WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Agawera - trzymam kciuki za pozytywne wieści.
    Rozalia - ode mnie również wyrazy współczucia.

Kochane wpadłam tylko na chwilę ... pożalić się w jakim idiotycznym Państwie żyjemy o.O ... kontrole z ZUSU to pikuś - dzisiaj do mojego domu rodzinnego przyszła aptekarka z receptą w dłoni i okazało się, że Firma Farmacetyczna która jest dystrybutorem Clexane, które przyjmuje mocno zainteresowała się tym dlaczego mam ten lek na refundację o.O ...
    Podejrzewam, że kontrolują równocześnie mojego lekarza o.O

Nosz ku*** .... wstrzykuję sobie zastrzyki w brzuch dla zabawy albo nielegalnie handluje nimi zagranicę będąc w 8mies ciąży o.O

Mama niepotrzebnie podała mój nr komórkowy - bo w sumie nie wiem na jakiej zasadzie mam się tłumaczyć Firmie Farmaceutycznej o.O
    Scintila,hmm to niezle.. Tylko dlaczego do Ciebie przyszli? Przeciez to nie ty wypisujesz sobie recepte z refundacja..
    Ja tez mam refundowane..a wypisuje mi lekarz rodzinny.. Niby gin mowila ze refundowane jest jak sie ma zakrzepice..a ja jej niemam..ale rodzinny po wpisaniu w komputer mowil ze niema jakis specjalnych wskazan do refundacji i tak od kilku miesiecy mam refundowane..bo pierwsze 2miesiace placilam 100% :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata to moga być skurcze przepowiadające. A liczysz mniej więcej co ile i jak długo trwają? Spokojnie skurcze przepowiadające nie oznaczają, że zaczniesz zaraz rodzić :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Scintila,hmm to niezle.. Tylko dlaczego do Ciebie przyszli? Przeciez to nie ty wypisujesz sobie recepte z refundacja..
    Ja tez mam refundowane..a wypisuje mi lekarz rodzinny.. Niby gin mowila ze refundowane jest jak sie ma zakrzepice..a ja jej niemam..ale rodzinny po wpisaniu w komputer mowil ze niema jakis specjalnych wskazan do refundacji i tak od kilku miesiecy mam refundowane..bo pierwsze 2miesiace placilam 100% :(

Okazało się, że apteka zamówiła 2 szt. pod inną pacjentkę - kobieta się nie pojawiła po odbiór - więc jak się zjawiłam w sobotę z receptą wydali mi jej opakowania ... a dzisiaj nagle pojawiła się ta kobieta i potrzebuje lekarstwa na już - zadzwonili więc do przedstawiciela z prośbą aby na nowo, na cito przysłali jakiekolwiek sztuki - Ci się zgodzili jedynie kiedy apteka mnie odnajdzie i weźmie do mnie kontakt o.O Oczywiście mam prawo odmówić rozmowy telefonicznej z ich przedstawicielem - i zamierzam to wykorzystać bo jedyną osobą, która może się tłumaczyć z tego dlaczego wypisuje mi lekarstwo i dlaczego na refundację jest mój lekarz.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka... ja dziś zaliczyłam "drzemkę"- wróciłąm po egzaminie (zdanym) do domu i położyłam się na chwilkę. Obudziłam się po 4 godzinach ;/
    Miałam zrobić pranie, poprasować ciuszki dziecięce i poodkurzać i dupa... dzień tracony prawie bo czuję się nie do życia ;(

Jeszcze mi kominiarze wleźli do chaty, stwierdzili że piec ma za mała wentylację (a to jest nasz 4 przegląd z tym samym kolesiem i wcześniej jakoś było ok!). KOminiarz nasmrodził tą sygnałową zapałką do sprawdzania ciągu, łaził z zapaloną po chacie zamiast od na chwilę ylko przyłożyć do wentylacji. Chyba się schafcę bo dalej to gówno czuć ;/

Z pozytywów: skompletowałam praktycznie wyprawkę :D Brakuje mebelków, ale czekam z nimi na koniec mężowych zmagań remontowych.
    Torba do szpitala też prawie spakowana- muszę dopakować tylko wodę mineralną i na poród jestem gotowa. Co najwyżej do osobnej torby zapakuję rzeczy dla Radka i dla mnie na wyjście ze szpitala i mąż to ostatniego dnia przywiezie...

Ile pakujecie wkładek laktacyjnych do szpitala? 6 par starczy czy wziąć z 10?
    Postanowiłam obejść system, bo u mnie jeść w szpitalu podczas porodu nie można, wolą walnąć glukozę w żyłę ;/ No to się wypięłam, kupiłam żele energetyczne w tubce dla sportowców w ilości 5szt :P Będę to wciągać jak nikt nie będzie patrzeć!

karolina0522 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, No i obejrzałam jeden odcinek porodów, był CC i SN. Spłakałam sie jak bóbr, a teraz stwierdzam, ze nie rodzę...nie dam rady, zemdleje zanim sie na łożku położę i dostanę zawału jak tylko wejdę na odział...trzeba mnie bedzie chyba uśpić trzydni wczesniej juz w domu, najlepiej we śnie, abym nie była świadoma...ratunku, nie moze ktoś za mnie urodzic?

