Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam w słoneczny dzień. Noc przespana, mimo iż wieczorem nie mogłam oddechu złapać i łzy napływały mi do oczu o tak maleństwo szalało.
Słoneczko wyszło a mi na twarzy pojawiły się brązowe plamki, muszę przyznać że nawet dodają uroku:)
Dzisiaj czeka mnie dużo załatwiania na mieście, muszę zamówić tort dla mojego bratanka. W rossmanie kupić mini kosmetyki dla męża bo w weekend wylatuje na Maltę na wycieczkę ( niestety ja ze względu na ciąże musiałam zrezygnować )przy okazji może dla siebie coś wybiorę do szpitala.
A zapomniałabym się pochwalić - jak że mój mąż wylatuje a ja mam wolą chatę zaprosiłam koleżankę która pstryknę mi kilka fotek ciążowych..
Co do wózka to jest wybrany, trzeba tylko podjechać do sklepu go zamówić, ale zrobię to po majówce.
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Truskaweczko fajny wózeczek
tak sie właśnie zastanawiam czy Wasze fury czekają złożone w kartonie czy rozpakowane i gotowe na przyjście na świat właściciela.
CC mam 2 czerwca to tak myśle żeby wózek i kołyska "przeszła " zapachem domu to po 15 maja to rozpakuje. Jakie Wasze plany w tym temacie.
U mnie Zosia dziś o 5 rano zrobiła sobie dyskotekę i szalała ponad godzinę. Będzie mi tego jednak brakowało po porodzie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:16
Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Ja mam juz wszystko co potrzebowalam. Nie przesadzalam z iloscia zakupionych rzeczy, a ciagle jeszcze dostaje za darmo i ciagle ktos sie pyta czy chce ubrania. Wczoraj wzielam od kolezanki dwie paczki ubrana w srodku karuzela z pluszakami, grzechotki a za dwa tyg kolejna dostawa. Wozek mam, kolyske mam, dostalam laktator ale taki na pobudzenie laktacji...razem z wozkiem na wyprawke wydalam tylko 500zl.
Nieukowa, Joasia:) lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyHej!!! U mnie od samego rana prace remontowe, jak się okazało remontowiec nie da rady zrobić drugiego pokoju
Narazie zrobi nam sypialnię a pokój Liwki w późniejszym terminie! Nie lubię takiej pracy na raty, nie będę mogła sobie posprzątać bo zaraz będzie znowu bałagan
spanie na kanapie w salonie nie sprzyja moim bólom, nie wiem ale od wczoraj mam napięty brzuch, brałam scopolan i nospę! Dawno też nie wypróżniałam się i to może być tego przyzczyna
Ja nie zaobserwowałam u siebie rozstępów, mam nadzieję, że tak zostanie, ale do końca ciąży jeszcze mogą się pojawić! Ja też mam nie równy brzuch, to pewnie od tego jak mała się ułoży, ostatnio bardzo się wierci, aż czasami mnie boli jak ruszy nóżką
Zaraz wybieram się na zakupy, muszę zrobić jakiś obiad a nie mam pomysłu
Od kilku dni mam podły nastrójWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 09:34
-
nick nieaktualnyJa też mam nierówny brzuch, bo mała jest ułożona po lewej stronie i tam mam taką bułę
Czasami ma spokojne dni, a czasem wierci się jak szalona. Wczoraj nie mogłam zasnąć, tak mnie kopała. Jak obudziłam się w nocy na siusiu to znowu szalała i z godzinę leżałam sapiąc, bo wierzgała konkretnie. Tak sapałam, że aż M się obudził hihi A teraz mi zasunęła w jajnika, ma powera dziewczyna. No ale ma stope 6,5cm więc ma czym kopać
pośpiewałam jej i trochę się uspokoiła teraz
Zaraz przyjedzie kurier z brakującymi ubrankami na start dla młodeja jutro wpadnie moja sis z paką ubranek 68-80, koleżanka oddała jej dla mnie za symboliczną czekoladę-to będą moje pierwsze rzeczy za darmo od kogoś. Ja kupowałam wszystko sama, bo siostra ma córe 7letnią i nie ma ubranek po niej..a moje 2 koleżanki, które rodziły rok-półtora temu są znów w ciąży i nic nie oddają
-
Cześć Kobietki
Moja "kolejna 18-tka" bardzo udana, jak zwykle goście dopisali. Piłam wino bezalkoholowe, które dostałam od przyjaciółki i piwo Bavaria 0% więc impreza na całego. Dostałam ze wspólnej zrzuty znajomych i rodzinki i męża (myślę że on jednak najwięcej dorzucił) Iphona 5S, jestem bardzo zadowolona, nie dziwne i teraz już pilnuję telefonu i nie dam go sobie ukraśćBył tort, ploteczki, pogaduszki, ludzie popili umiarkowanie bardziej piwko/winko niż mocne %. Ostatni goście wyszli ok. 2 w nocy i myślę, że to było w sam raz
Przyjaciółki wspominały, że może 17 maja jakiś baby shower jeszcze zorganizujemyWszyscy mili i pozytywni, mówili że bardzo ładnie wyglądam w ciąży itp. więc naprawdę można naładować się dobrą energią.
