X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktg wyszło między 160-190

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sporo... Nadal czekasz w szpitalu? :(

syy26iyeeuly3wjb.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - kciuki zaciśnięte :)
    Rozalia - wyrazy współczucia. :*

Mnie dzisiaj boli brzuch, pachwiny - dosłownie wszystko. :/ nie mam na nic ochoty, najchętniej cały dzień bym przespała. Jedyne co powoduje uśmiech na mojej twarzy - to jutrzejsza wizyta u gina :) Dziewczyny podeślijcie trochę chęci do życia - bo aż nie wierzę, że taka niemoc mnie dopadła.

Miłego dnia :*

Rozalia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene myśle, że jak w Bródnowskim masz znajomą to tam najlepiej :) bo prawda jest taka, że szpital szpitalem, a mega dużo zależy od tego kto się akurat trafi na dyżurze, jakie położne itp. Stąd skrajnie różne opinie o jednym szpitalu, bo ktoś miał fajną położną, a ktoś inny nie, ktoś miał łatwy poród, a ktoś trudny itd

Karolina przypomniało mi się, że moja koleżanka też miała CC w Orłowskim, urodziła bliźniaki w samego sylwestra ;) i też była zadowolona

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    To sporo... Nadal czekasz w szpitalu? :(

Dalej w szpitalu czekam na decyzje lekarza dyżurnego bo teoretycznie nie ma miejsc

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gdzie się wszystkie dziś podzialy? Pisze sama do siebie ;) Maglic przesyłam pozytywna energię w miarę możliwości :) Ja dziś spacer 7km + apteka + rossman, no i jeszcze 2 prania. Przyjaciółka się zaręczyła w sobotę wiec jak na razie same pozytywy. Dziś ostatnie zajęcia w SR, jutro rownież wizyta u gina o 10 :)

maglic, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Dalej w szpitalu czekam na decyzje lekarza dyżurnego bo teoretycznie nie ma miejsc
    U nas w szpitalu nigdy niema miejsc ale przyjmuja i lezy sie na korytarzach ewentualnie jak sa wolne miejsca to na poloznictwie.. A Ciebie to powinni przyjac i podac leki na obnizenie tetna maluszka..
    No chyba ze to byl jednorazowy taki wyskok..
    Trzymam kciuki..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moje dwie koleżanki rodziły na Starynkiewicza i są bardzo zadowolone! Ja już wcześniej pisałąm, że mam gina z Św. Zofii która nie gwarantuje mi, że mnie tam
    przyjmną i będzie tam miejsce. Niestety ale znam osoby które były odsyłane do innych szpitali nawet takie które miały skierowanie na CC :/ Dlatego jestem nastawiona na poszukiwanie innego szpitala, bądź zostane przewieziona na Praski bądź Solec.
    Ostatnio pytałam, też o odpłatności i cegiełki w Zośce, moja ginka zaprzeczyła, Mówiła, że można za 2000zł wynająć położna. Ale wiecie jak to jest co człowiek to inna opinia, każdy lubi i ceni sobie inne rzeczy!

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene zazdroszczę takich spacerów bo sama lubiłam dużo chodzić, a teraz nie dość, że musiałabym chyba ciągnąć za sobą toitoja bo ciągle biegam do łazienki to jeszcze po dłuższym spacerze boli mnie spojenie łonowe. A najgorsze jest to, że póki co też mam sporo powera i przez te dolegliwości nie mogę go wykorzystać tak jak bym chciała. Ale najdalej za 2 miesiące będę śmigać z wózkiem i to jest najważniejsze;)
    Ania trzeba myśleć pozytywnie. Ja tam wierzę, że nas przyjmą na Żelazną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:50

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny jakby co ... PolsatCafe "Porody" o 15. Nareszcie dorwałam o jakiejś normalnej porze w tygodniu, jak nie ma męża w domu ;)
    Na ipla masz wszystkie :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Scintilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - trzymam kciuki za pozytywne wieści.
    Rozalia - ode mnie również wyrazy współczucia.

Kochane wpadłam tylko na chwilę ... pożalić się w jakim idiotycznym Państwie żyjemy o.O ... kontrole z ZUSU to pikuś - dzisiaj do mojego domu rodzinnego przyszła aptekarka z receptą w dłoni i okazało się, że Firma Farmacetyczna która jest dystrybutorem Clexane, które przyjmuje mocno zainteresowała się tym dlaczego mam ten lek na refundację o.O ...
    Podejrzewam, że kontrolują równocześnie mojego lekarza o.O

Nosz ku*** .... wstrzykuję sobie zastrzyki w brzuch dla zabawy albo nielegalnie handluje nimi zagranicę będąc w 8mies ciąży o.O

Mama niepotrzebnie podała mój nr komórkowy - bo w sumie nie wiem na jakiej zasadzie mam się tłumaczyć Firmie Farmaceutycznej o.O

Rozalia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene podziwiam tyle km. Kondycja się przyda ...ja jakoś nie mogę się zmotywować...

