X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Hejka, będę musiała się z Wami pomału żegnać :-( Wczoraj bardzo mocno bolał mnie brzuch i krzyż. Już wiedziałam, że dzieje się coś złego. O 22 pojawiło się plamienie, szybko do szpitala. Na szczęście jest zarodek z bijącym serduszkiem, odpowiadający 6 tc 5dzień. Skąd ten ból i plamienia- nie wiedzą, ale prawdopodobnie z tego , że jest dość duży krwiak i to przy samym pęcherzyku, w szpitalu powiedzieli że nie są to dobre wieści i teraz trzeba czekać dosłownie na cud. Pojadę do pracy tylko wypisać urlop, w czw wezmę od swojego gina zwolnienie i muszę na razie leżeć.
    Trzeciego poronienia nie przeżyje :-(

Kochana nie smuć się każdy coś przeżywa ja słyszałam,że krwiak to nic złego nie jest w szpitalach lubią straszyć,on Ci się wchłonie i wszystko będzie dobrze leż i wypoczywaj nie stresuj sie :*

• A1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wszystkiego naj naj! :)

Dziewczyny, czy możecie polecić jakiegoś dobrego gina w wwie który też robi USG? Stwierdziłam że te 400 zł u mojego to jednak przesada :/

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Werbenka Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika nie martw się na zapas! też miałam krwiaka i to dużęgo, bardzo blisko zarodka. Też mnie straszyli,2 tygodnie leżałam, brałam dupka, a po 2 tygodniach nie było śladu po krwiaku. Tylko stres straszny, po przy każdej wizycie w toalecie wylatywało sporo krwi. Mój krwiak się nie wchłonał, tylko po trochu wyleciał. Będzie dobrze!

Amberla a to nie było ryzykowne druga ciąża tak szybko po cc? chyba przeważnie lekarze zalecają 3 lata, żeby macica się dobrze wygoiła.

f2w3rjjgw78wzbcc.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Katarzyna a Ty na którą dziś pędzisz do lekarza?

Idę dopiero na 18:10...teraz mam etap pt. "nie moge się doczekać", koło 17 zacznę pewnie wariowac, ale ide z mężem a on jest ogromnym oparciem dla mnie, więc nie powinno być tak jak na ostatniej wizycie.

Moniaa, Nieukowa lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam za Was kciuki i myślę, że tak jak pisały dziewczyny - lekarze trochę na zapas straszą Cię najgorszą możliwą opcją. A Fasolka żyje, musisz w Was wierzyć!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu będzie dobrze :)

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werbenka wrote:
    Kasika nie martw się na zapas! też miałam krwiaka i to dużęgo, bardzo blisko zarodka. Też mnie straszyli,2 tygodnie leżałam, brałam dupka, a po 2 tygodniach nie było śladu po krwiaku. Tylko stres straszny, po przy każdej wizycie w toalecie wylatywało sporo krwi. Mój krwiak się nie wchłonał, tylko po trochu wyleciał. Będzie dobrze!

Amberla a to nie było ryzykowne druga ciąża tak szybko po cc? chyba przeważnie lekarze zalecają 3 lata, żeby macica się dobrze wygoiła.

Werbenka, tak naprawdę to zależy od każdego indywidualnie - jak się wygoiło. Co do 3 lat to to chyba było zalecane 3 i więcej ale jak było inne cięcie- pionowe. teraz tną poziomo i trzeba odczekać rok. Ale prawdę mówiąc moja gin powiedziała jedno - nigdy nie wiadomo. Jedna zajdzie pół roku rok po cesarce i wszystko będzie w porządku a druga zajdzie po 5-10... i pęknie macica... na to nie ma wpływu, nigdy nie przewidzisz.

