X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę sobie zakupić też taką herbatkę dla karmiących bo nie posiadam :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego, słonecznego dnia bo zapowiada się ładny :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na razie spokojna o laktacje. Jakos tak... nie mam lękow ze nie wykarmie...

Palec troche boli ale juz jest lepiej ;)

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) u mnie szaro i zimno ale humor całkiem dobry :) Dzis odwiedziny u kolejnych znajomych, a potem niedzielne lenistwo. Mnie z ppiersi też nic nie leci, ale laktacją będę się przejmować jeśli nie będzie mleka po cc.
    Słodkie mamy nie wiem co się stało ale od dwóch dni mam cukier ma czczo 90, co powinnam z tym zrobić? W sumie może popełniłam błąd bo jadłam z 1,5h przed położeniem spać, ale byłam tak padnieta że już nie miałam ochoty jeść...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po nocy z glupimi snami.. :( a dzien zapowiada sie niezbyt ładny..jakos tak pochmurno..niby ma byc deszcz ze sniegiem..ale oby nie.. ;)
    Milego dnia kochane :)

Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie kupiłam hippa z kuponów i tez myslałam o bocianu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie.

Według belly zaczynam dzi 8 miesiąc ...co oznacza ,ze niektóre z Was 9 :D ale czas szybko leci :)
    U nas tez słonecznie.
    Udanej niedzieli

Z., Ania1704, agawera, karolinka85, Sista, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hej Mamusie.

Według belly zaczynam dzi 8 miesiąc ...co oznacza ,ze niektóre z Was 9 :D ale czas szybko leci :)
    U nas tez słonecznie.
    Udanej niedzieli

rzadko wchodze na główną strone belly wiec nawet nie wiem kiedy zaczał się 8 miesiac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! u mnie też szaro i ponuro, chyba będzie padać :( Niestety od rana zaatakowała mnie zgaga, piję miętę może będzie lepiej :/ Czekam na remontowca dziś kolejny dzień zmagań z remontem, mam już dość :(
    Ból nad pośladkiem nie przechodzi, doskwiera mi przy chodzeniu, mam też problem aby przekręcić się z boku na bok, a o nocnym wstawaniu do WC już nie wspomnę :( To mi wygląda na rwę kulszową, czytałam w necie, że w ciąży nie wiele da się z tym coś zrobić może trzymać nawet do porodu!
    Pozdrawiam Was cieplutko :)

• sss Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedziele.
    Ja wstalam o 10 masakra ale w nocy 3 wstawalam i nie moglam usnac. Zrobilam wczoraj pizze i sos czosnkowy i dlatego.

Ja cos tam bialego znajde w sutkach ale zeby cieklo to nie.

Tez was boli kolo przepony, Jak maly sie jakos tak ulozy to mnie boli...

Maz mnie do kina zabiera msze sie doprtowadzic do uzytecznosci bo po tym spaniu ledwo zyje.

Pozdrawiam

Sista, Joasia:), Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa ale ja bym sobie taką pizzę zjadła z sosem czosnkowym, a tu pomarzyć można :/ Raz się skusiłam na dwa kawałki jak mąż się zajadał i cukier miałam po h 144, także nigdy więcej.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :*

U mnie póki co nic nie wycieka, ale jeszcze jest na to czas :) później najwyżej będę się martwiła :)

Co do cukru na czczo to nie pomogę, bo ja mam cały czas takie w granicach 90 ( 88,86,83) no ale u mnie sukces bo i 101 się trafiło :)
    A ja też bym zjadła pizze - nawet gdy w towarzystwie podjadali to nie odważyłam się dotknąć, ale ja po 2 białych bułkach miałam 198 - mąka pszenna jest dla mnie zabójcza :D także od prawie 9 tygodniu nie mam ani jednego grzechu słodyczowo-fastfoodowego :) Śmiać mi się chcę bo tyle razy przechodziłam na dietę i zawsze po kilku dniach rzucałam się na żarcie - a tu w ciąży karma chyba wróciła i przyszło mi być na diecie :/

Miłego dnia Kochane! :*

Sista, Scintilla, Z., Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Aniu, bardzo dobrze Cie rozumiem z tym remontem. Co prawda u mnie tylko maz z tatą kładli listwy przypodlogowe czyli docinali szlifowali i kleili. Meble po przesuwane, a na środku salonu ja leze na kanapie. Nic miłego.

