X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    My już po śniadanku:-)

Musiałam zmienić pościel, bi mi zaczęła czymś śmierdzieć nawet nie wiem czym...
    Moja tez.zwlaszcza ze ja musze duzo lezakowac :( dzis mam czysciutka i pizamke tez:) az milo.do tego otwarte okno.od razu lepiej :) zakupy przez neta zrobilam w pip.a Tatusiek sprzatnal chate :)

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wstrętne zaparcia i ciagle mnie boli od żołądka. Ale to inna sprawa

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my. Jeszcze jeden dzien i strzele se w leb. Jak nie jelitowka to big przeziebienie. Lecze sie wszystkim czym moge i dupa. W nocy na szczescie pomogl olbas i moglam oddychac troszke.
    Wiecie co po prenatalnych jakos nabralam ochoty na wyprawkowanie, planowanie itp tylko zebym plec znala ;-) umowilam sie na usg 17 grudnia i wtedy nie wyjde jak nie powie, ze to zliczna zdrowa panna

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja mam wstrętne zaparcia i ciagle mnie boli od żołądka. Ale to inna sprawa

Ja sie najadlam we wtorek tyle wrgla , ze teraz mam z glowy 2 na dlugi czas haha

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Ja sie najadlam we wtorek tyle wrgla , ze teraz mam z glowy 2 na dlugi czas haha
    Ja bez wegla zalatwiam sie raz w tygodniu... Ciężka jestem taka ze juz sama ze sobą nie moge:* a serduszka to na pewno przy takim stanie rzeczy nie usłyszę bo slysze tylko moje jelita:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinamy obiadek :-)
    Byliśmy u teściów na kawce i teraz jedziemy do moich, bo mój dziadek ma urodziny i jest msza w jego intencji (rok po śmierci)
    Na samą mszę raczej nie zdążymy bo młody śpi... Ale ma być trochę rodzinki więc szkoda nie jechać

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 14:39

• Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina * i Totoja widze,ze Wy tez szybciutko zdecydowałyście sie na rodzeństwo ;) Nie tylko ja taka odważna :P A najodważniejsza z nas Karolina ;) Nie spodziewałam sie,ze spotkam tu tyle młodych mamusiek ;)

Totoja nasi synkowie w dodatku maja tak samo na imię ;) Widze,ze nie mozesz sie doczekać poznania płci i nastawiona jestes mocno na dziewuszke :D Ja w pierwszej ciąży strasznie nie mogłam sie doczekać by pozac płeć i chciałam chłopca i długo nie musiałam czekac bo dowiedziałam sie w 13tc.Teraz aż tak nie mam no ale ciekawość jakaś tam jest,chociaż z Mężem założyliśmy ze to bedzie drugi synek.Jakos nie chce nam sie wierzyć,żebyśmy córkę mieli,wiec nawet nie bierzemy tego pod wzgląd ;)

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia,ja tu chyba jestem rekordzistką :D córka ma 9 mies z hakiem :)

Asikk, napewno plamienie jest niegroźne dla bąbelka :* nie stresuj się :) odpoczywaj ile możesz :)

Miłego weekendu :)

Asikkk, Totoja lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia ja bardzo chcialam z mala roznica wieku rodzenstwo wiec jak tylko wrócił okres próbowaliśmy i sie udalo!! Bardzo sie ciesze ale teraz mam troszke zmartwienie bo przeziernosc wyszla 2.5mm i czekam na wyniki testu papa do czwartku zeby zobaczyc co dalej...

sandri_1, Totoja lubią tę wiadomość

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a no wybacz,jak mogłam Cię pominąć! ;) Faktycznie prowadzisz ;) Na prawdę super,ze sa tu takie dziewczyny,bo na pewno raźniej nam bedzie i będziemy mogły sie wzajemnie poradzić w czymś.Nie spodziewałam sie zapisując na to forum,ze bedą mamy z młodszymi dziećmi ode mnie ;)

Pianistka i Karolina a jakies obawy i stresik macie?Ja tez marzyłam szybko o rodzeństwo dla synka,bo nie chciałam,zeby miał taka różnice wielka jak mam ja z moja siostra.Chce zeby sie razem bawili,dorastali itp. Ale tez w zasadzie codziennie teraz zastanawiam sie jak to bedzie,jakos cieżko mi to sobie wyobrazić...Wiadomo,ze synek przez te 7 msc tez sporo jeszcze sie zmieni,nauczy na to 2 liczę bardzo :P

Karolina rozumiem i nie dziwie sie,ze sie stresujesz u każdego zasialoby to ziarno niepewności,ale bądź dobrej myśli i staraj sie za duzo o tym nie myślec i nie martwić :* Ja wierze,ze bedzie dobrze,pisałaś ze to tylko jeden wynik,wiec moze to o niczym złym nie świadczyć.Prenatalne jeszcze przede mna.A u synka jaka mialas przeziernosc?porownywalas?

A co plamienia to ja w 1 i 2 ciąży miałam i wszystko ok było/jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 21:17

Totoja lubi tę wiadomość

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duże obawy... póki co nie myślę o tym co będzie za rok czy 1,5... Ale Emma waży już 10 kg albo i lepiej, nie chodzi... boje się co będzie gdy brzuch będzie duży... boję się że nie nadążę za nią.
    No i mieszkamy kilkaset km od jakiejkolwiek rodziny czy bliskich, nie mam i nie będę miała nikogo kto choćby zostanie z dzieckiem jak będę chciała pójść do lekarza. nie wykluczone, że pojadę do porodu sama a mąż z nią zostanie...
    Bardziej w tym kierunku mam obawy

Natusia_mamusia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U synka bylo 1.4 a tu 2.5 takze spora różnica.

