Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
indepedent wrote:Cześć 100noga
ja napewno sobie stąd nie pójdę
uczestniczę też na tym nowym forum, ale zacznę tam pisać jak będę miała dostęp do komputera, bo ciężko tam się posługiwać na telefonie zwłaszcza jak nie do końca się ogarnia nową stronę
Mam ten sam problem. Moj yelefon ma problem z tamtym forum, ciagle wyskakuja mi reklamy.
100noga tu nie chodzi o czytanie nas. Chcesz to zapraszamy na kolejne miesiace do uczestniczenia w naszej grupie na 100%
-
Lila26 wrote:Zjadlam kawałek czekolady i znowu mi niedobrze tragedia !!!
o na mieso!!
jakaś BioFasolka mi rośnie w brzuchu;)
Wiem że nie chodzi tylko o czytanie;) Ale jak pisałam wcześniej - chciałam najpierw nadrobić... Poza tym rzadko udzielam się na takich forach i ciężko się przełamać żeby napisać pierwszy post.
Może zacznę od napisania czegoś o sobie
Termin z om mam na 26 czerwca. To moja pierwsza ciąża. Nie staraliśmy się zbyt długo - za drugim razem już "zaskoczyło"Jak na razie nie dociera to do mnie w 100% że w moim brzucholu rozwija się Maleństwo, ale podejrzewam że po pierwszym USG to się zmieni.
Z objawów ciążowych najgorsze to zawroty głowy oraz popołudniowe i wieczorne mdłości, ale jak na razie nie przytulałam się do porcelany. Kilka dni pobolewały mnie plecy na dole, ale mi przeszło. Czuję się strasznie zmęczona i senna, ale tak ogólnie to nie jest tragicznie.
Odrzuca mnie od cebuli, czosnku, papryki i mięsa chociaż mam chwile że zjem kotleta ze smakiem. Za to owoców przez ostatni miesiąc zjadłam tyle co przez ostatnie 3 lataNiestety trochę mało piję i nie mogę się do tego zmusić. Staram się żeby był przynajmniej ten litr dziennie, chociaż niekiedy kończy się na 2 kubkach...
-
nick nieaktualnywłasnie, ja też czytam na bieżąco.. no może się nie wypowiadam, bo coś może mnie nie dotyczy i nie mam w temacie nic do powiedzenia
Lila26 znam ten ból, gzie już moja ukochana czekolada odwraca się przeciwko mnie :<
siedzę w pracy i zaraz wykituje, normalnie mdłości za mdłościami :< -
Pianistka no tak ja juz mam choć lepiej z tym,ze synek biega choć jeszcze sporo sie wywraca...
Rodzine tez mamy daleko i w sumie nikogo do pomocy,ale mam jednak nadzieje,ze ktoś czyt.mama,siostra przyjadą choć na krótko po porodzie pomoc.Nie wyobrażam sobie,zeby Mąż nie był przy porodzie.Na ten czas opieka nad synkiem musi sie znaleźć
Karolina fajnie,ze jestes taka optymistkaTez w to wierze i taka mam nadzieje
Totoja a co kalendarz chiński u Ciebie mowi sprawdzalas?Mi w 1 ciąży sie sprawdziło,ze synek,teraz tez wychodzi synek.Ale my sie cieszymy na 2 chłopców chyba lepszy kontakt ze sobą by mieli i mogli sie razem bawić,ciuchów mało bym musiała kupic i zabawek moze mniejbo taka córka to lalki,wózki itp by chciała,a chłopak znowu auta matko mój dom tego nie pomieści hihi
A jak starszy brat zareagował,ze tyle czasu był jedynakiem a teraz bedzie zaraz juz podwójnym starszym bratem?
100noga Cześć! Ja tez dopiero co dołączyłam,wcześniej nawet dziewczyn nie czytałam a zeby nadrobić tyle stron z 13 msc synkiem to nawet nierealne i byłoby mi szkoda dziecka,ze zamiast jemu poświecić czas to ciagle w internecie siedze-bezsensu.Czy to jakiś obowiązek byc od początku?Na pewno bedą dziewczyny co dołącza dopiero jak
I w 6 msc ciąży będziemy,bo dopiero wtedy poczują potrzebę wygadania sie komuś,lub poradzenia itp.Ja miałam 1 wizytę u lekarza dopiero 10.11 wiec nie chciałam sie nikomu chwalić przed wizytą,a żadnej bety to nawet nie robiłam nie czułam takiej potrzeby..
Jak dla mnie to moze i lepiej ze jest 2 forum,bo i tak dziewczyn wcześniej nie znałam wiec sie nie zżyłam z nimi,a przynajmniej tu jest spokojniej,intymniej i mam szanse byc na bieżąco...a tak jak tyle stron dziennie jest produkowanych to jest chaos i nawet odp sie nie dostanie na swoje pytanie,bo znika w gąszczu postów.
