Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana w okropnym humorze. Czuję się przeczołgana, a do pracy trzeba.
Jeśli chodzi o seks, to u nas celibat, bo libido spadło mi okropnie. Czułabym się też niekomfortowo z luteiną w środku. Jeśli jednak są chęci to na zdrowie. Poprawia się ukrwienie macicy, nawet były badania stwierdzające, że regularny seks zmniejsza ryzyko poronienia.Justyna911 lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane !
Ale mnie gardlo boli tragedia , zawsze choruje na koncu...
Odliczam do wizyty juz nie mogę sie doczekac a jeszcze tydzien musze cierpliwie siedzieć.. ;(
Justyna u mnie normalnie ze wspolzyciem , lekarka nie zabronila a wiec korzystamy , jednak tez sie obawiam i zawsze mowie lekko hehe , jednak jak czuje sie zle to odpuszczamy ;p maz twierdzi se teraz ma wieksze parcie na ciezarna hahahaha bo calkiem inaczej to wszystko wyglada ;p -
Witam nowe mamusie
Jestem po wczorajszej wizycie u gina. Maluch ma sie dobrze, ma juz 23,34 mm, juz widac rączki i nóżki, dr pokazała gdzie jest tez pępowina. Cudowne uczucie
Natomiast mnie dzis rozłożyło choróbsko i pozostają poki co domowe sposoby.
Powiedzcie proszę dziewczyny jak u Was jest z l4 ciążowym dostawaliście takie zanim zanioslyscie do pracodawcy zaświadczenie ciążowe ? Ja jeszcze w pracy sie nie chwaliłam a juz mam l4 ciążowe i psikus:-)tutusia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Hej z rana
Milka, na stałe nikogo w domu bym nie chciała bo ja cenie swoją przestrzeń i naprawde nie lubię jak ktoś mi tu sie plącze
Co do pomocy na 2-3 h to z jednej strony byłoby fajnie sobie poleżeć ale z drugiej... po to jestem na macierzyńskim, chce poświecić czas córce a nie leżeć... ona jest malutka, potrzebuje mamy a nie substytutu...
zaszłam w te ciąże świadomie, wiedziałam ze bedzie czasem trudniej. Juz nie jęczę
Mamy nowy dzien, moze dzis bede czuła sie lepiej
Emma pospala do 7:30 a ze ja wczoraj padłam przed 21 to sie wyspalam mimo pobudek
Miłego dnia i kciuki za wizyty
A co do seksu u nas celibat bo: 1. Plamienia 2.moje libido zerowe 3. Mąż mowi ze nie wolno bo nie bedzie dzidziusia w czoło pukał ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:08
Anaitat, melmarmis lubią tę wiadomość
-
Sowaa wrote:Witam nowe mamusie
Jestem po wczorajszej wizycie u gina. Maluch ma sie dobrze, ma juz 23,34 mm, juz widac rączki i nóżki, dr pokazała gdzie jest tez pępowina. Cudowne uczucie
Natomiast mnie dzis rozłożyło choróbsko i pozostają poki co domowe sposoby.
Powiedzcie proszę dziewczyny jak u Was jest z l4 ciążowym dostawaliście takie zanim zanioslyscie do pracodawcy zaświadczenie ciążowe ? Ja jeszcze w pracy sie nie chwaliłam a juz mam l4 ciążowe i psikus:-)
Nie musisz zanosić zaświadczenia, daj zwyczajnie L4. Zaświadczenie jest potrzebne, gdy chcesz pracować, a pracodawca powinien ci zapewnić odpowiednie warunki pracy.
-
Witam sie w 10tygodniu:)
Dzisiaj jak co tydz postanowilam sie zwazyc i musze przystopowac z dogadzaniem sobie bo w zlym kierunku to zmierza. Tyje szybciej niz z synem z tym, ze wtedy na starcie mialam wage w normie, a nie lekka niedowage. Nie ruszam sie tez zupwlnie, tylkp siedze i leze w domu lub jadr do mamy i tam siedze... ale tak kazal lekarz i mamy teraz spore skoki wagi a to dopiero 1 trymestr. Nie chcialabym skonczyc +20kg... z synem w 1 trymestrze przytylam 900gr, a teraz tyle mam w tydz
Dlatego moj cel to pilnowanie sie do.swiat tzn jem zdrowo i regularnie. Bez pizzy i nocnych posilkow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:15
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dzień dobry wszystkim
U nas z seksem normalnie a nawet lepiej niż przed ciążą. Ja libido trzy razy większe, mąż mówi, że seksownie wyglądam jako ciężarna :p
Dzisiaj ważny dzień pod każdym względem, rozwiązania sytuacji w pracy męża, wybór samochodu dla mojej mamy, trzymajcie kciuki
-
Hej Dziewczyny,
No u nas z seksami to celibat. Lekarz powiedział, że co najmniej do 12tygodnia. Więc u nas pozycja na wilkaMałż leży obok mnie i wyje
belldandy Ty to taka chudzinka jesteś że te kilka kg w tą czy w tamtą to nic
Pianistka Ooo czyli Emma jakoś tak całkiem ładnie pospałaA Ty spokojnie możesz narzekać my tak jak dobre ciocie sypniemy pomysłami, a Ty w tym czasie zabierzesz nowe siły i tadam już czujesz się lepiej
Sowaa Ale Kruszynka rośnie. SuperA ja myślałam, że trochę jeszcze popracuje, ale zniosłam od razu L4. Tylko u mnie szefowa była na to gotowa. W sensie wiedziała, że się staram już jakiś czas. Zresztą taka trochę inna sytuacja u mnie w pracy jest. Zależy kto na jakim stanowisku pracuje chyba. Rozumirm też jak ktoś czasem trochę się boi że zostanie zwolniony, bo to różni ludzie chodzą po tym świecie.
madziątko powodzenia, trzymam kciuki!
