Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No i mam detektor...
Ale... spóźniłam się na zajęcia, więc siedzę sobie z latte, kanapkę wciągnęłam i Was podczytuję.
Grzeszna współczuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:31
-
Pianistka wrote:Grzeszna wyrazy współczucia z powodu straty
Kiki, który to tc? Ja mino wszystko na tym etapie nie widzę sensu bety, raczej usg juz teraz powinno byc wymierne
Rudajola, to ja mam podobne odczucia teraz. Czuje sie tak tragicznie ze mam ochotę siedzieć i płakaćprzy Emmie mogłam góry przenosić!
Tez bym poszła do kina, byłam ostatnio w ciazy
I pewnie jeszcze kilka lat nie pójdę
A nie możesz iść z jakąś kolezanka ?a mąż zostanie z Emma ? My akurat dziś wychodzimy razem, ale często wlasnie osobno, bo ktoś z nas zostaje z córką.
Grzeszna-przykro mi z powodu dziadka
Bellaandy- na która idziecie ?ja sie nie one doczekać, nie wiem czy bardziej filmu czy popcornu
mam nadzieję ze nie będę całować kinowej porcelany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:49
-
Pianistka zobacz co znalazłam... Masz jakieś doświadczenia z taką chustą? Pytam bo jesteś biegła w temacie
https://www.olx.pl/oferta/chusta-nosidelko-miekkie-i-wygodne-hit-4-12-kg-CID88-IDfDw7N.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:53
-
Pianistka wrote:Grzeszna wyrazy współczucia z powodu straty
Kiki, który to tc? Ja mino wszystko na tym etapie nie widzę sensu bety, raczej usg juz teraz powinno byc wymierne
Rudajola, to ja mam podobne odczucia teraz. Czuje sie tak tragicznie ze mam ochotę siedzieć i płakaćprzy Emmie mogłam góry przenosić!
Tez bym poszła do kina, byłam ostatnio w ciazy
I pewnie jeszcze kilka lat nie pójdę
Hej podczytuję was dziewczyny od początku bo myślałam, że załapię się na czerwowki 2017, ale jednak są lipcówki 2017
Pianistka bardzo mi Ciebie szkoda bidulko, że aż tak Cię poniewiera ta druga ciąża : ( Kurcze no u mnie narazie jest jak w pierwszej, czyli czuje się super. Jedynie czego się boję to powtórki III trymestru... który przeleżałam przez szyjkę, częściowo w szpitalu, częściowo w domu. Mam nadzieję, ze tym razem będe mieć częściej wizyty żeby w razie czego zapobiec skróceniu i założyć znów pesssar. Bo niestety szpital na miesiąc nie wchodzi w gre przy malutkim dziecku !!!... ODPUKAĆ!!!
Z tego powodu boję się reakcji mojej teściowej na ciażęŻe po 1 po co tak szybko, a po 2 że dziecko jest bardzo wymagające a ja mialam przekichaną tą końcówkę ciąży
I że powie że jestesmy nie odpowiedzialni
Tak mi powiedziala jak trafiłam do szpitala, że byłam nie odpowiedzialna, że to moja wina była
bo się dużo ruszałam, a powinnam się oszczędzać niby, tylko nie miałam żadnych wskazań ku temu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 15:59
Natalia27.03.2016
-
Grzeszna wyrazy współczucia
Pianistka oby samopoczucie jak najszybciej sie zmienilo. Juz niebawem koniec 1 trymestru.
Ja na szczęście nie mam az takich strasznych dolegliwości poza omdleniem w nocy i bede sie teraz stresowac...
Mdlosci mam zwykle jak glodna jestem albo tylko z samego rana ufff no i czasem w samochodzie ale nie zawsze
-
rudajola wrote:A nie możesz iść z jakąś kolezanka ?
a mąż zostanie z Emma ? My akurat dziś wychodzimy razem, ale często wlasnie osobno, bo ktoś z nas zostaje z córką.
Grzeszna-przykro mi z powodu dziadka
Bellaandy- na która idziecie ?ja sie nie one doczekać, nie wiem czy bardziej filmu czy popcornu
mam nadzieję ze nie będę całować kinowej porcelany
Na 18:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Rudajola, powiedz to Emmie małej zołzie która do nocnego usypiania potrzebuje mamy... -.-
Moze za jakiś czas jak dorośnie
A 2 moje najlepsze koleżanki niedawno urodziły maluszki, wiec ostatnio nasze spotkania to bardziej baby party
MalaMyszko, nie kupuj tego czegośw życiu, wieczorem ci dokładnie napisze co i jak i dlaczego
albo zaproś mnie do przyjaciółek to cie dokładnie poinstruuje jak wybrać odpowiednią chuste.