Agawera daj znać,to jakaś kpina...trzymam kciuki

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aloreen - ja po obiedzie, wiec leniwie na kanapie odpoczywam :) Trudno mi dyskutować o szpitalach w Warszawie, ale gdybym musiała, to pewnie wybrałabym brudnowski (moj M. robi z nimi intersy;))
    Ja dzisiaj miałam chwile grozy...Poszłam do toalety, patrzę a cała wkładka i majtki w żywej krwi...mało nie zemdlałam...trzy głębsze wdechy i zaczęłam badać skąd ta krew. Po podtarciu kilka razy, doszłam do wniosku, ze to cieknie troche dalej. No i sobie przypomniałam, ze rano goliłam sie nowa maszynka, na oślep oczywiście. Lecę do łazienki po małe lustro, zaglądam na dół, a tam koło odbytu cos mi odstawało i ja to sciełam. Aż sie popłakałam z tego wszystkiego i M. mówi, żebym sie juz wogole nie goliła. Ale dzisiaj chyba zamówię sobie golarkę elektryczna, bo takim braun sie nie zatnę, No i bedzie na lata. No i po wszystkim musiałam iść na spacer aby ochłonąć...doszłam do Agata meble, ale nic nie urzekło mnie na tyle, żeby kupić (rozglądam sie za koszykami do organizacji rzeczy Olgi).
    Maleństwo leniwie, ale sie rusza, a to najważniejsze :)

Alorrene13, karolina0522, sss, nenette, karolinka85, Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no właśnie nie - u mnie jest pierwszych 8 odcinków tylko na Ipli, zaraz sprawdzę czy coś się zmieniło :)
    Agawera trzymamy kciuki !
    Scintilla współczuje, o co im chodzi, ciekawe jak to się wyjaśni :/

karolina0522 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista matko, umarłabym z nerwów. Dobrze że to tylko skaleczenie

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista współczuje, tez nie cierpię tego golenia teraz :(
    W Agatameble widziałam na ulotce worki próżniowe i kinkiety tanie a my potrzebujemy conajmniej z 5, muszę wyczaić gdzie jest blisko nas ten sklep i pojechać ;)

Sista lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Agawera - kciuki zaciśnięte :)
    Rozalia - wyrazy współczucia. :*

Mnie dzisiaj boli brzuch, pachwiny - dosłownie wszystko. :/ nie mam na nic ochoty, najchętniej cały dzień bym przespała. Jedyne co powoduje uśmiech na mojej twarzy - to jutrzejsza wizyta u gina :) Dziewczyny podeślijcie trochę chęci do życia - bo aż nie wierzę, że taka niemoc mnie dopadła.

Miłego dnia :*
    Ja nie pomogę też mój humor mega zły..opryszczka mi wyskoczyła i mega swędzi to już drugi raz w ciąży tylko z innych stron ust...
    Ehhh hormony jadę metrem chcę usiąść a facet że zajęte bo żonka wsiadła na następnej stacji dopiero p chwili widzi że ja w ciąży i mówi bym usiadła tak mnie wk...l,.że.powiedzialam by dam.edu.siedział.i stałam twardo jego żonka.jeszcze skomentowala, no tak nie ma jak unosić się honorem co za poje.....ne...społeczeństwo Ehhh :-(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Agawera - trzymam kciuki za pozytywne wieści.
    Rozalia - ode mnie również wyrazy współczucia.

Kochane wpadłam tylko na chwilę ... pożalić się w jakim idiotycznym Państwie żyjemy o.O ... kontrole z ZUSU to pikuś - dzisiaj do mojego domu rodzinnego przyszła aptekarka z receptą w dłoni i okazało się, że Firma Farmacetyczna która jest dystrybutorem Clexane, które przyjmuje mocno zainteresowała się tym dlaczego mam ten lek na refundację o.O ...
    Podejrzewam, że kontrolują równocześnie mojego lekarza o.O

Nosz ku*** .... wstrzykuję sobie zastrzyki w brzuch dla zabawy albo nielegalnie handluje nimi zagranicę będąc w 8mies ciąży o.O

Mama niepotrzebnie podała mój nr komórkowy - bo w sumie nie wiem na jakiej zasadzie mam się tłumaczyć Firmie Farmaceutycznej o.O

Ja sobie myśle, ze ta kontrola stad, ze nie Ty, ale inni na tym zarabiają. Wyłudzają ten lek na refundacje i potem sprzedają na czarnym rynku. Byc moze jest to juz na tak duża skale, ze teraz sprawdzają wszystkich...współczuje... Niestety jest w naszym kraju bardzo wielu nieuczciwych ludzi, a cierpimy na tym my, bo nas sprawdzają. Jakies trzy lata temu brałam interferon, tez zastrzyki w brzuch. Miałam refundacje, ale na 100% to jeden zastrzyk kosztował 1000zl (a ja brałam raz w tygodniu)...Ja sie załapałam na leczenie, ale w kolejce było mnóstwo desperatów, terapia trwa minimum 48 tygodni, to łatwo policzyć jaki to koszt...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was ale ja już dziś zaliczyłam drugą drzemkę :( Mam okropnego lenia, M zrobił obiad i nie chce mi się nawet myśleć o sprzątaniu po remontowcu.
    Scintilla niezła akcja z tym lekiem, nie barzdo rozumiem celowości wizytyt farmaceutki w domu :/ Uważam, że wystarczy sprawdzić lekarza bądź przychodnię!
    Sista doskonale Cię rozumiem z tą krwią, ja zawsze się pozacinam a potem mam plamy na wkładkach :( Nic przyjemnego!!
    Ja nie mogę oglądać porodów :( W trakcie programu boli mnie brzuch :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 16:17

• aghata Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dzisiaj macica napina nie wiem od czego raz w tyg mam taki dzień ze tak się napina i niektóre skurcze nawet trochę bolą

preg.png[/url]
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