X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, na pewno wiecie więc pytam, co można poradzić na ból gardła? Domowe sposoby zawodzą, czosnku nie zjem bo jutro do pracy:) jakieś plukanki? Z tabletek do ssania wszystko zakazane?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaitat a czemu dostalas immunoglobuline tak wczesnie? Ja czytalam, ze sie podaje ok. 28tyg (ale to nierefundowane i na zyczenie jest) no i obowiazkowo po porodzie.
    Pytam, bo jestem -, a maz +, ale gin jeszcze nawet nie wspomnial o tym.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-)
    Piękne brzuszki miałyście, super!
    Ja odebrałam dziś wyniki tsh i ft4 i uff odetchnęłam - tsh 1,96, ft4 16 coś :-) Czyli póki co zostaję przy dawce euthyrox75. Poza tym od dziś jestem na zwolnieniu. Aa no i dziś widziałam się z koleżanką po ok.1,5mies i mówiła że brzuszek już mi widać a miałam dość luźną bluzkę... Jeansy już przestałam nosić, teraz tylko legginsy i tuniki albo grubsze rajstopy i sukienki. Pora rozejrzeć się chyba za ciążowymi. Jutro wg om zaczynam 11 tydzień, ale 10 (wg usg) tez brzmi juz dobrze :-D
    Też mnie dziś dopadły mdłości w samochodzie, pierwszy raz tak naprawdę mocne, ale skręciłam ogrzewanie, otworzylam lekko okno i przeszlo.

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczynki, na pewno wiecie więc pytam, co można poradzić na ból gardła? Domowe sposoby zawodzą, czosnku nie zjem bo jutro do pracy:) jakieś plukanki? Z tabletek do ssania wszystko zakazane?
    Pastylki Prenalen, Tantum Verde. Płukałaś wodą z solą? Ochyda okropna i ja się nie mogę przełamać, ale skuteczne.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VillemoVilo wrote:
    Pastylki Prenalen, Tantum Verde. Płukałaś wodą z solą? Ochyda okropna i ja się nie mogę przełamać, ale skuteczne.
    Jakie proporcje? Mi kiedyś mąż dowalil soli ze prawie się porzygalam

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wodzie z solą wymiotuje szalenie ;/ tantum verde mozna

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wodą z solą płukałam z 2tyg temu. Sypałam 2 łyżeczki soli na szklankę wody.

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • pingui Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:

Kup hipertoniczną sól do nosa. Aplikujesz do nosa tak żeby spłynęło po całej tylnej ścianie gardła. Przez usta tez możesz. Możesz tez ssać witaminę c.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie naciąga na wodę z solą. Zamiast soli do wody można użyć wody utlenionej - ok 4 łyzeczki na pół szklanki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 20:47

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem farmaceuta :) tantum verde do psikania i do ssania lub odowiedniki tansze septolux hascosept uniben.prenalen syrop dla ciezarnuch i karmiacych na bazie czosnku vit c i malin.prenalen jest tez do nosa i na gardlo do ssania.Ale w sumie slabe wszystko...

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Na kiedy termin masz to wpisze Cie juz na glowna liste
    Termin na 20 czerwca :) dziękuje bardzo za wpisanie :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka,a rozważałaś może przygarnięcie jakiejś dziewczyny z Polski na au pair?nie wiem jak to wygląda od strony technicznej,ale mogłoby Ci sporo ułatwić życie :)
    Bo kogoś na 2-3h,żeby przyszedł pobawić się z Emmą z okolicy nie da się znaleźć?pewnie ceny też kosmiczne,więc odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 21:24