• Viola Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, ja teraz dopiero wstałam i przeczytałam wiadomości. Kochana !! Na tym forum czytałam o nastu ciazach z krwiakami które się szczęśliwie zakończyly ale warunkiem jest leżenie plackiem !!! Co to za debile w szpitalu co opowiadają takie durne historie o piersiach!? Kasika,jesteśmy z tobą tylko musisz leżeć w łóżku i nie ruszać się!! &&& <3 <3 <3

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiedziałam że w kolejnej ciąży po cc może pęknąć macica.. oł noł nie wiem teraz czy z własnej nie przymuszonej woli zdecydowałabym się na cesarkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:04

• lilirose Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, trzymam kciuki za Wasze zdrowie :*

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, leżę plackiem. Dodzwoniłam się do gina od poronień i każe mi brać końską dawkę Rutinoscorbinu, 3 razy go pytalam czy to ten rutinoscorbin :-) 2 tabletki 4 razy dziennie.

Werbenka mam pytanko do Ciebie, przy tym krwiaku bolał Cię krzyż?

Katarzyna trzymam kciuki za wizytę!

1 raz widziałam bijące serduszko kropka :-) Extra uczucie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Viola Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, rutinoscorbin obkurcza naczynia krwionośne. A co powiedział gin na temat wycieczki do niego, te 200 km to sporo....

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczyny nie wiedziałam że w kolejnej ciąży po cc może pęknąć macica.. oł noł nie wiem teraz czy z własnej nie przymuszonej woli zdecydowałabym się na cesarkę...

Mnie lekarz mówił, że powinno być min 2 lata przerwy między ciążami.

co do samej cesarki, znajomy po medycynie (co prawda anestezjolog, ale staż na ginekologii był) opowiadal, że w czasie cesarki rozcina się skórę skalpelem, następnie mięśnie i potem macice się nacina i ROZRYWA. Rana szarpana się lepiej goi.

Jak tego sluchałam uznalam, że gdyby ktoś mi nie kazał, nie byłoby wskazań medycznych - zadnej cesarki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:26

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam naturalnie. Łatwo nie było to fakt, ale nigdy świadomie nie zdecydowałabym się na cesarkę.
    Widziałam jak "poruszały" się dziewczyny po cięciach a jak ja sama chodziłam to duża różnica i nie ma porównania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 11:30

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Szczesliwamama - A kiedy miałaś dokładnie zabieg? Naprawdę, już w 7 tygodniu jesteś? To ekspresowo. Musiałaś mieć owulacje po jakiś 2 tygodniach, punktualnie jak w normalnym cyklu! Ja nie wiem kiedy będę mieć, zobaczymy. Poszło naturalnie. Moja gin( przyjaciółka) powiedziała mi, że mam szczęście, że ona jest moim lekarzem bo w tym szpitalu co przy okazji pracuje nie pozwalają naturalnie tylko zawsze robią zabieg. A w mojej sytuacji 14 msc po cesarce, nie byłoby to dobre... Kazała odczekać 3 msc...

Zabieg mialam w czerwcu ,pozniej pierwszy okres 26 lipiec,pozniej dostalam 29 sierpnia trwal 5 dni obfity,a pozniej we wrzesniu juz brak ! niewiem jak my to zrobilismy,teraz w piatek bylismy na usg i wyszlo z niego ze byl to 6tydz 4dzien ...ale boje sie bardzo,bo jeszcze dostalam jakies grzybicy,od dwoch dni dzis pol nocy nie spalam bo tak swedzialo,dzis pisalam do mojej pani ginekolog pozwolila mi kupic dopochwowo Lactovaginal bo masc Clotrimazolum chyba pogorszyla sprawe,mam nadzieje ze do maluszka to nie dojdzie :( a wizyte mam w listopadzie na poczatku dopiero ...sciskam!

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Mnie lekarz mówił, że powinno być min 2 lata przerwy między ciążami.

co do samej cesarki, znajomy po medycynie (co prawda anestezjolog, ale staż na ginekologii był) opowiadal, że w czasie cesarki rozcina się skórę skalpelem, następnie mięśnie i potem macice się nacina i ROZRYWA. Rana szarpana się lepiej goi.

Jak tego sluchałam uznalam, że gdyby ktoś mi nie kazał, nie byłoby wskazań medycznych - zadnej cesarki!

