X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Librusik Beta jest dobra! Przy becie ok 1000 widać pęcherzyk, zarodek przy 10 tys o ile dobrze pamietam :)
    To jeszcze bardzo wczesna ciaza. Ja bym po prostu nie szła do lekarza tak szybko i nie byłoby problemu ;)
    Pójdź na 2 tygodnie to zobaczysz serduszko :)
    Dla pewności sprawdź sobie przyrost bety w kalkulatorze tu :)
    Ale jak na 5+0 to jest ok :) moim zdaniem

librusik1 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    librusik1 Twój przyrost to 162.3% więc jak najbardziej w normie i może zmień lekarza na mniej stresującego kobietę w ciąży!!

Pianistka lubi tę wiadomość

Szymek :*
    uu6evgk.png
  • librusik1 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Librusik Beta jest dobra! Przy becie ok 1000 widać pęcherzyk, zarodek przy 10 tys o ile dobrze pamietam :)
    To jeszcze bardzo wczesna ciaza. Ja bym po prostu nie szła do lekarza tak szybko i nie byłoby problemu ;)
    baaardzo dziekuje już staram się nie martwic to dla mnie dużo takie wsparcie :)dziekuje

marta
  • librusik1 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    bardzo dziekuje

marta
  • librusik1 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melmarmis wrote:
    librusik1 Twój przyrost to 162.3% więc jak najbardziej w normie i może zmień lekarza na mniej stresującego kobietę w ciąży!!
    bardzo dziekuje naprawdę teraz czuje się dużo lepiej i postaram się już nie martwic i zmienie lekarza na pewno być może ze przeciaga sprawę ponieważ chodze prywatnie

marta
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście?
    https://oko.press/4000-plus-tyle-rzad-da-matkom-ktore-donosza-ciaze-uszkodzeniem-plodu/

Serio to się dzieje w Polsce??

• rudajola Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hops- wszystko zależy od wielkości dziecka, żeby udało się zmierzyć, jak będzie za małe odeszła Cię. Ja w 1 ciąży robiłam 11 tydzień i 5 dzień chyba. Na pewno 11 i było już widać .

Wiem ze po P oronieniach należą się prenatalne na NFZ, ja robię prywatnie, fajnie ze macie lekarzy którzy dają Wam skierowanie na nfz :) jakbym tylko takie dostała to by zrobiła bezpłatnie.

Sandri-współczuję nocnych przeżyć.

Ja jutro wizytuje. Odebrałam dziś wyniki badań za 260 zl :/

Jestem ciągle zmęczona. Mogłabym spać cały czas

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ten dzien sie juz kończy :( wieczorem dopadła mnie migrena, porzygałam sie nawet po kanapce z serem :(
    Niech tylko Emma usnie i ide do łóżka

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow bede uzywac oleju kokosowego, jesli sie pojawia to trudno. W pierwszej ciazy nie mialam ani jednego, ale teraz duzo starsza jestem.
    Dzisiaj tesciowa doradzila mi, zeby na mdlosci napic sie zimnego mleka i o dziwo pomoglo, chociaz bylam sceptycznie nastawiona.
    Dzisiaj dostalam immunoglobuline i wracajac od lekarza maz podkrecil ogrzewanie w aucie, krzyczalam, zeby sie zatrzymal,ale bylismy akurat w tunelu, otworzylam okno i zwymiotowalam na samochod...poszlo po calosci, az do bagaznika :D

