X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gggg wrote:
    Cześć dziewczyny! Możecie mi pomóc w interpretacji badań bety? Ostatnią miesiączkę miałam 13 września, cykle mam nieregularne raz 28 dni a innym razem 45. Szacuję że owulacja była 28-29 września. Pierwsze badanie bety robiłam w 33 dniu cyklu i wynosiła 240, drugie po 48h i wynosiła 585. Powiedzcie proszę czy to prawidłowy wzrost? Wg wyników z laboratorium powinnam być w 4-5 tygodniu ciąży, ale martwi mnie że te wartości są zbyt niskie :/

gggg, wg wartości faktycznie byłby to 4-5 tc. A co do przyrostu, to rzuć to w kąt! Najważniejsze, że masz potwierdzoną ciążę - gratulacje! Idź do gineksa, nich Cię zbada, zrobi USG i będzie wszystko wiadomo. Betą się nie stresuj, bo to nie ma sensu. Ja zrobiłam dla potiwerdzenia ciąży i poleciałam go gina. Kolejnej nie kazał mi robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. Lekarza mam dopiero za 3 tygodnie, więc chciałam się trochę uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję lauda, bo ja się stresowałam że to strasznie niska wartość jak na prawidłową ciążę. Ginekologa mam za 3 tygodnie, więc już powinno być coś widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gggg wrote:
    Aka dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. Lekarza mam dopiero za 3 tygodnie, więc chciałam się trochę uspokoić.

Przyrost masz super. Ponad 100%. W zakładce "moje belly" masz kalkulator bety. Sprawdź sobie. I ciesz się - zostaniesz wkrótce mamą!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa tak nasz tez tez aportuje ale tylko małe piłeczki, berek tez, no nam się trafił gadajacy najgorzej jest latem bo o 3 w nocy zaczyna teraz o 6, ale może mu przejdzie. Dziś cały dzień było mi dziwnie, tak mnie mdlilo A teraz jadłam łyżeczka musztarde francuska o masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Przyrost masz super. Ponad 100%. W zakładce "moje belly" masz kalkulator bety. Sprawdź sobie. I ciesz się - zostaniesz wkrótce mamą!!! :)
    Cieszę się bardzo :) Była to mocno wyczekiwania ciąża dlatego taki strach mnie ogarnął i może trochę panikuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam z kalkulatorem i według niego wzrost jest w normie ufff...Dzięki raz jeszcze!

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ale się rozpisałyście. Naprędce nadrobiłam.

Widzę, że oficjalnie ja jestem najstarsza. Mam na imię Agnieszka i mam 33 lata.
    To moja trzecia ciąża. Pierwsza szczęśliwa ma 6 lat i ma na imię Emma. Druga jest Aniołkiem, a trzecia rośnie w brzuchu.

Aka ja tez jestem rocznik 81 :) ale 33 skoncze dopiero 1 grudnia.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Aka ja tez jestem rocznik 81 :) ale 33 skoncze dopiero 1 grudnia.

Ja jestem majowa :) ale dobrze wiedzieć, że jest nas dwie :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna i Nieukowa ja tez mam problem z jedzeniem :( brak apetytu plus mdlosci ale nie wymiotuje a schudlam juz 4 kg i poza tym od 4 dni zawroty glowy i oslabienie. Raz prawie zemdlalam.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o jedzenie to ja nie mam na nic ochoty. Jem bo muszę. Odrzuciło mnie od mięsa. Śmierdzi mi. Tak samo słodkie. Przed ciążą czekoladka była obowiązkowo a teraz blee.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, Ja znowu jesli cos jem to tylko kanapki z wedlina drobiowa a i dzis rosolek wolowo drobiowy zrobilam to zjadlam miseczke...