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • wania Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z zapytaniem :-)
    Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystkie ok, oprócz tsh bo wynosi 2,73 a u kobiet w ciąży powinno być poniżej 2,5. Moja gin dała mi skierowanie do poradni endokrynologicznej i nawet udało mi sie umówić na dziś. Byłam na wizycie 3 min ,lekarz kazał przełknąć ślinę, zadał parę pytań, po czym wystawił skierowanie na badanie tsh, ft4, K i aTPO i umówić się na wizytę za miesiąc. I kurcze nie wiem co zrobić, czy skonsultować to jeszcze z innym endo czy czekać, ale martwię się ,że jeśli powinno by wdrożone leczenie to ,żeby nie było za późno.Co myślicie o tym ? Dodam ,że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wania wrote:
    Hej dziewczyny, ja z zapytaniem :-)
    Odebrałam dzisiaj wyniki badań, wszystkie ok, oprócz tsh bo wynosi 2,73 a u kobiet w ciąży powinno być poniżej 2,5. Moja gin dała mi skierowanie do poradni endokrynologicznej i nawet udało mi sie umówić na dziś. Byłam na wizycie 3 min ,lekarz kazał przełknąć ślinę, zadał parę pytań, po czym wystawił skierowanie na badanie tsh, ft4, K i aTPO i umówić się na wizytę za miesiąc. I kurcze nie wiem co zrobić, czy skonsultować to jeszcze z innym endo czy czekać, ale martwię się ,że jeśli powinno by wdrożone leczenie to ,żeby nie było za późno.Co myślicie o tym ? Dodam ,że nigdy nie miałam problemów z tarczycą.
    Spokojnie Kochana. Twoje TSH nie jest tragiczne, tylko troszke ponad norme. Mysle, ze mozesz poczekac, zrobic te badania bo samo TSH nie mowi wszystkiego. Wazne jest ft4...

Nie musisz konsultowac z innym Endo

wania lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Niech ten dzien sie juz kończy :( wieczorem dopadła mnie migrena, porzygałam sie nawet po kanapce z serem :(
    Niech tylko Emma usnie i ide do łóżka
    Pianistka ja tez leżę z przeokronym bólem głowy , ale jak patrzę na twój suwak to nie moge sie tej naturze nadziwić jak sobie wszystko wyliczyła ;)

• rudajola Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do NFZ mi się nie udało tym razem znaleźć przychodni gdzie terminy byłyby co miesiąc,w 1 ciąży mi się udało, teraz ten lekarz już nie przyjmuje. koleżanka chodzi na nfz, ale znajoma ja zapisuję po znajomości. Tak to wygląda niestety.
    Szkoda ale trudno, chociaż ile bym kasy dołożyła dla dziecka chodząc na nfz cała ciąże :/

Wuj6p1.png[img][/img]
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nfz... bylam dzis u swojego lekarza rodzinnego dac mu informacje od alergologa i przy okazji pokazalam ostatnie wyniki tsh, zeby mi badania chociaz na nfz wypisal (do endo prywatnie poszlam).
    Zapytalam o endo na nfz, czy zdaze sie dostac przed porodem ;) lekarz sie zasmial i powiedzial, ze dopoki byla prowadzona rejestracja do poradni endo to terminy byly na 2... lata do przodu! Ale zeby bylo ciekawiej, od stycznia likwiduja poradnie endokrynologiczna w moim blisko 100tys. miescie. No bo na co komu endokrynolog, nie? Kpiny...

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Gratuluję wszystkim Mamusiom i nieśmiało dołączam do Was. W poniedziałek mam kolejną wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 06:48

Marutka, Magg_ie, wania, VillemoVilo, Caro, grzeszna24, tutusia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagM wrote:
    Witam :)
    Gratuluję wszystkim Mamusiom i nieśmiało dołączam do Was. W poniedziałek mam kolejną wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Witamy :) i gratulacje ! :)

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest u was z seksem? Bo ja sie ciagle boje ze coś sie stanie fasolce i mamy celibat z mężem ale szkoda mi go trochę i tak myśle ze za dwa tygodnie spróbuje sie przełamać bo bede miała juz 10tc

4 cykle z clo
    f2w39n73kken1w0j.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