Dalsza część weekendu już była bardziej leniwa, bo pogoda średnia i trzeba było imprezę odespać. Mimo to udało nam się kupić w Ikea materacyk lateksowy, prześcieradła x 2 , ręcznik z kapturkiem jeszcze jeden i lampkę księżyc. W sobotę my za to byliśmy na urodzinach znajomych w knajpie. Niedziela znowu odsypianie, obiadek i lenistwo
Co do samopoczucia jest nadal okej, może od jakiegoś czasu jestem ciut bardziej leniwa i szybciej się zmęczę, ale to czasami tylko. Poza tym póki co nic nie boli, tfu tfu ....W piątek jak chodziłam trochę na obcasach to później mnie plecy bolały ale zmieniłam wtedy na baletki.
Jutro mam wizytę u giny ale standardową. Zobaczymy jak moja waga się trzymaNam z podstawowych rzeczy brakuje tylko fotelika samochodowego i wanienki ze stojakiem. Pozostałe rzeczy w miarę przygotowane.
Dziewczyny poradźcie mi tylko co mam dokupić w miejscowej aptece?
- Sól fizjologiczna
- gaziki
- herbatka na laktację?
- Jaki krem do codziennej pielęgnacji pod pieluchę (na odparzenia mam już krem, proszę o podanie jakiegoś do codziennego użytku plisss wiem że temat już był, ale te maści które podawałyście mają 30/50 gram to są chyba na odpażenia ?!?! pomocy )
U nas łóżeczko stoi rozłożone od dawna, wózek też stoi - odkurze je, powycieram za jakiś czas, materac w folii, przewijak w folii.
Czas rozpocząć pranie i prasowanie turę drugą .... ech
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, badania, IP, szpitale i wszelkie te trudne kwestie ... MIKOLAY, Agawera, Lilianka i wszystkie o których mogłam zapomnieć. I za wszystkie trzymam kciuki abyśmy w dwupaku wytrzymały jeszcze kwiecień i Maj - w miarę możliwości
MIŁEGO DNIA ! Dziś obowiązkowo długi spacer, chociaż pewnie nadal zimno ale przynajmniej jest Słońcebuziaki ... a tak w ogóle to witamy się w 33 tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:11
Z., karolinka85, Muniek, dorcia8919, Sista, nenette, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
I gdzie ta wiosna?! Ehh mam nadzieje ze niedlugo zawita..i nie bedzie juz tak pochmurno..
Wczoraj synek jak nigdy wypinal sie po lewej stronie pepka..ale dzis znowu po prawej..wiec chyba dalej jest ulozony miednicowo..
Tak patrze na Wasze suwaczki i niektore z Was juz sa w 34tc..ale Wam fajnie..jeszcze chwila i bedziecie mialy ciaze donoszona..a u nas dopiero 31tc..choc za 3dni bedzie juz 32tc..
Zaraz zamowie sobie koszule do szpitala,i zostana juz tylko do kupienia pojedyncze rzeczy w aptece..i w koncu bede mogla spakowac torbe do szpitala..by w razie czego mąz nie szukal tego co ma zabracchoc poki co jeszcze nigdzie sie nie wybieramy..ewentualnie chwile przed 37tc..
Milego dnia dziewczynkii trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Ja dzis piore dla malego rozmiar 56 cala pralka w rzeczach. Wydaje mi sie ze troche zszedl nizej brzuch mam ucisk na pecherz i jak chodze to czuje taki ucisk na dole.
