Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Znalazłam taki za 70 zł. Brać?

https://www.olx.pl/oferta/detektor-plodu-CID88-IDiAGff.html
    Wlasnie go sobie zamowilam ale ze strony producenta. Kolezanka chwalila mam nadzieje ze i mnie nie zawiedzie:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko tez o nim myslalam ale jedynie to nie pasuje mi, ze nie pokazuje ilosci uderzen. W tym co Belldandy ma juz pokazuje. Ja wlasnie odkupuje z olx za 100 wlasnie tamten (prosze mi nie sprzatnac sprzed nosa :-) bo sie pogniewam).

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina wrote:
    Nie przejmuje się. Po prostu niczego więcej się po niej nie spodziewałam i nie rozczarowała mnie:) Taki typ wiecznie niezadowolony i nieszczesliwy. Dziwie sie, że ma az 2 dzieci bo zawsze powtarzała, że najgorzej jest zaczynać od dziecka...materialistka.
    Mimo, że mieszakmy osobno na pietrze i nie wchodzimy sobie w drogę, a jak trzeba to i jest pomoc (z łaską ale jest). Mimo to i tak nie mogę się doczekać wyprowadzki. Własny dom i brak w nim mieszkańca, który truje klimat:)
    Zobaczysz co bedzie jak sie wyprowadzicie.wtedy dopiero zrozumie...

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Caroina Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej odetchnie z ulgą. W końcu będzie miała swój upragiony spokój :D
    W sumie to dobrze, że taka jest w preciwnym razie miała bym wyrzuty sumienia, że ich zostawiam. A tak szkoda mi tylko mojego taty, bo będzie musiał ją znosić sam :D

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. To ja mialam mieć dziewczynkę! Dla mnie byly zbierane ciuszki po siostrzenicy! Nie zamierzam sie nimi dzielić!

w4sqs65ge24sefoo.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina nie wiem czy wiek ma tu znaczenie ale np moja mama, ktora zawsze byla super nagle jej cos odbilo. Ciezko mi sie z nia dogadac, jakies dziwne fochy ma. Kiedys moglysmy gadac godzinami a teraz unikam tego.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ale mialam w nocy przygode. Sasiad zatrzasnal sobie klucze w mieszkaniu i o 1 w nocy walil mi do drzwi. Slyszalam przez sen ale nie wiedzialam co to. W koncu sie obudzilam. Wstalam ale chyba za szybko bo jak drzwi otworzylam (sasiad zdążył zadzwonić dzwonkiem wrrr) tak mi sie w glowie zakrecilo ze prawie zemdlalam. Musiałam dzwonić do chlopa bo byl na kolacji po rozegranym meczu. I prawie odjechałam. Jakos doczlapalam się do łóżka jak sąsiad rozmawiał z lubym. Polozylam sie na sekunde maly sie obudzil ryczy i on mnie wola znow jakos wstalam wzielam tel od niego i zamknelam dzwi i do wyrka i tak dotrwalam do przyjscia lubego a on przez balkon przeszedl na strone sasiada i otworzyl mu mieszanie. Okropnie sie poczułam z tym omdlewaniem nikomu nie życzę chyba za szybko sie podniosłam z wyrka :( :( :(

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dotrwam chyba do tego usg 17.11 ...
    czemu ten czas tak wolno płynie :(

cześć i czołem , melduje się już z domu ❤

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina, przykre ze bliscy nie potrafią sie cieszyć naszym szczęściem :/ ale tak jak piszesz, widocznie taki typ :/
    Ja wyprowadziłam sie z domu mając 18 lat i potem ani chwili nie mieszkałam z nikim, i teraz jak np rodzice przyjadą na dłużej niz kilka dni to zaczynamy sie wzajemnie mocno drażnić :/
    Dobrze ze juz niedługo będziecie sami, bez wspolkolatorow :) to naprawde komfort

Ja mam detektor sonoline c1 i naprawde zadowolona byłam i pewnie bede :)

Ale sie fatalnie czuje :( dzis znowu wymiotowałam duzo, nie przyjął sie żaden posiłek :( głowa mi pęka i zasypiam na siedząco... nawet sie nie zorientowałam ale bawiłam sie z malutka na macie i sie kimnelam 10 minut :o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • madziątko Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba jakiś gorszy dzień, głowa mi pęka, spać się chce, energii do życia brak :(

hchyskjoaba32ls1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziątko wrote:
    Dzisiaj chyba jakiś gorszy dzień, głowa mi pęka, spać się chce, energii do życia brak :(

chyba jest dość niskie ciśnienie , bo ja np jeszcze nie wstalam z łóżka i chyba nawet nie planuje tego uczynić :)

