Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myśle ze to bardzo indywidualna sprawa. Ja mimo skurczów porządnych, wielogodzinnych od 35 tc chodziłam po kilka km dziennie, nie raz po górach i ciąże przenosiłam. A są kobiety które leżą i nogi zaciskają i nic, urodzą przedwcześnie.
Ja raczej mówiłam o braniu no spy "zapobiegawczo" na własne zlecenie...
ok, 1 tabletkę doraźnie. Ale nie rozumiem brania codziennie po kilka gdy sie nic nie dzieje. To jakby brać co rano przeciwbólowy na wypadek gdyby potem głowa bolała -
Lila26 wrote:Ja mam wizyte dopiero w czwartek mam nadzieje ze jednak to ciąża;)
Czemu idziesz na wizytę tak szybko? Chyba jeszcze nic nie bedzie widać prócz pęcherzyka...
U mnie jutro pierwsza wizyta
Edit: w zasadzie usg nie wizyta, bo bedzie tylko podglądanieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 14:06
-
Dziewczyny ale smaka robicie tymi obiadami ja dzis kluski śląskie kurczak i marchewka z groszkiem.
Nie wiem jak wy ale ja mam dzis okropnego lenia. Wizytę mam dopiero w piątek i modlę sie zeby do niej dotrwać.
Brak objawów powoduje ze chwilami odchodzę od zmysłów....
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Bo ogolnie mialam juz wizyte ustalona miesiac temu , chcialam isc na kontrole ale no wyszlo jak wyszlo i bie dostałam miesiaczki , szkoda mi rezygnowac z terminu ponieważ na moja lekarke dlugo sie czeka... a jak powie ze.mam przyjść za dwa tygodnie to sie umowie szybciej bo pewnie bede miala powiedziec ze lekarka kazala sie tak zapisac i mnie zapisza. Wiem ze moze jest za wszesnie ale pojde dla swietego spokoju.
-
Sowaa wrote:Dziewczyny ale smaka robicie tymi obiadami ja dzis kluski śląskie kurczak i marchewka z groszkiem.
Nie wiem jak wy ale ja mam dzis okropnego lenia. Wizytę mam dopiero w piątek i modlę sie zeby do niej dotrwać.
Brak objawów powoduje ze chwilami odchodzę od zmysłów....
Pianistka wrote:Lila, to w sumie lekarka sie zdziwi miała byc zwykła kontrola a tu wizyta ciążowa fajnie
Raczej bedzie kazała przyjść za 2 tyg bo teraz serduszka jeszcze nie bedzie, ale skoro termin masz to szkoda byłoby rezygnować
No właśnie o to tez chodzi nie chce rezygnowac , pójdę zapytac bede spokojniejsza heh -
Milk@ wrote:małaMyszka mamy dzieci w tym samym wieku (mój syn 6.08.2015),ja nie karmię od miesiąca. u mnie było o tyle łatwiej, że już w ogóle w dzień nie jadł z cycka i miałam wrażenie, że w nocy budzi się żeby sprawdzić czy mama dalej ma cycki bo wielkim głodem bym tego nie nazwała...ot potulić się chciał ). Przy czym u mnie nie wchodziło w grę podanie wody zamiast cy mleka modyfikowanego, bo nie chciał tego pić. Jak w nocy się budził, to go przytulałam i starałam się odłożyć do spania (proponowałam zawszę wodę, ale z marnym efektem).i jakoś tak udało mi się bez afery.Bardzo się bałam, że będę musiała odstawić w ciąży i będzie afera, bo substytutów nie akceptuje syn. nie ukrywam miałam trochę szczęścia, że się tak łagodnie udało.
Ja póki co nie wiem czy będę musiała odstawić. Jeśli nie będzie to konieczne, to wolałabym jeszcze te dwa razy dziennie karmić.
Na razie jeszcze nie dziamkał, ale zbliża się pora drzemki...