Monia: Może... to są naprawdę skrajne przypadki, z tego co mówiła lekarka. Naprawdę skrajne. Więc się nie martw dziewczyno. Ja miałam wskazania do cesarki bo miałam operację korekcji wzroku po której usłyszałam cytuję" Nie powinna Pani przez pół roku zachodzić w ciążę". Co się okazało? tego dnia co miałam operacje była owu a Serduszkowanie było dwa dni wcześniej. Więc to co powiedziała Pani doktor było już "po ptokach" ;) Zresztą, nawet gdyby nie te wskazania - i tak bym miała cesarkę bo tętno płodu zaczęło spadać i była decyzja od razu, że tniemy. 37 tydzień. 3 tygodnie wcześniej mi się szyjka skróciła i 3-4 dni chodziłam z rozwarciem na 2 palce (3cm).... Tak więc różnie bywa - nigdy nie należy mówić nigdy. Nieważne jaką metodą dziecko przyszło na świat - najważniejsze by było zdrowe, a lekarze działali a nie przeczekali- bo nie zrobią cesarki dopóki nie dostaną za to kasy....

Wysłany: 22 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Werbenka, tak naprawdę to zależy od każdego indywidualnie - jak się wygoiło. Co do 3 lat to to chyba było zalecane 3 i więcej ale jak było inne cięcie- pionowe. teraz tną poziomo i trzeba odczekać rok. Ale prawdę mówiąc moja gin powiedziała jedno - nigdy nie wiadomo. Jedna zajdzie pół roku rok po cesarce i wszystko będzie w porządku a druga zajdzie po 5-10... i pęknie macica... na to nie ma wpływu, nigdy nie przewidzisz.

A powiedz mi Ty mialas cesarke ? bo ja mojego syna (5letni juz) rodzilam naturalnie,ale po tym co przeszlam zdecydowalismy sie na cesarke,wiem ze nie jest z nia lekko ale innej opcji nie ma...

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu dziś jak bym miała jechać to mam 200 km, w pt przyjeżdża do miasta do którego mam 30 km. Kazał się na tylnym siedzeniu położyć, wejść bez kolejki. Chce zobaczyć co i jak na USG.

Dziewczyny a jest jeszcze 1 minus, powiedzieli mi, że mam nie domkniętą szyjkę macicy. Słyszałyście o czymś takim, to jest źle czy dobrze?

Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła :-)

szczesliwamama, Viola lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Ja rodziłam naturalnie. Łatwo nie było to fakt, ale nigdy świadomie nie zdecydowałabym się na cesarkę.
    Widziałam jak "poruszały" się dziewczyny po cięciach a jak ja sama chodziłam to duża różnica i nie ma porównania.

Aka, gadałam z dziewczynami, które rodziły naturalnie. O ile nie miały nacięcia krocza to było okej. A jak masz nacięcie to cierpisz przed porodem a potem też Cię boli. Co do samej cesarki, różnie dziewczyny przechodzą - zależy od każdego z osobna. Jaki próg bólu itp. Ja Ci powiem tak. Owszem chodziło się gorzej i ciągnęło. Ale nie był to ból nie do wytrzymania. 3 dni były niefajne - ale do wytrzymania. Zreztą ja rodziłam w środę wieczorem, wyszłam w nd, a w pon już sama autem jechałam do sklepu bo musiałam kupić biustonosz do karmienia bo ten co miałam okazał się za mały,a facet by przecież tego za mnie nie załatwił :)

Wysłany: 22 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Violu dziś jak bym miała jechać to mam 200 km, w pt przyjeżdża do miasta do którego mam 30 km. Kazał się na tylnym siedzeniu położyć, wejść bez kolejki. Chce zobaczyć co i jak na USG.

Dziewczyny a jest jeszcze 1 minus, powiedzieli mi, że mam nie domkniętą szyjkę macicy. Słyszałyście o czymś takim, to jest źle czy dobrze?

Dzięki dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła :-)

Kasika czy Ty stracilas kruszynke w czerwcu ? i widze ze juz 7 tydzien teraz ;)? u mnie bylo identycznie,teraz jestem na podtrzymaniu ...

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