X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że nie mogę się doczekać Świąt bo będzie sałatka warzywna hihi :D

grzeszna24, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    A ja Wam powiem że nie mogę się doczekać Świąt bo będzie sałatka warzywna hihi :D

O mamoooooo!!! Jutro robię

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    To zrobiłaś smaka ! :p

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka - moja córka ma 1,5 roku z hakiem :)
    Polecasz ten lezaczek babybjorn ??bardzo mi się podoba,tylko cena fatalna, ale może używany znajdę ?

Gratuluję wieści z wizyt :)

Co do zmęczenia to nie ma rady, trzeba przeczekać, w drugim trymestrze jest o niebo lepiej, znowu później w 3cim sa nowe dolegliwości, na wspomnienie wiecznej zgagi i innych atrakcji mi słabo.

Same szczuplaczki jesteście :) A takiw brzuszki Ala lekkie wzdecie sa rozkoszne, w środku noszą tajemnicę :)

A co do kawy to ja na początku piłam,,później mnie odrzucilo. Teraz znowu piję, 1 dziennie bardzo mleczną z ekspresu. Połowa porcji kawy i bardzo dużo mleka. Taka ilość nie zaszkodzi, szkodzi wszystko w nadmiarze :)

W szpitalu przed porodem nic nie dawali, później po cc też dobę nic, że na k leik się każdy rzucał :) A był paskudny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 19:47

Wuj6p1.png[img][/img]
  • EM89 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję 1 dziennie z rana na pobudzenie. Ostatnio zresztą chyba coś się dzieje z ciśnieniem bo codziennie budzę się z bólem głowy ale po wypiciu kawy przechodzi

w57v90bvhls7ynfn.png
    w57vugpjw31vxt6v.png
    j6063tjqfgda3jt1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudajola, szczuplaczki- prawie same :D ja jestem z BMI na granicy otyłości :P
    A lezaczek BB moim zdaniem jest naprawde warty uwagi. Emma która nie lubiła żadnej huśtawki, leżaczka, wozka, fotelika samochodowego, w tym potrafiła czasami nawet 10 minut pobyć.
    Koleżanki które miały były zachwycone!
    Moim zdaniem jest fajniejszy niz huśtawki. Dobrze ze sie nie pozbyłam.
    Co do ceny to mnie do dzisiaj to szokuje :/ kawałek drutu i materiału a kosztuje jakby ze złota był. Ale łatwo sie zdejmuje do prania, wiec jesli znajdziesz używany to śmiało bierz! :)
    Emma dosc długo go "używała"... nie spędzała w nim tyle czasu ile inne dzieci w bujakach ale w porównaniu do wozka czy huśtawki to lubiła go :) chyba najbardziej ze wszystkiego poza mamą

Milk@ lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio byl temat kawy to ktoras pisala ze pracuje w firmie gdzie produkują MamaCoffee. Ja pilam na początku ją. A teraz na żadną nie mam ochoty. Wręcz mi źle jak pomyślę o kawie. Przez ostatni miesiac pilam tylko jedna filiżankę kawy ale byla to kawa zielona.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • renc Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam kawę. Choć w niedziele się skusiłam na taką słabą z 1 łyżeczki z mlekiem. Lekarka powiedziała mi, że spokojnie można się napić słabej kawy z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 20:19

16ud3e3k34qj5cjg.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję serduszko jak dzwon! Wszystko pięknie rośnie. Na USG 2 dni różnicy między OM. Powyłam się i teraz też płaczę ze szczęścia. Cały stres mnie puścił. W poniedziałek idę na wizytę zakładać kartę ciąży i chyba poproszę o L4, bo teraz ze mnie marny pracownik. Mam straszne spadki koncentracji, no i codzienny kac :)

Pianistka, Anaitat, grzeszna24, Adry, Caro, Ezia90, renc, małaMyszka, tutusia, LaRa, Paula_29, Marutka, Justyna911, Magg_ie lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo gratulacje!!! Duzy ludzik?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wypiłam duszkiem prawie dwie szklanki coca coli, oczywiście musiała być z lodem! a stała butelka chyba dwa tyg. w domu i w ogóle mnie nie ruszała :) Jeśli chodzi o kawę, to jedna dziennie naprawdę nie zaszkodzi, tym bardziej, że przed ciążą też piłyście. nie dajmy się zwariować :P

Lactovaginal można w ciąży.

A co do posiłków w szpitalu, z tego co mówi mój mąż były smaczne :D jak leżałam po porodzie to nie miałam za bardzo ochoty na jedzenie (chyba głównie przez upały). co rano mąż mi przynosił świeże bułeczki, a obiad przywozili teście (zawsze to pretekst do odwiedzin :P ). moje posiłki zjadał mąż.

Wiem, że do rodzenia jeszcze daleko, ale powiem Wam coś... spakujcie do torby coś do jedzenia (niepsującego się) dla męża, bo nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji o jakiej porze traficie na porodówkę i mąż nie chcąc Was opuszczać (żeby się pożywić hod dogiem ze stacji benzynowej, bo już wszystko zamknięte) będzie siedział głodny i czekał na rozwój wydarzeń.
    W mojej syt. miałam mieć cc o 22, więc o 19 mąż miał wyjść, żeby coś przekąsić, bo cały dzień nie jadł i dobrze, że nie zdążył, bo jednak pocięli mnie o 20.
    Mój brat o 1 w nocy czekał aż podejmą decyzję po ktg, co dalej z jego żoną i też, żałował że nie zjadł porządnej kolacji...
    Sorry, że tak mnie teraz naszło :D

Olcia99 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Villemo gratulacje!!! Duzy ludzik?
    1,25. Jak coś tak malutkiego może dawać tyle szczęścia?

