Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
@mala latynoska
Powodzenia z nową pracą! Ja właśnie byłam w trakcie zmiany pracy, gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Na badaniach wstępnych lekarka zorientowała się po wynikach badania krwi i tylko powiedziała "praca - pracą, a życie - życiem, nie ma co się przejmować, trzeba się cieszyć". No i teraz klops, bo pracuje niecały miesiąc a za chwilę wypadałoby powiedzieć już o ciąży. Muszę przyznać, że stresuje mnie ta sytuacja, ale biorę to na klatę
-
nick nieaktualny
-
Makatka wlasnie sie tego obawiam ze za chwile bedzie brzucho widac i troche glupio bedzie. Ale zobaczymy. Mam nadzieje ze sie uda mimo wszystko na kilka miesiecy bo po ciazy byloby latwiej wrocic. Choc pewnie bym i tak nie wrocila do tej samej pracy bo tu sie wymaga powrotu do pracy po max 3 miesiacach co sobie troche nie wyobrazam ale zobaczymy co zycie pokaze. Najpierw musze dostac info ze chca mnie zatrudnic
-
Ja też już nie robię dalekosiężnych planów, bo planowanie "zmiana pracy, potem dziecko" kompletnie mi nie wyszło:D No cóż... czasem tak jest, że to dzieci same wybierają najlepszy czas dla siebie na przyjście na świat. Teraz tylko trzeba się do ich planu dostosować. Trzymam kciuki.
-
Miuczek wrote:Słyszę przy kościach łonowych ale z dwoch stron czyli to chyba moje ?
TWoje. Szukaj na lini wloskow w okolicy jajnikow:)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Megi_Ka wspaniała wiadomość.
witajcie nowe mamusie
Ja dziś po badaniach. Usg pierwszego trymestru i testy pappa wyszły bardzo dobrze. Dzidziuś ma 5,51cm, przezierność 1,6 i widoczna kość nosowa. doktor sprawdzał też kończyny, przepływy, narządy wewnętrzne. także raczej jestem spokojnamałaMyszka, Marutka, AgaSY, 100noga, GabiKOR, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
ines. wrote:Chyba żartujesz?! Sprawdzałas kiedys przeciwciała anty-tpo i anty-tg?
-
Kurcze to ja nigdy a przynajmniej przez kilkanascie ostatnich lat nie badalam tarczycy. W ostatniej ciazy robilam tsh i bylo podobno idealne. Ciekawe czy dlugo mozna zyc z nad i niedoczynnoscia nie wiedzac o niej. Podobno najczesciej to wychodzi przy poronieniach.
-
Czas chyba położyć się spać...
Młody mruczy, że już jest zmęczony
Jutro ciężki dzień - szczepienie! O 12 błagam was o wsparcie, bo bardzo to przeżywam i strasznie się boję.
Detektor działa i nawet ma wejście na 2 słuchawki więc mąż sobie też słucha, a ja po jednej z małym
No nic - spokojnej nocki życzę i pięknych snów -
ines. wrote:To mi da ze mam wiedze i jeden powód mniej do drżenia i pewność ze nie złapie tego chhujostwa w ciąży. Każdy robi jak uważa. Sprawdziłam dla świetego spokoju, jak wiele innych dziewczyn.
Cześć wszystkim nowym ciężarówką, rozgoście sie
Ines nie obrazaj siechodzi mi o to, ze ta wiedza na nic sie w sumie nie przeklada. Na cytomegalie mozna chorowac kilka razy. Pierwsze zakazenie jest najbardziej nibezpieczne, ale tak czy tak nie da sie ani zapobiegac (jak np. toksoplazmozie zachowujac higiene i unikajac niektorych rzeczy) ani leczyc. Dlatego ta wiedze uwazam ze zbedna. Oczywiscie rozumiem inne stanowisko.
-
tutusia wrote:Sulimirka, ale wiesz, ze USG genetyczne to tez tylko statystyka? To nie sa badania diagnostyczne tylko przesiewowe. Samo usg daje 70-80% wykrywalnosci wad genetycznych, w polaczeniu z testem pappa 90-95%. Ja zrobilam oba badania dla wiekszej pewnosci, bo to nieduze pieniedze. Wyniki mam dobre, wiec dalszej diagnostyki nie robie, ale gdyby cos bylo nie tak to bym robila te drogie testy.
Tutusiu, dzięki zdaję sobie z tego sprawę, że usg nie daje 100% pewności, jednak moje obawy z PAPĄ biorą się z faktu, że jednak dość często wychodzi wynik fałszywie dodatni który wprowadza sporo stresu i niepotrzebnego zamieszania. Zresztą ostateczną decyzję pewnie podejmiemy w trakcie badanie, tak jesteśmy umówieni z lekarzem.
Megi gratuluję wyniku i zdrowej dziewczynki -
małaMyszka wrote:Czas chyba położyć się spać...
Młody mruczy, że już jest zmęczony
Jutro ciężki dzień - szczepienie! O 12 błagam was o wsparcie, bo bardzo to przeżywam i strasznie się boję.
Detektor działa i nawet ma wejście na 2 słuchawki więc mąż sobie też słucha, a ja po jednej z małym
No nic - spokojnej nocki życzę i pięknych snów
Jakie macie szczepienie??? Mmr? Mnie nastraszyli wszyscy i dopiero zaszczepiny jak bede w 20 tc.
-
Witajcie Dziewczyny
Mój synek tez jeszcze szczepionki na MMR nie miał,zastanawiam sie kiedy najlepiej mu ją zrobić..
Megi super gratuluje!
Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy i z tego co pamietam z 1 ciąży,to w ciąży sie bierze troche większa dawkę niz zazwyczaj a po ciąży zmniejsza.Ja w 1 ciąży brałam 75,a teraz 100
Mała latynoska pochwał sie gdzie sie wybieracie?Ja w zeszłej ciąży w 19tc byłam na lazurowym wybrzeżu Cannes-Monako-Nicea i super wspominamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 08:11
-
Hej, nie zagladam tu zbyt czesto bo nie mam nawet jak kompa odpalić a z tel nie moge się zalogować. Zdam tylko meldunek z wczorajszej wizyty: Dzidzia jest, ladnie sie rozwija, ma 4,2cm co idealnie odpowiada wiekowi według owulacji, słuchałam też serduszka. Poza tym muszę juz zrobić krzywą cukrową bo glukoza wyszła mi az 98, mam też infekcje i dostałam na to globulki, powoli odstawiamy też luteine
Aaaaa i mamy zielone światło na seksy po skończonym 12 tygodniu (i doleczeniu infekcji oczywiście) odliczam juz z niecierpliwością
Za tydzień USG genetyczne.
Pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki i witam nowe osoby.małaMyszka, Zoja, 100noga lubią tę wiadomość