Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rozalia wyrazy współczucia.
Agawera trzymam kciuki.
Dziewczyny tak piszecie o opadających brzuszkach. Na zajęciach SR położna powiedziała, że w 8 m-cu jest to narmalne. Brzuch opada niżej, zacznie się lepiej oddychać itp. Tak więc tym się nie martwcie
A tak w ogóle macie jakieś metody na ból w łydkach? od kilku dni nie śpię, w ciągu dnia ledwo zyję i nie mam sił dosłownie na nic. Zero energii. Wszelkie unoszenie nóg, rozciaganie pomaga, ale na moment i potem znów to samo. Do wizyty mam tydzień, więc dlatego pytam Was czy którejś może pomagają jakieś sprawdzone metody...kasika8303, Rozalia lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Wiecie co? Wyczytalam gdzies ze dzieci nowo narodzone nie lubia zapachow, dlatego nie powinno sieuzywac plynow do pplukania. Ponoc jak cos pachnie sa marudne, nie czuja sie bezpiecznie, najlepiej naturalny zapach mamy
Masz rację nie powinno się płukać w płynach bo dziecko nie lubi zapachów co nam się wydają świeże i cudnie pachną. Jak dziecko jest nie spokojne to najlepiej położyć swoją bluzkę w łóżeczku ale świeżo upraną tylko taka co czuć zapach mamy wtedy się uspokaja:) -
dorcia8919 wrote:Rozalia wyrazy współczucia.
Agawera trzymam kciuki.
Dziewczyny tak piszecie o opadających brzuszkach. Na zajęciach SR położna powiedziała, że w 8 m-cu jest to narmalne. Brzuch opada niżej, zacznie się lepiej oddychać itp. Tak więc tym się nie martwcie
A tak w ogóle macie jakieś metody na ból w łydkach? od kilku dni nie śpię, w ciągu dnia ledwo zyję i nie mam sił dosłownie na nic. Zero energii. Wszelkie unoszenie nóg, rozciaganie pomaga, ale na moment i potem znów to samo. Do wizyty mam tydzień, więc dlatego pytam Was czy którejś może pomagają jakieś sprawdzone metody...
Dorcia dziękiza informację o obnizaniu brzuszka, jestem spokojniejszadorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Rozalia przyjmij moje kondolencje,szczere wyrazy współczucia.
Agawera trzymam kciuki żeby to był fałszywy alarm,na pewno będzie dobrze!
A odnośnie ubranek to ja nie używam płynu do płukania,uważam że to zbędne. Może w późniejszym czasie jak mały nie bądzie miał problemów ze skórą to wtedy zaczne prać jego ubranka z naszymi rzeczami i będę obserwować.Rozalia lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
cześć dziewczyny!!!
agawera, trzymam kciuki , bedzie dobrze !!!!
Rozalia , dobrze, że zostałaś nie ma co się denerwować ...
DZIEWCZYNY Z WARSZAWY!!! które szpitale wybrałyście????
pozdrawiam wszystkie mamuśki!!!Rozalia lubi tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Gdzie wy dziewczyny macie taka pogode. U mnie brzydko, wieje i nie piore narazie- wiecej.
Musialam mojego okuliste przesunac bo nie mam jak sie dostac .....
Agawera mam nadzieje ze to jaks pomylka i ze wszystko bedzie ok.
Moj maly cos wariujeMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:38
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94🎉 (3.05)
93🎉(29.05)
92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ?
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Agawera trzymam kciuki zeby ta tachykardia okazala sie pomylka..i zebys znalazla miejsce w jakims szpitalu..
Rozalia wyrazy wspolczucia.. Trzymam kciuki za usg
Mikolay,co tam u Was? Co twoj lekarz na ta cala sytuacje?Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarolina0522 wrote:cześć dziewczyny!!!
agawera, trzymam kciuki , bedzie dobrze !!!!
Rozalia , dobrze, że zostałaś nie ma co się denerwować ...
DZIEWCZYNY Z WARSZAWY!!! które szpitale wybrałyście????
pozdrawiam wszystkie mamuśki!!!
Św. Zofia- jeżeli mnie nie odeślą z powodu braku miejsckarolina0522 lubi tę wiadomość
-
Karolina nie wiem, czy w końcu Tobie to napisałam, ale pytałaś wcześniej czy Orłowskiego czy na Starynkiewicza. Więc na wszelki wypadek napiszę jeszcze raz: Moja znajoma miała w Orłowskim nieplanowaną cesarkę i bardzo chwaliła sobie opiekę i tą decyzję o cesarce, że podjęli w dobrym momencie. W sobotę się dowiedziałam, że jeszcze jednak koleżanka tam rodziła, ale umówione CC.