• Caroina Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja To nie wiek tylko taki charakter. Zawsze taka była, nigdy się nie dogadywałyśmy. Fakt wiek ma znaczenie. Ciągle to powtarzam mężowi : Spylajmy stąd bo będzie tylko gorzej z wiekiem =O

Lili777 nie ma jak w domu, super

Pianistka Taki typ, ciężko ją zadowolić.
    Szacun, że przy takim samopoczuciu jeszcze jakoś funkcjonujesz. Przechodziłam to przez 2 poprzednie dni i nie żyłam

a8doflw15bf09tk7.png

gyxw9vvjqzvw74oq.png

wff2px9i1zla76nq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroina,ja po prostu nie mam wyboru...
    Gdybym miała to pewnie, ze wolałabym poleżeć z herbatką :( ale wyboru brak...
    Wiedziałam na co sie pisze ale nie spodziewałam sie ze ta ciaza bedzie tak totalnie inna i ciężka objawowo :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam mdłości i bólu głowy... mnie głowa boli od 3 dni, ale da się wytrzymać...
    Wczorajsze urodziny męża się udały, tort zrobił furorę. Najważniejsze, że mężowi się podobał, bo to dla niego niespodzianka :)

Później dostałam niestety straszną wiadomość... umarł mój dziadek :( bidulek...

Tak się naczytałam o tych detektorach tętna, że też wyrwałam na olx Baby Sound za 70 zł z wysyłką, także cena chyba fajna.

Idę odpoczywać dalej z mężem.
    Miłego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 14:49

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja mam jutro lekarza z NFZ i mówił żebym powtórzyła betę,ale mam mieszane uczucia bo pow.8000 i tak wolniej przyrasta i nie wiem czy jechać do laboratorium

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się ze to tylko dodatkowy stres będzie,albo boje się wyniku i sama nie wiem czy nie byłoby lepiej poczekać czy widać jutro zarodek

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • dewa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jedną nogą jestem w maju, ale suwaczkiem zdecydowanie mi bliżej do Was, czerwcówek ;) Nie mam żadnych objawów, czasem zapominam że jestem w ciąży. Czy ktöraś z Was będzie rodzić w Niemczech? Pozdrawiam Brzuchatki :D

małaMyszka, Totoja lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • rudajola Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa kilka z nas jest jedną nogą w maju ;)

Caroina- U mnie też nie było zachwytów, mimo ze mamy warunki na kolejne dziecko.

My dziś idziemy na pitbulla,zarezerwowalam ostatnie wolne miejsca i to tydzień temu.
    Ja też jestem zwolenniczką samodzielnego mieszkania jak tylko jest możliwość, wiadomo bywa różnie, ale jak się da to nie widzę inaczej.

Co ciąża to inaczej, ja poprzednia przeszłam dużo dużo gorzej, wręcz jak ktoś mi mówił ze ciąża to cudowny stan to wyć mi sie chciało. Także ciąża to taki stan ze ciężko cokolwiek zaplanować, bo nie na wszystko mamy wpływ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:04

Wuj6p1.png[img][/img]
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzeszna wyrazy współczucia z powodu straty :(

Kiki, który to tc? Ja mino wszystko na tym etapie nie widzę sensu bety, raczej usg juz teraz powinno byc wymierne

Rudajola, to ja mam podobne odczucia teraz. Czuje sie tak tragicznie ze mam ochotę siedzieć i płakać :/ przy Emmie mogłam góry przenosić! :(
    Tez bym poszła do kina, byłam ostatnio w ciazy :(
    I pewnie jeszcze kilka lat nie pójdę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudajola wrote:
    Dewa kilka z nas jest jedną nogą w maju ;)

Caroina- U mnie też nie było zachwytów, mimo ze mamy warunki na kolejne dziecko.

My dziś idziemy na pitbulla,zarezerwowalam ostatnie wolne miejsca i to tydzień temu.
    Ja też jestem zwolenniczką samodzielnego mieszkania jak tylko jest możliwość, wiadomo bywa różnie, ale jak się da to nie widzę inaczej.

Co ciąża to inaczej, ja poprzednia przeszłam dużo dużo gorzej, wręcz jak ktoś mi mówił ze ciąża to cudowny stan to wyć mi sie chciało. Także ciąża to taki stan ze ciężko cokolwiek zaplanować, bo nie na wszystko mamy wpływ :)

Oo my tez na pitbulla dzis i dzisiaj kupowalam bilety:)

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