Co do różnicy wieku wierzę ze będzie super!! Dzieciaki beda razem dorastac, bawić się :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia_mamusia wrote:
    Karolina * i Totoja widze,ze Wy tez szybciutko zdecydowałyście sie na rodzeństwo ;) Nie tylko ja taka odważna :P A najodważniejsza z nas Karolina ;) Nie spodziewałam sie,ze spotkam tu tyle młodych mamusiek ;)

Totoja nasi synkowie w dodatku maja tak samo na imię ;) Widze,ze nie mozesz sie doczekać poznania płci i nastawiona jestes mocno na dziewuszke :D Ja w pierwszej ciąży strasznie nie mogłam sie doczekać by pozac płeć i chciałam chłopca i długo nie musiałam czekac bo dowiedziałam sie w 13tc.Teraz aż tak nie mam no ale ciekawość jakaś tam jest,chociaż z Mężem założyliśmy ze to bedzie drugi synek.Jakos nie chce nam sie wierzyć,żebyśmy córkę mieli,wiec nawet nie bierzemy tego pod wzgląd ;)

Ja juz mam 2 synkow. Znaczy 1 to juz stary chlop 13 letni :-) I dlatego marze o pannie. No ale przyjme co los przyniesie. Nakrecilam sie na to oczekiwanie z tym, ze i tak mam wieksza szanse na facecika. Ale kto wie.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki, witam Was z nad śniadania :) mi przeszły mdłości i senność oby tylko nie powróciły z poniedziałkiem : ) a wczoraj udało się wysprzatać cały dom i pojechać do kina :) Miłej niedzieli

hchyyx8dax6r5i5c.png

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki miłej niedzieli :) Ja zaraz śniadanie a u nas leje deszcz...

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 10 tygodniu :),pozdrowienia z wyrka.za oknem piekne slonce.niedziela z ukochanym

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane :)

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

belldandy wrote:
    Sorry, ale zaraz koniec pierwszego trymestu, kto mial do nas dolaczyc to dawno to zrobil...bylysmy tutaj od pozytywnych testow, pierwszej bety, wizyty u lekarza... oczekiwanie na serduszka. Poznalysmy sie juz troszke przez te 380str

Reszta tylko podczytywala belly, a teraz kiedy poszlysmy na inne forum i niea mozliwosci sledzenia naszych losow to ujawniaja sie nowe osoby, ktore wczesniej milczaly...

:)

Zacznę od tego że jestem tu z Wami od ok 3-4 tygodni. Przeczytałam WSZYSTKIE posty od samego początku, obejrzałam każde zdjęcie, cieszyłam się z każdej wizyty, z każdego serduszka, podziwiałam Wasze pociechy i strasznie się martwiłam jak coś było nie tak. Płakałam z dziewczynami które straciły Fasolki, od czasu do czasu streszczałam mężowi niektóre posty i przeżywał je razem ze mną. Czasami jednego dnia spędzałam po kilka godzin żeby tylko Was nadrobić, żeby być na bieżąco. Śmiałam się do komputera lub płakałam razem z Wami. Strasznie się zżyłam...

Nie pisałam nic wcześniej, bo chciałam doczytać do końca. Po co? Żeby Was najpierw lepiej poznać, żeby nie pytać później 100 razy o to samo o czym już wcześniej pisałyście.
    Poza tym mam termin na koniec czerwca, nie miałam USG i jeszcze pewnie trochę muszę na nie czekać (mieszkam w UK i wizytę z midwife mam na początku grudnia, dopiero po niej będę mogła umówić się na scan). Nie mierzyłam też bety, po prostu o ciąży wiem tylko z pierwszych testów i pozostaje mi mieć nadzieję przez pierwsze 3 miesiące że Fasolka rośnie i nic złego się nie dzieje. Dlatego nie chciałam pisać już w pierwszych tygodniach, chciałam troszkę poczekać, upewnić się że nic złego nie będzie się dziać.

Cieszyłam się niesamowicie że już Was nadrobiłam, ze jestem prawie na ostatniej stronce. A tu takie nieprzyjemne wiadomości na koniec :(

Jest mi tak strasznie przykro że uciekacie z forum, jak Was wczoraj kończyłam czytać to aż się popłakałam:( :( :( Nie dlatego że tyyyyle stron przeczytałam i wszystko na nic, bo mam zamiar dalej tu zaglądać, ale dlatego że naprawdę się zżyłam, czekałam codziennie co tam nowego naskrobałyście i będzie mi teraz niektórych dziewczyn naprawdę bardzo brakowało:(

Chciałabym żebyście w miarę możliwości pisały i na tym forum, bardzo fajnie się Was czyta, macie w sobie tyle pozytywnej energii, zarażacie nią, zmieniacie nastawienie do ciąży, sprawiliście że zamiast martwić się o byle ukłucie w podbrzuszu zaczęłam bezstresowo cieszyć się rozwijającym się we mnie szczęściem. :) Dziękuję Wam za to z całego serca.

Witam też dziewczyny które piszą od niedawna i te które jeszcze pewnie się ujawnią. Mam nadzieję że przez odejście niektórych dziewczyn forum się nie rozsypie. Lubię tu zaglądać i mam nadzieję że nic się nie zmieni przez co najmniej 7 najbliższych miesięcy. Pozdrawiam :*

EM89 lubi tę wiadomość

9f7janlii84l7liv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 100noga :) ja napewno sobie stąd nie pójdę :P
    uczestniczę też na tym nowym forum, ale zacznę tam pisać jak będę miała dostęp do komputera, bo ciężko tam się posługiwać na telefonie zwłaszcza jak nie do końca się ogarnia nową stronę :P

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