Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia88 wrote:Ten 1000 jest dla osob ktorym.macierzynski nie przyslugiwal.badz kwota macierzynskiego byla nizsza niz 1000zl (to wtedy wyrownuja).
Nalezy sie studentkom, kobieta zatrudnionym na umowe o dzielo, ubezpieczonym w krusie
A bezrobotnym.? ? -
Jeśli chętnych brak, to też mogę poprowadzić listę cała przyjemność po mojej stronie;pAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
I ja Was witam w ten chłodny dzień Beta zrobiona, wyniki koło 15 Trzymajcie kciuki, żeby był piękny przyrost
Pianistka, może te objawy Ci przejdą. Ja zanim zrobiłam testy przez tydzień od rana do około godziny 12-13 co zjadłam to do łazienki. Takie miałam trawienie. Normalnie bałam się jeść W sobotę jak ręką odjął Teraz z kolei w drugą stronę, mam wrażenie, że nic mi się nie trawi -
Mamuśka2017 wrote:I ja Was witam w ten chłodny dzień Beta zrobiona, wyniki koło 15 Trzymajcie kciuki, żeby był piękny przyrost
Pianistka, może te objawy Ci przejdą. Ja zanim zrobiłam testy przez tydzień od rana do około godziny 12-13 co zjadłam to do łazienki. Takie miałam trawienie. Normalnie bałam się jeść W sobotę jak ręką odjął Teraz z kolei w drugą stronę, mam wrażenie, że nic mi się nie trawi
w pierwszej ciąży miałam biegunkę od początku do końca to był mój pierwszy objaw, jeszcze przed terminem @. Ale wtedy tego nie skojarzyłam bo i przy @ mi się zdarza mieć... teraz powtórka chciałabym spędzać w tej ciąży mniej czasu na kibelku naprawdę... ale nie liczę na to -
belldandy wrote:dobry...
Czy któraś z mam jest po cc?
Mam pytanie, czy odczuwacie jakieś bóle czy coś z tym związane?
Pytam bo cały czas mam takie dziwne uczucie, taki ucisk i nie wiem czy to związane normalnie z ciążą, czy może teraz zrosty dają znać?
W ogóle, to nie czuję się ciążowo... jedyne co mi dokucza to bezsenność, a w poprzednich ciążach byłam senna. Może przyjdzie to z czasem. -
Co do cc, to ja będę mieć na pewno drugi raz i w sumie się cieszę bo wolęAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dzień dobry
Też jestem po cc, dość wcześnie zaszliśmy, ale nie miałam i póki co nie mam żadnych problemów z blizną. A jakie macie wskazania do drugiego cięcia?
Co do 1000 zł to przysługuje również bezrobotnym, wiem, bo właśnie pobieram. Zaszłam w pierwszą ciążę jak byłam jeszcze na studiach, obrona była w 5 miesiącu i nie było już sensu czegoś szukać. Nie miałam zatrudnienia ani nie byłam zarejestrowana jako bezrobotna. -
nick nieaktualnyMamuśka2017 wrote:I ja Was witam w ten chłodny dzień Beta zrobiona, wyniki koło 15 Trzymajcie kciuki, żeby był piękny przyrost
Pianistka, może te objawy Ci przejdą. Ja zanim zrobiłam testy przez tydzień od rana do około godziny 12-13 co zjadłam to do łazienki. Takie miałam trawienie. Normalnie bałam się jeść W sobotę jak ręką odjął Teraz z kolei w drugą stronę, mam wrażenie, że nic mi się nie trawi -
Hej dziewczyny!
Czytam was na bieżąco ale dopiero mam chwile aby napisać ja dziś zaczynam 7t
Chciałam wam powiedzieć o super aplikacji Sprout gdzie można podglądać bobasa w 3D na każdym etapie rozwoju . Uwielbiam!! Podglądam kiła razy dziennie ..s1985, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
;oniqa wrote:mam pytanie co byscie zrobiły na moim miejscu mam w miare fajna prace teraz bym siedziała tylko cały czas w biurze ale zero nadgodzin zero premi zero wszystkiego..... a w domu jak bym siedziała to bym miała o niecałe 1000 zł wiecej miesiecznie niz jak bym chodziła do pracy jedynie obawiam sie mojego stanowiska jak wróce.... chyba zostane w domu
w pierwszej ciazy chcialam byc fair i miec pewnosc ze powroce do pracy i poszlam na l4 w 9 mcu i co dupa nie mialam mozliwosci powrotu - wkurzona bylam niezle i zalowalam ze pracowalam az tyle -
Piegus wrote:Karolcia, no ja się zastanawiam jak to będzie w moim przypadku, czy będzie drugie cc czy znowu będę próbować sn. Boję się, że będzie powtórka z rozrywki, czyli 2 w 1
Duzo zalezy od lekarza ale jak mialas jedno cc to badajze mozesz powiedziec ze chcesz drugie tez miec cc (nie pamietam na jakich to zasadach ale gdzies o tym czytalam).
Tzn tez duzo.zalezy od lekarza w szpitalu -
Piegus wrote:Dzień dobry
Też jestem po cc, dość wcześnie zaszliśmy, ale nie miałam i póki co nie mam żadnych problemów z blizną. A jakie macie wskazania do drugiego cięcia?
Co do 1000 zł to przysługuje również bezrobotnym, wiem, bo właśnie pobieram. Zaszłam w pierwszą ciążę jak byłam jeszcze na studiach, obrona była w 5 miesiącu i nie było już sensu czegoś szukać. Nie miałam zatrudnienia ani nie byłam zarejestrowana jako bezrobotna.
Możesz napisać coś więcej o tym? Jak to można dostać, gdzie się zgłosić itpAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Karolina :* wrote:Mamuśka 2017 SUPER!
ja jestem po SN ale zastanawiam się czy nie będę naciskała na cesarkę ze względu na mega ciężki poród
Hops ta aplikacja to na telefon jest?
Tak Karola na telefon no coś pięknego !
A wiesz co ja nawet na początku tego wątku pisałam ze po 2 trudnych porodach chciałabym mieć cc teraz ale poczytałam więcej o tym, pogadałam z dziewczynami po cesarce i chyba jednak wybiorę SN ze znieczuleniem.. po cesarce nie jest niestety tak kolorowo jak myślałam..
A ty miałaś SN ze znieczuleniem czy bez? -
belldandy wrote:Możesz napisać coś więcej o tym? Jak to można dostać, gdzie się zgłosić itp
Ja składałam wniosek w tym samym miejscu gdzie becikowe (wydział spraw społecznych w um), potrzeba tylko dowód osobisty, wypełniony wniosek, akt urodzenia dziecka i dane zus pod który się podlega. Trzeba na miejscu napisać oświadczenie, że nigdzie się nie pracuje i tyle. Nic nie trzeba załatwiać z innych urzędów. Miałam przyznane w tym samym miesiącu co złożyłam.