Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję, że dotrwam do jutra jak będzie mó lekarz. Może cos poradzi. Nienawidzę dyżurnych lekarzy !!!! Argument typa z obchodu, że dziecko jest zabezpieczone bo dostało sterydi i waga ok to pedriatrZy sobie poradzą. A wlew dał mi z łaski abym przypadkiem dziś mu nie rodziła
-
Pizze sama pieklam takze ni z sieciowki. Sos czosnkowy robie ale juz delikatniejszy o dziwo zgagi. Ie mialam choc ostatnio po papryc zywej mnie dorwalo lekko.
Mikolay moze jszcze wytrzyma w brauszku. Kurcze trzymam kciukiiiMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Mikolay trzymam za was kciuki... Tylko nie rozumiem czemu nie chca skurczy wyviszac dluzej, jest jakies nibezpieczenstwo dla dziecka? Jesli rosnie ok, nie sacza sie wody i przeplywy ok to powinni walczyv o kazdy dzien
Obys wytrzymala jak najdluzej
..
Ja dzis mam grilla- skrzydelka kurze w coca coli, do tego grzanki czosnkoweni salatka szopskapiekne slonce to trzeba skorzystac! Zaraz maz grilla rozpala.
Co do remontow lacze sie w bolu- moj maz robi obecnie oba pokoje na gorze naraz (kable ciagnie pod gniazdka i lampy, potem malowanie i listwy przypodlogowe). Tez spimy w salonie, niewygodnie, pelno pylu, trudno sie rusZyc itd.
Ale za to kolory farb i mebelki dla mlodego wybrane (ikea oczywiscie...), zamowilam tez naklejki scienne, wiec tylko czekac az bedzie mozna to zlozyc do kupy i podziwiac efektyAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa z dzieckiem jest ok, takie są.Procedury że nie chamują skurczy jak dziecko jest zabezpueczone sterydami i ma dobrą wage. Tyle zrozumiałam i dla mnie to jakaś paranoja. Dzwoniłam na karową może mają inaczej, ale przemiła psni powiedziała, że na tym etapie to jest tak samo. ;( dla mnie dno
-
MIKOLAY wrote:Nieukowa z dzieckiem jest ok, takie są.Procedury że nie chamują skurczy jak dziecko jest zabezpueczone sterydami i ma dobrą wage. Tyle zrozumiałam i dla mnie to jakaś paranoja. Dzwoniłam na karową może mają inaczej, ale przemiła psni powiedziała, że na tym etapie to jest tak samo. ;( dla mnie dno
Jak lezalam w szpitalu w 23 tyg z okazji tego mojego szwu to ze mną leżała dziewczyna w 32 tyg (co prawda z blizniakami - ich waga wtedy to 1500 g) ,miała założony pesar i juz po raz drugi trafiła ze skurczami do szpitala, podali jej fenoterol w kroplówce, wyciszyli sytuacje a po 2 dniach znów się powtorzylo i znów kroplowka. Zastanawialysmy się wtedy czy to jest w dużych i częstych ilościach po prostu bezpieczne...
Potem ja wyszlam ze szpitala a ona po tygodniu urodziła , bo za szpitala juz nie chcieli jej wypuścić. Może takie faktycznie są procedury.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRozalia a próbowałaś jeść np plaster żółtego sera przed snem? Ja po tym serze (czasem z chlebem, czasem bez w zależności od głodu) mam cukier na czczo 70-75. Lekarka mówiła mi o tym serze i na mnie działa. Proponowała też np. kubeczek jogurtu naturalnego, bo długo uwalnia węglowodany.
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciukasy- trochę mi spię świat zawalił. Marcia ty masz szew, ale tesz chyba id strony macicy rozchodziła ci się szyjka.?
Mi się szyjka ttzyma na szwie od strony pochwy jest git a lekarz nie chciał dokładać pessara tylko sterydy po których mam skutcze -
Mikolay trzymamy kciuki za Was! Wierzę, że jeszcze Cię przytrzymają w szpitalu jak przyjdzie Twój lekarz i nie pozwolą jutro rodzić.
A te skurcze to czujesz/boli? Czy to tylko KTG jest w stanie wychwycić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 17:41
-
Marcia wyslalam pw
Mikolay..to dziwne zwyczaje..tam u Was panuja..znajoma z Krakowa lezy w szpitalu 2tydzien i wyciszaja jej skurcze non stop..a jest w 34tc..wiec dziwne ze u Ciebie na tym etapie chca pozwolic Ci rodzic..
-
MIKOLAY wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie i kciukasy- trochę mi spię świat zawalił. Marcia ty masz szew, ale tesz chyba id strony macicy rozchodziła ci się szyjka.?
Mi się szyjka ttzyma na szwie od strony pochwy jest git a lekarz nie chciał dokładać pessara tylko sterydy po których mam skutcze
No mi poszlo rozwarcie od wewnątrz, taki waski lejek ale do samego szwu wiec 2 tyg temu mi moja gin od ręki założyła pessar i na razie dobrze trzyma.
Czyli jak można cały czas wyciszac te skurcze to się tego trzymaj. Jeszcze nie czas na poród. A pessar zakładają do 32 tyg podobno, tak mówiła moja lekarka. Oby twój lekarz znalazł dobre rozwiązanie.Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
XxMoniaXx wrote:jak z tym materacem wie któraś ?
Maluszki powinny leżeć na kokosie a większe tylko nie pamiętam od którego miesiąca na Gryce bo ona się układa do ciała i odprowadza powietrze żeby dziecko się nie spociło