-
Natusia_mamusia wrote:100noga Cześć! Ja tez dopiero co dołączyłam,wcześniej nawet dziewczyn nie czytałam a zeby nadrobić tyle stron z 13 msc synkiem to nawet nierealne i byłoby mi szkoda dziecka,ze zamiast jemu poświecić czas to ciagle w internecie siedze-bezsensu.Czy to jakiś obowiązek byc od początku?Na pewno bedą dziewczyny co dołącza dopiero jak
I w 6 msc ciąży będziemy,bo dopiero wtedy poczują potrzebę wygadania sie komuś,lub poradzenia itp.
Ja nie mam jeszcze dzieci dlatego chciałam czytać od początku żeby się upewnić że wszystko ze mną w porządku - poznać objawy innych dziewczyn i rozwiać niektóre wątpliwościI nie czytałam tego z obowiązku tylko dla własnej przyjemności
Poza tym i tak jestem na chorobowym, odpoczywam, więc takie podczytywanie Was nie jest dla mnie stratą czasu. -
19Biedroneczka91 wrote:Moj organizm tak samo reaguje na slodycze:)
o na mieso!!
jakaś BioFasolka mi rośnie w brzuchu;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 12:32
-
Witaj 100noga. Rozumiem Twoją chęć bycia na bieżąco.też lubię najpierw przeczytać ci dziewczyny naprodukowały,a potem dorzucić swoje zdanie.
Jeśli chodzi o picie,to się bym aż tak nie martwiła skoro mówisz,że jesz dużo owoców.
Macie dziewczyny jakiś dobry przepis na sos do pulpetów (robię je pierwszy raz)... -
Witajcie kochane!!!
Witam się w niedzielę!
Witam też nowe mamusie...
Wczoraj siedzieliśmy do 21:30 u moich rodziców. Wstaliśmy o 10:40.
Czego się dowiedziałam wczoraj? Moja kuzynka jest w ciąży tp 28 czerwca
Miała być wczoraj, ale rano zaczęła krwawić, okazało się, że ma krwiaka i musi min 2 tyg leżeć, najlepiej jakby w ogóle nie wstawała nawet siku... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mocno trzymam kciuki!
Co więcej?!!! Mój kuzyn będzie tatą!!!! To brat tej kuzynki. Termin 2 czerwca!!!!! Ale będzie wesoło w rodzinie!!!! Trójka dzieci w jednym miesiącu!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 13:09
Asikkk lubi tę wiadomość
-
MalaMyszka pytam z zazdrości
Jak to spaliście do 10-40??
synek Wam tak długo pozwolił??
No to faktycznie w rodzinie w czerwcu bedzie u Was wesoło i gwarnoFajnie bedziecie mieli o czym rozmawiać,wymieniać sie doświadczeniami,a pózniej dzieci bedą miały sie z kim bawić na imprezach rodzinnych
-
Natusia_mamusia wrote:Pianistka no tak ja juz mam choć lepiej z tym,ze synek biega choć jeszcze sporo sie wywraca...
Rodzine tez mamy daleko i w sumie nikogo do pomocy,ale mam jednak nadzieje,ze ktoś czyt.mama,siostra przyjadą choć na krótko po porodzie pomoc.Nie wyobrażam sobie,zeby Mąż nie był przy porodzie.Na ten czas opieka nad synkiem musi sie znaleźć
Karolina fajnie,ze jestes taka optymistkaTez w to wierze i taka mam nadzieje
Totoja a co kalendarz chiński u Ciebie mowi sprawdzalas?Mi w 1 ciąży sie sprawdziło,ze synek,teraz tez wychodzi synek.Ale my sie cieszymy na 2 chłopców chyba lepszy kontakt ze sobą by mieli i mogli sie razem bawić,ciuchów mało bym musiała kupic i zabawek moze mniejbo taka córka to lalki,wózki itp by chciała,a chłopak znowu auta matko mój dom tego nie pomieści hihi
A jak starszy brat zareagował,ze tyle czasu był jedynakiem a teraz bedzie zaraz juz podwójnym starszym bratem?
100noga Cześć! Ja tez dopiero co dołączyłam,wcześniej nawet dziewczyn nie czytałam a zeby nadrobić tyle stron z 13 msc synkiem to nawet nierealne i byłoby mi szkoda dziecka,ze zamiast jemu poświecić czas to ciagle w internecie siedze-bezsensu.Czy to jakiś obowiązek byc od początku?Na pewno bedą dziewczyny co dołącza dopiero jak
I w 6 msc ciąży będziemy,bo dopiero wtedy poczują potrzebę wygadania sie komuś,lub poradzenia itp.Ja miałam 1 wizytę u lekarza dopiero 10.11 wiec nie chciałam sie nikomu chwalić przed wizytą,a żadnej bety to nawet nie robiłam nie czułam takiej potrzeby..
