X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że dużo nowych mam się pojawilo:) Gratuluje i życzę powodzenia :) Ja jutro ostatni dzien antybiotyku. Pieknie sie wszystko samo zluszczylo. Dzięki wszystkim za slowa wsparcia. Czytalam i podniosly mnie na duchu. Czasu na smucenie się nie mam bo corka caly zajmuje. Taka aktywna, za masakra (pozytywna oczywiscie) :) probowac dalej będziemy, tylko nie wiem kiedy. Gin mowila i 3 miesiącach. A od innych slyszalam z kolei ze jak bylo naturalnie i bez problemów mozna szybciej. W każdym razie mam w planach dołączyć do rocznika 2015 :)Zajrzę tu do was czasami zobaczyć co slychac i jak sobie radzicie :)Dzięki raz jeszcze i dbajcie o siebie :-*

Nieukowa, szczesliwamama, Katarzyna87, Natka88, Moniaa, A1984, Eowena, RobaG, lauda, kot_bury, aga87 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla trzymam kciuki za szybki sukces! Super że napisałaś, uszy do góry, musi się udać!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Hej dziewczyny, widzę, że dużo nowych mam się pojawilo:) Gratuluje i życzę powodzenia :) Ja jutro ostatni dzien antybiotyku. Pieknie sie wszystko samo zluszczylo. Dzięki wszystkim za slowa wsparcia. Czytalam i podniosly mnie na duchu. Czasu na smucenie się nie mam bo corka caly zajmuje. Taka aktywna, za masakra (pozytywna oczywiscie) :) probowac dalej będziemy, tylko nie wiem kiedy. Gin mowila i 3 miesiącach. A od innych slyszalam z kolei ze jak bylo naturalnie i bez problemów mozna szybciej. W każdym razie mam w planach dołączyć do rocznika 2015 :)Zajrzę tu do was czasami zobaczyć co slychac i jak sobie radzicie :)Dzięki raz jeszcze i dbajcie o siebie :-*

Witaj,czyzbys stracila kruszynke ? jestem tu nowa ;) my stracilismy 2 miesiace temu ale mialam oczyszczanie mechaniczne,a dzis jestesmy w 7 tyg ciazy :) ! a z takim podejsciem napewno do nas dolaczysz niebawem :D przed Toba pelne rece roboty :P

Amberla lubi tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Viola Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Amberla, widzę że szybko się podnioslaś, to bardzo dobrze, będzie ci psychicznie łatwiej w nast miesiącach.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia i inne dziewczyny, ktore pragną bliźniaków, kazdej z Was ich zyczę :*
    Ja wiem, że u mnie ich nie będzie, ale mam nadzieję, ze dotrwam do czerwca z moja jedną kruszynką ;)

szczesliwamama, RobaG, Toxey lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślicie, że jak zaszłamw drugim cyklu po odstawieniu tabletek anty i jak brat z siostrą mojego taty to bliźnięta to szanse mi wzrastają :D?
    Ciężko mi wytrzymać do czwartku ! już chce zobaczyć co tam siedzi :D

Toxey lubi tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w rodzinach z blizniakami co drugie pokolenie, ktore ma sie urodzic, ma szanse na ciaze blizniacza ;) Prawdopodobieństwo tez, rzekomo, wzrasta w zaleznosci od tego ktorym sie jest dzieckiem- w sensie, ze jeżeli jestes najstarsza z rodzeństwa, to masz wieksze szanse niz mlodsze rodzenstwo;) Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

A Ty sie w ogole slubem nie stresujesz? :) Wszystko gotowe?

szczesliwamama lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Podobno w rodzinach z blizniakami co drugie pokolenie, ktore ma sie urodzic, ma szanse na ciaze blizniacza ;) Prawdopodobieństwo tez, rzekomo, wzrasta w zaleznosci od tego ktorym sie jest dzieckiem- w sensie, ze jeżeli jestes najstarsza z rodzeństwa, to masz wieksze szanse niz mlodsze rodzenstwo;) Ale ile w tym prawdy, to nie wiem.

