X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • oltiqa Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kochane! Tak jak pisalam mialam podejrzenie pustego jaja. Kiolejne uag mialam miec 12 listopada. Nie wytrzymalam. Dzis poszlam na wizyte do innego lekarza nie przyznalam sie ze ciaze juz mam porwierdzona. Zbadal zrobil usg i co?? Pokazal mi "pulsujacy groszek". Ciaze okreslil na tydzien mlodsza niz poprzedni lekarz i powiedzial CIAZA ZYWA.
    RANYYY :-D

Adry, EM89, Pianistka, Groszka, renc, małaMyszka, Kiki1916, Asikkk, grzeszna24, tutusia, Justyna911, LaRa, syringe, 19Biedroneczka91, Aga_502, StyczniowaNadzieja, VillemoVilo, Sowaa, Caro, dzastina89, Ezia90, Paula_29, MagM, annamaria83, madziątko lubią tę wiadomość

• EM89 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oltiqa super!!!! :D

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oltiqa wrote:
    dziewczyny kochane! Tak jak pisalam mialam podejrzenie pustego jaja. Kiolejne uag mialam miec 12 listopada. Nie wytrzymalam. Dzis poszlam na wizyte do innego lekarza nie przyznalam sie ze ciaze juz mam porwierdzona. Zbadal zrobil usg i co?? Pokazal mi "pulsujacy groszek". Ciaze okreslil na tydzien mlodsza niz poprzedni lekarz i powiedzial CIAZA ZYWA.

Cudowne wieści!!!!! Gratuluje :*
    Dajesz nadzieje dla dziewczyn :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Groszka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oltiqa wrote:
    Super nowina! Takie to małe a tak już straszy rodziców!! :-D

Synek 17.06.2017r
    Maleństwo w drodze ❤
  • renc Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oltiqa wrote:

Super wiadomość. Gratulacje :-)

16ud3e3k34qj5cjg.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oltiqa wspaniała wiadomość!!!!!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oltiqa gratuluje dobrej nowiny ;)

Pianistka, małaMyszka piękne macie brzuszki, ja to się z mojego cieszyłam a przy waszych to mój praktycznie zerowy :(

Nie wiem czy uda mi się dodać zdjęcie, pierwszy raz to robie :)

ac1775b982e34e82med.jpg

Adry, Asikkk, Caroina, małaMyszka, Justyna911, Aga_502, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    ale Ty drobniutka jesteś, ale brzusio widać :)

Teraz już drobna nie jestem, jakieś 2 lata temu ważyłam jakieś 4-5 kg mniej niż teraz i to było już straszne bo wszystko na mnie wisiało

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, pomysłów brak...
    Mimo ze czuje sie jak flak, najchętniej nie zaszłabym z sofy... co tam! Nawet na dywanie bym przeleżała dzien... ale nie mam wyjścia ;)

Olcia, jaki mikrusek :) ale i ty szczuplutka to co sie dziwić :)

Asikkk lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko super że jest happy end :) Nie mogło być inaczej :)

Caro widzę że idziemy terminowo niemal dzień-w-dzień :) Czuję się względnie w porządku, tzn w pracy, jak jestem zajęta, jakoś mniej zwracam uwagę na mdłości i słabości. Także paradoksalnie lepiej mi pójść do pracy i kilka razy się pomęczyć w ciągu dnia, niż leżeć w domu i myśleć, gdzie mnie kłuje lub naciąga na wymioty ;)

Robiłam dziś wieeelką listę koniecznych badań, wygląda na to że wszystko wyszło podręcznikowo dobrze. Za tydzień USG i mam nadzieję na pięknie bijące serduszko :)

Jakoś - odpukać - nie mdli mnie tak bardzo jak ok. tydzień temu. Albo się przyzwyczaiłam

tb7382c324e9cpbx.png
  • Magg_ie Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dni pełnym wrażeń ;)
    Byłam dzisiaj na wizycie, kropek ma 13mm, więc już nie taki kropek ;) ciąża zgadza sie z terminem OM, termin porodu równieź wyznaczyłam jak belly. Powiedzila, że kropuś nawet troche większy niż jak na ten tydzień. Serduszko bije, ale nie powiedziała częstotliwości. Kazała zapisać się już na prenatalne około 15 grudnia, następna wizyta za 4 tygodnie ;)
    Powiem Wam, ze powoli zaczyna to do mnie dochodzić :)
    Trzymam za Was wszystkie kciuki Kochane i czytam Was caaaalutki czas ;*

Nie doczytałam, tętno jest wpisane w karcie ciąży 144/74 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 18:00

renc, grzeszna24, małaMyszka, tutusia, Justyna911, VillemoVilo, Caro lubią tę wiadomość

Ślubowaliśmy 11.06.2016
    1 cs udany
    8.11 serduszko <3
    16.12 USG prenatalne
    f2w3rjjgdoljdjqk.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    no ale nadal jesteś szczuplutka. Ja schudłam 3 kg, ale wynika to z tego, że jakiś czas tolerowałam tylko chleb z masłem i banany, teraz powoli nadrabiam.
    Mąż mówi, że brzuszek się lekko zaokrąglił, ale ja tam jeszcze nic nie widze, może to od dużej ilości batonów, które aktualnie pochłaniam.
    jak się czujesz?