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I migdaly podjadam jak mnie mdli :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie piszecie jak szalone. Ale melduję, że wszystko nadrobiłam.
    No więc witam wszystkie nowe mamusie.
    Zyrcia wszystkiego najlepszego, 100 lat;)
    Ja mam na imię Agnieszka, w listopadzie skończę 26 lat, staraliśmy się 4 miesiące, to moja pierwsza ciąża.
    U mnie dziś 2 dzień z rzędu z moimi bratankami. Starszy ma w sobotę urodziny i zażyczył sobie tort "ciocia ale z koparą i autobusem i traktorem". No cóż muszę coś wymyślić.
    Od wczoraj boli mnie ucho. Wieczorem aż się popłakałam (przy okazji mama domyśliła się, że jestem w ciąży-oczywiście są z tego powodu bardzo zadowoleni), później zaczęła się biegunka, drgawki, gorączka i berdzo niewielkie wymioty. Na szczęście dziś jest już lepiej i "tylko" boli mnie ucho.
    Co do wizyty to wybieram się w przyszłym tygodniu (czwartek lub piątek). Może będzie możliwość nie tylko zobaczenia, ale też usłyszenia serduszka.

zyrcia lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    I migdaly podjadam jak mnie mdli :)
    Ja też podjadam migdały i jeszcze piję imbir

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia 100 latek, dopiero załapałam :-)

Kukusia - witam, to co rodzimy razem :-) gratki!!!

gggg - betka rośnie prawidłowo - podwoiła się w ciągu 48h :-) każda kobieta reaguje inaczej stąd różne wielkości w przedziałach referencyjnych bety. Najważniejsze, że rośnie... Dobra rada, by już więcej jej nie robić a czekać na USG. Bo kolejne sprawdzenie bety wprowadza niepotrzebnie zamieszanie i zamartwianie, poczytaj nasze wcześniejsze posty... a działo się, działo :) Początek ciąży to nauka cierpliwości z burzą hormonów :-)

Nieukowa - kot przepiękny, właśnie obstawiałam maine coona, albo leśnego tylko nie miałam pewności :-) kiedyś nawet były plany, by takiego posiadać :-) ale to odległe czasy

Chyba zaczynają się u mnie mdłości :-) coś zjem i jest lepiej :-) a brzuch rośnie - podwójna ciążą będzie - spożywcza i naturalna :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem majowa :)

Zastanawiam się czy badać betę jeszcze raz. W 28 dc (11dpo) miałam 64 z hakiem. Trochę nisko, ale w sumie to wczesna ciąża... Sama nie wiem.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose sens robienia bety jest wtedy, gdy po 48h będziesz ją powtarzała, by zobaczyć jej przyrost. W przypadku, gdy nic się nie dzieje, nie masz plamień, to po co? Przecież wiesz, że jesteś w ciąży. Beta potwierdzi to, co już wiesz :-) także czekaj do wizyty u gina i USG. Jeśli dobrze pamiętam to ja w 13dpo miałam bete 69 z hakiem :-) a w 5t+0dn na USG sam pęcherzyk potwierdzający ciążę. Po jutrze idę na drugie USG i liczę na super widoki wraz z serduszkiem :-)
    lilirose wrote:
    Ja też jestem majowa :)

Zastanawiam się czy badać betę jeszcze raz. W 28 dc (11dpo) miałam 64 z hakiem. Trochę nisko, ale w sumie to wczesna ciąża... Sama nie wiem.

Moje 4 kochane Aniołki
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG, ok, to przestanę się bezsensownie martwić i zacznę relaksować :) Chyba nadal nie wierzę, że rośnie we mnie fasolka, stąd moje ciągłe wątpliwości i chęć zbierania dowodów na to, że jest ok.
    Dzięki :*

I zazdroszczę, że już za chwilę masz serduszkowe USG. Ja dopiero w pierwszej połowie listopada będę miała możliwość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 22:56

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose a co jak beta będzie miała przyrost 50%, zamiast książkowych 66%? To wcale nie oznacza, że coś złego sie dzieje, a Ty do polowy listopada nam tutaj zjedziesz ;D

Odpuść :)

Kładę się spać, kolorowych snów, choć mnie - standardowo przyśnią się głupoty ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