Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hakorośl wrote:A chcesz odstawić z własnej potrzeby, czy kazał Ci lekarz?
Bo ja ciągle karmię i zastanawiam się co zrobić. Do końca 1 trymestru jeszcze bym chciała chyba karmić, żeby miał trochę osłony przeciwwirusowej w tym okersie największych zachorowań i karmię tyle samo co Ty w zasadzie. -
cześć dziewczynki, jestem w 4-5 tygodniu ciąży co wynika mi z bety 128,6 mam pytanko kiedy na USG będzie coś widać? jak narazie moja ginekolog powiedziala ze to zbyt wczesnie zeby bylo cos widac... kiedy u was na USG było już widać maluszka?
-
LaRa ale się uśmiałam z tej twojej kochanki hehehe ale oczywiście współczuję kochana. Ja mam mega mdłości i boję się przytulanek... Po prostu nie umiem wymiotować
-
Paulinn ja w poprzedniej ciazy w 6+1. Moim zdaniem szybciej nie ma co isc.
MalaMyszko, a czemu w folii? Łososia pieczesz normalnie bez folii i przykrycia. Na 180-190 st dosłownie 10-12 minut. W zależności od wielkości. Oprusz solą i pierzem, daj na gore koperek, jakies zioło, ja lubię tymianek. I na gore glade po plastrze pomarańczy do pieczenia. Jesli kawałki są mięsiste takie to nawet 15 minut:
Wychodzi przepyszny!
Wczoraj robiłam takiego ale bez pomarańczy, dodatkowo do tego sos berneński -
Pingui współczuję kochana!!! Nawet nie wiem co napisać, musisz okropnie cierpieć...
Ja często wsiadam po % za kółko... Oczywiście tymi z mleka, 3,2%
też nie mogę pojąć jak można po alko prowadzić!!! -
Ooo a ja dzisiaj na obiad miałam duszone kurczaka, sosik, ziemniaki i buraczki zasmażane, no ale się nie przyjęło hehe
małaMyszka ja też "nie umiem wymiotować", nawet kiedyś, po Sylwestrze było mi mega niedobrze, siedzialam nad porcelaną ale moja podświadomośc mówiła stanowcze "NIE". Dlatego też czekam na ten dzień i jednocześnie nie czekam. Oby skończyło się na mdłościach.
Kluski śląskie?? Słyszałam gdzieś kluski śląskie??? Mniam mniam Koniecznie z roladą i modrą kapustą!początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Lila26 wrote:Bo ogolnie mialam juz wizyte ustalona miesiac temu , chcialam isc na kontrole ale no wyszlo jak wyszlo i bie dostałam miesiaczki , szkoda mi rezygnowac z terminu ponieważ na moja lekarke dlugo sie czeka... a jak powie ze.mam przyjść za dwa tygodnie to sie umowie szybciej bo pewnie bede miala powiedziec ze lekarka kazala sie tak zapisac i mnie zapisza. Wiem ze moze jest za wszesnie ale pojde dla swietego spokoju.
Ja byłam w 4t6d wg OM a wg USG był 4t1d i był pęcherzyk 3 mmpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Ooo a ja dzisiaj na obiad miałam duszone kurczaka, sosik, ziemniaki i buraczki zasmażane, no ale się nie przyjęło hehe
małaMyszka ja też "nie umiem wymiotować", nawet kiedyś, po Sylwestrze było mi mega niedobrze, siedzialam nad porcelaną ale moja podświadomośc mówiła stanowcze "NIE". Dlatego też czekam na ten dzień i jednocześnie nie czekam. Oby skończyło się na mdłościach.
Kluski śląskie?? Słyszałam gdzieś kluski śląskie??? Mniam mniam Koniecznie z roladą i modrą kapustą!
U mnie też tylko mdlosci. Ja wymiotowalam moze 3 razy w życiu. Dwa razy w poprzedniej ciąży po suszonych pomidorach. Nawet jak czasami chce bo mnie cos meczy, to nie ma szans:*Caro lubi tę wiadomość
A ja bym tak nie negowała tej nospe, gdyby miała aż taki zły wpływ na maluszka to przecież by nie przepisywali. W poprzedniej ciąży brałam nospe kilka razy, nie nakręcalam sie, ze cos moze zaszkodzić bo chyba lekarze wiedza co robią. Właśnie teraz tez zazylam bo wróciłam od lekarza z zaleceniem brania właśnie nospy na rozkurcz żołądka-brzucha, który mnie boli, i orsalitu i enterolu. Jeśli nie przejdzie mam sie zgłosić na ginekologię. No to mam nadzieje ze pomoże.
Co do łososia to robię w folii, wcześniej opruszając go przyprawa do łososia z firmy na K. Na koniec skrapiając go cytryna. Do tego albo mini marcheweczki lub brokuły, No i ryż. Pyszotto. To jadłam w piątek i cholera wie czy mi cos z obiadu nie zaszkodziło? Skoro od wczorajszego poranka mam torsje?
Witam nowe czerwcowki
Ciekawe jak tam Mamuśka?