Wczoraj zabralam się za szycie, wyslalam Meza do pasnanterii bo igła w maszynie się złamała. I uszylam komplecik dla synka Karolinki wg zamówienia :) także Karolinko możesz mi podać adres w wiadomości i jutro wyśle paczuszke do Ciebie :)
    t9xsxxxk5a3m_t.jpg

A no i jestem z siebie dumna bo wczoraj w końcu wzielam się za pakowanie torby do szpitala wiec niech czeka i nie będzie za szybko potrzebna. Ale teraz czuje się spokojniejsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:54

Scintilla, Ania1704, Z., Joasia:), Inesicia, nenette lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodziutkie ... jak macie chwilę wolnego proponuje wypróbować podany przepis :
    http://bajkaojedzeniu.pl/domowa-pizza-margherita-na-pelnoziarnistym-orkiszowym-spodzie/

to jedyna z tych zdrowszych wersji pizzy ... ;)
    Co do cukru na czczo ... u mnie organizm ładnie sobie z nim radzi więc nie znam niestety złotego środka :(

U mnie niedziela leniwa ... jestem kołderkowym potworem :)
    Wczorajsze babskie pogawędki odbyły się bez mrożących krew w żyłach historii z porodówki i połogu :D ... dziewczyny mimo krępacji pozwoliły abym była ich barmanką ... i zaakceptowały to, że mój lokal obecnie jest dla niepalących - zresztą poprzynosiły mi tony żonkili ... więc w mieszkaniu mam obecnie bajeczny zapach :)

Co do piersi - u mnie Sahara ... ale może ja mam piersi wstydzioszki i pokarm pojawi się "na czas" :)

... całkiem niedawno wklejałam zdjęcie 100dniówkowe - a dzisiaj zostało nam już tylko 50 dni <szok>
    Miłego popołudnia :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 12:07

Marcia86, Z., Joasia:), nenette, Sista lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera u Ciebie 3 dni temu ;)

Nie wiem jak ten belly liczy ale powinno byc od 32 tyg ale co tam wielkimi krokami zbliżamy sie do terminu porodu :)

agawera lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pozwalam na pizzę ale na dwa kawałki i domową. Najlepiej jakaś z fetą i rukolą albo ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Cukier ok 105.

Co do porannych to kwestia co zjadłaś Rozalia o 22 i o której mierzyłaś cukier.

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to za mna chodza naleśniki wiec chyba zrobię

możecie jesc sos czosnkowy bo u mnie wieczorem bym zionęła ogniem - zgaga

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale narobiłyście smaka na pizzę ale nie taką z sieciówki! Mój M robi bardzo dobrą, czasami zdarza mu się zrobić na ciemnym spodzie mniej więcej o jakiej pisze Scintilla. Jak skończymi remont to go poproszę :) a dziś na obiad pałki z pieczonymi ziemniakami :)
    Marcia śliczny komplecik, zazdroszczę zdolności bo mi z trudem wychodzi przyszycie guzika :/

Scintilla lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba na wylocie :(
    Rano na ktg po odstawieniu wlewu doczaili się skurczyky i lekarz na ovchodzie powiedział, że dostanę jeszcE jedwn wlew i kobiec. Jak dię akcja zacznie to wyciągamy baby ;( miałam nadziwję , że pposiedzimy jeszcE w 2 paku z dwa tygodnie :(

Siarę mam od 3 tygodni z lewej mało, a prawa się leje

b4ipuen.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba musisz porozmawiac w dzidzia aby jeszcze troche została
    a lekarze nie moga nic zrobić żeby została ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