Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anaitat wrote:Musze wyprobowac
Mam meza araba wiec w naszej kuchni przewaznie baranina i wszystko na ostro. Mam straszna ochote na ostre jedzenie, ale probuje sie opanowac
Anaitat to pewnie znasz dobry przepis na falafele i humus Uwielbiam to jak mieszkałam krótko w Izraelu to się zajadałam, ale mnie samej ani jedno ani drugie nigdy nie wyszło. Przywoziłam do Polski ale na krótko starczało. -
Milk@ wrote:Sandri_1 mi tam wcale nie głupio przed mężem...on wie,że to z obrzarstwa.u mnie to objaw ciażowy,więc on się ewentualnie ze mnie śmieje,ale dokarmia jak tylko mówię,że znów jestem głodna
LaRa przechodzi Ci powoli,czy dalej tak fatalnie się czujesz?
Moze gdyby nie ten Ból brzucha to byłoby ok. Poki co nie wymiotuje. Nie mam czym, jestem głodna. Jem tylko kisiel.
Boje sie wizji szpitala ;( chciałabym cos zjesc ale sie boje ;( -
LaRa mi zawsze w takich sytuacjach pomaga tradycyjny chleb z masłem i herbata. Choc pewnie próbowałaś
Grzeszna, duzo zdrowia dla dziadka! :*
Ale tu pyszności opisujesz :o barszcz z uszkami... marzenie!
Dobrze ze niedługo święta
Pingui, podoba mi sie twój przepis na łososia muszę spróbować
Ja mam straszną chęć na owoce teraz, chyba zaraz biegnę pochłonąć kiwi
Jutro wizyta nie mogę sie doczekaćgrzeszna24 lubi tę wiadomość
-
Noo to mój łosoś gotowy! Czeka na wszamanie hhehehe
Wiecie co, tak myślę, że do naszej listy dopiszę jeszcze dzidziulki, bo przecież my bliźniaczą mamy to fajnie by było jakby na pierwszej stronie wrzucić co? To co? biorę się za robotę,póki mały śpi -
a mnie naszło na śledzie...
aż zadzwoniłam do męża żeby mi kupił po drodze. pierwsza zachcianka
trzymajcie kciuki za jutrzejszą wizytę. to będzie pierwsza, aż cała drże żeby wszystko było dobrze.
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
pingui wrote:Anaitat to pewnie znasz dobry przepis na falafele i humus Uwielbiam to jak mieszkałam krótko w Izraelu to się zajadałam, ale mnie samej ani jedno ani drugie nigdy nie wyszło. Przywoziłam do Polski ale na krótko starczało.
Moj maz falafela nie lubi, a z hummusem to ide na latwizne
Biore cieciorke z puszki dodaje tahini, soku z cytryny, czosnku i jogurtu, do blendera i koniec. Bardziej lubimy musabha to taki hummus na cieplo z cebula, mniami
Najczesciej na sniadanie jemy foul czyli bob z tahini, pomidorem i czosnkiem. Do tego surowa cebula i oliwa z oliwek lub gotuje puszke bobu, dodaje cieciorke do tego czosnek i piertuszka, sok z cytryny i oliwa z oliwek. Pycha.
Na obiad mansaf lub maklube. To wyzsza szkola jadzy, ale jest przepyszne. Makluba to taki jakby tort z ryzu z miesem, smazonym kalafiorem, ziemniakami i baklazanem, a mansaf to baranina z ryzem i sosem z sera jaamed, popisowe danie z jordanii
pingui lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pingui wrote:Anaitat to pewnie znasz dobry przepis na falafele i humus Uwielbiam to jak mieszkałam krótko w Izraelu to się zajadałam, ale mnie samej ani jedno ani drugie nigdy nie wyszło. Przywoziłam do Polski ale na krótko starczało.
Falafel -
VillemoVilo wrote:Dziewczyny, ja taka obżarta, a Wy tu o takich pysznościach Łosoś w tym tygodniu murowany. Sos z pora mnie zaintrygował i o dziwo szczawiowy też. Poproszę przepis.
Sos szczawiowy robi sie w dwie minuty. Rozpuszczam maslo dodaje sloiczek szczawiu(trzeba uwazac, zeby nie bylo lodyg w slodku, uzywam z firmy urbanek) i dolewam smietany 30%. Jak zbyt kwasny to wiecej smketanki daje. Zagotowuje i koniecVillemoVilo lubi tę wiadomość
-
Anaitat wrote:Moj maz falafela nie lubi, a z hummusem to ide na latwizne
Biore cieciorke z puszki dodaje tahini, soku z cytryny, czosnku i jogurtu, do blendera i koniec. Bardziej lubimy musabha to taki hummus na cieplo z cebula, mniami
Najczesciej na sniadanie jemy foul czyli bob z tahini, pomidorem i czosnkiem. Do tego surowa cebula i oliwa z oliwek lub gotuje puszke bobu, dodaje cieciorke do tego czosnek i piertuszka, sok z cytryny i oliwa z oliwek. Pycha.
Na obiad mansaf lub maklube. To wyzsza szkola jadzy, ale jest przepyszne. Makluba to taki jakby tort z ryzu z miesem, smazonym kalafiorem, ziemniakami i baklazanem, a mansaf to baranina z ryzem i sosem z sera jaamed, popisowe danie z jordanii
Uwielbiam kuchnie arabska, co prawda moje wykonania pewnie są nieudolne, ale przyprawyb bob cieciorke harisa i humus no cóż, mogłabym się w tym kąpać
Anaitat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoże kiedyś w przyszłości zrobimy sobie grupę na Facebooku żeby można się było chwalić zdjęciami i przede wszystkim będzie szybciej widać nowe posty . Co Wy na to ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 19:32
małaMyszka, Justyna911, melmarmis lubią tę wiadomość
-
Anaitat ostre chyba nie jest zabronione w ciąży (czy się mylę, dziewczyny?). Lepiej teraz jedz, bo po porodzie to może faktycznie być ciężko z ostrymi rzeczami, bo dzidziusia może brzuch boleć.
Mam pytanie do Was. nie chodzi mi o ocenianie, ani nic, tak tylko z ciekawości...
Wszystkie planujecie karmić piersią, czy wiecie już że dziecko raczej będzie na butli?
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące jutro i czekam na dobre wieści (i jak się uda, to zdjęcia )Lila26, Anaitat lubią tę wiadomość
-
indepedent wrote:Może kiedyś w przyszłości zrobimy sobie grupę na Facebooku żeby można się było chwalić zdjęciami i przede wszystkim będzie szybciej widać nowe posty . Co Wy na to ?