Jak dla mnie to moze i lepiej ze jest 2 forum,bo i tak dziewczyn wcześniej nie znałam wiec sie nie zżyłam z nimi,a przynajmniej tu jest spokojniej,intymniej i mam szanse byc na bieżąco...a tak jak tyle stron dziennie jest produkowanych to jest chaos i nawet odp sie nie dostanie na swoje pytanie,bo znika w gąszczu postów.
Czy na to tym forum jest intymniej, to bym nie klocila bo jest ono ogólnodostępne i masa osob je czyta, a spokojniej... hmm bo tylko czyta, a nic nie pisze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:07
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
100noga zawsze można bylo sie przywitac i do nas dolaczyc i np powiedziec, ze do zadnej wypowiedzi sie nie odniesiwsz bo chcesz nadrobic na spokojnie
Zrobilas jak uwazalas.
Spokojnej ciazy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:09
[*] 2014 i 2016 -
Natusia no chinski kalendarz mam nadzieje ze tym razem tez dobrze pokaze
ale p9dchodze akurat do tego z humorem.
Ostatnio na majowkach czytalam kolejna teorie nt plci. Ze z usg do 9 tc mozna rozpoznac plec po tym gdzie jest zarodek. Jesli z prawej strony na gorze lub dole to dziewucha, jesli z lewej to chlopak. Starszego usg nie mam ale Leon byl z lewej a teraz maluch z prawej. Ale to tez tylko teoria.
Starszy syn zakochany w bracie. Ale tak naprawde dzieli ich przepasc wiekowa
Pierwszy raz w zyciu zrobilam obiad niezjadliwy. Bleeeee
-
belldandy wrote:Czy na to tym forum jest intymniej, to bym nie klocila bo jest ono ogólnodostępne i masa osob je czyta, a spokojniej... hmm bo tylko czyta, a nic nie pisze ?
Uważam,że każda z nas ma prawo dołączyć do forum,kiedy chce.Chyba,ze to forum zamknięte i mozna dołączać tylko do danego tyg ciąży?A ja o tym nie wiem...?Nie wiem czemu sie tak nas czepiasz skoro masz swoje 2 forum,a my jestesmy tu
Dziewczyny przywitały mnie miło za co bardzo im dziekuje :*
-
Heh syn byl po lewej i w kalendarzu chinskim wychodzil chlopak.
Teraz dziecko jest po prawej i chinski pokazuje dziewczynke. Zobaczymy:)
Dla mnie to tylko zabobony bo.od plci jest USG, ale bym sie nie obrazila:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:39
[*] 2014 i 2016 -
Natusia_mamusia wrote:Mi to nie przeszkadza.Jak widzisz mam swoje zdjęcie w awatarku,wiec zdaje sobie sprawę że anonimowa nie jestem
Uważam,że każda z nas ma prawo dołączyć do forum,kiedy chce.Chyba,ze to forum zamknięte i mozna dołączać tylko do danego tyg ciąży?A ja o tym nie wiem...?Nie wiem czemu sie tak nas czepiasz skoro masz swoje 2 forum,a my jestesmy tu
Dziewczyny przywitały mnie miło za co bardzo im dziekuje :*
To nie ja sie zaczelam czepiac, a Ty... dolaczylas do czerwcowek i pierwsze Twoje zapytanie bylo co to za nowe forum, a nie jak np 100noga, ktorej zalezy na wymianie informacji, chce sie dowiedziec czegos od innych mam z forum... porownaj Wasze zachowania...
Ledwo napisalas pierwszy post, nie bylas w temacie i nie zadalas sobie trudu przeczytac chociaaz kilku poprzednich stron, a zaczynasz teksty, ze pewnie jak ktos oszukuje to latwo go rozpoznac. Nic nie wiesz jaka wyszla sytuacja, a wyciagasz glupie wnioski...
Nie ja zaczelam, wiec wybacz. Nie mam zamiaru wdawac sie z Toba w dyskusje, ale moge tak samo jak Ty komentowac i odnosic die do innych wypowiedzi. Forum jest ogólnodostępne dla kazdego.
Nigdzie nie napisalam, ze na belly mozna dolaczyc do ktoregos tygodnia, tylko, ze na drugie forum przeniosly sie osoby, ktore byly tutaj od samego początku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:49
[*] 2014 i 2016