A Ty sie w ogole slubem nie stresujesz? :) Wszystko gotowe?
    huhu jestem najstarsza :D e tam nie stresuje sie ;D juz sie doczekac nie moge, wszystko gotowe, tylko buty chyba oddam i kupie inne bo te za wysokie i wygladam jak king kong o.O

szczesliwamama lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambrela wszystkiego dobrego! Z tak pozytywnym podejściem musi się udać!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny nadrabiam :-) i pójdzie hurtem, bo zasypałabym Was wiadomościami :-)

mam 31 lat, 3 poronienia, starania - w sumie zeszło już z 6 lat. Od ostatniego poronienia minęło pół roku, także bardzo szybko :-) Dlatego stresu co nie miara...
    badanko mam po trzech tygodniach i będzie to w ten czwartek, także nie mogę się doczekać, tak bardzo chciałabym samych dobrych wieści :-)

Troxey - co do ludzi, ich reakcji na wieści o ciążach - oj to tak różnie, jak dziewczyny pisały... osobiście to zachodziłam w ciążę razem z siostrą i to dwa razy, do tego dołączyła psiaspiuła. Im się udało, mi nie. Nie powiem, było i jest cieżko, ale... ale również trzeba było się z tym pogodzić.
    Możesz powiedzieć, że będziesz czarować ją brzuszkiem i dobrymi wibracjami :-) mi osobiście to pomagało, może nie brzuszek, ale te patrzące we mnie dziecięce oczy, kiedy ich mamy mówiły do swoich dzieci - czarujcie ciocię czarujcie, by też takiego diabła w domu miała :-)

A1984 - 400zł za USG to jakaś paranoja i zwykłe naciągactwo... Nawet wizyta bez USG za 200zł, osobiście jeśli nie minąłby 6tydz+4dzień raczej bym się nie zdecydowała na USG, i tak nie wiadomo, czy byłoby coś widać w sensie serduszko, bo pęcherzyk będzie przy prawidłowym zagnieżdżeniu... trudne dylematy... w takim przypadku najbardziej skłonna byłabym zmienić ginekologa :-) pewnie dlatego że kilku ich obskoczyłam :-) a i wielu zajmuje się dawkowaniem hormonów tarczycy w trakcie ciąży. Chyba że jesteś mega trudnym przypadkiem i wierzysz tylko temu jedynemu ginowi. Jakby nie było, życzę cudownych zdjęć ultrasonograficznych :-)

Nieukowa - moja 4nożna przyjaciółka to 3letnia sznaucerka :-)
    gdy chodziłam do pracy, to też go żałowałam, jej siedzenia w domu i czekania aż ktoś się zjawi i wyjdzie z psem na spacer
    ale Twoja kicia, wow, ale piękny!!! Pewnie wystawowy, co?

Moniaa - kciuki zaciśnięte, że aż bolą!!! Wiara podobno czyni cuda, a pozytywne nastawienie, jeszcze więcej!!! Także powodzenia!!!

Aghata - zgadzam się z Tobą - poprawne liczenie tygodni, ważna sprawa!!! szczególnie na samym początku, tydzień różnicy, a ile zmian :-)

Amberla - kobieto jaka Ty dzielna jesteś!!! Moc szczęścia dla Ciebie!!! i oczywiście 2015 obfitującego w małe szczęście!!! I fakt jak poszło naturalnie, to można szybko szybko szybciutko :-)

Szczęśliwa mamo - zaczynasz liczenie od 1go dnia miesiączki :-) także wyliczenie 7tydz+4dn jest poprawny :-), a jeśli chodzi o USG, to kwestia sprzętu, błędu pomiaru, a przede wszystkim terminu owulacji i zagnieżdżenia :-) także jest dobrze!!! i tak ma już zostać!!!

Zyrcia - odstawienie anty, może spowodować uwolnienie np. 2 jajeczek, nie ma to nic wspólnego z genetyką i predyspozycjami, ale jeśli w rodzinie były naturalne bliźniaki w rodzinie to szanse są u Ciebie o wiele większe niż u innych dziewczyn :-) chyba że stosowały CLO, bądź był transfer kilku zarodków :-P
    A powiedz w rodzinie były bliźniaki jedno czy dwujajowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 17:32

Amberla, zyrcia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG wrote:

Zyrcia - odstawienie anty, może spowodować uwolnienie np. 2 jajeczek, nie ma to nic wspólnego z genetyką i predyspozycjami, ale jeśli w rodzinie były naturalne bliźniaki w rodzinie to szanse są u Ciebie o wiele większe niż u innych dziewczyn :-) chyba że stosowały CLO, bądź był transfer kilku zarodków :-P
    A powiedz w rodzinie były bliźniaki jedno czy dwujajowe?