To co pokazałaś to cos na zasadzie chusty elastycznej, ale łączy w sobie tez cechy wisiadla :o
Nie wiem kto cos takiego wymyślił...
ale to nieergonomiczne i nie dobre, w chustowaniu głownie chodzi o to by dziecko było blisko mamy ale w poprawnej fizjologicznej pozycji, a w tym pozycja bedzie nieodpowiednia
She, dziękuje za dobre słowo :* jak Ty sie czujesz?
A opiniami sie nie przejmuj :* ważne ze ty jesteś szczęśliwaniestety czesto otaczają nas toksyczni ludzie ale to ze ktoś jest wiecznie nieszczęśliwy niech nie wpływa na ciebie
poradzisz sobie, przecież wiesz to :*
-
MałaMyszko to jest wisiadło
nie kupuj tego broń boże, możesz bardzo źle wpłynąć zwłaszcza na rozwój kręgosłupa i bioder dziecka
Pianistka pisz tutaj, też chętnie się dowiem co wybrać na początekteż noszę się z zamiarem chustowania - mieszkamy na czwartym piętrze bez windy i chyba tak będzie najprościej niż ciągać się z wózkiem
-
Co do wózków, to ja trzymałam w bagażniku stelaż i gondole , z nosilam dziecko, wkladalam do gondoli, po czym rozkladalam stelaż i montoealam gondole. Upierdliwe rozwiązanie, ale też mieszkamy wysoko bez windy.
-
Dziewczyny, to wieczorem jak uśpie małą to napisze obszerny post dla zainteresowanych, na temat różnicy miedzy ergonomicznym a niezdrowym noszeniem, jaka chusta na początek, powrzucam wam linki
Ale to wieczorem jak sie rozsiąde bo z komórki nie ogarnętutusia lubi tę wiadomość
-
My mieszkamy w domu jednorodzinnym ale mam ok 30 schodów zeby sie wydostać z działki, wiec najpierw wnoszę i składam wózek, potem ide z dzieckiem
A na dodatek Emma w wozku daje rade 30-40 min a potem histeria
Także u mnie napewno wózek bliźniaczy sie nie sprawdzi, jedno dziecko bedzie w wozku a drugie w chuście -
Dzieki Pianistka :* Ja się czuję super, jak bym nie była w ciąży
Jedynie co to mam bardziej wzdęty brzuch, wyglądam jak w 4-tym miesiącu poprzedniej ciąży, a to dopiero początek 6-go tygodnia
Co to chusty, kuzynki polecały mi taką z alllegro http://allegro.pl/haltex-elastyczna-chusta-nosidelko-do-noszenia-i5315880834.html?snapshot=MjAxNi0wNS0xM1QwNzoxOTowMlo7YnV5ZXI7NTBkZDgzMGE1YTI5YzI2Yzk2YWY3NWRhNmI3N2E4NmIzMGJkMTY2MzA0OGI4NjlhZjU1YzJkYWJiNzk5OWRmOA== kupiłam ją, ale mała nie chciała za bardzo w niej być, poza tym trudno ją zawiązać no i myślę że nie jest za dobra dla dziecka - za elastyczna, cena bardzo niska. Wolałabym kupić tulę, taka jak Ty używasz, ale to już inna kwota. Kusi mnie, ale nie wiem czy jest sens, jak jestem już w ciązy i nie wiem czy by się przydała
Edit: fajne rozwiązanie, jedno w chuście, drugie w wózku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:22
Natalia27.03.2016
-
She, ale ja nie używam tuli
my tylko chusty mamy.
Ta chusta co wrzuciłas to zwykły elastyk... duzo dziewczyn od niego zaczyna ale chusta elastyczna nie jest najlepsza, bo mozna w niej nosić komfortowo do ok 6 kg a to malutko. Prawidłowo zawiązana jest bezpieczna dla dziecka ale tylko na poerwsze tygodnie.
No i chyba cie rozczarujejest banalna do zawiązania
bo wiążemy ją na sobie i wkładamy dziecko w juz gotowe wiazanie
chuste tkaną motamy razem z dzieckiem wiec jest to ciut trudniejsze ale naprawde do opanowania
Dlatego polecam spotkanie z doradcą noszenia
No i pamiętaj ze w nosidle nosimy dzieci samodzielnie siadające -
Aha czyli mogę jej jeszcze użyć jak drugi bobasek się urodzi, do 6 kg? To fajnie
Mieszkam w dość małym mieście, wątpie żebym znalazła jakichś doradców nt chustowania, może prędzej w Rzeszowie, ok 60 km ode mnie, ale wątpię że się zdecyduje..
Natalia27.03.2016