X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Mikolay moze jest jeszcze szansa na wytrzymanie w dwupaku chociaż 2-3 tyg za co trzymam kciuki.
    Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i wyrazie porodu maluszek napewno da sobie rade.

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że dotrwam do jutra jak będzie mó lekarz. Może cos poradzi. Nienawidzę dyżurnych lekarzy !!!! Argument typa z obchodu, że dziecko jest zabezpieczone bo dostało sterydi i waga ok to pedriatrZy sobie poradzą. A wlew dał mi z łaski abym przypadkiem dziś mu nie rodziła

b4ipuen.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizze sama pieklam takze ni z sieciowki. Sos czosnkowy robie ale juz delikatniejszy o dziwo zgagi. Ie mialam choc ostatnio po papryc zywej mnie dorwalo lekko.

Mikolay moze jszcze wytrzyma w brauszku. Kurcze trzymam kciukiii

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam za was kciuki... Tylko nie rozumiem czemu nie chca skurczy wyviszac dluzej, jest jakies nibezpieczenstwo dla dziecka? Jesli rosnie ok, nie sacza sie wody i przeplywy ok to powinni walczyv o kazdy dzien :(
    Obys wytrzymala jak najdluzej
    ..

Ja dzis mam grilla- skrzydelka kurze w coca coli, do tego grzanki czosnkoweni salatka szopska :) piekne slonce to trzeba skorzystac! Zaraz maz grilla rozpala.

Co do remontow lacze sie w bolu- moj maz robi obecnie oba pokoje na gorze naraz (kable ciagnie pod gniazdka i lampy, potem malowanie i listwy przypodlogowe). Tez spimy w salonie, niewygodnie, pelno pylu, trudno sie rusZyc itd.

Ale za to kolory farb i mebelki dla mlodego wybrane (ikea oczywiscie...), zamowilam tez naklejki scienne, wiec tylko czekac az bedzie mozna to zlozyc do kupy i podziwiac efekty :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjałam naleśniki i teraz nie chce mi sie ruszac jestem napchana

Nieukowa jakie mebelki kupiłaś w ikei

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa z dzieckiem jest ok, takie są.Procedury że nie chamują skurczy jak dziecko jest zabezpueczone sterydami i ma dobrą wage. Tyle zrozumiałam i dla mnie to jakaś paranoja. Dzwoniłam na karową może mają inaczej, ale przemiła psni powiedziała, że na tym etapie to jest tak samo. ;( dla mnie dno

b4ipuen.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby maluszek dotrwał do jutra

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Nieukowa z dzieckiem jest ok, takie są.Procedury że nie chamują skurczy jak dziecko jest zabezpueczone sterydami i ma dobrą wage. Tyle zrozumiałam i dla mnie to jakaś paranoja. Dzwoniłam na karową może mają inaczej, ale przemiła psni powiedziała, że na tym etapie to jest tak samo. ;( dla mnie dno

Jak lezalam w szpitalu w 23 tyg z okazji tego mojego szwu to ze mną leżała dziewczyna w 32 tyg (co prawda z blizniakami - ich waga wtedy to 1500 g) ,miała założony pesar i juz po raz drugi trafiła ze skurczami do szpitala, podali jej fenoterol w kroplówce, wyciszyli sytuacje a po 2 dniach znów się powtorzylo i znów kroplowka. Zastanawialysmy się wtedy czy to jest w dużych i częstych ilościach po prostu bezpieczne...
    Potem ja wyszlam ze szpitala a ona po tygodniu urodziła , bo za szpitala juz nie chcieli jej wypuścić. Może takie faktycznie są procedury.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay - trzymaj sie tam dzielnie !!! Ufam, ze dotrwasz do jutra, kiedy twój lekarz prowadzący na pewno Cię uspokoi i znajdzie sposób na te skurcze. Zycze Ci abyś wytrzymała jak najdłużej !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam mocno kciuki żeby skurcze się uspokoiły i żebyś jutro o wszystkim pogadała ze swoim lekarzem. Wierze, że będzie dobrze!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia a próbowałaś jeść np plaster żółtego sera przed snem? Ja po tym serze (czasem z chlebem, czasem bez w zależności od głodu) mam cukier na czczo 70-75. Lekarka mówiła mi o tym serze i na mnie działa. Proponowała też np. kubeczek jogurtu naturalnego, bo długo uwalnia węglowodany.

Rozalia lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciukasy- trochę mi spię świat zawalił. Marcia ty masz szew, ale tesz chyba id strony macicy rozchodziła ci się szyjka.?
    Mi się szyjka ttzyma na szwie od strony pochwy jest git a lekarz nie chciał dokładać pessara tylko sterydy po których mam skutcze

b4ipuen.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymam kciuki za Was aby skurcze się uspokoiły.

Mi w 27 tc wyciszyli je buscopanem w zastrzykach w szpitalu. Przez 4 dni dostawałam po 3 zastrzyki dziennie.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay trzymamy kciuki za Was! Wierzę, że jeszcze Cię przytrzymają w szpitalu jak przyjdzie Twój lekarz i nie pozwolą jutro rodzić.
    A te skurcze to czujesz/boli? Czy to tylko KTG jest w stanie wychwycić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:41

relgh371nuuw2sg6.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszek mi się obniżył. Jest dużo niżej niż był. Nawet jak mała kopie a ja leżę to dotyka mi do ud. Chyba torbę spakuje na dniach

c77352d493.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia wyslalam pw ;)

Mikolay..to dziwne zwyczaje..tam u Was panuja.. :( znajoma z Krakowa lezy w szpitalu 2tydzien i wyciszaja jej skurcze non stop..a jest w 34tc..wiec dziwne ze u Ciebie na tym etapie chca pozwolic Ci rodzic..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku kasika nie strasz. Idziesz do lekarza ?

Skurcz o dziwo wyszedł na ktg, ale takie 45-60 podobno pow 120 to skurcze porodowe.
    A ja już miałam czasem takie i jak się kladłam na drugi bok to przechodziło, a na ktg nieeuxhomo na lewej stronie

b4ipuen.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay wyczytałam w necie że 3-4 tyg przed porodem brzuch może się obniżyć, chyba nie będę afery robiła. Za 4 tyg będe w 37-38 tc

Sista lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciukasy- trochę mi spię świat zawalił. Marcia ty masz szew, ale tesz chyba id strony macicy rozchodziła ci się szyjka.?
    Mi się szyjka ttzyma na szwie od strony pochwy jest git a lekarz nie chciał dokładać pessara tylko sterydy po których mam skutcze

No mi poszlo rozwarcie od wewnątrz, taki waski lejek ale do samego szwu wiec 2 tyg temu mi moja gin od ręki założyła pessar i na razie dobrze trzyma.
    Czyli jak można cały czas wyciszac te skurcze to się tego trzymaj. Jeszcze nie czas na poród. A pessar zakładają do 32 tyg podobno, tak mówiła moja lekarka. Oby twój lekarz znalazł dobre rozwiązanie.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jak z tym materacem wie któraś ?

Maluszki powinny leżeć na kokosie a większe tylko nie pamiętam od którego miesiąca na Gryce bo ona się układa do ciała i odprowadza powietrze żeby dziecko się nie spociło ;)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