Boszzz ale mi sie nic nie chce
Alorrene mojej kolezance polozna kazala uzywac na codzien alantanu bo jest tlusty ale mi sie wydaje ze jak sie nic nie dzieje mozna posmarowac ziajka
W aptece kup octanisept, gaziki, sol fizjologiczna a inne rzeczy na kolki i witaminki to juz po porodzie bo w szpitalu powiedza co trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:27
Alorrene13 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja już po badaniach, poproszę o kciuki za wyniki
Dziś w sklepie Stokrotka pierwszy raz 3 panów przepuściło mnie bez kolejki do mięsa a przy kasie z 5 osób mnie przepuściło. THE WOWDzień dobroci chyba
Wracając do domku zaszłam do Rossmanna po zapaszki do szafy dla Amelki idę z tymi zapaszkami i idzie kobieta z OSPĄ!!!!! Cała wymazana białym czymś a pod spodem czerwone kropki!!! Dziewczyny nie wiem czy to hormony czy co ale się tak wkurzyłam. Ja rozumiem jakbym ją w spożywczaku spotkała, przyszłą po chleb wiadomo jeść musi ale łazić z ospą po centrum handlowym!!!!??? Zwróciłam jej uwagę na to. Nic nie powiedziała ale sobie myślę niech wie, przecież łazi i zaraża ludzi. Przy kasie pani ze mną to skomentowała, że dobrze że jej powiedziałamPo tym przeziębieniu się jakaś wyostrzona na choróbska zrobiłam
Alorrene13, Joasia:), sss lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Ja dzis piore dla malego rozmiar 56 cala pralka w rzeczach. Wydaje mi sie ze troche zszedl nizej brzuch mam ucisk na pecherz i jak chodze to czuje taki ucisk na dole.
Boszzz ale mi sie nic nie chce
Mam od wczoraj to samo. Też mam lekko niżej brzuszek -
Witam po weekendzie
My wczoraj sobie grilla zrobiliśmy,pyszności
Pogada dopisuje więc piore drugą turę ubranek,a potem resztę czyli pieluchy,pościel,kocyki i będzie sobie w komodzie czekać.
Wózek zostawiliśmy złożony,nakrylam go tylko folią żeby się nie zakurzyl.
Mój młody jest ułożony po prawej stronie i czasem też komicznie mój brzuch wygląda. Wczoraj chciał się wepchać chyba pod żebra,ból straszny.
Ostatnio hormony mi znowu na dekiel biją,a zwłaszcza wieczorami. Ciągle bym płakała bez wyraźnego powodu.
Zazdroszczę wam tych spotkań ze znajomymi,my tu na obczyźnie praktycznie sami jesteśmy i smutno tak. Chyba właśnie brak bliskich też mnie tak dołuje ostatnio :'( dobrze że chociaż brata tu mam bo chyba zupełne szaleństwo by mi groziło.
Dobra już nie smuce
Miłego dnia kochane,za wszystkie trzymam kciuki!!karolinka85, Alorrene13, nenette, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Wiecie co? Wyczytalam gdzies ze dzieci nowo narodzone nie lubia zapachow, dlatego nie powinno sieuzywac plynow do pplukania. Ponoc jak cos pachnie sa marudne, nie czuja sie bezpiecznie, najlepiej naturalny zapach mamy
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Witajcie Dziewczynki w ten leniwy poniedziałek
Agawera - trzymam kciuki aby to był fałszywy alarm. Ufam, ze po obserwacji ta nierownosc ktg okaże sie pomyłka.
Mnie w nocy bolał brzuch, przy przekręcaniu z boku na bok. Męczyły mnie gazy, moze to od tego? -
Witajcie dziewczynki, postaram się później poczytać co pisalyscie. Niestety dziś w nocy zmarł mój teść, mały kopie bo pewnie czuje moje napięcie ale staram się być spokojna. Mąż jedzie jutro do domu ale ustaliliśmy że ja zostaję w Wwie bo to jednak dużo emocji, które nie są mi teraz potrzebne a i tak na pogrzeb bym nie szła. Przełożyłam na dziś usg które miałam mieć w czwartek, bo sama nie chciałam jechać. Dam znać wieczorkiem co i jak...
-
nick nieaktualny
-
Agawera trzymam kciuki aby się sytuacja uspokoiła.
Rozalia wyrazy współczucia dla Ciebie i całej rodziny. Daj znać po usg a ja trzymam kciuki aby było okRozalia lubi tę wiadomość