Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aka81, gosi_a, Inesicia, Rozalia, karolinka85, Joasia:), Marcia86, nenette, Z., agawera, Alorrene13, Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość
-
Nenette właśnie ostatnie dni miałam rozchwiane jeśli chodzi o porę jedzenia i np. wczoraj ostatni raz jadłam 1,5 h przed snem tzn o 21:30. Sera jeszcze nie próbowałam jeść, jutro kupię i będę działać, bo z cukrem na czczo nigdy nie miałam problemów.
Truskaweczka bardzo ładny wózek
Mikolay ja również trzymam za Was kciuki, lekarze na pewno wiedzą co robią i wszystko skończy się dobrze.
My dziś byliśmy u znajomych ale po 2h poprosiłam męża żebyśmy już szli, bo kręgosłup dawał mi się we znaki. Zauważyłam że nie mogę już wysiedzieć dłużej w jednym miejscu, więc na razie odpuszczam sobie wszelkie wizyty
Chyba znów coś trafiło suwaczki bo ja ich nie widzę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 20:52
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Szczerze? Uważam że te gryki, kokosy, bambusy i ch-w-c jeszcze są nic nie warte i to raczej eko-moda o dobrze się sprzedaje ..
Ważne jest, żeby maluchy spały na w miarę twardym i żeby materiał z którego był materac był nietoksyczny. Koniec i kropka. Przynajmniej w mojej opinii
Z naturalnymi włóknami jest ten problem, że surowiec jest konserwowany chemicznie, żeby nie pleśniał w transporcie i podczas przechowywania. To czy później cały fungicyd jest odpłukany zależy od producenta i tego na ile przestrzega norm kontroli jakości...
Ja kupuję lateksowy lub piankowy ze średniej półki, ocenię pod naciskiem czy nie za bardzo się zapada w dotyku i czy jest dość gruby, żeby się nie odkształcił...
Zresztą jakość snu dziecka zależy w pierwszych miesiącach od nas a nie od materaca- ważne żeby maluszka obracać, nie pozwolić odkształcić się główce itp, no i wyciągać z łóżeczka jak nie śpi np na matę edukacyjną lub u-poduchę...Joasia:), gosi_a, Z., Sista, Finezja lubią tę wiadomość
-
Nieukowa, ja kupiłam lateksowy w ikea za 299 zł. Próbowałam znaleźć coś taniej na allegro ale takie w pełni lateksowe były tylko droższe. A w ikea mogłam dodatkowo pomacać
stwierdziłam że jak kupiłam tanie łóżeczko to zainwestuje w materac
i sorki za popsucie ilości lajkow bo miałaś takie ładne równe 3000
a suwaczki mi też wcięło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 21:48
Sista lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualnyTruskaweczko fajny wózeczek
tak sie właśnie zastanawiam czy Wasze fury czekają złożone w kartonie czy rozpakowane i gotowe na przyjście na świat właściciela.
CC mam 2 czerwca to tak myśle żeby wózek i kołyska "przeszła " zapachem domu to po 15 maja to rozpakuje. Jakie Wasze plany w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 23:00
-
Joasiu - moj wózek jeszcze u producenta, do tej pory nie zamówiłam. Dzodzwonilam sie do sklepu w czwartek i wiem, ze dostawa bedzie dopiero 26 maja, czyli do mnie dotrze z końcem maja. Jak pisała Nieukowa, złożenie Babby Jogera to niezłe lego, pewnie złożymy go zaraz po przyjściu kuriera.
Na lozeczko spokojnie "poluje" na olx. Dzisiaj dzwoniła kolezanka, ze pożyczone lozeczko-dostawka najprawdopodobniej bedzie dostępne z końcem miesiąca. Co sie idealnie składa z faktem, ze 26-27 kwietnia bedzie malowanie sypialniNieukowa lubi tę wiadomość
-
Mikolay mocno trzymam kciuki, oby udało sie jak najdłużej zostać w dwupaku.
Ja jeszcze nie mam wózka.
Dziewczyny a co myślicie o tym ,ze na początku bede miała komandora w Leonowym pokoju tylko korpus bez frontów...myślicie,ze ciuszki sie beda kurzyły.czy nie zdaza przy ciągłej zmianie?
Ja jeszcze ponad tydzien i przeprowadzka...
Co myślicie,ze jak bede na starym mieszkaniu do 31.04 a zwolnienie mam do 8 to powinnam powiadomić ZUS o przeprowadzce ? Na te 8 dni?
Czy od następnego zwolnienia podać inny adres?
-
Dada, co do komandora, to ja bym tak spokojnie zrobiła. Ja większą cześć ubranek bede miała na otwartym regale z przewijakiem, bez zamykanych drzwiczek.