Ja miałam tak z batonami w zeszłym tygodniu, potrafiłam 2 snickersy na raz zjeść, a od kilku dni odrzuca mnie całkiem od jedzenia. U mnie bułki z masłem prawie od początku są hitem, jedno z niewielu rzeczy które toleruje. Od kilku dni nudności mi się nasiliły i doszły wymioty. Jestem tym strasznie zmęczona.

• Caroina Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki1916 Też bym tak postąpiła

Oltiqa i Magg_ie Super wieści. Gratuluje udanych wizyt:)

Adry Wiataj:)

Pianistka, MałaMyszka i Olcia99 Piękne brzuszki:)

Adry, małaMyszka lubią tę wiadomość

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie gratulacje!!!
    :) super

Ja juz chce mieć wizytę ;) albo przynajmniej detektor

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    pracujesz?czy jesteś caly czas w domu? nie wiem co ci doradzić :( u mnie są "tylko" mdłości oraz wszystko mi śmierdzi. to już Twoja druga ciąża? może jakoś ustąpi niebawem czego Ci życzę z całego serca

Na szczęście jestem w domu z synkiem więc jak naprawdę kiepsko się czuje to on zabawi się sobą, ewentualnie puszcze mu bajkę i moge poleżeć.

Tak druga ciąża ale przy młodym nie miałam aż tak bardzo nudności, miałam trochę ale wymiotowałam raz jeden jedyny a teraz już kilka :( Też mam nadzieje że ustąpi, w zeszłym tygodniu miałam jeden czy dwa dni spokoju i już cieszyłam się że koniec ale wróciło niestety.

Mi też dużo rzeczy śmierdzi, mąż musi sam robić sobie kanapki jak chce jakąś wędlinę bo ja nie daje rady. Dziś miałam ochote na spaghetti, zrobiłam na obiad ale sos tak zaczął mi śmierdzieć, że nic nie zjadłam tylko poleciałam wymiotować :(

Dobrze że u Ciebie "tylko" mdłości bo wymioty to chyba najgorsze co może być.

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jaki tu tłok ;p
    Kiki dobrze robisz lepiej poczekac chwile dluzej...

Biedroneczko no cos ty nie wysiedzialabym ale wiem co to szpitalne jedzenie bo jak lezalam to maz mi kanapki z domu przynosił hahahah

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie z wizyt i radosnych nowin ;)
    Dobrze ze u dzieciaczkow wszystko oki !
    Kurde ale moja córka marudzi a mi juz głowa pęka no co za maruda grr

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Ooo jaki tu tłok ;p
    Kiki dobrze robisz lepiej poczekac chwile dluzej...

Biedroneczko no cos ty nie wysiedzialabym ale wiem co to szpitalne jedzenie bo jak lezalam to maz mi kanapki z domu przynosił hahahah

Kurcze to chyba tylko mi smakowało jedzenie w szpitalu ;) Leżałam troche ponad tydzień w pierwszej ciąży i obiady to była pierwsza klasa, jedynie kolacje i śniadania, tych mielonek z psa czy nie wiadomo czego nie dało się na to patrzeć a co dopiero jeść. A na obiadek jak panie miały buraczki zasmażane to ja pierwsza do podwójnej porcji, na śniadanko kawe zbożową to na dwa kubki dostawałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 18:10

• Lila26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez lezalam tydzien i dajcie spokoj obiad to ryz taki suchy twardy i troche zeschnietego jablka...
    Kawa haha u nas to sama woda z mlekiem nie szlo pic... nie wspomne wlasnie o kolacjo i śniadaniu na ktore zawsze byla twarda gumowa bułka kawalek maselka i wlasnie jakas mielona czy cos ogolnie porcje malutkie ja to ciągle glodna bylam na prawde hahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 18:17

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Oj ja tez lezalam tydzien i dajcie spokoj obiad to ryz taki suchy twardy i troche zeschnietego jablka...
    Kawa haha u nas to sama woda z mlekiem nie szlo pic... nie wspomne wlasnie o kolacjo i śniadaniu na ktore zawsze byla twarda gumowa bułka kawalek maselka i wlasnie jakas mielona czy cos ogolnie porcje malutkie ja to ciągle glodna bylam na prawde hahah

Współczuje, niestety w wielu szpitalach tak właśnie jest jak piszesz. Szczególnie jeżeli nie mają kuchni a catering to wszystko jest po najniższej linii.
    Ja tam też byłam dokarmiana, tym bardziej że było to od połowy 35 tyg więc apetyt miałam :)

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