X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gggg wrote:
    Cześć dziewczyny! Możecie mi pomóc w interpretacji badań bety? Ostatnią miesiączkę miałam 13 września, cykle mam nieregularne raz 28 dni a innym razem 45. Szacuję że owulacja była 28-29 września. Pierwsze badanie bety robiłam w 33 dniu cyklu i wynosiła 240, drugie po 48h i wynosiła 585. Powiedzcie proszę czy to prawidłowy wzrost? Wg wyników z laboratorium powinnam być w 4-5 tygodniu ciąży, ale martwi mnie że te wartości są zbyt niskie :/

gggg, wg wartości faktycznie byłby to 4-5 tc. A co do przyrostu, to rzuć to w kąt! Najważniejsze, że masz potwierdzoną ciążę - gratulacje! Idź do gineksa, nich Cię zbada, zrobi USG i będzie wszystko wiadomo. Betą się nie stresuj, bo to nie ma sensu. Ja zrobiłam dla potiwerdzenia ciąży i poleciałam go gina. Kolejnej nie kazał mi robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. Lekarza mam dopiero za 3 tygodnie, więc chciałam się trochę uspokoić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję lauda, bo ja się stresowałam że to strasznie niska wartość jak na prawidłową ciążę. Ginekologa mam za 3 tygodnie, więc już powinno być coś widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gggg wrote:
    Aka dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. Lekarza mam dopiero za 3 tygodnie, więc chciałam się trochę uspokoić.

Przyrost masz super. Ponad 100%. W zakładce "moje belly" masz kalkulator bety. Sprawdź sobie. I ciesz się - zostaniesz wkrótce mamą!!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieukowa tak nasz tez tez aportuje ale tylko małe piłeczki, berek tez, no nam się trafił gadajacy najgorzej jest latem bo o 3 w nocy zaczyna teraz o 6, ale może mu przejdzie. Dziś cały dzień było mi dziwnie, tak mnie mdlilo A teraz jadłam łyżeczka musztarde francuska o masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 20:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lauda wrote:
    Przyrost masz super. Ponad 100%. W zakładce "moje belly" masz kalkulator bety. Sprawdź sobie. I ciesz się - zostaniesz wkrótce mamą!!! :)
    Cieszę się bardzo :) Była to mocno wyczekiwania ciąża dlatego taki strach mnie ogarnął i może trochę panikuję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam z kalkulatorem i według niego wzrost jest w normie ufff...Dzięki raz jeszcze!

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ale się rozpisałyście. Naprędce nadrobiłam.

Widzę, że oficjalnie ja jestem najstarsza. Mam na imię Agnieszka i mam 33 lata.
    To moja trzecia ciąża. Pierwsza szczęśliwa ma 6 lat i ma na imię Emma. Druga jest Aniołkiem, a trzecia rośnie w brzuchu.

Aka ja tez jestem rocznik 81 :) ale 33 skoncze dopiero 1 grudnia.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Aka ja tez jestem rocznik 81 :) ale 33 skoncze dopiero 1 grudnia.

Ja jestem majowa :) ale dobrze wiedzieć, że jest nas dwie :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna i Nieukowa ja tez mam problem z jedzeniem :( brak apetytu plus mdlosci ale nie wymiotuje a schudlam juz 4 kg i poza tym od 4 dni zawroty glowy i oslabienie. Raz prawie zemdlalam.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o jedzenie to ja nie mam na nic ochoty. Jem bo muszę. Odrzuciło mnie od mięsa. Śmierdzi mi. Tak samo słodkie. Przed ciążą czekoladka była obowiązkowo a teraz blee.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, Ja znowu jesli cos jem to tylko kanapki z wedlina drobiowa a i dzis rosolek wolowo drobiowy zrobilam to zjadlam miseczke...

