X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas chwilowa panika mi sie włączyła ale juz sie ogarnęłam ;)

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ja dzis planuje robić sałatkę wielowarzywną :D tak mnie podkusilyscie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja w Wawie z mezem w koncu <3 zaraz zmieniamy miejscowke i do znajomych jedziemy. Bedziemy sie chwalic dobrymi nowinami :)
    Po mnie tez juz widac. To taki brzusio, ze nikt raczej nie zaryzykuje pytania o ciaze, bo mi ze byc od jedzenia, ale jak ktos wie, to widac.
    Maz zreszta skomentowal jak mnie zobaczyl (ze 4 tyg sie nie widzielsmy), ze nie przyzwyczajony jest, ze jestem taka duza u gory ;) nie wiem czy sie obrazac czy co ;)

Co do spania to pisalam juz, ze ten przymus lewego boku to mit jest. Spac mozna tak jak jest wygodnie - nawet na brzuchu. Po prostu jak dzidzia jest wieksza to najczesciej jest wygodnie tylko na lewym boku, bo inaczej uciska. Ale dopoki wygodnie Wam w innych pozycjach spijcie jak chcecie.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Pianistka to zrob wiecej ;p i nam wyslij haha

Mnie odrzucilo od miesa , szynki , wedliny , kielbaski itp oj maz sie ucieszy bo więcej dla niego hahah

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem czy mit , bo nawet lekarze mowia ze spać na lewym boku...
    Ale kto to wie

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem na boku to prawda ale dopiero potem, w starszej ciazy, kiedy dziecko jest ciężkie i moze powodować ucisk :)
    Poki co mozna spac jak kto lubi ;)

Lila, podejrzewam ze by sie zepsuła :P zapraszam wiec

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tutusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila to co napisalam to lekarska opinia (mama ginekolog). Ten lewy bok jest faktycznie odpowiedni dla wiekszosci kobiet, ale dopiero jak dziec jest wiekszy i uciska. To czuc wtedy. Wiesz nasze organizmy musza byc tak skonstruowane, zeby intuicyjnie robic to co najlepsze dla dziecka. 20 lat temu i dawniej nikt sie nie zastanawial, na ktorym boku spac, spalo sie jak wygodnie bylo.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze ja tylko pisze ze mi większość lekarzy i ludzi mowilo ze nalezy spac na lewym boku ;) ja tak spalam jak juz brzuch mialam spory i corka byla duza tak bylo mi najwygodniej , narazie spie jak chce a lubie zzasypać na brzuchu..

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-)
    Jeżeli mowa o wydzielinie to ja mam biały lepki śluz lub susze.
    Kawę odstawiłam ale np wczoraj tak mnie bolała głowa do tego miałam niskie ciśnienie, ze zrobiłam sobie taka biała z ekspresu. Zadowoliła mnie ta kawusia ze hoho Wczoraj po 6 dniach kiszenia sie w domu musiałam tez wyjsć na wieczorny spacer.
    Dzis postanowiłam przywrócić sie do używalności i moze pójdę do sklepu po skarpetusie lub małe buciki, bo w koncu wypadaloby powiedzieć mamie i teściowej, ze rodzina sie powiększa :-) Choc nie ukrywam ze dobrze mi z ta tajemnicą.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    Rano przeżyłam szok-padający śnieg! Na szczęście już jest na plusie i śniegu nie ma :)
    Mnie dzisiaj bardzo boli brzuch i ciągle czuję mokro w majtkach :D

Wizytuję dzisiaj o 17:20, trzymajcie kciuki :*

Odezwę się po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 10:14

Magg_ie lubi tę wiadomość

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:29

Magg_ie, grzeszna24 lubią tę wiadomość

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzeszna daj znac jak po wizycie, u nas tez pada snieg :) mnie wczoraj strasznie mdlilo ale dzis jest lepiej. U mnie raczej tam susza , śluz czasami sie pokazuje tylko na papierze.

grzeszna24 lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Dawno się nie odzywałam, ale czytam was na bieżąco. Mnie cały czas męczą mdłości, więc na kawę nawet nie mogę patrzeć.
    Dzisiaj wizyta o 17:30, już nie mogę się doczekać.
    U mnie dzisiaj świeci piękne słońce. :)
    Kania gdzie te słoneczko tak pięknie świeci? Daj znac jak po wizycie. Mnie od kawy odrzucili odrazu, wogole mi nie smakuje , mogę jeść mandarynki i jabłka caly czas, wczoraj zrobiłam danie z miesem mielonym, makaronem i z pieczarkami :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:29

• tutusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila dokladnie tak napisalam - pozniej najczesciej wygodnie jest tylko na lewym boku, wiec sila rzeczy tak sie spi. Ale nie trzeba sie do tego zmuszac, jesli jest wygodnie inaczej, lub gorzej na lewym boku jest niewygodnie.

f2w3flw1wyt7w9l7.png
  • oltiqa Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulka z serem zoltym i powidlami sliwkowymi smakuje wybornie

• Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu dzis sloneczko ;)
    Sluz mam bialy wodnisty lub nic.
    Slodycze mi nie wchodza ale rogale marcinskie tak !:D

kania901 lubi tę wiadomość

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • oltiqa Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym gotuje bigos...

W dwoch poprzednich ciazach mialam jazde na slodycze a mieso i wedliny wiecznie zepsute, tak mi smierdzialo. W tej ciazy mam jazde na moeso ale koniecznie ze slodkim, najlepiej razem... Smalec z nutella testowalam... Taki sobie.. :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Jak was czytam to widzę że część z was ma podobnie jak ja, odrzuciło mnie od kawy całkowicie, generalnie na ten moment to najlepiej jakbym wcale nie jadła. Na nic nie mam ochoty, ani na nic do jedzenia ani do picie, żadnych zachcianek, jem trochę na siłę bo wiem że muszę, ale mój lekarz mówi żeby na razie się nie zmuszać, miałam delikatna nadwagę wiec dziecko ma z czego ściągać.

kolejną wizytę będę miała 17 listopada i będzie to już nasz 11 tydzień wiec znowu usłyszę serduszko :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oltiqa ja zawsze jem ser żółty z dżemem ;) bardzo dobre
    Duzo moich znajomych je kanapki z pasztetem i dżemem :D

Ja dzis mam chęć na krokiety i barszczyk :D w ogole kuchnia weselna jest najlepsza :D flaczki, kurczak z pieczarkami :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) niezmiennie

Adry lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczkka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Jak was czytam to widzę że część z was ma podobnie jak ja, odrzuciło mnie od kawy całkowicie, generalnie na ten moment to najlepiej jakbym wcale nie jadła. Na nic nie mam ochoty, ani na nic do jedzenia ani do picie, żadnych zachcianek, jem trochę na siłę bo wiem że muszę, ale mój lekarz mówi żeby na razie się nie zmuszać, miałam delikatna nadwagę wiec dziecko ma z czego ściągać.

kolejną wizytę będę miała 17 listopada i będzie to już nasz 11 tydzień wiec znowu usłyszę serduszko :)

Ja tak miałam w poprzedniej ciazy do połowy jej trwania. Jedzenie mogło nie istnieć. Do 20 tc przybrałam chyba 2 czy 3 kg :)
    Teraz za to zjadłabym cały świat

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