Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikki, będzie wszystko dobrze. Wygrzewaj się.qJa juz wychodzę z przeziębienia. Na gardlo pomoglo mi płukanie gardla szalwia. Syrop z cebuli sobie zrob. Na gardlo ssalam tez miód. Szybko przeszlo. Katar tez mam mniejszy juz. Tylko ja mam mikstury domowej roboty od tesciowej, syrop z mniszka, i syrop z kwiatu bzu czarnego. Sok z owoców bzu tez jest dobry i herbata z lipy. Jq się porządnie na faszerowalam i po 4dniach prawie zdrowa jestem.
-
Super dziewczynki dziękuję za rady... pocieszające jest to że nie tylko mnie spotykają takie problemy od razu zaczęłam się bać czy nie dojdzie do jakiś komplikacji ciąży... syrop z cebuli też mam już zrobiony Zastanawiam się także aby zadzwonić do dziadka on ma różne takie soki z bzu albo lipy itp teraz faszerują się czosnkiem mlekiem i miodem syropem z cebuli i cały czas leżę... tak bardzo się cieszyłam w czwartek jak zobaczyłam prawidłowo rozwijające się dziecko i bijące serduszko i powiedziałam większości osoby z rodziny mojej i mojego partnera a teraz czuję sobie w brodę że może przez to coś się stać...
-
Niki69 wrote:Hej dziewczyny czy któraś z was była możesz tak wczesnej w ciąży przeziębiona?? Nie od wczoraj byłam z gardła miałam stan podgorączkowy dzisiaj dalej ból gardła gorączki nie ma Ale doszedł lekki katar Ogólnie czuję się nawet zmęczony najbardziej doskwiera mi to gardło... póki co przez weekend stosuje różne sposoby domowe mleko miód czosnek herbata z sokiem malinowym płukanie gardła woda z solą... bardzo o ciebie pytałam a teraz nie mogę sobie wybaczyć że jednak dopadło ją przeziębienie i coś się może stać z dzieckiem co o tym myślicie??
2 tyg. Temu najpierw jelitowka a zaraz po niej mega przeziebienie. A leczyc nie ma sie czym w ciazy. Pomogly herbatki z sokiem malinowym, jakis psikacz do nosa z prenalen i olbas.
-
A mnie jakoś pobolewa @, w krzyżu No i ciagle jakby ucisk żołądka
No i zgaga
fuuuuuj
Co do przeziebienia, to same naturalne sposoby, ja mam syrop przygotowany przez mamę:cytryny pokrojone w kawałki, czosnek, miód, zalane przegotowana woda, nie wrząca. Syrop moze stac i stac a szczerze pomaga. No i ewentualnie sok malinowy z miodem. Pomidory z czosnkiem. -
LaRa wrote:A mnie jakoś pobolewa @, w krzyżu No i ciagle jakby ucisk żołądka
No i zgaga
fuuuuuj
Co do przeziebienia, to same naturalne sposoby, ja mam syrop przygotowany przez mamę:cytryny pokrojone w kawałki, czosnek, miód, zalane przegotowana woda, nie wrząca. Syrop moze stac i stac a szczerze pomaga. No i ewentualnie sok malinowy z miodem. Pomidory z czosnkiem.
Widzę że piszecie o bólach/ich braku. U mnie od jakiegoś czasu ten nie pojawiają się już te bóle ala miesiączkowe...za to często boli mnie krzyż a ostatnio bardzo mnie zdziwiło bo nie miałam żadnej aktywności fizycznej a jeden dzień czułam jakby zakwasy w lydkach hmmm ciekawe czy to coś związanego z ciazą -
http://www.aptekainternetowa.co/index.php/dorosli/dla-kobiet-w-ciazy.html?p=1
Tutaj są leki bezpieczne w ciąży oczywiście najlepiej domowymi sposobami ale jak się nie ma swoich stropów to coś w miarę można znaleźć.
Dlaczego nie bierzecie rutinoskorbinu?? Jest bezpieczny, uodparnia. U mnie w poprzedniej ciąży się sprawdził na 6. Teraz też biorę. -
Mi w piątek na wizycie lekarz mówił ze leki na paracetamolu można w ciąży, zwykły Apap rutinoskorbin tez. Zawsze można zapytac w aptece i pomogą sie jakoś podratować.Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualny
-
aaagaaa89 wrote:Cześć ! Czy Was też od czasu do czasu pobolewa brzuch lekko jak na @? Albo w ogóle zdarzają się Wam jakieś bóle brzucha?
Dodatkowo, od Jelitowki mam ciagle problemy z brzuchem. Wieczne gazy, dziwny ból, ciagle wzdecie. Ginka kazała brać na to nospe, ale ja sie staram nie brać za duzo, za to pijam pokrzywe, melisę.
Jako przeciwbólowy można Apap. Tylko w 1 trymestrze zwykły, nie extra. -
Ulkaa wrote:Niki ja na początku przeszłam wirusa jakiegoś nic nie pomagało miałam takie zapalenie gardła ze nie mogłam wody przełknąć i po tygodniu rodzinna dala mi jakiś antybiotyk ze w ciąży można, bałam się ale od razu praktycznie mi przeszło jak wzięłam,
-
aaagaaa89 wrote:Cześć ! Czy Was też od czasu do czasu pobolewa brzuch lekko jak na @? Albo w ogóle zdarzają się Wam jakieś bóle brzucha?
U mnie nic specjalnie nie boli, są dni że trochę pociągnie czuję nad pachwinami-to ponoć całkiem normalne, gdy naciągają się więzadła trzymające macicę. Gdyby bolał mnie wyżej brzuch to pewnie popędziłabym do lekarza, żeby mnie uspokoił...
Lepiej dmuchać na zimne.