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I migdaly podjadam jak mnie mdli :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie piszecie jak szalone. Ale melduję, że wszystko nadrobiłam.
    No więc witam wszystkie nowe mamusie.
    Zyrcia wszystkiego najlepszego, 100 lat;)
    Ja mam na imię Agnieszka, w listopadzie skończę 26 lat, staraliśmy się 4 miesiące, to moja pierwsza ciąża.
    U mnie dziś 2 dzień z rzędu z moimi bratankami. Starszy ma w sobotę urodziny i zażyczył sobie tort "ciocia ale z koparą i autobusem i traktorem". No cóż muszę coś wymyślić.
    Od wczoraj boli mnie ucho. Wieczorem aż się popłakałam (przy okazji mama domyśliła się, że jestem w ciąży-oczywiście są z tego powodu bardzo zadowoleni), później zaczęła się biegunka, drgawki, gorączka i berdzo niewielkie wymioty. Na szczęście dziś jest już lepiej i "tylko" boli mnie ucho.
    Co do wizyty to wybieram się w przyszłym tygodniu (czwartek lub piątek). Może będzie możliwość nie tylko zobaczenia, ale też usłyszenia serduszka.

zyrcia lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    I migdaly podjadam jak mnie mdli :)
    Ja też podjadam migdały i jeszcze piję imbir

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia 100 latek, dopiero załapałam :-)

Kukusia - witam, to co rodzimy razem :-) gratki!!!

gggg - betka rośnie prawidłowo - podwoiła się w ciągu 48h :-) każda kobieta reaguje inaczej stąd różne wielkości w przedziałach referencyjnych bety. Najważniejsze, że rośnie... Dobra rada, by już więcej jej nie robić a czekać na USG. Bo kolejne sprawdzenie bety wprowadza niepotrzebnie zamieszanie i zamartwianie, poczytaj nasze wcześniejsze posty... a działo się, działo :) Początek ciąży to nauka cierpliwości z burzą hormonów :-)

Nieukowa - kot przepiękny, właśnie obstawiałam maine coona, albo leśnego tylko nie miałam pewności :-) kiedyś nawet były plany, by takiego posiadać :-) ale to odległe czasy

Chyba zaczynają się u mnie mdłości :-) coś zjem i jest lepiej :-) a brzuch rośnie - podwójna ciążą będzie - spożywcza i naturalna :-)

Moje 4 kochane Aniołki
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem majowa :)

Zastanawiam się czy badać betę jeszcze raz. W 28 dc (11dpo) miałam 64 z hakiem. Trochę nisko, ale w sumie to wczesna ciąża... Sama nie wiem.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • RobaG Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose sens robienia bety jest wtedy, gdy po 48h będziesz ją powtarzała, by zobaczyć jej przyrost. W przypadku, gdy nic się nie dzieje, nie masz plamień, to po co? Przecież wiesz, że jesteś w ciąży. Beta potwierdzi to, co już wiesz :-) także czekaj do wizyty u gina i USG. Jeśli dobrze pamiętam to ja w 13dpo miałam bete 69 z hakiem :-) a w 5t+0dn na USG sam pęcherzyk potwierdzający ciążę. Po jutrze idę na drugie USG i liczę na super widoki wraz z serduszkiem :-)
    lilirose wrote:
    Ja też jestem majowa :)

Zastanawiam się czy badać betę jeszcze raz. W 28 dc (11dpo) miałam 64 z hakiem. Trochę nisko, ale w sumie to wczesna ciąża... Sama nie wiem.

Moje 4 kochane Aniołki
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RobaG, ok, to przestanę się bezsensownie martwić i zacznę relaksować :) Chyba nadal nie wierzę, że rośnie we mnie fasolka, stąd moje ciągłe wątpliwości i chęć zbierania dowodów na to, że jest ok.
    Dzięki :*

I zazdroszczę, że już za chwilę masz serduszkowe USG. Ja dopiero w pierwszej połowie listopada będę miała możliwość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 22:56

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose a co jak beta będzie miała przyrost 50%, zamiast książkowych 66%? To wcale nie oznacza, że coś złego sie dzieje, a Ty do polowy listopada nam tutaj zjedziesz ;D

Odpuść :)

Kładę się spać, kolorowych snów, choć mnie - standardowo przyśnią się głupoty ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