MagM witamyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:46
Pianistka, madziątko, małaMyszka lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro
u made my day
pozycja na wilka
o matko
A Emma ślicznie dzis spała, jakby czuła zeby dać sie matce wyspaćale to pewnie cisza przed burzą, zwykle wstajemy 6-6:30 wiec jak pospala do 7:30 to ja nie wiem co sie dzieje
wczasy
A jak Twoje samopoczucie dzis?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:42
-
Pianistka bo ona tak specjalnie zrobiła dla Mamci, żeby dać trochę odpocząć
Nooooooo chyba, że ona ma jakiś plan o którym jeszcze nikt nie wie
A ja dziś czuje się dobrze, dziękujęNie ma plamień nieplamień jak ja to nazywam, więc jakoś taka spokojna jestem. Wczoraj trochę posiedziałam u siostry to mi jakoś dzień zleci, chociaż tam to taka dzicz że szok
5 latka i 2,5 latek to taka mieszanka wybuchowa, że tylko uciekać
Noo ale załapałam się na pierogi ruskie z cebulką mniam mniam.
A jak u Ciebie? Mdłości, plamienia? Mam nadzieje, ze odpuszczająWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:52
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
duszka wrote:Dzień dobry!
Zaniosłam dziś mocz jeszcze raz , niedługo wybieram się na zakupy, kupię sobie sok żurawinowy , myślę, że mogę pić
Miłego dnia
Uwielbiam zurawine z lidla do chrupania:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dzień dobry,
Fajnie się tak patrzy na te nasze suwaczki,już nie takie wczesnejuż małe ludziki w nas mieszkają.
Pianistka,tak jak Caro napisała,to tylko luźne pomysły jak Cię troszkę odciążyć. Ja wiem,że ciąża planowana i decyzja podjęta świadomie.ale czasem potrzeba chociaż kilka minut żeby zlapać oddechwiem ile daje choćby zostanie z dzieckiem na godzinę przez kogoś (nikt nie mówi o całym dniu)
Ja razważam posłanie syna chociaż na pół dnia do żłobka,bo bardzo lubi bawić się z innymi dziećmi i mam wrażenie,że ostatnio nudzi się już ze mną w domu
Belldandy ja się boję na wagę stawaćbrzuch już mi wypchało,wiem że mięśnie słabe po poprzedniej ciąży,ale mój apetyt jest masakryczny
-
Justyna911 wrote:Dziewczyny a jak jest u was z seksem? Bo ja sie ciagle boje ze coś sie stanie fasolce i mamy celibat z mężem ale szkoda mi go trochę i tak myśle ze za dwa tygodnie spróbuje sie przełamać bo bede miała juz 10tc
-
Hej,
Jak tam dziejsze samopoczucie dzisiejsze mamuśki? Pogoda nie rozpieszcza (przynajmniej u mnie-leje).
Z mała układamy klocki, sortujemy, i słuchamy piosenek z baby tv.
Dzis spała do 7 wiec drzemka ok 11:30-12:00 a mam nadzieje.
Dzisiaj strasznie bolą mnie piersi. Wczoraj wieczorem dopadły mnie mdłości i musiałam szybko jesc. A myślałam ze to juz za mną.
Wizyta za 2 tyg, a ja zastanawiam sie kiedy badania zrobic. Robiliście prywatnie cmv? Ile u was kosztowało? Bo aż sie boje ile kasy w labie zostawię.
Co do sexu, to libido mam na poziomie depresji. Do tego po moich problemach jelitowe-żołądkowych poki co ńie mam ochoty na dotykanie mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:27
-
Caro, plamien jeszcze odpukać nie było
oby to było na tyle. No i nie wymiotowałam, choc mdli. Ale lepiej niz wczoraj
także liczę na poprawę
A pierogów zazdroszczę
Milka, Emma pojdzie do przedszkola od sierpnia 2017także bede choc kilka godzin dziennie sama z maluszkiem.
A teraz niestety nie ma mnie kto odciążyć. Tak to jest jak sie mieszka na takim odludziu.
Nie wykluczone ze do porodu pojadę sama bo maz zostanie z Emmą.
Chciałabym zeby jakas moja koleżanka przyjechała na ten czas do niej jak bede w szpitalu, ale zobaczymy na jakim etapie Emma bedzie. Bo w tym momencie mamy lek separacyjny. Wiec chyba nie muszę tłumaczyć ... -
duszka wrote:Dzień dobry!
Zaniosłam dziś mocz jeszcze raz , niedługo wybieram się na zakupy, kupię sobie sok żurawinowy , myślę, że mogę pić
Miłego dnia
Sok żurawinowy jest genialny na wszelkie infekcje i bakterie w układzie moczowym! Pij na zdrówko
Oczywiście kup jak najlepszy zeby to nie było zurawinopodobne bo wtedy nir bedzie zbyt wielu wartości zdrowotnych prócz smaku