Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Librusik Beta jest dobra! Przy becie ok 1000 widać pęcherzyk, zarodek przy 10 tys o ile dobrze pamietam
To jeszcze bardzo wczesna ciaza. Ja bym po prostu nie szła do lekarza tak szybko i nie byłoby problemu
Pójdź na 2 tygodnie to zobaczysz serduszko
Dla pewności sprawdź sobie przyrost bety w kalkulatorze tu
Ale jak na 5+0 to jest okmoim zdaniem
librusik1 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Librusik Beta jest dobra! Przy becie ok 1000 widać pęcherzyk, zarodek przy 10 tys o ile dobrze pamietam
To jeszcze bardzo wczesna ciaza. Ja bym po prostu nie szła do lekarza tak szybko i nie byłoby problemu
marta -
Pianistka wrote:Librusik Beta jest dobra! Przy becie ok 1000 widać pęcherzyk, zarodek przy 10 tys o ile dobrze pamietam
marta -
melmarmis wrote:librusik1 Twój przyrost to 162.3% więc jak najbardziej w normie i może zmień lekarza na mniej stresującego kobietę w ciąży!!marta
-
Hops- wszystko zależy od wielkości dziecka, żeby udało się zmierzyć, jak będzie za małe odeszła Cię. Ja w 1 ciąży robiłam 11 tydzień i 5 dzień chyba. Na pewno 11 i było już widać .
Wiem ze po P oronieniach należą się prenatalne na NFZ, ja robię prywatnie, fajnie ze macie lekarzy którzy dają Wam skierowanie na nfzjakbym tylko takie dostała to by zrobiła bezpłatnie.
Sandri-współczuję nocnych przeżyć.
Ja jutro wizytuje. Odebrałam dziś wyniki badań za 260 zl
Jestem ciągle zmęczona. Mogłabym spać cały czas
-
Co do rozstepow bede uzywac oleju kokosowego, jesli sie pojawia to trudno. W pierwszej ciazy nie mialam ani jednego, ale teraz duzo starsza jestem.
Dzisiaj tesciowa doradzila mi, zeby na mdlosci napic sie zimnego mleka i o dziwo pomoglo, chociaz bylam sceptycznie nastawiona.
Dzisiaj dostalam immunoglobuline i wracajac od lekarza maz podkrecil ogrzewanie w aucie, krzyczalam, zeby sie zatrzymal,ale bylismy akurat w tunelu, otworzylam okno i zwymiotowalam na samochod...poszlo po calosci, az do bagaznikaAsikkk, pingui, Pianistka lubią tę wiadomość
-
Ja w ogóle jak czytam o Waszych problemach z NFZ to oczom nie wierzę, ja chyba trafiłam na Leśną Górę normalnie
Terminy w sumie kiedy chcę a jak się nic nie dzieję to na spokojnie na tydzień do przodu, sprzęt najlepszy (gin jest dyrektorem przychodni), na wszystkie możliwe badania dostaje skierowanie. Dodam że nie zależało mi na tym żeby chodzić na NFZ ale tak akurat wyszło że ginka do której zawsze chodziłam prywatnie tutaj przyjmuje na NFZ, a ponieważ rok temu się przeprowadziliśmy za miasto to tutaj mam po prostu bliżej, od bidy mogę na nogach tam dojść, a do jej prywatnego gabinetu mam wyprawę... zresztą sama zasugerowała żebym chodziła do przychodni bo mam bliżej, no to chodzę
-
Anaitat Łooo, biedna nie zazdroszcze przygody.
Też ostatnio ledwo wytrzymałam w aucie jak mnie mąż przewoził. Na następny raz uzbroje się w reklamówkę w razie co
Melmarmis Naprawde masz szczęście z taką przychodnią w pobliżu.
Pianistka Współczuje samopoczucia. Nocka juz coraz bliżej:) jak z plamieniami i bólem brzucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:26
-
Anaitat wrote:otworzylam okno i zwymiotowalam na samochod...poszlo po calosci, az do bagaznika
ale na zewnątrz czy w środku auta??
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam wzmożoną chorobę lokomocyjną ostatnioWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:26
Asikkk lubi tę wiadomość
-
U mnie kręgosłup wrócił do "normy" i dziś byłam już w pracy. Myślałam, że dłużej to potrwa ale czuje się już w miarę dobrze. Wróciłam oczywiście zdechła bo trochę odwykłam od takiego tempa
Niestety nie nadążam już za Wami, czytam tylko to co z wieczora i to nie zawsze.
W jeansy jeszcze wchodzę swoje, ale nie mam apetytu i jem przez siłę, wiec waga narazie stoi.
Ja używałam zwykłej bezzapachowej oliwki dla dzieci na mokrą skórę po kąpieli (taki delikatny masaż rozciągający) zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży. Inne kosmetyki mi albo śmierdziały albo swędziala mnie skóra. Brzuch miałam spory, ale rozstępów nie mam. Polecam, ale pewne jest, że to zależy od genów. I u innych może się nie sprawdzić. Jednym się robią nawet bez ciąży, a drugim wcale.
Pozdrawiam -
melmarmis wrote:ale na zewnątrz czy w środku auta??
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam wzmożoną chorobę lokomocyjną ostatnio
Na zewnatrzjak juz poszlo to stwierdzilam, ze juz ok i kazalam sie pod sklepem wysadzic, ja na zakupy a maz czyscil auto
Pianistka, Caroina lubią tę wiadomość
-
Anaitat, o masakra
dobrze ze zdarzyłas glowe wystawić
Pingui, dobrze ze juz Ci odpuściło
I to by było na tyle? Czy jakies zabiegi cie czekają?
Caroina, brzuch dzis wcale nie bolał a z plamienia pozostało takie bezowe - jasnobrązowe brudzenie
Emma spi, ja juz w łożkuuzbroiłam sie w cukierki i bede oglądać tv! I o!
-
Caroina właśnie chciałam to napisać! Pingui Ty ale jesteś asiora!! Do domu odpoczywać!
Pianistka no to teraz oby Emma spała smacznie i długo, a Mamina mogła odpocząć
Anaitat ale akcja!! Ja to właśnie tak się zastanawiam, że jak już mnie dopadna wymioty to ciekawe co będę akurat robićpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)