Ja miałam bardzo duży dylemat ze szpitalem. Nie chce Wam tu przynudzać, ale delikatnie mówiąc Mąż ma inne zdanie niż ja. Mimo wszystko ja rodzę więc ja wybieram. Wahanie było również między dwoma szpitalami. Bródnowski (znajoma położna - jednak okazało się że nie mogą podpisywać umów, więc albo będzie na dyżurze albo powie swoim koleżankom, że jestem bliską osobą, aby zadbały o mnie); Drugi to wychwalana wszędzie Św. Zofia, jednak słyszałam że nadal mogą odesłać pacjentkę no i to znieczulenie podobno jakoś niechętnie dają i trzeba zapłacić "cegiełkę" na szpital czy coś takiego ... Także obecnie zostaję przy Bródnowskim. Obym miała dobry poród po prostu i wspierające osoby wokół to najważniejsze
Nenette koleżanka na Karowej urodziła 13.04, chyba było okejogólnie miała podobno dobry poród więc pewnie nie ma czego się czepnąć
Na Solcu koleżanka rodziła dziecko pierwsze i teraz w kwietniu ma przyjść drugie na świat, również w tym szpitalu. Z tym, że teraz ma podpisaną umowę z położną. Chwaliła sobie spokój i ciszę, bez tłumów itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:20
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
dzieki za odp. dziewczyny
ja nadal nie wiem, starynkiewicza kojarzy mi się z ruderą rozpadającą się, mam go przy bloku ale nie wiem..
wyczytałam ,że na madalińskiego możne być z partner na cc za 200zł dopłty:), ale u mnie raczej tatuś nie jest chętny być przy tym....
orłowskie, tak na 60% nie mam pojęcia..
a najbardziej wkurza mnie fakt ,że cc ze skierowaniem nie chcą robić wcześniej , ja marzyłabym tak na początku czerwca...a tu wszędzie max 4 dni wcześniej od daty tp..AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
agawera trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Rozalia przyjmij moje kondolencje.
Allorene gratuluję udanej imprezy.
Jeśli chodzi o pranie to ja użyłam tylko proszku i włączyłam dodatkowe płukanie.Co do kolonizowania domowymi bakteriami to u nas na SR wspomniała nawet, że wkładają tatusiowi pod koszulkę pieluszki tetrowe w które zaraz po porodzie zawijają dziecko żeby trochę je ogrzać i "zabakteriować"
Szpital wybrałam św. Zofii. Od kiedy trochę się rozbudowali to raczej nie odsyłają już tak dużo pacjentek jak wcześniej więc liczę, że mnie przyjmą.Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:A tak w ogóle macie jakieś metody na ból w łydkach? od kilku dni nie śpię, w ciągu dnia ledwo zyję i nie mam sił dosłownie na nic. Zero energii. Wszelkie unoszenie nóg, rozciaganie pomaga, ale na moment i potem znów to samo. Do wizyty mam tydzień, więc dlatego pytam Was czy którejś może pomagają jakieś sprawdzone metody...
Ja też mam ten problem. Ostatnio przed spaniem leżałam z dwie godziny z nogami w górze i pomogło. Wczoraj trochę mniej i ok 7.30 już bolało. Wizytę mam w przyszłą środę, więc też będę pytać o to gina. Gdybyś znalazła jakiś sposób na tą dolegliwość to daj mi znać proszę . -
Karolina jak kojarzy Ci się z ruderą, to może lepiej odpuść ;)Ty masz mieć CC na 100%? Jeśli tak no to mówię Ci, że dwie "cesarki" polecały Orłowski. Chyba, że rozważasz jeszcze trzecią opcję? W bródnowskim są podobno łazienki fatalne bo nie zdążyli wyremontować, zaczęli od IP kurde, zamiast od tego co najważniejsze
ale tam mam mieć niby super opiekę
Ja mam np. bielański koło domu i go w ogóle nie rozważam, bo są dwie dwuosobowe sale porodowe (dzięki druga kobieta z mężem za parawanem) i jedna jednoosobowa. Tu w bielańskim chodziłam do szkoły rodzenia bo najbliżej. Położne wydawały się miłe, ale mimo wszystko sala dwuosobowa porodowa to trochę przesada
Inesica, Ania powodzenia w Zośce, wydaje mi się, że dostaniecie się tam bez problemu, mi też by się pewnie udało, zwłaszcza jakbym rodziła już tak na maxa
Ale cóż ... zaufam tej znajomości i zobaczymy, jeśli się nie zawiodę to drugie też tam urodzę jeśli będzie odwrotnie to za drugim razem pójdę na Żelazną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:38
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Rozalia wyrazy współczucia
Agawera ale z tego co na szybko przeczytałam to przyspieszenie akcji serca powyżej 100 ale dzieci mają przecież wysoki puls.. nic już nie rozumiem
ale napewno będzie wszystko ok !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:18
Rozalia lubi tę wiadomość