Alorrene13, nenette, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Robie salatke grecka chyba zjem zanim dokoncze mniammm...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie - w dwupaku ;) mój doktorek mówi, że dam radę do 32 tc ake do domu już nie idę.
    Agawer trzymam kciuki aby u ciebie się też szybko wyjaśniło.
    Ja będę rodzić na madalinskiego - na razie jestem na patologii i mam warunki hotelu 5* .
    Sale poporodowe są 2-3 osobowe, a porodowe to 1. 200 zł kosztuje cc z kimś z rodziny nie musi to być partner.

karolina0522, Scintilla, dorcia8919, karolinka85, Nieukowa, Alorrene13, Joasia:), Z., Rozalia, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny, No i obejrzałam jeden odcinek porodów, był CC i SN. Spłakałam sie jak bóbr, a teraz stwierdzam, ze nie rodzę...nie dam rady, zemdleje zanim sie na łożku położę i dostanę zawału jak tylko wejdę na odział...trzeba mnie bedzie chyba uśpić trzydni wczesniej juz w domu, najlepiej we śnie, abym nie była świadoma...ratunku, nie moze ktoś za mnie urodzic?
    Kochana, ja też,.jak to oglądam to becze......
    Ja też , tak mówię ,.że nie.,chcę choć mam na 100%cc i to 2ga, więc.trochę pamiętam, jak to jest...
    Ale ta ciąża jest inną , jestem bardziej świadoma.wszystkiego 32 lata to nie 22...jak przy 1 wszej....
    Tlumacze sobie, że jak weszło, to musi teraz wyjść na świat i już innej opcji nie ma :-P

Sista, Joasia:), Inesicia lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Witam sie - w dwupaku ;) mój doktorek mówi, że dam radę do 32 tc ake do domu już nie idę.
    Agawer trzymam kciuki aby u ciebie się też szybko wyjaśniło.
    Ja będę rodzić na madalinskiego - na razie jestem na patologii i mam warunki hotelu 5* .
    Sale poporodowe są 2-3 osobowe, a porodowe to 1. 200 zł kosztuje cc z kimś z rodziny nie musi to być partner.
    Właśnie też biorę to pod uwagę muszę się dowiedzieć ile u nich wcześniej od tp robią cc

Tylko ani mama ani mój partner nie chcą.być.przy cc :-(
    Ja się urodziłam na madalińskiego 32lata temu w 26tyg......
    Dasz radę trzymam kciuki.....

Alorrene13 lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz z innej beczki.....
    Czekam na moja zuzie na angielskim dodatkowym w szkołę językowej i przychodzi tu babką z synkiem ma około 4lata, ma córeczkę ...może mieć.z 15 miesięcy chodzi i ledwo.coś.tam gada..i jest w ciąży z 3 tak w 7,8 mies brzuch ma duży jak nasza joanna ;-) i biega za mała....
    Dzizas skąd ona ma siłę......a ja narzekam i ledwo się toczę.... :O

Sista, nenette, Joasia:), Ania1704 lubią tę wiadomość

541113d5ef.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:10

karolina0522, Z., maglic, karolinka85, nenette, sss, Inesicia lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:38

Finezja lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane nie nadrobię was ale za każdą trzymam kciuki :)
    my dziś mieliśmy kangurowanie <3
    1zn4dqb.jpg
    więcej info w pamiętniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:36

dorcia8919, karolina0522, lilly78, Sista, agawera, Scintilla, Marcia86, Z., maglic, Rozalia, Lilianka27, nenette, Ania1704, karolinka85, sss, Aka81, Biedroneczka83, kasika8303, Alorrene13, Joasia:), XxMoniaXx, aghata, Inesicia, gosi_a, Nikonka, zapah_ciszy, Katha81, anetaa1607, Finezja lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Właśnie też biorę to pod uwagę muszę się dowiedzieć ile u nich wcześniej od tp robią cc

Tylko ani mama ani mój partner nie chcą.być.przy cc :-(
    Ja się urodziłam na madalińskiego 32lata temu w 26tyg......
    Dasz radę trzymam kciuki.....
    Jestem na miejscu - co mam dokładnie podpytać ;)

b4ipuen.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super :)) bardzo sie cieszymy.ucaluj kruszynk

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    kochane nie nadrobię was ale za każdą trzymam kciuki :)
    my dziś mieliśmy kangurowanie <3
    1zn4dqb.jpg
    więcej info w pamiętniku.
    Suuuuper kangurki ;)
    Śliczny sunsio ;)

b4ipuen.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Jestem na miejscu - co mam dokładnie podpytać ;)

Jakbyś mogła to.zapytaj się ile.wcześniej tak orientacyjnie robią cc że skierowaniem ile wcześniej niż termin porodu wyliczony

541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrzymali mnie na patologii na klinicznej, codziennie będę miała ktg robione, sale 4 osobowe łazienka na korytarzu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Zatrzymali mnie na patologii na klinicznej, codziennie będę miała ktg robione, sale 4 osobowe łazienka na korytarzu

Dobrze będzie, trzymamy kciuki. ...

541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera - trzymam kciuki aby wszystko było dobrze, musi byc !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