Jak chłopak i dziewczyna to chyba dwujajowe tak ? Mojego taty brat i siostra to właśnie bliźniaki, a tata ma w sumie 5 rodzeństwa, wszyscy mają dzieci w sumie 13 :D ale żadnych bliźniaków w tym :Di tak sobie myślę, że może na mnie trafii :D

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wcześniejszych postów miałam wrażenie, że pisałaś o bliźniakach w rodzinie i pojawiły się 2 razy, mój błąd :-)
    brat i siostra to dwujajowe rzecz jasna!!! Oby i Ciebie spotkało to szczęście, skoro jeszcze tego pragniesz!!!
    Ale masz dużą rodzinę! Wow!

PS. Dziewczyny, wiecie jak się szybko przeszukuje info w wątku??? czy trzeba strona po stronie czytać i szukać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 17:43

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG wrote:
    z wcześniejszych postów miałam wrażenie, że pisałaś o bliźniakach w rodzinie i pojawiły się 2 razy, mój błąd :-)
    brat i siostra to dwujajowe rzecz jasna!!! Oby i Ciebie spotkało to szczęście, skoro jeszcze tego pragniesz!!!

u mojego R., ale to już nie w takiej bliskiej rodzinie ;)

• aghata Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu dostalam jablka...chyba zrobie racuszki drozdzowe.

preg.png[/url]
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - To do pięknych/mnogich czwartkowych wieści :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 17:48

Moje 4 kochane Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG wrote:
    Zyrcia - To do pięknych czwartkowych wieści :-)
    Dziękuję ;D Prezent przedślubny byśmy mieli :D

• RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd Ty kobieto czerpiesz tyle siły?
    ja nie mam weny nawet do zrobienia obiadu..
    aghata wrote:
    Znowu dostalam jablka...chyba zrobie racuszki drozdzowe.

Moje 4 kochane Aniołki
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chętnie coś ugotowała, ale moja mama jak tylko usłyszala o tym że pojawiły się plamienia zasypuje nas jedzeniem...Z jednej strony super, ale z drugiej chętnie bym zjadła racuchy drożdzowe - jezuuu Agata dzisiaj wpadam do Ciebie - ale nie, będzie gulasz wołowy :(

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żyję, odzywam się :) Dzięki za zainteresowanie <3
    Bardzo dużo miałam do nadrobienia, piszecie jak szalone ;)

Amberla trzymaj się kochana. Życzę Ci wszystkiego wspaniałego!

Witam też wszystkie nowe mamusie, które dołączyły do grona czerwcówek. Starm się uzupełniać listę na bieżąco, gdybym kogoś pominęła, to z góry przepraszam i proszę o przypomnienie w kolejnych postach.

Dziewczyny, u których pojawiły się plamienia: Kasia i Eowena, wszystko musi być dobrze, więc uszy do góry! Nie marudzić, leżeć i pachnieć. :)
    Aaa i Kasia: bardzo się cieszę z tego jaką otrzymałaś opiekę w szpitalu. Możesz powiedzieć swojemu panu doktorowi i pani również, że ja też ich lubię, za to jacy są dla mam oczekujących na swoje maleństwa.

Czuję się dobrze. Nic mi raczej nie doskwiera. Nie wymiotuję, nie boli mnie głowa. Czasem gniotą piersi i podbrzusze, ale to normalne. Mam pozytywne nastawienie i zasadę: żadnych czarnych myśli póki nie ma do tego jakichkolwiek podstaw.
    Od poniedziałku jestem na L4. Czas w domu spędzam na odpoczynku i pichceniu dla mojego męża. Jeśli jest ładna pogoda, to spaceruję po lesie. Na razie zachłystuję się ilością wolnego czasu, który mogę przeznaczyć na swoje "widzimisię".
    Ponieważ na zwolnienie poszłam szybciej niż planowałam (chciałam iść od nowego roku, ale u nas w pracy, w ramach oszczędności nie włączają ogrzewania, aż do "intensywnych" opadów śniegu), o ciąży rodzicom powiemy w niedzielę. Nie chcę aby dowiedzieli się od kogoś obcego.
    Kolejną wizytę mam 31.10, a USG po wszystkich świętych.

Z. lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Chyba z 2 tygodnie temu dolaczylam do tego forum ale malo sie udzielam bo jak narazie oslabiona jestem po prawie 3 tygodnie w szpitalu spedzilam z powodu hiperstymulacji. Teraz leze w domku i czekam na wizyte w czwartek aby zobaczyc serduszko lub dwa :) licze na blizniaki, choc oczywiscie modle sie aby zobaczyc przynajmniej jedno bijace serduszko.

Ah i od wczoraj wzielo mnie przyziebienie. Lecze sie domowymi sposobami. Mam nadzieje ze szybko przejdzie i nie zaszkodzi fasolce.
    Pozdrawiam

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