Caro, małaMyszka, Magg_ie lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja pojechałam do szpitala o 16 a ok 20 polozna przyniosła mężowi kanapki ;)
    Po porodzie tez przyniosły nam o 3 nad ranem z kantyny kanapki (wczesniej wypytywały z czym chcemy). I do tego na tacy srebrnej, flagę Norwegii i 2 plastikowe kieliszki z sokiem jabłkowym :) przyszedł cały oddział i wznosili toast z gratulacjami, wyściskali nas :)
    Wiem ze to nie Polska ale chciałam jako ciekawostka... w Polsce tez tak powinno byc! Każda młoda mama i młody tata zasługują na największe gratulacje i najlepsze traktowanie! Polskie porodówki powinny sie tego nauczyć

Edit: ale ja wiedziałam o tym by nie jechac z pustym żołądkiem wiec jeszcze w domu, ze skurczami co 3 minuty stałam oparta o ścianę i robiłam nam naleśniki :P juz w butach do szpitala... :d

Villemo, okruszek <3 to jest niesamowite... to są nasze dzieci tam... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 20:39

grzeszna24 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Anaitat Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:

Wykonczycie mnie :) ostatnio byly rozmowy o rosolku, to dzisiaj gotowalam bo za mna chodzil od tamtego czasu...teraz salatka. Pewnie dzisiaj nie zasne przez to.

W sumie zrobie wam smaka na salatke warstwowa z tunczykiem jak ktos lubi. Jest przepyszna.

3 jajka gotowane na twardo oddzielamy bialko od zoltka i scieramy bialko na tarce, na to scieramy na tarce zolty ser, dalej przychodzi tunczyk i majonez winiary. Ogorek kiszony pokrojony w kostke i znow tunczyk i majonez. Na koniec scieramy zoltko i schladzamy.

grzeszna24, małaMyszka lubią tę wiadomość

j5rbj48alrszyhj9.pnghchyqqmz0pvs21f2.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja niby wiedziałam, że jest coś nie tak i może się skończyć cc,ale ciążowy kalafior nakazał mi zjeść snikersa po drodze. dlatego w szpitalu chcieli odczekać chwilę przed cc (syt. nie była na tyle pilna, żeby musieli na cito ciąć)

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja już po wizycie :) jak mogłam się spodziewać podglądania nie było :(
    mam pakiet w medicover, a tam ginekolog nie robi usg, trzeba umawiać inny termin :( ale już wyznaczony na 16 listopada :) po usg znowu wizyta u ginekologa i wtedy założy mi kartę ciąży
    sałatka warzywna - pycha - u nas nazywa się "KACZY ŻER" :)
    ja kawę piję jedną dziennie, dużą, ale słabą z mlekiem, pytałam dziś się lekarza i powiedział, że można - "bezpieczna dawka kofeiny w ciąży to 300 mg na dobę, co oznacza, że dziennie można wypić 2–3 filiżanki niezbyt mocnej kawy"
    zaczynam z wagą 85 kilo :( ciekawe ile mi przybędzie - w poprzedniej ciąży przytyłam około 14 kilo, po porodzie trzeba się będzie zabrać za siebie, bo teraz BMI niestety nadwagę mi pokazuje :(
    martwi mnie jedna rzecz, niestety bardzo często czuję ból w lewym jajniku :( mam nadzieję że na usg zobaczę fasolkę we właściwym miejscu i z bijącym serduszkiem

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj pięknie, same dobre wieści <3 <3

Biedroneczka cieszę się, że u Was jest ok. Odpoczywaj, dużo odpoczywaj i dbaj o Was :-*

Gratuluję Wszystkim Wizytującym udanych wizyt <3 <3

Szaron łeb w łeb hahah :-D Noo ja sama nie wiem czy to mdłości, mdłości czy po prostu za duża ilość jedzenia :-P

Ehh no ja nie mam na szczęście problemu z kawą. Po prostu rzadko kiedy piłam kawę, chyba że ktoś już mi zrobił taką dobrą to ewentualnie się skusiłam.

Przed chwilką byłam odprowadzić chrześniaczkę do domu i na parkingu znalazłam kartę do bankomatu. Hmm co by tu z nią zrobić..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, nie wiem czy w Polsce są na karcie dane właściciela?
    Ja bym jednak spróbowała znaleźć właściciela. Albo zanieść na policję?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Caro, nie wiem czy w Polsce są na karcie dane właściciela?
    Ja bym jednak spróbowała znaleźć właściciela. Albo zanieść na policję?

Na karcie jest tylko imię i nazwisko. I też myślałam o policji, ale sprawa się rozwiązała :-) I znowu przekonałam się jaki ten świat mały :-) Siostra zadzwoniła do sąsiadki, która mieszka już dłużej na osiedlu, czy zna takie nazwisko i okazało się że to kolega jej męża. Był u nich i musiał odjeżdżać kilka minut przed tym jak szłam. A kartę miał w kieszeni tak luźną. Heh :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny, Ja do was dopiero dołączam z terminem na 11 czerwca.

grzeszna24, Marutka, annamaria83, małaMyszka, Justyna911, Magg_ie lubią tę wiadomość

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