Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór
Piękne brzuszki miałyście, super!
Ja odebrałam dziś wyniki tsh i ft4 i uff odetchnęłam - tsh 1,96, ft4 16 cośCzyli póki co zostaję przy dawce euthyrox75. Poza tym od dziś jestem na zwolnieniu. Aa no i dziś widziałam się z koleżanką po ok.1,5mies i mówiła że brzuszek już mi widać a miałam dość luźną bluzkę... Jeansy już przestałam nosić, teraz tylko legginsy i tuniki albo grubsze rajstopy i sukienki. Pora rozejrzeć się chyba za ciążowymi. Jutro wg om zaczynam 11 tydzień, ale 10 (wg usg) tez brzmi juz dobrze
Też mnie dziś dopadły mdłości w samochodzie, pierwszy raz tak naprawdę mocne, ale skręciłam ogrzewanie, otworzylam lekko okno i przeszlo. -
Ezia90 wrote:Dziewczynki, na pewno wiecie więc pytam, co można poradzić na ból gardła? Domowe sposoby zawodzą, czosnku nie zjem bo jutro do pracy:) jakieś plukanki? Z tabletek do ssania wszystko zakazane?
-
Ja wodą z solą płukałam z 2tyg temu. Sypałam 2 łyżeczki soli na szklankę wody.
-
Ezia90 wrote:Dziewczynki, na pewno wiecie więc pytam, co można poradzić na ból gardła? Domowe sposoby zawodzą, czosnku nie zjem bo jutro do pracy:) jakieś plukanki? Z tabletek do ssania wszystko zakazane?
Kup hipertoniczną sól do nosa. Aplikujesz do nosa tak żeby spłynęło po całej tylnej ścianie gardła. Przez usta tez możesz. Możesz tez ssać witaminę c. -
Jestem farmaceuta
tantum verde do psikania i do ssania lub odowiedniki tansze septolux hascosept uniben.prenalen syrop dla ciezarnuch i karmiacych na bazie czosnku vit c i malin.prenalen jest tez do nosa i na gardlo do ssania.Ale w sumie slabe wszystko...
-
Pianistka,a rozważałaś może przygarnięcie jakiejś dziewczyny z Polski na au pair?nie wiem jak to wygląda od strony technicznej,ale mogłoby Ci sporo ułatwić życie
Bo kogoś na 2-3h,żeby przyszedł pobawić się z Emmą z okolicy nie da się znaleźć?pewnie ceny też kosmiczne,więc odpada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:24
-
Hej dziewczyny, ja z zapytaniem
Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystkie ok, oprócz tsh bo wynosi 2,73 a u kobiet w ciąży powinno być poniżej 2,5. Moja gin dała mi skierowanie do poradni endokrynologicznej i nawet udało mi sie umówić na dziś. Byłam na wizycie 3 min ,lekarz kazał przełknąć ślinę, zadał parę pytań, po czym wystawił skierowanie na badanie tsh, ft4, K i aTPO i umówić się na wizytę za miesiąc. I kurcze nie wiem co zrobić, czy skonsultować to jeszcze z innym endo czy czekać, ale martwię się ,że jeśli powinno by wdrożone leczenie to ,żeby nie było za późno.Co myślicie o tym ? Dodam ,że nigdy nie miałam problemów z tarczycą. -
wania wrote:Hej dziewczyny, ja z zapytaniem
Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystkie ok, oprócz tsh bo wynosi 2,73 a u kobiet w ciąży powinno być poniżej 2,5. Moja gin dała mi skierowanie do poradni endokrynologicznej i nawet udało mi sie umówić na dziś. Byłam na wizycie 3 min ,lekarz kazał przełknąć ślinę, zadał parę pytań, po czym wystawił skierowanie na badanie tsh, ft4, K i aTPO i umówić się na wizytę za miesiąc. I kurcze nie wiem co zrobić, czy skonsultować to jeszcze z innym endo czy czekać, ale martwię się ,że jeśli powinno by wdrożone leczenie to ,żeby nie było za późno.Co myślicie o tym ? Dodam ,że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.
Nie musisz konsultowac z innym Endowania lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:Niech ten dzien sie juz kończy
wieczorem dopadła mnie migrena, porzygałam sie nawet po kanapce z serem
Niech tylko Emma usnie i ide do łóżka -
Co do NFZ mi się nie udało tym razem znaleźć przychodni gdzie terminy byłyby co miesiąc,w 1 ciąży mi się udało, teraz ten lekarz już nie przyjmuje. koleżanka chodzi na nfz, ale znajoma ja zapisuję po znajomości. Tak to wygląda niestety.
Szkoda ale trudno, chociaż ile bym kasy dołożyła dla dziecka chodząc na nfz cała ciąże
-
Co do nfz... bylam dzis u swojego lekarza rodzinnego dac mu informacje od alergologa i przy okazji pokazalam ostatnie wyniki tsh, zeby mi badania chociaz na nfz wypisal (do endo prywatnie poszlam).
Zapytalam o endo na nfz, czy zdaze sie dostac przed porodemlekarz sie zasmial i powiedzial, ze dopoki byla prowadzona rejestracja do poradni endo to terminy byly na 2... lata do przodu! Ale zeby bylo ciekawiej, od stycznia likwiduja poradnie endokrynologiczna w moim blisko 100tys. miescie. No bo na co komu endokrynolog, nie? Kpiny...
-
Witam
Gratuluję wszystkim Mamusiom i nieśmiało dołączam do Was. W poniedziałek mam kolejną wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 06:48
Marutka, Magg_ie, wania, VillemoVilo, Caro, grzeszna24, tutusia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak jest u was z seksem? Bo ja sie ciagle boje ze coś sie stanie fasolce i mamy celibat z mężem ale szkoda mi go trochę i tak myśle ze za dwa tygodnie spróbuje sie przełamać bo bede miała juz 10tc