Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
LaRa wrote:No tak..... Planowanie sobie, życie sobie. Wszystko sie zmienia wraz z pojawieniem sie malucha. Ja planowałam nie spać z dzieckiem, a śpię od pierwszego dnia w domu. Heh
No dobra, pokazały sie licówki 2017, co z ta nasza tabelka?
Ukryte czerwcowki, pokażcie sie, hop hop!
Mała śpi, wiec i ja idę w kime.
Ja jescze nie jestem na liście! Na telefonie nie moge jej otworzyć a w domu ciagle zapominam... -
tutusia wrote:Madziatko to gdzie Ty idziesz na badania prenatalne? Na nfz? Ja sie umawialam tydzien temu i mam na 22.11, czyli 12+2 to chyba bedzie. 13 tydzien jest chyba najbezpieczniejszy, ze dziecko bedzie mialo odpowiednie wymiary i dlatego tak mnie umowili. Ale ja prywatnie ide.
Dziewczyny ja w pierwszej ciazy, nie utylam a brzuch juz widze! Mam budowe z wystajacym brzuszkiem, mimo ze szczupla jestem. Teraz to juz w ogole sie plaski nie robi, po jedzeniu to jak 4-5msc (a wzdec juz nie mam). No i na samym dole, tuz nad spojeniem lonowym widze ewidentne zaokraglenie, ktorego tam nie bylo. Male, ale jest. I wydaje mi sie, ze jestem w stanie wyczuc tam juz macice. Ale w 10tym tygodniu to juz chyba ona faktycznie moze byc wyczuwalna w tym miejscu, tak chyba czytalam.
Na Nowowiejskiego, centrum badań prenatalnych, prywatnie. Plus ja mogę tylko w czwartki chodzić do lekarza - więc 24.11
I też mam wrażenie, że brzuch mi już wystaje. Wzdęcia jeszcze czasami są, np dzisiaj, mam rważenie, że mi zaraz brzuch rozsadzi -
Kurcze ja tez tam i nie bylo problemu z terminem. Ale ja moge dowolnego dnia, wiec to moze dlatego.
Ja dzis pierwszy dzien w ciazowych jeansach chodzeo niebo wygodniej!
W poniedzialek rano mam gina i zastanawiam sie czy isc na badania krwi i moczu jutro czy w piatek. Wyniki powinny byc tego samego dnia. -
tutusia wrote:Kurcze ja tez tam i nie bylo problemu z terminem. Ale ja moge dowolnego dnia, wiec to moze dlatego.
Ja dzis pierwszy dzien w ciazowych jeansach chodzeo niebo wygodniej!
W poniedzialek rano mam gina i zastanawiam sie czy isc na badania krwi i moczu jutro czy w piatek. Wyniki powinny byc tego samego dnia.
Dokładnie, to przez ten czwartekjedyny dzień kiedy mój mąż może, a uparł się, że koniecznie koniecznie też chce chodzić ze mną do lekarza. W ogóle mam wrażenie, że on jest w ciąży, nie ja.
Robię w alabie, w szpitalu, wyniki morfologii i moczu są po 2 godzinach od pobrania -
witajcie i proszę o pomoc
dziewczyny ostatni @ miałam 28.09 pierwsze badanie beta 27.10 wynik 151,37 brak pęcherzyka kolejne 31.10 wynik 1059,80 i widoczny pęcherzyk natomiast lekarz twierdzi ze jego zdaniem ciaza się może nie rozwijać ??co myślicie pomocymarta -
Czesc dziewczyny,ja dzisiaj sie z wami witam ze szpitala...ginka mnie wzięła żeby zrobić badania wszystkie,robila usg i wg owulki jest to 6t1d,dzidzius 4.5mm i widac bylo serduszko,ale jeszcze nie słychać...pokazywala mi na monitorze,ale ja tam nie bylam w stanie nic dojrzec,pani mówiła ze to jeszcze bardzo wcześnie...
Czy to dobrze ze serduszko widac ale jeszcze nie slychac? Nic w sumie nie powiedziała na ten temat... -
Ehh sprawa rozwiązana a ja panikowalam...okazalo się wlasnie tak jak Ty pianistka mowilas,na razie nie słychać,a ja sie zastanawialam caly dzień o co chodzi,tak to jest sie samemu nakręcac:/ jak to moja ginka mówi,tylko spokój może nas uratować
Librusik lekarzem nie jestem,ale moim zdaniem przy tak małej becie on twierdząc ze ciąża nieprawidłowo sie rozwija to coś nie halo ten lekarz,niepotrzebnie Cię stresuje... -
melmarmis wrote:librusik1 na tym etapie nie ma szans zobaczyć cokolwiek po za pęcherzykiem. Beta też wygląda u Ciebie bardzo dobrze. A z jakiego powodu ciąża mogłaby się nie rozwijać? Co powiedział lekarz?
marta -
madzialenaa wrote:Ehh sprawa rozwiązana a ja panikowalam...okazalo się wlasnie tak jak Ty pianistka mowilas,na razie nie słychać,a ja sie zastanawialam caly dzień o co chodzi,tak to jest sie samemu nakręcac:/ jak to moja ginka mówi,tylko spokój może nas uratować
Librusik lekarzem nie jestem,ale moim zdaniem przy tak małej becie on twierdząc ze ciąża nieprawidłowo sie rozwija to coś nie halo ten lekarz,niepotrzebnie Cię stresuje...
Zgadzam sie ze słowami twojej gin
Wszystko jest super, serduszko jest, crl piękne, i na tym etapie nic wiecej nie oczekujemy -
Pianistka wrote:Madzialena, to normalne
serduszka słucha sie po 12 tc
Librusik, a ty chodzisz do ginekologa czy jasnowidza? Który to tc?marta -
librusik1 wrote:bardzo dziekuje za odpowiedz , lekarz twierdzi ze jest zbyt niski przyrost bety ,ale dziwi mnie ze 28 bylam u lekarza pęcherzyka nie było dziś już był i beta tez wyzsza ale mmo wszystko dla lekarza jest zbyt słaby przyrost
Na moje oko przyrost git!
Sprawdź sobie nawet tutaj na Belly w kalkulatorze betylibrusik1 lubi tę wiadomość