Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie... Mdlosci mdlosciami mozna przywyknac... Dla mnie najbardziej irytujacy objaw- ciagle mi zimno. Stopy to juz w ogole w piekarniku moglabym trzymac
Pianistka u mnie sluz raz klekacy, raz suchy a innego dnia w ogole brak.Ezia90 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 11 tygodniu!!!! Ale to zleciało! Jeszcze niedawno robiłam codziennie testy, które nie pokazywały nawet cienia cienia cienia...
Miłej środy:-)
Biorę się za nadrabianie zaległości
Justyna911 lubi tę wiadomość
-
Hej witam sie i ja!
Pamiętam jak mi strasznie zimno było w pierwszej ciąży teraz póki co jeszcze nie mam tego objawua poźniej zmienilo się to w ogromne rozgrzanie tak że pod koniec ciązy na zewnatrz zdarzało sie około 5st a ja przy otwartym oknie spałam
Pianistka ja myśle że taki śluz to nic złego, Też czasem mam taki "śliski"
Wizytującym życze udanych wizyt, no i czekam na same dobre wiesci!
My dzis mamy gości, przyjeżdzają znajomi którzy mają córkę 4 tygodnie starszą od naszego syna (a termin miałyśmy prawie identyczny) i tez spodziewają się drugiego maleństwa (tylko już troche bardziej zaawansowana ciąża bo termin gdzieś na kwiecień) Ale będzie wesolo
Poza tym mam dzień leniwca, jeszcze leze w łóżku i tak myśle co najpierw prysznic, śniadanko(no to już będzie 2 śniadanko bo pierwsze było po 6) czy moze lezec dalej -
Pianistka jak boli brzuch to aplikuj magnez, na pewno nie zaszkodzi ja jeszcze do niedawna brałam 6 tabletek dziennie (na zlecenie gina) a teraz mam brać doraźnie gdyby brzuch bolał
Jak Ty masz w końcu suwaczek ustawiony? z OM czy z owulacji? Bo według suwaczków mamy ten sam tydzień i dzień ciązy -
StyczniowaNadzieja wrote:Pianistka jak boli brzuch to aplikuj magnez, na pewno nie zaszkodzi ja jeszcze do niedawna brałam 6 tabletek dziennie (na zlecenie gina) a teraz mam brać doraźnie gdyby brzuch bolał
Jak Ty masz w końcu suwaczek ustawiony? z OM czy z owulacji? Bo według suwaczków mamy ten sam tydzień i dzień ciązy
Ja mam wg OM 9+1wg owu przestawiłam sobie tylko kalendarz Belly
Biorę magnez ale juz w srodku nocy nie szlam po niego...
No nic, przejdzie -
Szybko poszło
nie miałam dużo do czytania.
Co do kawy, to w I ciąży wystrzegałam się wszystkiego. Wszystko od razu odrzuciłam, teraz wiem, że nie muszę wszystkiego sobie odmawiać, bo z maluszkiem jest ok. Wiadomo wszystko z umiarem.
Pamiętam jak nie mogłam zasnąć bez kebaba, marudziłam i marudziłam, w końcu mąż poleciał, a ja go zżarłam za szybko łapczywie i całą noc z głowy miałam... Ból żołądka nie do opisania...
Chciałam was zapytać, wiadomo, że najbezpieczniejszą pozycją do spania jest lewy bok, ale jak położę się na lewym, to mam taki ból brzucha, że spać nie mogę. Póki co śpię na plecach i prawym boku, żeby nie bolało... Miała któraś coś takiego?
Czas na odkurzanie, młody już wyjął sprzęt i wyciąga mnie do sprzątania... -
Pianistka,z tym śluzem to chyba normalne,że się zmienia.ja ostatnio jak pochodzę mam taki kisiel w majtkach,że chodzę sprawdzać czy to na pewno tylko śluz,bo tak mi mokro.
U Ciebie to podbarwienie,wydaje mi się,że zabrał śluz jakieś resztki,które w Tobie siedziały.
Karolina trzymam kciuki za wizytę.
Jeśli jeszcze któraś wizytuje,to czekam na wieści i mam nadzieje wszysykie będą udane. -
A to u mnie suwaczek jest według ovu
według om to byłoby 9t3d
Brzmi jeszcze lepiej!!!
Aaaa dziś mam zamiar umówić sie na USG prenatalne. Myślicie ze 30.11 będzie ok. Wedłu ovu będzie to 12t1d... czy tydzień później?
Co do spania to ja się ostatnio strasznie kręce, ale chyba najlepiej mi tak na wpół na brzuchu... póki się da -
Rudajola "Kurczę poziom opieki w Norwegii i te Toasty brzmia jak bajka. W Polsce takie rzeczy pewnie za 200 lat, choć mam nadzieję, że moja córka będzie kiedyś w lepszych warunkach rodzic swoje dzieci.[/QUOTE]
Witam się w śnieżny poranek
Moja siostra 8 lat temu rodziła prywatnie i też po porodzie był toast - nawet szampana podaliWięc to chyba zależy od kliniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 09:13
-
Hej Dziewczyny,
Independent spaghetti?? Dawaj te spaghetti!!!! To jest moje danie ciążowe
Pianistka ja też mam ciągle śluz. Raz więcej raz mniej. A że podbarwiony to może faktycznie "zabrał" że sobą jakieś resztki i się lekko podbarwił.
Karola trzymam kciuki za wizyty, jak da aż dwieI resztę Dziewczyn która dzisiaj wizytuje. Poprosimy o same dobre wieści
Co do spania to ja mam wrażenie że cały czas się budzę. Oczywiście najlepiej i najwygodniej mi na prawym boku, a na lewym nie lubię za bardzo spać. No ale jak będzie taki mus to się zacznę
Straszna pogoda dzisiaj u mnie.. 2 stopnie, jakaś lekka mgła, wilgotno i szaroburo.. Ehh. Nawet się wychodzić nie chce z domu.
Czas na śniadaniepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Pianistka wrote:Dziewczyny, mam straaaaaasznie dużą ilość śluzu rozciągliwego, jak białko jaja... Lekko podbarwiony...
I szyjka jakby otwarta? (ale w poprzedniej ciąży też kilka razy miałam takie wrażenie)
Miałyście taki śluz?
ja miałam ze 2 dni sluz, ale nie jestem w stanie stwierdzić, czy był taki jak Twój, na pewno rozciągliwy, raczej przezroczysty, jeden dzień zabarwiony tak żółto-brązowo. teraz już sucho. podobno tak sie zdarza i to nie powód do niepokoju.
mi już widać mały brzuszek, fakt, że ten co nie wie pomyśli, że więcej zjadłam, ale ja mąż czy mama widzą różnice. no ale startuje z wagi 52 kg i płaskim brzuchem to nie ma się co dziwić. w weekend zrobię zdjęcie to porównamCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]