Asikkk, pingui, Pianistka lubią tę wiadomość

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle jak czytam o Waszych problemach z NFZ to oczom nie wierzę, ja chyba trafiłam na Leśną Górę normalnie :) Terminy w sumie kiedy chcę a jak się nic nie dzieję to na spokojnie na tydzień do przodu, sprzęt najlepszy (gin jest dyrektorem przychodni), na wszystkie możliwe badania dostaje skierowanie. Dodam że nie zależało mi na tym żeby chodzić na NFZ ale tak akurat wyszło że ginka do której zawsze chodziłam prywatnie tutaj przyjmuje na NFZ, a ponieważ rok temu się przeprowadziliśmy za miasto to tutaj mam po prostu bliżej, od bidy mogę na nogach tam dojść, a do jej prywatnego gabinetu mam wyprawę... zresztą sama zasugerowała żebym chodziła do przychodni bo mam bliżej, no to chodzę :)

uu6evgk.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat Łooo, biedna nie zazdroszcze przygody.
    Też ostatnio ledwo wytrzymałam w aucie jak mnie mąż przewoził. Na następny raz uzbroje się w reklamówkę w razie co

Melmarmis Naprawde masz szczęście z taką przychodnią w pobliżu.

Pianistka Współczuje samopoczucia. Nocka juz coraz bliżej:) jak z plamieniami i bólem brzucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:26

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • melmarmis Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat wrote:
    otworzylam okno i zwymiotowalam na samochod...poszlo po calosci, az do bagaznika :D

ale na zewnątrz czy w środku auta?? :P

Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam wzmożoną chorobę lokomocyjną ostatnio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:26

Asikkk lubi tę wiadomość

uu6evgk.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kręgosłup wrócił do "normy" i dziś byłam już w pracy. Myślałam, że dłużej to potrwa ale czuje się już w miarę dobrze. Wróciłam oczywiście zdechła bo trochę odwykłam od takiego tempa :-\
    Niestety nie nadążam już za Wami, czytam tylko to co z wieczora i to nie zawsze.

W jeansy jeszcze wchodzę swoje, ale nie mam apetytu i jem przez siłę, wiec waga narazie stoi.

Ja używałam zwykłej bezzapachowej oliwki dla dzieci na mokrą skórę po kąpieli (taki delikatny masaż rozciągający) zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży. Inne kosmetyki mi albo śmierdziały albo swędziala mnie skóra. Brzuch miałam spory, ale rozstępów nie mam. Polecam, ale pewne jest, że to zależy od genów. I u innych może się nie sprawdzić. Jednym się robią nawet bez ciąży, a drugim wcale.
    Pozdrawiam

atdci09ktbgklgiz.png
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat współczuję przygody, mnie również mdli strasznie przy włączonym ogrzewaniu

Anaitat lubi tę wiadomość

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melmarmis wrote:
    ale na zewnątrz czy w środku auta?? :P

Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam wzmożoną chorobę lokomocyjną ostatnio :)

Na zewnatrz :P jak juz poszlo to stwierdzilam, ze juz ok i kazalam sie pod sklepem wysadzic, ja na zakupy a maz czyscil auto

Pianistka, Caroina lubią tę wiadomość

• Anaitat Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy trzeba brac immunoglobuline? Ma ktos doswiadczenie z tym.?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat, o masakra :D dobrze ze zdarzyłas glowe wystawić :D

Pingui, dobrze ze juz Ci odpuściło :)
    I to by było na tyle? Czy jakies zabiegi cie czekają?

Caroina, brzuch dzis wcale nie bolał a z plamienia pozostało takie bezowe - jasnobrązowe brudzenie :)

Emma spi, ja juz w łożku :) uzbroiłam sie w cukierki i bede oglądać tv! I o! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingui Z Ciebie jest agentka. Po takim urazie i Ty jeszcze do pracy wracasz =O

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina właśnie chciałam to napisać! Pingui Ty ale jesteś asiora!! Do domu odpoczywać!

Pianistka no to teraz oby Emma spała smacznie i długo, a Mamina mogła odpocząć :-)

Anaitat ale akcja!! Ja to właśnie tak się zastanawiam, że jak już mnie dopadna wymioty to ciekawe co będę akurat robić ;-) :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to smacznie i długo nie licze :D niech w ogole spi jakkolwiek

Nawet nie sądziłam ze ta druga ciaza bedzie tak inna

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