!
    a ja ruszam w teren,najpierw psycholog, potem remonty, ale dziś sobie dogodzę i pójdę na pazury a co ! :D
    Miłego dnia dziewczyny ;)
    Daj znać.,.jak u psychologa, bo dla mnie to już chyba psychiatra :O

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko pojawi sie 37 tydzien i ciaza donoszona bede robila wszystko zeby urodzic bo mam juz dosc tej ciazy tej wagi, tego brzucha, mojego obrzydliwego ciala, bedzie mi tylko brakowalo tych kopniakow w srodku, pamietam jak urodzilam Zuze tak jakos dziwnie bez tych ruchow

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 12 maja zaczynam na ostro wyganiać chyba syna z brzucha, mam nadzieję tylko że sam nie będzie chciał wyjść wcześniej.. bo kuje mnie w tej Bożenie, wszystko boli:/ we wtorek mam wizytę to zobaczę jak szyjka. Mam nadzieje, że dalej trzyma.

ukdytv73la1h903i.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja jak tylko pojawi sie 37 tydzien i ciaza donoszona bede robila wszystko zeby urodzic bo mam juz dosc tej ciazy tej wagi, tego brzucha, mojego obrzydliwego ciala, bedzie mi tylko brakowalo tych kopniakow w srodku, pamietam jak urodzilam Zuze tak jakos dziwnie bez tych ruchow

Ja mam to samo~dokładnie :-(

541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Aniu wszystkiego najcudowniejszego z okazji urodzinek. U mnie wlasnie dzis impreza urodzinowa, wiec zaraz idę powoli szykowac i ogarniac mieszkanie.

Muniek sliczne literki, trzymam kciuki aby z szyjką było w porządku.

Karolinka powodzenia na USG, aby wpłynęło kojąco na psychikę :)

Dziewczyny wczoraj obcinalam wszystkie metki z ciuszków Malego, noszzz kurde, ja to jestem zdolna bo przy tym w 2 ciuszkach dziurkę zrobilam i pozniej ja zaszywalam. No zeby tak wielkie metki byly w niedrapkach, bez jaj :P

U mnie w szpitalach (jeszcze nie wiem w ktorym urodze) tez nie ma ciuszkow wiec musze wziac swoje.

Scintilla powodzenia w prasowaniu !

Zyrcia no kosmos, zobacza pewnie ze nie urodzilas i Ci podziekuja...

Agawera wspieram wirtualnie, jesli bedziesz w szpitalu, obys sie uspokoila.

Milego Dnia Kobietki ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 10:20

karolina0522, Muniek, Scintilla, Ania1704 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg,.wszystko w normie mała waży ok.1850
    Zastanawiam się nad szpitalem,.dziewczyny z.warszawy,.podpowiedzcie mi....biorę pod uwagę szopim. Orłowskiego proponują mi cc ok 11.06, czyli 5dni wcześniej niż to.
    Drugi szpital mam 5 min od domu to starynkiewicza.... Nie wiem chciałabym powiem wam szczerze mieć tę cc na początku czerwca,.bo już mi b.ciezko... :-(

karolinka85, Scintilla, dorcia8919, Ania1704, Joasia:), nenette, Nieukowa, Z., Alorrene13, sss lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialo byc 20stopni i mialam zrobic pranie..ale ani nie bylo ladnie..ani nie mialam na to czasu przez ta akcje :(
    Za to dzis wstawilam pierwsze pranie..bo sloneczko troche wyszlo.. ;) ale powiem Wam ze to chyba nie na moje sily juz.. Najpierw musialam oddzielic kolor od bialego i troche sie zeszlo..potem wstawilam..i moj krzyz chyba nie wyrabia :( ehh
    Dobrze ze teraz sie za to wzielam..bo potem calkiem bym juz nie miala sily..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Zdecydowanie mam to samo!! Mam dosyć sama siebie,nigdy takim spaślakiem nie byłam i męczy mnie to okropnie. Oby Samuś wytrzymał do tego 37tc a potem będę robić wszystko żeby urodzić :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene ja też właśnie się ostatnio zastanawiałam co za głupole wymyślają te metki,dosyć że olbrzymie to jeszcze w takich miejscach że też będę musiała je powycinać,bo samej mi w moich ubraniach przeszkadzają a co dopiero takiemu maluszkowi.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Ja już po usg,.wszystko w normie mała waży ok.1850
    Zastanawiam się nad szpitalem,.dziewczyny z.warszawy,.podpowiedzcie mi....biorę pod uwagę szopim. Orłowskiego proponują mi cc ok 11.06, czyli 5dni wcześniej niż to.
    Drugi szpital mam 5 min od domu to starynkiewicza.... Nie wiem chciałabym powiem wam szczerze mieć tę cc na początku czerwca,.bo już mi b.ciezko... :-(
    Moja mała waży tyle samo :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, które chcą rodzic na poczatku czerwca - ja mogę sie zamienić :) Najlepiej na po 24 czerwca, tak aby Olga była zodiakalnym Raczkiem :) Wczoraj wszyscy zgodnie orzekli, ze mam malutki brzuch, na pewno nie na ósmy miesiac, co najwyższej na większe wzdęcie :) Bożena nie boli, nic nie kłuje, 16kg na plus tez za bardzo nie przeszkadza. Bez problemu robię golenie, wiąże trampki bez siadania. Nawet potrafię usiąść z leżenia na plecach, choc tego nie robię, aby mi sie mięśnie brzuszne nie rozeszły.

karolina0522, maglic, BrumBrumek, nenette, Nieukowa, Scintilla, Z., karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pogoda nawet nawet, ale leń od samej pobudki na maxa mnie dopadł. Liczę, że się dobudzę i energia nadejdzie.
    Wczoraj SR. Położna mówiła o całym porodzie. Od samych skurczy, do urodzenia łożyska. Nawet mój mężulek był bardzo zadowolony (a prawie 2h zajęcia), więc nie faktycznie nie było źle :) Nawet się kochany udzielał i zadawał pytania. A jak położna zaczęła mówić o tym, że faceci często płaczą (choć udają twardzieli) jak zobaczą maleństwo to i jemu się łezka w oku zakręciła - to było nawet słodkie :) hehe
    Fajną rzecz nam poradziła położna. Że świetnie rozciąga nam krocze piłka. Siadając na nią przybieramy pozycje wertykalną, rozluźniamy mięśnie itp. A przed porodem dobrze na niej ćwiczyć, że wiele dziewczyn miało dzięki niej tak elastyczne krocze, że nacinanie nie było potrzebne. Więc będzie konieczny zakup.

Potem małe zakupy, kolacja i już nie miałam sił wchodzić na kompa. Więc dziś nadrobiłam te kilka stron (idziecie z postami jak burza).

Aniu wszystkiego naj naj naj...
    Gratuluję udanych wizyt.
    Karolina dobrze, że pojechałaś na IP, uspokoiłaś się nieco i wiesz, ze jest dobrze.
    Agawera kciukam, żeby było dobrze!
    Żyrcia Ty to masz przeboje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:06

Scintilla, karolinka85, Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość

‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