Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina, no chyba :d ja rodziłam praktycznie sama, na podłodze... no tak tu jest. położna była, owszem, ale raczej jej ingerencja była znikoma rodziłam 17 h a od pierwszych skurczów było 26 h. znieczulenia nie miałam, bo nie chciałam ale udało się, cieszę się bo naprawdę, dla mnie mimo nieziemskiego bólu to było cudowne doświadczenie i mam nadzieję, że uda się też drugie dziecko urodzić sn. ale podobno każdy poród, jak i ciąża są inne
Edit: u mnie z komplikacji jedynie młodej tętno skakało na ktg, ale po przebiciu pęcherza i umieszczeniu jej sondy na głowie, była monitorowana i udało się urodzić....
Ale! my tu o porodach a to dopiero początunio dłuuuuga droga przed namiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:22
-
belldandy wrote:Tak czytam Twoje wypowiedzi i dam Ci radę... Nie mam nic złego na myśli, ale może po prostu najpierw zrób test i jeśli są dwie kreski- jest ciąża, nie- uda się w kolejnym cyklu. Twoim błędem jest to, że testy są negatywne, a ty wmawiasz sobie po objawach ciąże, a przez to nakręcasz się i coraz gorzej czujesz się psychicznie z rozczarowania.
Nie lepiej byłoby zrobić betę jak nie ufasz sikaczom i przestać się katować tymi głupimi myślami i nakręcać?
Nikt Ci źle nie życzy ;* ale jak czytałam Twoje posty to myślałam, że robiłaś test, jesteś w ciązy, a teraz masz plamienia i się boisz. Dopiero musiałam przejrzeć wszystkie posty i doczytałam, że testy masz negatywne...
wiem jak to jest jak człowiek się stara i co miesiąc sobie coś wkręca i dodatkowo nakręca przy tym męża. Na prawdę lepiej jest spokojnie czekać, testować i mieć czarno na białym. Mniej wtedy boli..
Wykończysz się Kobieto;*
Dobrze nie ma co się denerwować Jak to mówią człowiek uczy się na błędach -
Mama Ali, ja się nie denerwuje;) Chciałam Ci tylko powiedzieć, że nie ma co się nakręcać przed testem i sobie wmawiać, lepiej testować i się pozytywnie zaskoczyć!
głowa do góry, nie ten to kolejny cykl!Pianistka, Karolina :* lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
W takim razie odezwę się dopiero w następnym cyklu jeśli test pokaże II kreski a dziś się z wami żegnam bo nie chcę was irytować także życzę wam wszystkiego dobrego i oby do tego czasu było jak najwięcej takich osób zafasolkowanych powodzenia.
Nie chcę żebyście myślały że się pogniewałam bo tak nie jest -
nick nieaktualny
-
Mama Ali wrote:W takim razie odezwę się dopiero w następnym cyklu jeśli test pokaże II kreski a dziś się z wami żegnam bo nie chcę was irytować także życzę wam wszystkiego dobrego i oby do tego czasu było jak najwięcej takich osób zafasolkowanych powodzenia.
Nie chcę żebyście myślały że się pogniewałam bo tak nie jest
Wygląda jednak jakbyś się obraziła...
Nikt Ci nie mówi, żebyś odeszła, bez przesady.
Chciałam Ci tylko coś doradzić bez podtekstów i zaczepek!Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Nie obraziłam się bo nie mam powodu
Po prostu odezwę się w następnym cyklu chciałabym się cieszyć razem z wami tylko tyle
Wiem że chciałaś mi doradzić i za to bardzo ci dziękuję naprawdę.
Mam nadzieję, że któraś z was będzie chciała poprowadzić listę żeby wątek nie zniknął co dziewczyny?
A tak poza tym to odezwę się z pozytywnymi nowinami, żeby i siebie nie stresować ani was kochane teraz życzę powodzenia do listopada kobietki -
Ja tez mam takie bole jak dziewczyny. Sporadyczne, krotkie i raczej delikatne. Ot czuje ucisk. To prawdopodobnie rosnaca macica daje takie objawy.
Mysle, ze roznie mozna to odczuwac, ale jesli bol bylby bardzo silny lub trwal dlugo to epwnie dobrze skontaktowac sie z lekarzem - chocby po to, zeby Ci powiedzial, ze wszystko jest ok -
słuchajcie,
nie wiecie jak brac invag przy braniu luteiny ?
Lekarz kazał mi brac luteinę 2x100mg ale od rana czuję jakbym miała jakąś infekcję, bo mnie swędzi tam na dole
Lekarz mówił że przy luteinie może dojść do infekcji, bo działa drażniąco na pochwę -
Nie wiem jak z luteina, bo nie biore. Wiem tylko, ze probiotyki dopochwowe mozna stosowac w ciazy. Ja polecam gynomed. Jest wersja vaginal (tansza) i activ (to juz ciezka artyleria;). Od kiedy stosuje zapobiegawczo raz na 2-3tyg nic mi sie nie dzieje. A zawsze zle reagowalam na zmiane wody i kazdy wyjazd konczyl sie infekcja. Teraz kursuje non stop i jest ok. W ciazy jest sie bardziej podatnym na infekcje wiec na pewno bede sie tak chronic.
-
Dziewczyny jak się tutaj dodaje zdjęcie ?
Przyglądałyście się testowi przed zrobieniem go? czy na każdym teście jest niewidoczne kreski jakby ktoś rysował cyrklem ? ja taką widzę jedna zabarwiona a druga tylko taka orientuje się ktoś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 17:24