Co do ZUS, to ja bym chyba dla spokoju napisała pismo o zmianie adresu i wysłała poczta. Jakoś im nie ufam -
nick nieaktualnyZ, Alorrene ja też kupuje ten materac co Wy
M ma jechać w tym tyg do Ikei i kupi wszystko, bo tam też meble planujemy kupić. Wózek chcemy zamówić też jakoś w tygodniu, najpóźniej w następnym. Po majówce najpóźniej będziemy go mieli
I chyba sfinalizuje koszyk z Gemini, bo tak jak Marcia chciałabym się spakować. Spłuczę się tym samym totalnie, ale już chce mieć to ogarnięte. Nagle dotarło do mnie, że już niecałe 2msc zostało
dobranoc kochane!
Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Ja torbę mam już spakowaną. Nie podoba mi się że ten brzuch jest niżej więc wolałam wrzucić już parę rzeczy do torby
koszula i szlafrok gotowe w szafie to tylko zostanieje wrzucić
Wózek planuję kupić w połowie maja.czeka się max 7 dni, nawet jakcoś to mąż szybko pojdzie i kupiSista lubi tę wiadomość
-
Coś nie mogę spać...czy wasze dzieciaczki w brzuchach w nocy też obieraja sobie połowę brzucha i jak rano wstajecie to macie jedno połowę wypchaną? U mnie to tak śmiesznie wyglada...ja też wczoraj pozwolilam sobie na pizzę z sosem xzosnkowym.i całą noc miałam kaca po tym.czosnku.nie.mogłam się napić...idę zaraz budzić Zuze do przedszkola
Joasia:), amarranta lubią tę wiadomość
[/url]
-
Aghata nie zauważyłam jakiegoś szczególnego odkształcenia brzucha w jednym miejscu, za to już wiem czemu maluchy w nocy są po porodzie aktywne
Jak Radek miał ze 2otyg to sobie hasał niezależnie od pory dnia i nocy, a teraz w ciągu dnia nie ma okazji bo jestem w ruchu i nie daję mu się wyżyć. Za to w nocy jak się o dowolnej porze budzę, zawsze mam ruchomy kopiec kreta na brzuchu a w środku mały robi jakieś wygibasy...
U mnie dramat bo znalazłam rozstępy. I to nie tam gdzie sie spodziewałam, czyli na dupsku i na brzuchu... mam po "pięknym" fioletowym rozstępie na cyckach POD ssutkiem. Nigdy nie przyglądałam im się od spodu zanadto, a dziś zauważyłam i aż mnie zmroziło. Nacieranie balsamami jednak goowno daje, bo smaruję cyce od 12tc regularnie...
Spieszę właśnie na egzamin z anglika. Kciuki proszę
A materacyk chyba też latex z Ikei biorę - hurtowo kupimy wszystko jak pokoik będzie gotowy...Alorrene13, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Witam się, jadę na badania krwi i moczu o idę na izbę przyjęć patologii ciekawe jak będzie
Torby mam spakowane na razie w 2 jedna dla mnie druga dla Zosi jak pakowalam dla siebie na dziś to stwierdziłam ze zapanuje dla Zosi w torbie dla mnie na pewno nie ma szlafroku bo używam na codzień no i najwyżej dorzucę coś co powie polozna ze sr -
Witam z ranca.
Trzymam kciuki za Was dziewczynki zeby mauchy jeszcze posiedzialy w brzuszkach ile trzeba..
Ja bylam w kinie wczoraj na Szybcy i Wsciekli7. Fajny film tylko maly na tej szczelaninie trosszke sie wiercil, dostal czkawki itp. Akrylam brzuszek polarem i bylo lepiej.,Chyba mu za glosno bylo. A w nocy tez jakis aktywny, moze odreagowywal.
Fajna fura. Ja mam rozlozona bo ja pralam nakrylam przescieradlem zeby sie nie zakurzyla. Lozeczko tez mi stoi no ale materac jeszcze w foli..
Kurcze nie myslalm ze moj maz zgodzi sie na malowanie salonu, sciany ok ale sufit najbardziej na niego sie uparl. Wszystko ladnie tylko kto do bedzie sprzatal.....
Agata wszystkiego najlepszego na nowej drosze zycia!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 08:08
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Cześć dziewczynki u nas ciężka noc mała na coraz mniej miejsca i się strasznie rozciąga ze czasami mnie budzi w nocy jak w żebro mogę uderzy czy jak dzisiaj gdzieś w jajnik bo mnie zabolał. Coraz to ciężej się czuje jak długo chodzę to mnie pachwiny bolą ;( wózek kupiliśmy i jak późno bo wiem że wiele dziewczyn to już dawno ma co rodzą w lipcu, torbę w czwartek pakujemy bo to będzie 35tc i lepiej wcześniej bym bardziej że trochę brzuch mi opadł ale to pewnie od tego że mała urosła, najgorsze jest to że pojawiło mi się kilka małych rozstępów przy samym pępku bo ostatnio sprzątałam i często sie schylałam skóra była napięta i jak zobaczyłam to się załamałam bo do tej pory nie miałam żadnego. A wy jak się czujecie?